Hvordan lage et bildegalleri i WordPress nybegynnerguide

Hei der! Håper du hadde en flott høytid på din egen unike måte. I dag, la oss snakke om WordPress-gallerier. Hvis du vil dele de fine bildene du tok over høytiden, trenger du ikke se lenger enn til WordPress-galleriet. Det er riktig, du trenger ikke en plugin. Nei, det gjør du ikke.


WordPress leveres med et innebygd galleri som er en lykke å jobbe med. Du kan legge ut fantastiske bilder, redigere dem; legg til bildetekster, lenker osv., og – takket være Jetpack Carousel-modul – legg til en lysboks slik at leserne kan se større versjoner av bildene dine i sin prakt..

Enten du er en fotograf, fotoblogger eller bare liker å dele bilder på nettstedet ditt, tilbyr WordPress-galleriet deg nøyaktig verktøyene du trenger for å vinne stort. I dette innlegget vil du oppdage:

  • Hvordan lage fargerike WordPress-gallerier
  • Et par WordPress Gallery-plugins bør du trenge for å lade galleriene dine

Kort sagt, du er inne i en flott tid, så fest de sikkerhetsbeltene og nyt turen.

Hvordan lage fargerike WordPress-gallerier

Bildegallerier tilfører farge og liv til ditt WordPress-nettsted, samtidig som brukeren opprettholdes. Og med tanke på at de er utrolig enkle å legge til WordPress, er det ingenting som hindrer deg i å lage sansige innlegg og sider som vil imponere leserne dine. Slik legger du til et bildegalleri i WordPress.

Velg beliggenhet

Et WordPress-galleri kan gå hvor som helst på siden eller innlegget ditt. Du kan plassere den på et tomt innlegg / side eller midt i teksten. Alt du trenger å gjøre er å plassere markøren dit du vil at galleriet skal gå som vist nedenfor:

wordpress gallerier som legger til et nytt innlegg

Legg til bilder

Deretter må du legge til bildene dine. Klikk på Legg til medie-knappen for å få tilgang til skjermbildet Sett inn medier. Klikk deretter på koblingen Opprett galleri for å begynne å bygge galleriet:

wordpress gallerier oppretter galleri skjerm

Du har to alternativer her. Du kan enten laste opp bilder fra datamaskinen din, eller bruke bilder du allerede har i mediebiblioteket. Siden vår er en ny WordPress-installasjon uten bilder, fortsetter vi med den førstnevnte.

Klikk på Velg filer eller dra og slipp bildene dine på skjermen for å starte opplastingen:

Wordpress gallerier som laster opp bildeskjermbildet

Laste opp bilder til WordPress Galleries

Når du har lastet opp bildene, har du valget mellom å beskrive hvert av bildene dine. Du kan til og med ekskludere noen av bildene fra WordPress-galleriet. Det er enkle ting; et spørsmål om pek og klikk per se. Legg til titler, bildetekster, alt-tekster og beskrivelser til hvert av bildene dine, og trykk deretter knappen Opprett et nytt galleri. Dette vil ta deg til skjermbildet Rediger galleri, der du kan redigere galleriet ditt på lengden:

wordpress gallerier rediger galleri skjermen

Rediger galleri

På skjermbildet Rediger galleri kan du utføre en rekke handlinger. Du kan for eksempel dra og slippe bilder for å ordne, legge til flere bilder i galleriet, bestille bildene dine i omvendt rekkefølge, ordne bilder i en vilkårlig rekkefølge, se URL-adressene til bildene dine, avbryte hele galleriet, angi antall kolonner og så videre:

wordpress gallerier redigerer handlinger for galleriets skjerm

Sett inn Galleri

Når du er fornøyd med galleriinnstillingene dine, er det på tide å komme deg videre. Klikk på Sett inn galleri-knappen. Galleriet ditt vil vises i innlegget / siden din som en serie miniatyrbilder. Du kan fremdeles redigere galleriet på dette punktet bare ved å klikke på noen av miniatyrbildene:

wordpress galleries gallery satt inn

Alt du trenger å gjøre er å trykke på knappen Publiser / oppdater, og du er gylden:

wordpress gallerier publisert galleri

Det var lett, ikke sant? Du kan banke på disse WordPress-markedsføringstipsene for å vise frem galleriet ditt for hele verden. Hvis du klikker på et bilde på galleriet ditt på dette tidspunktet, åpnes det på vedleggssiden, som vi må være enig i, ikke er veldig attraktiv:

wordpress galleries vedleggsside

Legge til en lysboks i dine WordPress-gallerier

Du kan aktivere Jetpacks karusellmodul slik at brukere kan se galleriet i en vakker lysboks. Hvis du ønsker å unngå Jetpack, gaffel de kule karene på WPBeginner karusellmodulen, og tilbyr den nå som en frittstående plugin, kjent som Gallerikarusell Uten Jetpack.

Bare installer og aktiver plugin-modulen på WordPress-siden og naviger til Innstillinger -> Media for å velge karusellalternativer:

wordpress gallerier karusellalternativer

Oppdater galleriposten, og klikk på et hvilket som helst bilde. Galleriet ditt åpnes nå i en vakker lysboks:

wordpress gallerier bilder i lightbox

Søt.

Nå som du kan lage WordPress-gallerier som en proff, hva med å prøve ut et par WordPress-galleri-plugins, som gir mer kraft til hele WordPress-galleriopplevelsen? Høres storslått ut, ikke sant?

WordPress Gallery Plugins

Hvis du ønsker å overlappe dine WordPress-gallerier, er aldri WordPress-plugin-markedet det plugin (er) du trenger. Når du velger, husk faktorer som plugin-rangeringer, hastighet, brukervennlighet og funksjonene som tilbys. Det er en liste over de beste programtilleggene vi fant:

Galleri av Envira

wordpress galleries gallery av envira

La oss starte med et WordPress-galleri-plugin som ingen andre. Gallery av Envira lar deg bygge vakre og fullt responsive WordPress-gallerier på få minutter. Den er optimalisert for best web- og serverytelse, med forfatterenes egne ord: “… hastighet er viktig når det kommer til SEO og konvertering.”

I tillegg til å være mobilvennlig, leveres denne WordPress gallery plugin med en dra og slipp galleribygger som gjør å lage WordPress gallerier enkelt og raskt. Dessuten kan du enkelt legge til integrasjon på sosiale medier og selge bildene dine uten å brekke svette. Bare opprett dine WordPress-gallerier og legg dem til innleggene / sidene dine ved å bruke kortkoder.

lightbox i Envira Gallery

For å starte opp kan du opprette videogallerier, legge til vannmerker for å beskytte bildene dine, organisere bildene i album komplett med omslagsbilder, lage fantastiske lysbildefremvisning, passordbeskytte galleriene dine, legge til tilpassede CSS-stiler og så mye mer. Pro-versjonen tilbyr de beste funksjonene.

WP lerret

wordpress gallerier wp lerret galleri

WP Canvas er utviklet av Chris Baldelomar, og gjør ikke annet enn å legge til ekstra alternativer til WordPress-galleriene. Med andre ord, denne plugin “… utvider WordPress-gallerier til å vise murgalleri, karusellgalleri og skyvegalleri.”

Og når vi sier ekstra alternativer, mener vi mange fine alternativer som lar deg snu WordPress-galleriene uansett hvilken måte du måtte ønske deg.

wordpress gallerier wp lerret

Du kan for eksempel velge mellom 5 bildetekststiler, 6 bildeteksttyper, 8 visningsstiler, 15 popup-størrelser, legge til tilpassede lenker, åpne bilder i nye faner og skjule gallerikontroller bare for å nevne høydepunktene.

Fotogalleri

fotogalleri plugin

Når du har installert og aktivert denne WordPress gallery-pluginen, legger den til et Photo Gallery-element på admin-menyen som gjør det enkelt å lage WordPress-gallerier som å lage innlegg. Det er bare så trist at jeg ikke kunne velge bilder fra mediebiblioteket mitt, noe som betydde at jeg laste opp de samme bildene igjen. Dette betyr også at plugin-en oppretter en ekstra katalog i opplastingsmappen! Ikke kule karer.

administrasjonsskjerm for fotogalleri

Når du først har lastet opp bildene dine, er det enkelt å tilpasse galleriet som A, B, C. Du kan legge til et forhåndsvisningsbilde (cover), legge til beskrivelser, angi vannmerker, legge til alt-tekst, fjerne publiseringsbilder, lage lagre miniatyrbilder, legge til koder og så mye fra en enkelt skjerm.

Deretter legger du til WordPress-gallerier fra Rediger innlegg-skjermen, hvor du kan velge flere alternativer. Vi snakker om funksjoner som flere visningsstiler, muligheten til å vise annonser, skjule / vise kontroller, en søkeboks, fullskjermmodus og så mye mer.

Disse karene trenger å gjøre noe med brukergrensesnittet, ettersom Photo Gallery overlater mye å være ønsket når det gjelder brukervennlighet.

NextGEN Gallery

nextgen galleri

NextGEN, sannsynligvis den mest populære WordPress-galleriplugin, har bølget i WordPress-kretser siden 2007. Hvert år er det gjennomsnittlig 1,5 millioner nedlastinger for ikke å nevne de fantastiske vurderingene det gir. Brakt til deg av Imagely, WordPress-fotograferingsgutta, du kan stole på NextGEN for å gi liv til WordPress-galleriene dine.

La oss se raskt hva som er i vesken. Til å begynne med tilbyr NextGEN deg et robust WordPress galleristyringssystem som er fullpakket med utallige alternativer for å laste opp, redigere og publisere bilder.

nextGEN galleriviseren

Den ene funksjonen som bar dagen min, er imidlertid den intuitive Gallery Wizard som tar deg steg for steg gjennom å lage ditt første NextGEN-galleri. Veiviseren er så enkel å bruke at du bør lage et galleri på få sekunder. Vi må berømme denne plugin-en for brukervennlighet.

WP Photo Album Plus

WP Photo Album Plus wordpress gallerier

Når du har aktivert WP Photo Album Plus, får du presentert en lenke (øverst på WordPress-admin-skjermen) til innstillingssiden for et raskt oppsett. Denne raske konfigurasjonssiden er lastet med mange alternativer som lar deg designe et galleri ut av drømmene dine.

For eksempel kan du velge om temaet ditt er responsivt, velge å redusere størrelsen på bildene dine ved opplasting, la besøkende laste opp bilder, aktivere rangeringssystemet, kommentere og sosiale delingssystemer, legge til lyd- og videofiler, angi bildebredder (det er utallige alternativer her!), legg til brødsmuler, publiser dagens bilde, og så mye mer.

wp fotoalbum pluss innstillingsside

Dette er den ultimate gallery plugin, med flere funksjoner enn du noensinne vil trenge. Bort fra innstillingene er det like enkelt å lage et nytt galleri som kake. Plugin-en legger til et Fotoalbum-element på administrasjonsmenyen din i WordPress, som hjelper deg å opprette og få tilgang til WordPress-galleriene dine enkelt. Brukergrensesnittet overlater imidlertid mye å være ønsket, men med alle alternativene denne babyen pakker, vil du neppe klage.

Etter å ha opprettet et fotoalbum, bare gå til Rediger innlegg / sideskjerm og legg til galleriet i innlegget eller siden din ved hjelp av knappen WPPA + Shortcode Generator:

wp fotoalbum pluss legg til galleri

Dette vil gi deg ditt helt eget WordPress fotoalbum, og her er et eksempel:

wp fotoalbum pluss innlegg

Relatert Reading

Hvis du ønsker å lære mer om WordPress-gallerier og det beslektede emnet for WordPress-fotografering, kuraterte jeg denne korte listen for å se på glede:

Konklusjon

WordPress-gallerier er effektive til å publisere, dele og til og med selge bilder. De er enkle å lage og utvide ved hjelp av WordPress gallery plugins. Ærlig talt, ingenting skal holde deg tilbake fra å lage vakre WordPress-gallerier som en sjef.

Har vi utelatt din favoritt plugin for WordPress galleri? Hvilket WordPress gallery plugin eller tillegg bruker på nettstedet ditt? Har du et spørsmål eller forslag om WordPress-gallerier? Gi oss beskjed i kommentarområdet nedenfor. Jubel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me