Å endre et tema på overflaten kan virke ufarlig. Det er så enkelt, det er vanskelig å forestille seg at det kan gjøre noen skade. Du kan til og med gjøre det fra instrumentpanelet i disse dager, uten at det kreves manuell FTP-opplasting. Det er raskt, smertefritt og helt trygt, ikke sant? Avhenger av hvordan du har satt opp nettstedet ditt.


Saken med WordPress-nettsteder er at de ofte blir mer et puslespill, eller jenga-tårn, over tid. Du har temaet ditt, lagt til plugins og alle små (eller større) endringer du måtte ha gjort. Disse kommer sammen for å lage et vakkert, funksjonelt nettsted som passer dine behov.

Og det er derfor det er viktig å være forsiktig når du endrer tema (eller til og med oppdaterer WordPress på nettstedet ditt for den saks skyld). Hvis du trekker ut feil brikke, kan hele strukturen kollapse. Og så vil du ende opp med å måtte gjennomgå en lang (og med noen webhosts, kostbare) gjenvinningsprosesser. Eller du kan ende opp med å måtte bytte ut mange av programtilleggene du har blitt kjent med og elske.

Men det er en måte du kan gjøre det å endre temaet til en 0% risikoinnsats, og heldigvis er det dekket i detalj nedenfor. La oss komme i gang!

Trinn 1. Velg et nytt WordPress-tema

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du finne et nytt tema du elsker. Hvis du ikke er en utvikler, kan du prøve å finne et tema som ser mer eller mindre ut hvordan du vil ha det. Et flott sted å lete etter premium temaer er Themeforest. Her finner du mange WordPress-temaer som har mange fargealternativer, lagt til funksjoner og til og med dra og slipp sidebyggere (som Total WordPress Theme) for å gjøre det enkelt for selv ikke-kodere å tilpasse WordPress-temaet deres.

Hvis budsjettet ditt ikke tillater et premiumtema, kan du selvfølgelig ta en titt på WPExplorer gratis WordPress-temaer eller på WordPress.org‘S enorme depot der nye gratis temaer legges til hele tiden.

WordPress.org-temakatalog

Når du velger et nytt tema er det viktig å sørge for at det nye temaet støtter plugins du anser som nødvendige. Hvis du har bygget en hel butikk med WooCommerce, vil du sannsynligvis fortsette å bruke WooCommerce med det nye temaet. Så bare dobbeltsjekk plugin-kompatibiliteten og hovedtemafunksjonene før du går inn. Hvis du er en utvikler, trenger du selvfølgelig ikke bekymre deg for å finne det “perfekte” temaet. Du har sannsynligvis kunnskapen til å lage eller tilpasse et tema selv. Når du har funnet et tema som tilfredsstiller dine behov, gå videre til trinn to.

Trinn 2. Lag en sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted

Det er lurt å lage en aktuell sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt før du endrer tema, og det er ganske mange måter å gjøre det på. I dette innlegget skal vi fokusere på to forskjellige metoder: å bruke sikkerhetskopi-plugins og sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt manuelt. Begge deler er ganske enkle prosesser (også for nye brukere).

Metode 1: Bruke et programtillegg for sikkerhetskopiering av WordPress

VaultPress WordPress Backup Plugin

Den beste backup-plugin (etter vår mening) er Vaultpress. Det er enkelt å bruke og tar en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt. I tillegg starter det på bare $ 39 per år (for en JetPack Personal-plan). En lav pris med tanke på at den tilbyr automatiserte sikkerhetskopier, 30 dagers sikkerhetskopieringsarkiv og 1-klikks restaurering. Men vent … det er mer! Fordi VaultPress er en del av JetPack-planer, har du også muligheten til å aktivere Akismet og JetPack premiumfunksjoner på nettstedet ditt.

Den største fordelen med å ha en plugin-sikkerhetskopi, er at du ikke trenger å bekymre deg for det.

Et annet solid premiumalternativ er den prøvde og sanne BackupBuddy. Hvis du vil lære mer om denne oldie men goodie, kan du sjekke hele BuddyPress-anmeldelsen vår. Jeg har også tatt med det frittstående alternativet som er Updraft Plus. Updraft sikkerhetskopierer ikke bare nettstedet ditt, men laster det opp til flere steder “i skyen”, alt med et enkelt klikk. Og det lar deg også gjøre en enkel 1-klikkgjenoppretting hvis noe har gått fryktelig galt.

Når det er sagt, hvis nettstedet ditt er en stor del av hvordan du tjener inntektene, eller er utrolig viktig for deg på andre måter, vil du gjøre godt for å lage en manuell sikkerhetskopi også iblant. Bare for å dekke alle basene dine.

Metode 2: Manuelt sikkerhetskopiere WordPress

Selv om sikkerhetskopiering av WordPress-siden manuelt kan virke som en stor, komplisert, jevn, overveldende oppgave for en nyere bruker, er det egentlig ganske rett frem.

# 1 Logg på webhotellets kontrollpanel for nettstedet ditt (enten det er cPanel eller noe annet).
De fleste webhosts har muligheten til å enten logge seg på kontoen din, eller inn på kontrollpanelet via nettstedet deres, så gå til webhosts nettstedet ditt og logg inn.

# 2 Finn FTP-påloggingsinformasjon, eller opprett en ny konto.
For å gjøre dette, klikk på et av alternativene i kontrollpanelmenyen som sier noe som “FTP-brukere / kontoer” eller “FTP-tilgang” eller “FTP-innstillinger”. Hvis du ikke ser noen brukere, eller ikke vet passordet, kan du raskt opprette en ny bruker ved å klikke på “legg til ny bruker” og deretter opprette et bruker.

ftpaccount

# 3 Logg inn, og kopier alle relevante filer fra riktig katalog.
Nå, på dette tidspunktet, vil mange mennesker råde deg til å skaffe deg en FTP-klient som FileZilla, men du kan faktisk få tilgang til nettstedet ditt via ftp med nettleseren din, eller til og med den gode gamle Windows Explorer (eller finder / nautilus hvis du ikke bruker Windows ).

ftpadress

For å gjøre dette, skriver du bare “” ftp://yoursite.com ”i explorer, eller den andre, og logger inn med informasjonen du fant, eller brukeren du nettopp opprettet. Jeg liker å bruke filleseren min fordi den gjør sikkerhetskopiering like enkel som å kopiere og lime inn på ønsket sted, og deretter gjøre mappen til et zip-arkiv.

ftpcopy

# 4 Gå tilbake til kontrollpanelet og åpne phpMyAdmin.
For mange kontrollpaneler innebærer dette en god del rulling nedover (se etter logoen på bildet nedenfor).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Velg riktig database.
Hvis du har mange WordPress-nettsteder som kjører på samme hosting, vil mange databaser være i samme phpMyAdmin. Så du må dobbeltsjekke at du velger riktig tabell for å sikkerhetskopiere. En måte å gjøre det på er å ganske enkelt gå inn i databasene og sjekke hva som er skrevet i innleggene under “wp_posts” -delen..

admin

En annen måte å finne ut av dette er ved å sjekke wp-config.php-filen på det aktuelle nettstedet. Du kan gjøre dette enten gjennom WordPress Dashboard, eller ved å åpne sikkerhetskopien av filen i en tekstredigerer. (Vær forsiktig så du ikke redigerer den.) Bare søk etter ‘db_name’ så finner du det øyeblikkelig.

# 6 Eksporter databasen
Bare klikk på egendefinert, og velg riktig database når du velger hvilken du vil eksportere, bla deg forbi de andre tilpassede alternativene og klikk på gå. Det er nøyaktig så enkelt som det høres ut. En annen god nyhet er at det er like enkelt å importere et bord. Hvis noe går galt … og du allerede vet hvordan du gjør det!

exportdatabase

Trinn 3. Klon nettstedet ditt for testing

Det er to enkle måter å klone nettstedet ditt for testing, enten ved å bruke et iscenesettingssted som følger med hostingplanen din, eller ved å sette opp en lokal server.

Kloning av ditt WordPress-nettsted til et iscenesettingssted

Mange WordPress-hostingplaner inkluderer tilgang til iscenesettelse med ett klikk som GoDaddy og WPEngine. Dette er gode alternativer siden de er online, slik at du kan logge inn for å teste temaet på forskjellige enheter (noe du ikke kan gjøre med din localhost siden det er begrenset til datamaskinen din).

Hvis du bruker WPEngine, er denne prosessen ekstremt enkel (som for de fleste verter). Alt du trenger å gjøre er å logge på WordPress-nettstedet du vil duplisere, klikke på WPEngine-menypunktet øverst på dashbordet, klikke på iscenesettingsfanen og klikke på den store blå knappen for å “Kopiere nettsted fra LIVE til STAGING. ” Og det er det (en annen grunn til at vi elsker WPEngine så mye).

wpengine-oppsetningen

Kloning av WordPress-nettstedet ditt til en LocalHost

Å sette opp en localhost er også et flott alternativ, siden en lokal versjon er tilgjengelig selv uten internettforbindelse (noe som gjør det ekstra nyttig). Og akkurat som sikkerhetskopiering av nettstedet ditt, kan du enten bruke en plugin for å hjelpe eller manuelt klone nettstedet ditt.

Metode 1: Bruke en plugin for å klone ditt WordPress-nettsted

Avhengig av operativsystemet på skrivebordet ditt er det noen få alternativer for å sette opp en localhost-server.

# 1 Installer lokal serverprogramvare og WordPress.
Du kan velge mellom XAMPP, WAMP, MAMP og andre. Hva denne programvaren gjør, er å gjenskape miljøet til en webserver på din egen datamaskin. Ikke bare lar dette deg teste nye temaer, plugins og WordPress-oppdateringer på ditt WordPress-nettsted. Den lar deg lage helt klare utkast til WordPress når du ikke har internettforbindelse.

Husk å aktivere Apache og mySQL etter at installasjonen er fullført. Når din localhost er klar, må du også installere WordPress lokalt.

# 2 Installer plugin på originalt nettsted og eksporter.
Som et eksempel kommer vi til å bruke Alt-i-ett-migrere her. Men du kan bruke hvilken som helst plugin du foretrekker. Blant de andre gratis plugins, duplikator ser ut til å være den mest fantaserte om. Bare legg til og aktiver din valgte plugin, og eksporter deretter nettstedet ditt deretter.

eksport

# 3 Installer plugin på lokalt vert WordPress og importer.
Dette er ganske rett frem. Logg deg på ditt lokalt hostede WordPress-nettsted, installer og aktiver plugin-modulen, og importer deretter.

importere

# 4 Vent og nyt den nye klonen din.
Vent litt mens pluginen importerer kopien av nettstedet ditt (dette kan ta en god stund, avhengig av størrelsen på nettstedet). Så åpner du den og nyt den når den er ferdig. Det er så enkelt.

Metode 2: Manuell kloning av ditt WordPress-nettsted

Manuell kopiering av live-siden inneholder bare noen få ekstra trinn.

# 1 Forbered din lokale server eller iscenesettingsside.
Enten du bruker en plugin eller ikke, dette trinnet er fortsatt det samme. Du må fremdeles konfigurere localhost og installere WordPress lokalt.

# 2 Kopier og lim inn sikkerhetskopi av WordPress
Hvis du planlegger å opprette den lokale klonen manuelt (og du allerede er halvveis der), trenger du bare å kopiere sikkerhetskopien av filene du tok tidligere. Bare lim dem inn i den aktuelle mappen (ampps / www / folder hvis du bruker AMPPS, eller mamp / htdocs hvis du bruker MAMP). Sørg for å plassere filene i en egen mappe. Dette for å unngå problemer med ‘server simulator’ programvaren (bør plasseres i for eksempel ampps / www / wpclone / hvis du bruker AMPPS). Hvis du ikke allerede tok en manuell sikkerhetskopi, følger du trinnene ovenfor.

# 3 Åpne opp phpMyAdmin og importer databasen.
Åpne først det lokale serverpanelet. Herfra åpner du phpMyAdmin (hvis du bruker AMPPS kan du også ganske enkelt legge inn ‘localhost / phpmyadmin’ i nettleseren din i stedet). Klikk på import. Velg deretter sql-sikkerhetskopifilen du lagret tidligere, under den manuelle sikkerhetskopien (igjen, hvis du ikke gjorde den manuelle sikkerhetskopien, følg trinnene ovenfor).

sqlimport

# 4 Finn riktig databasebruker / passordinfo og opprett en bruker i phpMyAdmin.
Åpne først den sikkerhetskopierte wp-config.php-filen i en tekstredigerer, som notisblokk, og søk etter DB_USER og DB_PASSWORD. Ta deretter disse verdiene (lokalisert der jeg mørknet ut), og opprett en ny bruker med det brukernavnet og passordet ved å gå til databaser i phpMyAdmin, og deretter klikke på sjekkrettighetene ved siden av riktig database, og deretter til slutt klikke på legg til bruker.

checkprivilege

# 5 Erstatt noen nettadresser
Så det nye lokale nettstedet ditt blir ikke galt og tenker at det ligger et annet sted, du må redigere to felt i databasen. Nettstedet og hjemmet, under wp_options (hvis det bare viser 25 rader per side, vil hjemmet vises på andre side). Rediger dem til http: // localhost / wp eller hva du valgte å navngi mappen din, og det klonede nettstedet ditt vil være klart til bruk.

SITEURL

Trinn 4. Testing og feilsøking av WordPress-temaet på ditt kloneområde

Dette er like enkelt som å logge deg på adminområdet på din lokale klon eller iscenesettingsside. Installer og aktiver temaet for å se hva som skjer. Alle disse trinnene er ikke påkrevd. De er bare noen av de mange temafunksjonene du kanskje vil teste hvis du byttet tema.

Aktiver wp_debug
Dette er en fin måte å teste om det er noen feil i temaet ditt. Til aktiver wp_debug , åpne wp-config.php-filen og sett wp_debug til true, slik:

definere ('WP_DEBUG', sant);

Dette vil vise alle php-feil og merknader i fronten av WordPress-nettstedet ditt. Husk at ikke alle varsler som vises, vil ødelegge nettstedet ditt, men det er fortsatt en god idé å fikse dem.

wp-debug-feil

Egendefinerte innleggstyper
Hvis det gamle temaet ditt brukte en eller flere innebygde tilpassede innleggstyper, og det nye temaet ditt ikke har tema, kan det se ut som om du mistet alt innholdet. Men ikke bekymre deg, det er fremdeles i databasen din. Du kan bruke en tredjeparts plugin, som Easy Content Types WordPress Plugin av Pippins Plugins, for å registrere dine gamle tilpassede innleggstyper i det nye temaet. Hvis du ikke er sikker på hva navnet på dine tilpassede innleggstyper er, kan du spørre den gamle temautvikleren, eller søke i det gamle temaet etteregister_post_type funksjon og finn navnene på de gamle tilpassede innleggstypene.

widgets
Det er lurt å se på widgetalternativene, annonseplassene, bunntekstkolonnene og sidefeltbredden i tillegg til andre widgeter som er klare for widgeter. Slik blir det ingen overraskelser senere.

menyer
Dobbeltkontroller menyplasseringene og formatene i det nye temaet. Kanskje er det flere menyplasseringer, eller en vertikal navigasjon. Bare se på temaet slik at du vet hvor alle menyene dine vil være når du aktiverer temaet på ditt live nettsted.

Innlegg formater
Mange temaer bruker tilpassede felt. Så hvis du bruker en for å definere en bestemt video / lyd / galleri / etc, kan det hende du må endre utdataene for innleggsformatene dine i det nye temaet. Dette kan gjøres via barnetema, slik at du kan fortsette å bruke den gamle meta på gamle innlegg, eller du kan kanskje bruke add_post_meta ()

plugins
Vi nevnte før at hvis du ikke er en utvikler, bør du finne et nytt tema som er kompatibelt med alle nødvendige WordPress-plugins. Bare for å være sikker på at det er en god idé å teste pluginene dine for å sikre at de virkelig fungerer med temaet ditt. Hvis du er en utvikler som har opprettet eller tilpasset et tema, er det også et godt tidspunkt å sørge for at tweaksene dine ikke har fått effekt på plugin-kompatibiliteten.

Sjekk nettleserkonsollen
Åpne nettleseren din for å se etter JavaScript-feil. Hvis noen ting ikke fungerer som de skal (javascript relatert), for eksempel glidebrytere, rullegardinmenyer, karuseller osv., Kan du sjekke feil i nettleserkonsollen. Bare åpne konsollen for å se javascript-feilene, og hold musepekeren på dem for å se nøyaktig hvor feilen ligger.

konsoll-feil

Her er lenker til der du finner konsollen din for forskjellige nettlesere:

Sjekk utvalgte bildestørrelser
Det kan hende du må laste opp eller finjustere de omhandlede bildene dine når du går over til det nye temaet. Den enkleste måten vi har funnet er å bruke gratis Image Cleanup WordPress-plugin. Plugin-indeksen indekserer alle beskjærte og ubrukte bildestørrelser som du kan slette eller flytte til en ny mappe. Lett peasy. Når du har renset huset, vil du beskjære alle bildene dine med de riktige dimensjonene. Noen temaer som Total beskjære bilder dynamisk, slik at du ikke trenger å gjøre noe. Men hvis temaet ikke gjør dette for deg, bruk Regenerere miniatyrbilder WordPress Plugin for å regenerere alle bildene dine i riktig størrelse.

SEO-sjekk
Dessverre er det temaer med innebygde SEO-alternativer, og hvis du bruker dem for øyeblikket, vil du sannsynligvis ikke kunne overføre dem til det nye temaet. I stedet bør du installere en SEO-plugin på ditt live nettsted og fylle ut alternativene før du oppdaterer.

Mobil- / nettlesertesting
Hvis du valgte å opprette et online staging-nettsted via WordPress-verten din, har du muligheten til å gjøre noen virkelige mobiltesting av dine egne. Ta tak i nettbrettet og telefonen for å se hvordan det nye temaet ditt ser ut. Eller, hvis du valgte å installere det nye temaet på din lokale vert, kan du prøve en online responsiv simulator som Responsinator eller Test på tvers av nettlesere.

Sørg for å besøke innleggene, sidene og sjekk at alt er i orden. Når du har bekreftet at det ikke er noen problemer, er det på tide å gå videre til det siste trinnet.

Trinn 5. Installer og aktiver det nye WordPress-temaet på ditt live nettsted

Nå som du har testet det nye WordPress-temaet ditt grundig, kan du logge deg på WordPress-dashbordet og installere det på ditt live nettsted. Før du aktiverer temaet, bare gjør du en rask dobbeltsjekk ved å bruke Live Preview-alternativet. Du kan bruke dette til å klikke gjennom noen av sidene dine bare for å være sikker på at alt ser bra ut.

forhåndsvisning-tema

Et valgfritt trinn ville være å installere et kommende plugin på nettstedet ditt før du aktiverer det nye temaet. På denne måten hvis du må lage noen finjusteringer til ditt live nettsted etter å ha aktivert det nye temaet, vil de besøkende se en ganske under konstruksjon eller snart komme side. To plugins vi virkelig liker er WP-vedlikeholdsmodus og Coming Soon Plugin av SeedProd.

Når du er klar til å gå, bare naviger til Utseende> Temaer og klikk på knappen for å “aktivere” det nye WordPress-temaet.

Pakk inn

For noen som ikke har opplevd marerittet med et togvrak på nettet, kan dette virke som overdreven. En komplett overkomplikasjon av noe som skal være enkelt. Stol på meg – det er det ikke. Tenk på dette som å ha god helseforsikring på toppen av å spise sunt og trene, men for ditt WordPress-nettsted. Å jobbe hardt for å feilsøke temaet ditt lokalt, minimerer risikoen for at noe dårlig skal skje på ditt live nettsted.

Synes du at denne guiden var nyttig? Eller har du noe å legge til? Gi oss beskjed i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me