Hvordan bygge en fantastisk reiseblogg med WordPress

Start en reiseblogg med WordPress

Hvem elsker ikke å snakke om hvor de har reist til? Hvis du er en hyppig reisende, eller bare elsker å reise, har du kanskje tenkt på å skrive en reiseblogg, men ikke vet hvor du skal begynne.


WordPress er det perfekte CMS for reisebloggere fordi det er enkelt å sette opp og det er mange ressurser å hjelpe. Du kan lage din egen reiseblogg som er klar for deg til å dele de fantastiske reisene og eventyrene på kort tid.

Denne artikkelen vil ta deg gjennom det du trenger å gjøre for å sette opp din egen reiseblogg og dele noen temaer og plugins som vil ta reisebloggen din til neste nivå og få historiene dine til å bli levende for leserne dine. La oss bli sprekker!

1. Bli inspirert av andre reiseblogger

Et skjermbilde av hjemmesiden Stuck In Customs.

La deg inspirere og lære av reisefotografiet av Stuck in Customs

Det er ingen mangel på reiseblogger, så det er vanskelig å velge bare et par å fremheve. De beste reisebloggene er vakre å se på og dele et unikt perspektiv på reise.

Hva du trenger for reisebloggen din

Nå som vi har vist deg hvordan en reiseblogg på WordPress kan se ut, la oss se på hva du trenger å komme i gang:

 • WordPress: Ganske opplagt, ikke sant? Du trenger den installert enten lokalt eller på webserveren din, og vi vil forklare hvordan du kan få den konfigurasjonen nedenfor.
 • Et tema: Deretter vil vi fortelle deg hva du bør se etter i et reiseblogg-tema og gi deg noen gratis og førsteklasses forslag. Bare velg en som passer din smak.
 • plugins: Vi forteller deg hvilke plugins du bør vurdere å legge til nettstedet ditt.
 • Vakker fotografering: Halvparten av moroa med å reise er bildene, så du vil ha masse bilder på nettstedet ditt, og vi viser deg hvordan du kan sørge for at de ikke bremser det.

Ingenting for komplisert, ikke sant? La oss gå!

2. Få en god hostingplan og installer WordPress

Det første trinnet for å sette opp bloggen din er å få en forekomst av WordPress som kjører enten lokalt eller online. For WordPress-hosting anbefaler vi sterkt:

 • WP-motor: Administrert hosting som starter på $ 29 per måned, og de håndterer installasjoner, sikkerhetskopieringer og oppdateringer.
 • svinghjul: En annen administrert WordPress-vert, men til 15 dollar per måned er det flott hvis du har budsjett.
 • Bluehost: Veldig budsjettvennlig, starter på $ 3,49 per måned, og de har et raskt installasjonsalternativ for WordPress.

Nå har du satt opp WordPress, hva er det neste? La oss se på temaer.

3. Velg et reiseblogg WordPress Theme

Selv om det er enkelt å endre temaer i WordPress, bør du se på noen få forskjellige temaer før du starter – ikke bare velg det første du ser. Hvis du tenker på å kjøpe et tema (som vi anbefaler), kan du sjekke tipsene våre for å kjøpe det perfekte WordPress-temaet.

Når du ser etter et reisebloggetema, vil du være oppmerksom på oppsett og hvordan den bruker Bilder, da dette vil være avgjørende for din historiefortelling. Se også på om den har innebygd støtte for kartene, da dette kan legge til en annen dimensjon i reisefortellingene dine. Her noen WordPress-temaer du absolutt bør vurdere.

Totalt WordPress-tema (reisebloggdemo)

Totalt WordPress-tema (reisebloggdemo)

Info & Last nedVis demonstrasjonen

Total er uten tvil et av de mest fleksible og funksjonelle rike WordPress-temaene på markedet, så det er fornuftig at det også er et godt valg for reiseblogger. Bruk de medfølgende animerte glidebryterne, dra & slipp sidebygger, bildegallerier, porteføljealternativer, innebygd postgalleriformatering, tilpassede bildeinnstillinger og mer for å designe et perfekt pikselnettsted nøyaktig hvordan du vil ha det. Med intuitive alternativer i temaet Customizer pluss hurtigimporterte eksempelsider (som Travel-demoen sett over) gjør Total det å komme i gang enkelt selv om du er ny på WordPress.

Mesa Gratis fotoblogg WordPress Theme

Mesa Gratis WordPress Theme

Info & NedlastingVis The Demo

Mesa Free WordPress-temaet fra WPExplorer er den perfekte måten å bygge din reiseblogg i dag. Med støtte for mange typer medier (bilde, galleri, lyd, video og sitat) og et rent murnettoppsett er Mesa perfekt for å vise frem dine eventyr.

WPVoyager Reiseblogg WordPress Theme

WPVoyager WordPress Theme

Info & NedlastingVis The Demo

WPVoyager Theme er et dristig, moderne, premiumtema som bruker elegante fotonett og Google Maps-integrasjon for å lokke leserne dine. I tillegg støtter den KML-stier, slik at du kan dokumentere reiser rundt om i verden.

Expedition Travel Blog Theme

Expedition Travel Blog Theme

Info & NedlastingVis The Demo

Expedition er et responsivt WordPress-tema med reiseblogg, utviklet av WPZoom. Dette godt reiste temaet er perfekt for å dele dine favorittsteder, hoteller, aktiviteter, restauranter og mer.

Det som gjør Expedition bra, starter kjernen. Temaet ble bygget på den kraftige ZOOM-rammen for å gi deg rikelig med farge- og fontalternativer, kortkoder, SEO-innstillinger, side- og innleggsmaler og mer. Temaet er fullstendig lokalisert og helt klart til å bli oversatt til morsmålet ditt, slik at leserne dine faktisk kan lese bloggen din. Ekspedisjonen reagerer også fullt ut, så hvis leserne fanger reisefeilen, kan de sjekke bloggen din fra hvilket som helst skrivebord, nettbrett, telefon eller annen enhet de har tilgang til.

4. Legg til nyttige plugins for SEO, kart og mer

Eksempel på Maps Market Pro

Et eksempel på Maps Marker Pro og avansert kartlegging av WordPress-plugin.

En stor fordel med å bruke WordPress til å bygge nettstedet ditt er tilgjengeligheten av plugins for å gjøre omtrent hva som helst. Vi anbefaler noen grunnleggende plugins som du bør vurdere å installere og aktivere først på nettstedet ditt, for eksempel Yoast SEO for søkemotoroptimalisering og Akismet for spambeskyttelse. Vi dekker noen andre alternativer i artikkelen vår om hvordan du kommer i gang med blogging.

Når du bygger reisebloggen din, kan det være lurt å gjøre litt mer enn å bare skrive om stedene du har vært. Kart er en god måte å hjelpe deg med å lese leserne dine på, og mange temaer for reiseblogger inkluderer kartstøtte. Legge til Google-tjenester som analyse eller captchas. Og det kan være lurt å vurdere en sosial plugin.

5. Legg til og optimaliser bildene dine

Legg til bilder i bloggen din

Ingen reiseblogg ville være komplett uten bilder av destinasjonene, og vi vet at du har bilder av turene dine. Hvis du virkelig vil fordype leserne dine i reiseventyrene dine, må du ha vakre bilder av stedene du skriver om.

Det store problemet med å ha bilder på nettstedet ditt er at de kan ta mye plass, noe som dessverre kan bremse nettstedet ditt. Nettstedet ditt må være raskt, spesielt hvis leserne dine vil bla gjennom nettstedet ditt på mobilenheten.

Bildeoptimalisering hjelper bilder med å ta så lite plass på nettstedet ditt som mulig, noe som starter med å bruke riktig størrelse og bildeformat. Vi har skrevet en ganske omfattende guide til å optimalisere bilder for å hjelpe deg, så ikke føler at du ikke kan gjøre dette. Det er også flere bildeoptimaliserende plugins du kan bruke til å hjelpe.

Konklusjon

Å lage en reiseblogg med WordPress er enkelt, og kan gjøres ganske raskt ved hjelp av et vakkert tema og noen plugins. Legg til bildene dine for å støtte historiene dine, så transporterer du leserne dine rundt i verden innen helgen!

Alt du trenger å gjøre er å følge de enkle trinnene vi skisserte for å komme i gang:

 1. Gert inspirerte
 2. Sett opp WordPress
 3. Velg et tema
 4. Installer riktig plugins
 5. Bruk vakre (og optimaliserte) bilder

Tok du rådene våre, fulgte trinnene og endelig startet reisebloggen din? Vi vil gjerne se hvordan du vil dele ditt neste eventyr, så del linken nedenfor. Eller hvis du har spørsmål eller forslag, vennligst gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map