Quizer. De er egentlig ikke så forferdelige som tester eller eksamener – nettstedet ditt er ikke en skole, så du kan distribuere morsomme quizer for å gjøre nettstedet ditt mer interaktivt og til og med anmode om verdifull tilbakemelding fra besøkende. Du kan se hvordan leserne svarer på visse spørsmål, og du kan finne ut hva de gjør eller ikke liker med nettstedet ditt. Kort sagt, quizer gjør nettstedet ditt engasjerende, unikt og morsomt.


Mulighetene her florerer. Du trenger ikke en gang å stille spørsmål om ting som har direkte tilknytning til nettstedet ditt, så lenge spørsmålene dine kobles til mennesker og bygger et fellesskap rundt kjernemålene dine. Selv om ESPN for eksempel tilbyr sportsquizzer på sine nettsteder hele tiden, kaster de alltid sporadisk popkultur eller politisk spørsmål der inne, avhengig av hva som trender.

Det er ikke så tøft å lage en quiz – vi kan gjøre det i syv kjappe trinn – så la oss se på hvordan du kan legge til en til nettstedet ditt i dag.

1. Legg til en ny quiz med Quiz Master Neste

Den enkleste måten å opprette en quiz for brukerne dine er å nå inn i plugin-databasen. Du kan prøve å lage din egen lille quiz uten plugin, men det blir fort rotete. Dessuten er det egentlig ingen grunn til å gjøre det, fordi du ikke får halvparten av funksjonaliteten til en plugin – og pluginen jeg skal snakke om i dag er ganske lett på nettstedet ditt.

For å starte, last ned Quiz Master Next-plugin og aktiver det på WordPress-dashbordet (du kan hente plugin-en fra koblingen, eller bare logge deg på WordPress-installasjonen og navigere til Plugins> Legg til ny, søk etter Quiz Master-plugin og deretter installere og aktivere).

Når pluginen er klar til å gå på dashbordet, klikker du på quiz -fanen på venstre side av instrumentbordet. Gå til det primære quiz for å lage ditt første lille spørreskjema.

quiz-fane

Klikk på Legg til ny knapp. Hvis du gjør det, vil du få frem en popup-skjerm der du kan angi et nytt quiznavn. Kall det hva du vil, slik at du kan huske hvilken type quiz det er i fremtiden. Klikk på Lag quiz -knappen for å fortsette.

legg til nytt nå

Dette plasserer den nye quizen i en liste over alle quizene du til slutt vil opprette, men for å virkelig få rullering må du klikke på Redigere -knappen, som sitter rett under quizens navn – når du blar over navnet på quizen, skal du kunne se at Redigere knapp. Klikk på den.

2. Legg til spørsmål

Dette området er ganske enkelt, siden du får sjansen til å legge til spørsmål du vil ha i quizen. Start med å klikke på Legg til spørsmål -knappen som avslører en ny popup der du kan slå alle detaljene for et nytt spørsmål. Dette er den morsomme, kreative delen.

legg til spørsmål

Skriv inn spørsmålene og alle mulige svar. Du kan spesifisere riktig svar og til og med gi ut en viss mengde poeng for folk som får svarene riktig. Du skriver en melding som vises hvis brukere får riktig svar. Du kan også fylle ut et hint som brukere kan innkalle til hvis de føler seg stumpet på et spørsmål.

Det er noen få andre felt å fylle ut under det, men de er alle ganske mye selvforklarende. Klikk på Lag spørsmål helt nederst når du har fullført spørsmålet.

lage et spørsmål

Legg til så mange spørsmål du ønsker ved å gå gjennom nøyaktig samme prosess. Jeg kommer til å ta med et annet spørsmål av hensyn til denne opplæringen, siden en quiz med ett spørsmål er ganske kjedelig.

3. Publiser quizen

Naviger tilbake til den primære quiz side for å se listen over quizer du har opprettet. I mitt eksempel har jeg bare en enkelt quiz, så det er lett å se nøyaktig hvor du skal flytte neste gang. Målet vårt nå er å publisere quizen slik at alle som besøker nettstedet kan ta den og sende inn svarene sine.

Til høyre for quiznavnet ditt er noen få nettadresser og koder som du kan bruke til publisering. For eksempel er nettadressen der quizen bor, så du kan dele denne URL-en med alle du vil.

kortkoder

Plugins virkelige kraft kommer i spill når du begynner å bruke kortkodene. Disse snarveiene er oppført til høyre for navnet, så ta gjerne kopi av disse og forbi dem hvor som helst på nettstedet ditt.

Som en test kopierer jeg quizkortkoden og plasserer den i et nytt blogginnlegg. Slipp denne koden hvor som helst i innlegget, bruk den i widgeter eller legg den på en side avhengig av hvor du vil at den skal vises for de besøkende. En annen kortkode er også tilgjengelig for kopiering. Denne kortkoden avslører ledertavlen hvis du planlegger å spille nettstedet ditt og generere litt konkurranse mellom alle besøkende.

Jeg kommer til å lime inn begge disse kortkodene i et nytt blogginnlegg og trykke på publisere knapp. Skriv gjerne inn eller last opp noe annet innhold som du ville gjort for et standard blogginnlegg.

4. Fiddle With the Quiz’s Style

Plugin-enheten gir noen solide stylinginnstillinger slik at du kan få quizen til å se ut som din egen merkevarebygging, men som du kan se nedenfor, vises quizen godt og gir alle spørsmål, hint, felt og svar. Dette er en minimalistisk quiz, men tilpasningsfunksjonene er ganske rikelige for at den skal se pen ut.

frontend quiz

5. Se på resultatene

Et av de siste trinnene er å ta en titt på resultatene dine og enten belønne vinnerne eller bruke informasjonen for å forbedre virksomheten din. Når noen sender inn et quizskjema, får de beskjed om hvor mange spørsmål de svarte riktig, og navnet deres blir deretter plassert på ledertavlen hvis de scorer høyt nok.

leaderboard

Dette er fantastisk for engasjement, men hva med dine egne resultater? Når du har fullført dette kritiske trinnet, bør du vurdere verktøyene som tilbys på backend for deg å analysere spørsmålene og til og med organisere dem.

6. Vis innleveringsinformasjon

Gå til Quizer> Quiz-resultater på venstre side av WordPress-dashbordet. Klikk på Utsikt lenke for å se hvor mange som har sendt inn quizen. Det kule med resultatene er at de fungerer bra for å samle informasjon om e-post og telefonnummer hvis du driver en bedrift som bruker disse mediene til markedsføring.

Resultatene gir personlig informasjon fra innleveringen og prosentandelen av svarene de fikk riktig. Resultatene viser også svarene dine brukere valgte.

utsikt

7. Analyser statistikk

Et annet fint område å analysere effektiviteten til quizene dine er Statistikk side. Klikk på Quizer> Statistikk og bla gjennom denne siden etter at du begynner å motta et anstendig antall quizinnlegg.

statistikk

Statistikken er nyttig for å finne ut om spørrekonkurranser til og med er verdt å bruke på nettstedet ditt. For eksempel tilbyr denne pluginen tall på hvor mange spørrekonkurranser som ble tatt i løpet av de siste dagene eller ukene. Hvis trendene går ned, kan det hende du må endre opp innholdet. Hvis det går opp, fortsett å gjøre hva du gjør med quizene dine.


Del tankene dine i kommentarfeltet hvis du har spørsmål om hvordan du oppretter en quiz for brukerne dine på WordPress. Hvis du har generert quizer i det siste, hvilke plugins har du brukt, eller er du mer utsatt for å bare lage dine egne med visse skjemaer?

Jeg vet at Gravity Forms er en populær premium måte å lage quizer på, men jeg dekket ikke det fordi (etter min ydmyke mening) Quiz Master Next er like bra – og det er gratis. Hvis du foretrekker å bruke Gravity Forms, vil jeg gjerne høre hvorfor i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me