Hvordan lage en meny i WordPress

Hvordan lage en meny i WordPress

Du har hatt glede av WordPress-eventyret ditt så langt. Du valgte et flott WordPress-tema, satte sammen en fin webside og brakte ditt WordPress SEO-maskiner til liv. De besøkende begynte å sildre inn i den nye WordPress-baserte virksomheten din, men få konverterer til lojale fans eller kunder.


Du sjekker ut Google Analytics, og avvisningsfrekvensen din er gjennom taket. Så du bestemmer deg for å sjekke alle aspekter av nettstedet ditt, men finner ikke hvor problemet ligger. Hva i helvete?

Vel, jeg vil fortelle deg dette: WordPress-navigasjonsmenyen din kan være årsaken til dine lidelser. Et dårlig navigasjonsmenysystem vil hindre besøkende i å finne det de trenger på nettstedet ditt, og hvis de ikke finner det, vil de bare gjøre det alle tilregnelige mennesker gjør – klikk på tilbake-knappen og last inn konkurrentens nettsted.

Et flott navigasjonssystem er derimot som et kart som viser de besøkende nøyaktig hvor de skal dra for å finne det de leter etter. Dette betyr bare uten en flott navigasjonsmeny at du mister kundene høyre, venstre og sentrum. Ja kompis, det er veldig viktig å ha en flott navigasjonsmeny – akkurat som en rallydriver har navigatøren sin -.

I denne trinnvise guiden viser vi deg hvordan du designer det perfekte navigasjonssystemet. Så vil vi vise deg nøyaktig hvordan du konfigurerer menyer ved hjelp av den intuitive WordPress-menysjefen.

Hvordan lage det perfekte WordPress-navigasjonssystemet

wordpress navigasjon

Er du klar for et menyeventyr? Vel, spis al carte … I dette avsnittet skal vi se på hva som gjør et flott navigasjonssystem.

Hold det enkelt

Det beste navigasjonssystemet er enkelt å bruke.

Ikke kompliser navigasjonsmenyene dine for mye ved å inkludere sider som brukeren ikke nødvendigvis trenger. Hold deg til ditt viktigste innhold – innholdet brukeren trenger å holde seg lenge nok til å konvertere. Koble bare til de viktigste WordPress-sidene dine, for eksempel Om, Kontakt, Leie / Produkt osv., Og populært innhold som hjelper din sak.

Apropos å holde ting enkelt, trenger du virkelig den mega-menyen på din lille personlige blogg? Jeg tror ikke det; mega-menyer er gode, ja, men de er ideelle for populære WordPress-nettsteder med en milliard byte innhold, og en billion produkter å starte opp. Gjør det enkelt dummen.

Nettkart teller også

Et nettstedskart regnes som en viktig tannhjul i det perfekte navigasjonssystemet. Mens du hjelper søkemotor edderkopper å gjennomsøke nettstedet ditt enkelt og ordentlig, kan nettkart også komme til nytte når en bruker går tapt, og / eller møter den fryktede 404-feilsiden. Tenk på det som en navigasjonsmeny for hele nettstedet ditt som er publisert på en spesiell side. Nettkart er ikke å være redd, de er bare sider som inneholder lenker til alle ressursene på nettstedet ditt.

Det beste er at du enkelt kan lage nettkart ved å bruke plugins som Google XML-nettkart, eller bare gå med et WordPress-tema som støtter sitemaps iboende. Lag en spesiell sitemap-side, og sørg for at du kan se en liste over alle ressursene på WordPress-nettstedet ditt når du laster http://www.yousite.com/sitemap/. Du kan koble til områdekartet ditt fra 404-feilsiden, eller fra hovedmenyen.

Legg til navigasjonsmenyer til flere steder

Hvis du for eksempel ville forbedre sjansene dine for å vinne i lotto, må du spille et par ganger. Det har alt å gjøre med sannsynlighetsteorien. På samme måte, for å få leserne til å klikke på koblingene dine, må du vise nevnte lenker et par ganger på forskjellige steder på nettstedet ditt. Logikken her er enkel: jo lettere leseren kan finne linkene, jo raskere kan de klikke seg gjennom.

Som standard lar de fleste WordPress-temaer deg vise navigasjonsmenyen i topptekstdelen, og kanskje bunnteksten, men det er det. Du kan imidlertid bruke widgets til å vise navigasjonsmenyene uansett hvor du vil.

De beste menyplasseringene for maksimal eksponering inkluderer topptekst-, sidefelt- og bunntekstområder. Sidefeltet er også et førsteklasses sted for kategorier, arkiver og tagger, så bruk gjerne disse funksjonene for å forbedre navigasjonssystemet ditt.

Legg til et søkeskjema

Systemer går i stykker til minst mulig anledninger. De har en tendens til å gi etter eller mislykkes når du minst forventer. Navigasjonsmenyer er intet unntak, de mislykkes hele tiden, spesielt hvis du bruker en tredjeparts WordPress-menyplugin, og går rundt. Andre ganger har brukeren rett og slett ikke tid til å gå flere nivåer dypt i menyene dine for å finne informasjon. Hva å gjøre?

Du implementerer et søkeskjema, som gjør det lettere for brukeren å finne det de ønsker. Plasser den deretter på et fremtredende sted på WordPress-nettstedet ditt. Ikke legg skjul på det i bunntekstdelen som bare er synlig når brukeren ruller ned. Hvis du har uendelig rulle på plass, kan brukeren aldri se søkeskjemaet.

Et søkeskjema er et mislyktesikkert tiltak, i tillegg til en enhet som forbedrer brukeropplevelsen. Relevanssi hjelper deg å bygge fantastiske søkemotorer for din WordPress-baserte virksomhet.

Hoved takeaway: På slutten av dagen, sørg bare for at navigasjonsmenyene dine er enkle å finne og bruke. Sett også viktig innhold først, så det er utrolig enkelt å finne.

Legge til WordPress-navigasjonsmenyer

La oss nå lage en flott navigasjonsmeny med den nyttige WordPress-menylederen. Ut av boksen kommer WordPress med en flott menybehandling som lar deg lage enkle menyer, inkludert rullegardinmenyer. Det er en enkel dra-og-slipp-manager som gjør det enkelt å legge til menyer som kake. Selv en femteklassing kan legge til WordPress-menyer på få minutter.

Hvordan? Bare naviger til Utseende> Menyer  i ditt WordPress admin-område:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-utseende-menyer

Dette vil starte Rediger menyer skjerm. Hvis du eller utvikleren din aldri har lagt til menyer på WordPress-siden før, bør du se denne skjermen:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-new-menyen

Gå videre, og gi den nye menyen et navn. Vi skal kalle eksemplet vårt “hovedmeny.” Skriv inn ønsket navn og trykk på Lag hoved knapp. Dette vil starte denne skjermen:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-add-menyelementer

Som du kan se er det flere tilgjengelige alternativer. Til venstre vil du legge merke til en liste over sider, kategorier, en egendefinert koblingsfane og kanskje et par andre funksjoner avhengig av temaet ditt.

Til høyre har du Menystruktur området der du vil redigere og bestille menyelementene. Du har Menyinnstillinger område som lar deg velge menyposisjon, og et alternativ som lar deg legge til nye øverste sider på menyen automatisk.

Alt du trenger å gjøre herfra er å velge sider, kategorier eller legge til egendefinerte koblinger fra venstre panel, og klikk deretter på Legg til i menyen knapp. På et øyeblikk vises menypunktene dine i høyre kolonne, der du bare drar og slipper dem mens du har lyst.

Hvorfor vil du legge til kategorier i WordPress-menyen? Hvis du har opprettet innlegg (f.eks. Leksjoner) i forskjellige kategorier (kurs), kan du gruppere leksjonene i kurs ved å bruke denne funksjonen. Det er en nyttig funksjon også hvis du driver et nyhetsnettsted. Jeg gikk foran og la til forskjellige kategorier i eksempelmenyen min slik:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-add-kategorier

La oss også legge til noen få tilpassede lenker for å lede besøkende til tredjeparts nettsteder, eller til og med våre helt egne nettsteder som bor på underdomener. Bare naviger til Tilpassede lenker tab:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-add-custom-koblinger

Legg til lenken din i URL tekstområdet, og menynavnet i Koblingstekst. Så var det bare å slå på Legg til i menyen knapp. Inkluder alltid http: // eller koblingene dine fungerer ikke:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-add-custom-links-eksempel

Når du er fornøyd med menyen din, velger du menyposisjonen og klikker på Lagre meny knapp:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer økende-menyen

Bruker Administrer lokasjoner -fanen, kan du kontrollere hvor menyen vises. Merk at du kan lage flere forskjellige menyer og vise dem på flere steder avhengig av temaet. Hvert tema støtter et annet antall menyer:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-styre-plassering

Gå tilbake til Rediger meny skjermen, kan du se at menyen vår vokser lenger og ikke ser bra ut i front-enden. Se hvordan eksempelet vårt ser ut i forkant, for eksempel:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-front

Det er her nedtrekksmenyer er nyttige. Jeg vil gå foran og gruppere alle våre eksempelkategorier under Lær nettdesign. Dette er ganske enkelt. Fra Rediger meny skjermen, bare dra undermenyen litt til høyre slik:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer-add-drop-down-menyer

Klikk deretter på Lagre meny knapp. Nå ser menyen slik ut:

nybegynnere-guide-til-wordpress menyer økende-rullegardinmenyer

Kortere og renere? Du kan opprette flere undermenyer under eksisterende undermenyer, og lage flere nivåmenyer:

nybegynnere-guide-til-wordpress menyer-flernivå--rullegardinmenyene

Vårt eksempel WordPress-navigasjonsmeny ser slik ut nå:

nybegynnere-guide-til-wordpress menyer-multiple-level-rullegardinmeneyen-front-end

Hva mer? Du kan redigere menyelementene dine fra WordPress-menybehandleren. Bare klikk på pilen til høyre for menyen:

nybegynnere-guide-til-wordpress-menyer redigere menypost

Og hvis du vil lage en virkelig spesiell meny, kan du prøve en av disse beste WordPress-menypluginene. De er en rask og enkel måte å bygge eller forbedre på dine eksisterende WordPress-menyer.

Siste tanker

WordPress navigasjonsmenyer er en viktig del av WordPress-nettstedet ditt. De guider brukerne dine slik at de kan finne innholdet de leter etter. De er fantastiske for å forbedre brukeropplevelsen, og følgelig konverteringsfrekvensene dine. Det beste er at de er ganske enkle å implementere, så ingenting er til å holde deg tilbake.

Ikke legg igjen penger på bordet, invester i en WordPress-menyplugin som passer dine forretningsbehov. Har du spørsmål eller kommentarer? Del i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map