1. 1. Nybegynnerveiledning for å forstå WordPress interne funksjoner
 2. 2. Hva er WordPress Cache, og hvorfor er det viktig?
 3. 3. Hvordan fungerer WordPress Caching?
 4. 4. Leser for øyeblikket: Hvordan installere og installere WordPress Cache med WP Super Cache
 5. 5. Slik konfigurerer du WordPress-hurtigbuffer med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Den beste CDN for WordPress?

Hei alle sammen. Velkommen til et nytt kapittel i WordPress Caching-serien, hvor vi endelig skal lære hvordan du implementerer WordPress-cache. Jeg håper at du har lest opp de forrige emnene der jeg har forklart hvordan WordPress fungerer (internt), hva som er hurtigbuffer og hvordan WordPress-cache fungerer. I dag vil du endelig kunne forvandle den teoretiske kunnskapen til praktisk bruk! Så la oss komme i gang.


Forberedelsene

Bufring av din eksisterende WordPress-installasjon er en variabel faktor, og det avhenger av ditt nåværende WordPress-miljø. Denne veiledningen beskriver en av de enkleste måtene å implementere WordPress-hurtigbufring. Hvis du er på en delt vert, VPS eller til og med en dedikert server, bør denne opplæringen passe til dine behov. Hvis du vil svekke det et hakk, kan du se på Pro WordPress Caching med W3 Total Cache + APC (kommer snart).

Vær oppmerksom på at folk som bruker administrerte WordPress-hosting-tjenester som WPEngine, denne opplæringen ikke vil være til stor nytte for deg siden WPEngine benytter seg av sin egen superkompleks og (super) effektive cache-algoritmer – kalt Evercache-teknologi! Jeg vil gå ut på et lem her og si at WPEngine sannsynligvis er den best administrerte WordPress-hostingleverandøren du kommer til å finne. Så spenne sammen fellas, det er tid.

Oppsettet

Vi vil bruke en av de mest populære gratis plugin-pluginene for WordPress tilgjengelig – WP Super Cache. Det er et av de eldste pluginene der ute, og jeg husker tydelig at jeg brukte dette i mitt aller første WordPress cache-forsøk. Dette er hva jeg bruker til opplæringen.

 • WordPress Revisjon: 3.8.2
 • Vertsmiljø: Delt hosting-server med LiteSpeed ​​webserver (alternativ til Apache)
 • Super Cache versjon: 1.4

Installasjon

Som med alle programtillegg, er det to måter du kan installere dem på.

DEUA-måten – Last ned, pakke ut, last opp og aktiver

DEUA-måten er den tregeste mulige måten å trekke ut hvilken som helst WordPress-plugin. For dere som er nye – det går slik:

 • Du laster ned WP Super Cache-plugin fra WordPress-plugin-repository
 • Pakk ut arkivet på datamaskinen din
 • Last opp det ekstraherte til wp_content / plugins / mappen via FTP ved hjelp av en FTP-klient som FileZilla
 • Gå deretter til Plugins-siden i WordPress-oversikten og aktiver plugin-modulen

Jeg anbefaler ikke denne metoden. ��

Den enkle måten – Søk og installer

installer wp super cache

Installerer WP Super Cache

Den mye enklere måten er å bare søke og installere plugin slik:

 1. Naviger til plugins> Legg til ny side i WP-dashbordet
 2. Søk etter “wp super cache”
 3. Trykk Installer
 4. Trykk på Aktiver
 5. Ferdig!

Nå som det var enkelt, var det ikke?

Innledende plugin-konfigurasjon

OK, så la oss ta det steg for steg fra nå av. Vi vil dekke hver side i pluginen en etter en med relevante skjermbilder. Så snart vi aktiverer plugin-modulen, får vi en melding som denne:

Legg ut melding om installasjon

Legg ut melding om installasjon

Klikk på hyperkoblingen for å besøke siden med innstillinger for WP Super Cache. Hvis du får en melding som ber deg om å endre permalinkstrukturen, kan du gå til Innstillinger> Permalinks i WP-oversikten og velge noe annet enn det første. For mitt demoside har jeg valgt alternativet Numerisk permalink.

permalink strukturfeil

For nettsteder som bruker alternativet Standard permalink

permalink struktur

Liste over tilgjengelige permalinkalternativer i WordPress

Nå som vi har sortert det, la oss åpne WP Super Cache-innstillingspanelet. Du finner den under Innstillinger> WP Super Cache. Så det første du vil merke er denne gule boksen med en melding som lyder:

wp super cache konstant lagt til

.htaccess fil endret varsel

Dette er greit. Imidlertid bør denne gule meldingsboksen ikke vises hver gang du åpner WP Super Cache-innstillingene – det er en engangsmelding. Hvis det vises popup hver gang, følg FAQ-lenken. Du vil også legge merke til at hurtigbufring er deaktivert. La oss holde det slik og dekke hver fane en etter en.

WP Super Cache med cache deaktivert

WP Super Cache med cache deaktivert

WP Super Cache: fanen Avanserte innstillinger

Den første fanen vi vil dekke er fanen Avanserte innstillinger. Den inneholder tre grupper med innstillinger:

 1. caching
 2. Diverse
 3. Avansert

Alternativene er ganske selvforklarende. Jeg har sjekket de optimale innstillingene for hver gruppe i de tre skjermbildene som er gitt nedenfor. Disse vil fungere i de fleste vertsmiljøer – delte eller dedikerte.

wpsc avanserte-tab-en-caching

wpsc avanserte-tab-to-misc

wpsc avanserte-tab-3-avansert

Når du har sjekket disse alternativene, trykker du på Oppdater status-knappen for å lagre endringene. Du bør umiddelbart se en ganske lang gul rute som inneholder mye tekst.

wpsc-gul-box

Disse innstillingene er for serverens .htaccess-fil. Bare bla nedover, så finner du knappen “Oppdater Mod_Rewrite Rules >>”.

oppdatere mod omskrivningsregler

Hvis .htaccess-filen din er skrivbar, bør du se en grønn boks som indikerer at modifiseringen var vellykket:

wpsc-grønn-box

OK, nå er kategorien Avansert ivaretatt. Vi går videre til å konfigurere forhåndsinnlastingsfanen.

WP Super Cache: Fanen Forhåndsinnlasting

Innstillinger for forhåndsinnlasting gjør at plugin-appen buffer alle nettstedets innlegg og sider med jevne mellomrom. Du kan stille inn tidsintervallet mellom hver hurtigbufferoppdatering. Dette tidsintervallet er en veldig avgjørende setting.

I delte hosing-miljøer, bør du sette den optimalt til en gang om dagen – det er hvert 1440 minutt. Hvis du oppdaterer nettstedet ditt to ganger om dagen, kan du stille tidsintervallet mellom hver hurtigbufferoppdatering til 720 minutter. I den sistnevnte innstillingen vil forhåndsinnlastingsbufferen bli oppdatert to ganger om dagen. Dette vil medføre ekstra serverbelastning. Jeg vil anbefale å ikke bruke en lavere verdi i delte hostingmiljøer – siden det kan (og sannsynligvis vil) bli regnet som overforbruk av serverressurser.

Imidlertid, hvis du er på en VPS eller en dedikert server – kan du stille inn oppdateringsfrekvensen så lavt som 60 minutter. Det er verdt å vite at antall innlegg og sider du har på nettstedet ditt, påvirker ressursene som kreves for hver forhåndsinnlastede cache-oppdateringsoperasjon. En optimal oppdateringstid for en dedikert server på et nettsted med høy trafikk vil være 2 timer.

Jeg har merket av for de aktuelle avmerkingsboksene og har angitt cache-oppdateringsintervallet til 1440 minutter. Du står fritt til å velge hvilken som helst verdi!

WP Super Cache Preload Tab

Klikk på “Oppdater innstillinger”. Hvis du vil at hurtigbufringsprosessen skal starte umiddelbart, klikker du på knappen “Last inn hurtigbuffer nå” etter at du har oppdatert de nevnte innstillingene. Å bygge forhåndsinnlastingsbufferen er en ressurskrevende og tidkrevende oppgave og avhenger av antall innlegg og sider du har – så vent litt – si 10 minutter og besøk deretter Innhold-fanen

WP Super Cache: Innstillinger Innstillingsfane

Innhold-fanen i WP Super Cache viser deg antall hurtigbufrede sider på WordPress-nettstedet ditt. Husk at vi lærte at WordPress til slutt genererer HTML-sider. Vel, denne fanen viser hvilke av disse sidene som er hurtigbufret og deres alder – målt i sekunder. Disse dataene skal samsvare med forhåndsoppdateringsbufferens oppdateringsintervall du har angitt i forhåndsinnlastingsfanen. Vi har valgt 1440 minutter – det er 86.400 sekunder. Dette er maksimal alder for hver hurtigbufret side. Teknisk sett bør ingen av buffertens alder alder overstige denne verdien.

Noen ganger kan det hende du ikke finner gjeldende / nøyaktig hurtigstatistikk. Hvis du vil se de siste / mest nøyaktige statistikkene for hurtigbufring, trykker du på knappen “Regenerate Cache Stats”.

etter forhåndsinnlasting regenerere cache-statistikk

Når du er oppdatert, bør du se at hurtigbufferstatistikken er oppdatert. Husk at jeg bruker demodataene fra Free Blogger Theme av WPExplorer. Slik ser cache-statistikken ut:

etter forhåndsinnlasting etter regenerert cache-statistikk

For en enda bedre sniktopp og en bedre forståelse av WordPress-hurtigbufring – bevis på at HTML-filer faktisk er hurtigbufret, klikker du på alternativet “Vis alle hurtigbufrede filer”. Slik ser min ut:

Liste over alle hurtigbufrede filer

Liste over alle hurtigbufrede filer

Hell i uhell

Dette alternativet er veldig nyttig hvis du vil slette en hurtigbufret side. Anta at du har oppdatert en gammel side, og at du trenger hurtigbufferen for å gjenspeile endringen. I stedet for å gjenopprette hurtigbufferen som kan være både serverkrevende og tidkrevende, kan du raskt slette den hurtigbufrede versjonen av filen fra denne menyen. Når en besøkende besøker den opprinnelige lenken, blir siden gjenopprettet fra grunnen av og lagres som cache for fremtidige forespørsler. Rask og effektiv – akkurat som Agent 47.

Fungerer alt? jeg tror det!

Nå som WP Super Cache er riktig konfigurert, la oss teste cachen. Gå over til standardfanen, dvs. fanen Enkel innstillinger i WP Super Cache og klikk på “Test Cache” -knappen. Hvis alt er riktig konfigurert, bør du se noe lignende:

Testing av cachen

Testing av cachen

Bingo! Det fungerer! Gratulerer, du har implementert hurtigbufring på WordPress-nettstedet ditt. Nettstedet ditt skal være betydelig raskere nå! Tror du ikke på meg? Ikke noe problem. Ta en titt på disse referanseresultatene fra demosiden før og etter implementering av WordPress cache.

Før

før hurtigbufring

Og The After

etter hurtigbufring

Konklusjon

Nå som du har sett hvordan cache fungerer, og hvor reelle fordelene er, er jeg sikker på at du er mer enn overbevist om å prøve det – det vil si hvis du ikke allerede har gjort det. I neste innlegg i serien skal jeg forklare hvordan du integrerer MaxCDN med ditt eksisterende WordPress-nettsted. MaxCDN med hurtigbufring kombinert, vil ha en dyp effekt på nettstedets ytelse. Følg med!

Som alltid håper jeg at du har klart å lære noe nytt i dag. Hvis du har spørsmål eller forslag, ser vi frem til å høre fra deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me