Hvordan få fantastisk søk ​​etter din WordPress-blogg

WordPress versjon 3.5 har nettopp blitt utgitt og bringer med seg vakre nye mediehåndteringsfunksjoner og et helt nytt standardtema (blant andre forbedringer). For meg er det enda et skritt i riktig retning.


Utgivelsen av en ny versjon av WordPress minner meg imidlertid alltid om manglene som ikke er blitt adressert. Ikke misforstå – jeg elsker WordPress og ville ikke drømme om å bruke et annet innholdsstyringssystem, men det er langt fra perfekt.

Et av de største problemene jeg har med WordPress, er søkefunksjonaliteten både på fronten og på baksiden. Alle som har brukt WordPress lenge, vil sannsynligvis dele min frustrasjon med standard søkealgoritmens ineffektivitet.

Med det i tankene, i dette innlegget vil jeg introdusere deg for det jeg anser som den beste løsningen for å dramatisk forbedre WordPress ‘søkefunksjonalitet.

Hva er så ille med WordPress ’standardsøkemotor?

Men før jeg kommer til det, la oss først gjenskape Hvorfor Jeg er så opptatt av å unngå standard WordPress-søk.

Det har alt å gjøre med samsvarende algoritme, som velger resultater ved å nevne et nøkkelord og presenterer dem i omvendt kronologisk rekkefølge. Dette høres kanskje ikke så dårlig ut i prinsippet, men når det brukes praktisk, kommer det tilbake søkeresultater av dårlig kvalitet.

Si for eksempel at du hadde skrevet et innlegg som dekket alt man trenger å vite om blå widgets. Du hadde da lenket til det innlegget i 5 nyere innlegg som fokuserte på småprogram i forskjellige farger. Hvis noen søkte på “blå widgets” på bloggen din, ville den ultimate blå widgetressursen være det sjette innlegget som ble returnert, til tross for at det desidert er det mest relevante resultatet.

Dette er også et problem når du søker på baksiden. Hvis du publiserer mange innlegg på bloggen din og trenger å finne et innlegg som du publiserte for en tid tilbake, kan det hende du har problemer med å finne det på grunn av WordPress-søkemotorens uhyggelige samsvarsalgoritme. Det pleide å være en kilde til uendelig frustrasjon for meg.

Hva er løsningen?

Det er noen få plugins som jeg ikke nøler med å installere i nye blogger og Relevanssi er en av dem. Dette gratis plugin-programmet er en komplett løsning for forbedret søkerelevans både på fronten og på baksiden av WordPress-bloggen din.

Her er de viktigste funksjonene som gjør Relevanssi så mye bedre enn standard WordPress-søkemotor:

 • Søkeresultater sortert i relevant rekkefølge, ikke etter dato.
 • Fuzzy matching: samsvarer med delord, hvis komplette ord ikke samsvarer.
 • Finn dokumenter som samsvarer med bare ett søkeord (ELLER spørring) eller krever at alle ord vises (OG spørring).
 • Søk etter setninger med anførselstegn, for eksempel “søkefrase”.
 • Lag egendefinerte utdrag som viser hvor treffet ble laget, med søkeordene uthevet.
 • Uthev søkeord i dokumentene når brukeren klikker seg gjennom søkeresultatene.
 • Søk i kommentarer, tagger, kategorier og tilpassede felt.

Detaljene er egentlig ikke at viktig fordi beviset ligger i puddingen. Installer denne plugin og søk i bloggen din, så vil du kunne se de positive resultatene for deg selv.

Jeg gir deg et eksempel fra min egen blogg. Jeg har skrevet om Twitter spesifikt ved en håndfull anledninger, så en god søkemotor bør returnere disse innleggene som de mest relevante resultatene. Her er det første resultatet som returneres av standard WordPress-søkemotor:

WordPress-søk

Antagelig inntektsrapporten fra november omtalte Twitter i forbifarten, men innlegget fokuserte egentlig ikke på Twitter i det hele tatt. La oss se på resultatene som er returnert av Relevanssi:

Relevanssi søkeresultater

Standard WordPress-søkemotoren kom faktisk ikke tilbake noen av de fire innleggene jeg har merket med “Twitter” på første side. Relevanssi returnerte alle fire innlegg i de seks beste resultatene.

Tilleggsfunksjoner

I tilfelle den enormt overlegne søkemotoren ikke er nok for deg, har Relevanssi flere funksjoner i ermet.

Først av alt er det en rekke måter du kan endre søkefunksjonaliteten i seg selv:

 • Juster samsvarende algoritme (etter titler, koder og kommentarer)
 • Begrens søk til kategorier og tagger
 • Indekser tilpassede innleggstyper og taksonomier
 • Indekser innholdet i kortkoder
 • Legg til Google-stil “Mente du?” forslag

Dessuten, kan du stille Relevanssi til å logge brukerforespørsler, som lar deg undersøke hva folk faktisk søker etter på bloggen din. Fordelen med dette skal være tydelig – du kan bruke søkespørsmål som grunnlag for å utforme innholdsstrategien din (antagelsen er at folk vil ha det de søker etter).

Mens Relevanssi er helt gratis å bruke, er det en premiumversjon tilgjengelig med tilleggsfunksjoner inkludert:

 • Forbedret stavekorreksjon i “Mente du?” forslag
 • Multisitert støtte
 • Søk og indeksert brukerprofiler
 • Tildel nye innlegg ekstra vekt
 • La brukeren velge mellom AND og OR søk, bruk + og – operator (AND og NOT)

Premium-versjonen er absolutt ikke nødvendig – jeg har brukt gratisversjonen i over ett år og er ekstremt fornøyd med hvordan den har prestert.

Belønne besøkende med bedre søk

Det er virkelig ingen grunn til at du ikke skal installere og aktivere Relevanssi på WordPress-bloggen din nå. Oppsettstiden er nesten ikke-eksisterende, og du trenger ikke bekymre deg for den når den er i gang. Du kan ta deg tid til å fikle med innstillingene som du vil, men det er ikke nødvendig – det fungerer veldig bra utenfor boksen.

Selv om det er alternativer der ute, anser jeg Relevanssi for å være den beste. Er du enig? Jeg vil gjerne lese tankene dine i kommentarfeltet!

Last ned Relevanssi fra WordPress.org →

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map