Hvordan lage egendefinerte korte nettadresser for din WordPress-blogg

Hvordan lage egendefinerte korte nettadresser for din WordPress-blogg

Du er spent på å nå flere lesere på sosiale medier blant andre steder. Men lange nettadresser gjør ting vanskelig for deg siden de ikke er brukervennlige eller til og med pene. En tilpassede korte URL-er er derimot enkle å dele på sosiale medier og andre skjermer som utskriftsannonser eller visittkort.


Tenk på Amazon-tilknyttede lenker for eksempel

https://www.amazon.com/Kindle-W Wireless-Reading-Display-Globally/dp/B003FSUDM4/ref=amb_link_353259562_2?pf_rd_m=ATVPDKIK X0DER & pf_rd_s = center-10 & pf_rd_r = 11A79P_70

Hvordan er en slik lenke aksjevennlig? Du trenger kortere nettadresser som er delbare, minneverdige og – om nødvendig – gode til å maskere tilknyttede koblinger. Nettadressene til blogginnleggene dine kan også bruke litt swagging out. Hvis du kan få en merket kort URL til å følge med det, er du gylden.

Les videre for å lære hvordan du kan lage egendefinerte korte URL-er for WordPress-bloggen din uten å brekke svette.

Hvorfor forkorte nettadresser?

Første ting først, hva er fordelene med å korte ned koblingene?

 • Forbedre delbarhet – Det sier seg selv at det er lettere å dele https://wpexplorer.com/short-url enn https://wpexplorer.com/how-to-create-custom-short-urls-for-your-wordpress-blog. Det blir slitsomt bare å skrive inn den lengre URL-en. Dessuten er det lettere å plassere korte nettadresser på visittkort, penner, t-skjorter osv.
 • Øk rekkevidden – Igjen er den kortere URL lettere å huske uansett hvor utsiktene så den. Tatt i betraktning at du kan kjøpe en merket URL, kan du bruke fordelingspotensialet til tilpassede korte URL-er for å få merkenavnet foran flere øyeboller. Utsiktene kan nå deg på Messenger via m.me/wpexplorerthemes for eksempel.
 • Forkledd lenker – Det lønner seg å maskere noen av koblingene dine, mer hvis de er lange og fulle av sporingsparametere. Leserne dine klikker mer https://yoursite.com/amazon-book å kjøpe boken din på Amazon i motsetning til den originale Amazon-lenken. Tilknyttede lenker kan også skremme bort leserne, så jazz dem litt opp.
 • Analytics – URL-forkortere tilbyr deg mye data angående koblingene dine; data du kan bruke for å forbedre den overordnede markedsføringsstrategien. Tross alt vil du at folk skal klikke på kjøpeknappene, så det er bare bedriftsvennlig å vite hvilke potensielle kunder som klikker på nettstedet ditt.
 • Gratis service – Forkortelse av lenker for ditt WordPress-nettsted er gratis eller relativt billig hvis du bestemmer deg for å kjøpe en merket tilpasset kort URL.
 • Forbedre CTR – Bit.ly (kort URL btw), en av de mest populære koblingsforkorterne på nettet, publiserte en studie som viste at merkede korte URL-er øke klikkfrekvensen (CTR) med 34%.

Flotte eksempler på tilpassede korte nettadresser av populære merkenavn inkluderer youtu.be, wp.me, nyti.ms, es.pn og fb.me blant andre. Alt dette er gode eksempler på korte nettadresser. Jeg vedder på at du ikke vil ha vanskelig for å huske disse nettadressene eller fortelle hvilke merker de representerer.

La oss lage det egendefinerte korte nettadresser for nettstedet ditt som begynner med den enkleste prosedyren. I denne delen lærer du hvordan du oppretter korte nettadresser på fire måter:

 • Ved hjelp av en koblingsforkortelse WordPress-plugin
 • Aktivere WP.me-koblinger i Jetpack
 • Bruk en forkortingstjeneste for tredjeparter
 • Kjøp et kortere domenenavn og konfigurer korte nettadresser

1. Lag korte nettadresser med Pretty Links WordPress Plugin

PrettyLinks Lite-plugin

Info & Last nedVis demonstrasjonen

Du kan forkorte og kappe koblingene dine akkurat i dette øyeblikket ved hjelp av en WordPress-plugin som Pretty Links. Ved hjelp av programtillegget kan jeg forkorte en tilknyttet lenke som https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves til http://wpthemeraves.com/total/.

Mens domenenavnet mitt fremdeles er langt, er den andre nettadressen mye kortere og lettere å huske / dele enn den første. Det, pluss at den andre nettadressen i det hele tatt ikke ser ut som en tilknyttet lenke. Vel, nesten.

På toppen av det kan jeg enkelt se antall personer som klikker på lenken via Pretty Links admin-dashbord. Og litt til.

Å installere og sette opp Pretty Links er en ganske enkel prosess, jeg ville ikke forvente at du skulle få problemer. Men i tilfelle du trenger oss til å holde hånden, er det slik.

Installere pene lenker

Navigere til Plugins> Legg til nytt i din WordPress admin-meny som vi viser deg på bildet nedenfor.

legge til ny plugin i wordpress

Klikk på Legg til ny element fører deg til den primære WordPress Add Plugins-siden. Her kan du enten laste opp Pretty Links Pro-plugin-en fra datamaskinen din eller installere gratisversjonen fra det offisielle WordPress-plugin-depotet. Siden vi fisker etter freebie, vil vi gå med det andre alternativet.

På Legg til plugins Skriv inn “Pretty Links” i siden Søk plugins (1) søkefelt. Vent på Ajax søkefunksjonalitet for å gi deg plugin-modulen. Neste hit the Installer nå (2) -knappen, og til slutt, Aktiver -knappen som kommer etter installasjon.

Deretter treffer du Pretty Links elementet på din WordPress admin meny som vi viser nedenfor.

ganske lenker admin panel

Velkommen til Pretty Links-administratorpanelet, men siden du ikke har noen lenker, er det tomt. Er du ikke spent på å lage din første korte URL på domenet ditt? Følg etter.

Lage korte linker korte nettadresser

I adminpanelet Pretty Links klikker du på Legg til Pretty Link knappen som vi markerer på bildet nedenfor.

Legg til din på neste skjermbilde mål-URL, pen lenke, tittel, og notater. Hvis jeg var deg, ville jeg forlate omdirigering rullegardinmeny alene med mindre jeg vet hva jeg gjør.

pen koblinger plugin admin panel

Se Avanserte instillinger lenke på bildet over? Vel, klikk på det for å åpne et par kjempefine alternativer, for eksempel koblingsgrupper, legge til ikke-følg-taggen, parameter videresending og sporing av lenker.

hvordan lage egendefinerte korte nettadresser i pene lenker wordpress plugin

Når du er ferdig med å velge innstillingene, trykker du på Skape knappen som vi viser på bildet over. La oss se hva vi har her.

ganske koblinger korte nettadresser

Nå er min lange tilknyttede lenke (https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves) er http://design.vistamedia.xyz/total. Betydelig mye kortere enn den opprinnelige lenken, selv om jeg bruker et underdomener i dette andre eksemplet ��

Følgelig kan jeg dele den kortere lenken min hvor som helst jeg liker, eller legge den til på en hvilken som helst netteiendom. Når folk treffer koblingen, registrerer Pretty Links alt i en sporingsrapport som ser slik ut:

pen koblinger sporingsfunksjon

Når behovet oppstår, kan du se lenkestatistikken din ved å navigere til Pene lenker> klikk på din WordPress admin-meny. Det beste er at du kan tilpasse og laste ned rapportene. På toppen av det kan du se den besøkende IP-adressen hvis det hjelper.

Pretty Links Pro leveres med flere funksjoner, inkludert muligheten til å omdirigere lenker basert på brukerplassering, forkorte alle koblinger på nettstedet ditt automatisk, A / B-testing og flere viderekoblingstyper blant annet.

2. Aktiver WP.me ​​Shortlink i Jetpack

JetPack-plugin

Før du var ferdig med plugins, visste du at du kan opprette WP.me-koblinger ved hjelp av Jetpack? Den eneste undergangen? WP.me-koblinger tilbyr ikke sporingsdata.

Installer og aktiver først Jetpack hvis du ikke allerede har plugin-modulen. Pek deretter nettleseren din til example.com/wp-admin/admin.php?page=jetpack_modules, og bytt ut example.com med ditt faktiske domenenavn. Hvis du har problemer, kan du lære mer om tilgang alle Jetpack-moduler på en side.

Bortsett fra, er du på rett sted hvis du ser den neste siden.

jetpack-moduler

Bla nedover og aktiver WP.me ​​Shortlink-modulen som du kan se på bildet nedenfor.

aktivering av Jetpack wp.me-kortkoblingsmodul

Hva nå? Hver gang en leser bruker delingsknappene til Jetpack, oppretter nettstedet automatisk WP.me-korte nettadresser som de som vises nedenfor.

del wp.me snarveier på twitter

I tillegg legger aktivering av WP.me ​​Shortlinks til Få Shortlink -knappen i den klassiske redaktøren som sett nedenfor.

Du må på noen måte kopiere WP.me-koblingene og dele dem uansett hvor du måtte ønske det. Det er bare trist at du ikke kan spore disse koblingene, eller kan du det? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Hvis du ikke vil ha plugin-ruten, kan du alltid utnytte tredjeparts koblingsforkortingstjenester som Bitly eller TinyURL. Vanligvis er disse tjenestene enkle å bruke, og de fleste ganger trenger du ikke engang å registrere deg for en konto.

3. Besøk TinyURL for å generere korte nettadresser

tinyurl link forkortetjeneste

TinyURL er vår første ikke-plugin-konkurrent i dag, og med god grunn. URL-forkorteren serverer over en milliard viderekoblinger per måned, noe som betyr at du er i godt selskap. Og akkurat som Bitly, kan du opprette korte nettadresser anonymt uten å opprette en konto.

Den eneste forskjellen? Du kan ikke opprette en konto hos TinyURL. Så hvordan holder du oversikt over koblingene dine? Det kan du ikke, noe som etterlater oss bare Bitly. Men som en koblingstjeneste, bærer TinyURL vekten. Tross alt trenger du bare å lime inn den lange URL-en og trykke på en knapp.

Samtidig kan du tilpasse sneglen som kommer etter TinyURL.com. For eksempel i stedet for å ha https://tinyurl.com/yby5eax2, kan du tilpasse sneglen slik at den ser ut https://tinyurl.com/woo-markedsføring, forutsatt at sneglen er tilgjengelig.

Lag TinyURL korte koblinger

Den største ulempen ved å bruke tredjeparts URL-forkortere er at du ender med å ofre merkevaren din. I stedet for at domenenavnet ditt vises i korte koblinger, inneholder koblingen et tredjepartsdomener, for eksempel TinyURL.com/short-url, Tiny.cc/short-url og bit.ly/short-url.

Ikke å bekymre deg, men vi kan overvinne denne utfordringen ved å bruke vår siste metode; kjøpe en merket kort URL og konfigurere den for ditt WordPress-nettsted.

4. Bruk Bitly for tilpassede korte nettadresser

bitly url forkortelse

Bitly er en av de mest populære og eldste URL-forkorterne på internett. Tjenesten lar deg lage korte URL-er anonymt. Bare lim inn den lange lenken din i feltet vi markerer med varenr. 2 på bildet over.

Likevel skal vi opprette en konto, så trykk på Melde deg på lenke i menyen som vist over. Fyll deretter ut registreringsskjemaet eller registrer deg med Google, Facebook eller Twitter slik vi fremhever på bildet nedenfor.

opprette bitly konto

Slå den Opprett konto knappen nederst og velg hvordan du vil bruke Bitly på neste skjermbilde som vist nedenfor.

Denne delen er valgfri, klikk bort fra popup-en for å lukke den ��

Før du gjør noe annet, logg deg på e-postkontoen din og bekreft e-postadressen din.

bekrefte bitly-konto via e-post

Nå er Bitly-kontoen din klar.

litt administrasjonspanel

Ganske pent, ikke sant? Det er et spørsmål om å lage korte nettadresser fra dette punktet. Hvis du vil opprette en ny kort URL i Bitly-dashbordet, trykker du bare på Skape -knappen øverst (se bildet over).

Deretter limer du inn den lange URL-en i lysbildet-delen som vi skisserer på bildet nedenfor.

limer inn lang url litt

Etter det kan du tilpasse lenken din slik du finner passende i neste seksjon som vist nedenfor.

Videre kan du koble dine Twitter- og Facebook-kontoer for å gjøre det lettere å dele korte lenker. På toppen av det kan du installere Bitly-nettleserutvidelsen, slik at du kan opprette korte URL-adresser på hvilken som helst webside umiddelbart.

I tillegg leveres Bitly med et intuitivt sporingsskjema som viser deg totalt antall klikk, topphenvisning (e-post, SMS eller direkte), og topp plassering blant annet. Hvis det er behov, kan du oppgradere til Enterprise-pakken for flere funksjoner.

Lag bitly Short URLs

Installere og konfigurere WP Bitly Plugin

Vil du bruke Bitly fra WordPress-oversikten? Du kan! Installer og aktiver WP Bitly akkurat som vi gjorde med Pretty Links-plugin-trinnene ovenfor. Naviger deretter til Innstillinger> Skriving på din WordPress admin-meny. Bla deretter ned til du ser WP Bitly Shortlinks som vi fremhever nedenfor.

Deretter må du klikke på Autorisere -knappen som vist på bildet over. Klikk på neste side Tillate -knappen som vist nedenfor (du må være logget inn på Bitly).

Hvis alt går bra, bør du se siden nedenfor.

På dette tidspunktet er du klar til å begynne å lage korte nettadresser for WordPress-bloggen din. Bare åpne artikkelen i redigeringsprogrammet, og klikk på short -knappen på toppen av WordPress-admin-menyen som vist nedenfor.

I tillegg kan du se hvordan koblingene dine fungerer rett fra innleggsredigeringsprogrammet, som vist på bildet over.

5. Kjøp og konfigurer en merket kort URL

De andre metodene i dette innlegget vil hjelpe deg med å lage korte nettadresser på en jiffy og uten å bruke en krone. Men det er noen ulemper med å bruke disse metodene, som vi kan overvinne i dette avsnittet.

For eksempel gjør ikke Pretty Links-plugin noe for å forkorte domenenavnet ditt, og dessverre har de fleste av oss lange domenenavn. En lenke som wpthemeraves.com/total/ beholder fremdeles merkenavnet, men vi kan gjøre det kortere ved å bruke en kort URL-adresse.

Og vi har allerede nevnt at bruk av WP.me ​​og URL-forkortere fra tredjeparter ofrer merkenavnet ditt.

Så i stedet for wpthemeraves.com/total/, vi kunne gå for wprav.es/total/ for eksempel. En kort merket URL bærer merkevaren din og forbedrer delbarheten ti ganger sammenlignet med andre typer korte nettadresser.

For det første, tenk på det foretrukne korte URL-domenet, eller bruk en domenenavngenerator for å finne en passende merket URL. Vær kreativ og utforsk forskjellige måter å forkorte merkevaredomenet ditt.

Kjøpe en merket kort URL

domenenavn søk namecheap

Du kan kjøpe en kort merket URL fra domeneregistratoren din, på samme måte som du kjøpte ditt eksisterende domene. Av den grunn vil vi ikke gå inn på detaljene. Imidlertid, hvis du er i markedet for en flott domeneregistrator, kjøper jeg alle domenenavnene mine på Namecheap.

Med en merket kort URL i hånden, er det på tide å konfigurere et par ting, slik at det nye korte domenet ditt kan tjene korte koblinger for nettstedet ditt.

Konfigurere merkede tilpassede korte nettadresser

For denne delen lærer du hvordan du kan koble den merkede korte URL-en din til Bitly, slik at du kan utnytte Bitly til å lage korte URL-er på den merkede URL-en din. Så i stedet for å bruke bit.ly/ Short-url, dine korte lenker vil se ut wprav.es/ Short-url, for eksempel.

Logg inn på Bitly-kontoen din og klikk brukernavnet ditt som vist på bildet nedenfor.

legge til merkede korte nettadresser i litt

På neste skjermbilde, trykk på Få til link:

administrer brukerpreferanser i litt

Klikk deretter Merkede korte domener og deretter Legg til merket kort domene knappen som vi illustrerer på bildet nedenfor.

legge til merket kort domene i bitly

I neste innsjekkingsdel kan du legge til den korte nettadressen din og se DNS-innstillingene du trenger for å koble Bitly til det korte domenet.

Før du treffer Bekreft domene -knappen som vist på bildet over, må du logge inn på domeneregistratoren din og sørge for at det korte merkedomenet ditt peker på Bitly.

Si at du har kjøpt det korte merkedomenet ditt via Namecheap, du trenger bare å logge inn på Namecheap Dashboard og navigere til Domeneliste som vi viser nedenfor. Deretter treffer du Få til -knappen ved siden av det korte merkedomenet ditt:

domeneliste i namecheap-dashbordet

Neste, finn navnetjenere seksjon, velg Tilpasset DNS og legge til DNS-postene Bitly tilbyr. Husk å lagre endringene dine. Vær oppmerksom på at det kan ta opptil 72 timer å fordele DNS-endringer, så vær tålmodig. Andre ganger gjenspeiles endringene umiddelbart.

Når den merkede korte URL-en din peker på Bitly, angir du domenet til Bitly og følg deg fri til Bekreft domene knappen som vist nedenfor.

merket kort url bitly

Med dette ute av veien, trenger du bare å installere WP Bitly-plugin, slik at du kan administrere de korte URL-adressene dine direkte fra ditt WordPress admin-dashbord..

Avsluttende ord på tilpassede korte nettadresser

Det sier seg selv at korte URL-er har flere fordeler enn lange URL-er i den digitale verdenen vi lever i. Enten det er delbarhet, utvide rekkevidden eller bare tilby brukerne dine en bedre opplevelse, korte URL-adresser bærer dagen.

Når det er sagt, hvordan forkorter du lenker på WordPress-bloggen din? Har vi utelatt favorittadressen din forkortelse? Har du spørsmål eller forslag angående dette innlegget? Ikke nøl med å dele i kommentarene. Jubel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map