Hvordan bruke BuddyPress til å lage et sosialt nettverk med WordPress

Når du tenker på sosiale nettverk, hopper de store tre ut på deg, Facebook, Twitter og Google+.


Sosiale nettverk tilbyr noe tradisjonelle nettsteder ikke kan tilby i samme grad: samfunnet. På alle disse nettstedene er det en kontinuerlig flyt av kommunikasjon mellom medlemmene og til publikum, og det er noe du kanskje vil dra nytte av.

Du kan være nølende med å bruke en av de tre store til dine egne formål. De kan endre funksjonaliteten til tjenesten slik at den ikke gjør akkurat det du vil lenger. Du snakker rett og slett om konfidensiell informasjon som du ikke føler deg komfortabel med på en tredjepartsserver et sted, uansett hvilke forsikringer du får.

Hvis det høres kjent ut, kan svaret på problemene være BuddyPress. Det er en WordPress-plugin som ifølge dets skaper, Automattic, er “Sosialt nettverk i en boks”. I dette innlegget skal jeg forklare hva BuddyPress er, hvorfor du kanskje trenger det og vise deg hvordan du installerer og utvider det.

Hvorfor du bør bruke BuddyPress

15+ beste BuddyPress-plugins du må ha

Selv om den nåværende avlingen av sosiale nettverk er ekstremt nyttige for å bygge et stort samfunn, er det ikke sikkert at de er ideelle hvis du bare vil opprette et lite sosialt nettverk for din bedrift, nisjeinteresse, idrettslag eller noe annet helt.

Du kan ha et selskap hvor du ikke føler deg komfortabel med å opprette en gruppe eller et område på et eksternt nettsted, eller disse nettstedene er ikke akkurat det du leter etter. Du vil at dine ansatte skal være forlovet med hverandre på en sosial måte, men du vil ha full kontroll over alt om nettstedet de bruker.

BuddyPress gir deg disse alternativene og er ekstremt enkel og rask å konfigurere på din egen server. Å bruke BuddyPress gir deg et mer privat og intimt sosialt nettverk. Det kan være et sosialt nettverk der du kontrollerer alle aspekter og bare bruker de funksjonene du tror er nødvendige.

La oss se på hvordan du installerer BuddyPress.

Slik installerer du BuddyPress

Slik installerer du BuddyPress

Hvis du bestemmer deg for å prøve BuddyPress, er installasjonen enkel. Alt du trenger å gjøre er å søke etter det i WordPress-plugin-katalog (som når du er logget på WordPress er under Plugins> Legg til nytt) og klikker på “Installer nå” og deretter “Aktiver” -knappen.

BuddyPress Innstillinger

Når installasjonen er fullført, vil du merke et nytt BuddyPress-alternativ under Innstillinger-fanen. Det er her du kan velge BuddyPress-funksjoner, sider og mer via 3 hovedseksjoner.

BuddyPress-komponenter

Den første delen er for komponenter. Jeg vil anbefale å la komponentene for “Utvidede profiler” og “Kontoinnstillinger” være aktive, og deretter velge noen få andre som du tror du vil bruke. For eksempel kan det være lurt å aktivere “Varsler” for brukerne dine eller “Privat melding” for å oppmuntre brukere til å bli kjent med hverandre på en.

BuddyPress Alternativer

Neste er det viktigste alternativer delen, der du kan aktivere eller deaktivere forskjellige medlemsfunksjoner. Det er også her du kan velge mellom arven eller nouveau BuddyPress-design.

BuddyPress-sider

Så hvis du klikker på sider delen finner du alternativene for å angi (du gjettet det) dine viktigste BuddyPress-sider. Avhengig av komponentene du har aktivert, vil du ha forskjellige “kataloger” sidealternativer.

Hvis du har aktivert alternativet “Medlemskap: hvem som helst kan registrere seg” på hovedinnstillingssiden for WordPress, har du også muligheten til å velge Registrer og aktive sider for nye medlemmer å registrere seg på ditt sosiale nettsted.

Merk: Hvis du ikke har opprettet eller satt en side for en av komponentene dine, vil du se et varsel som den på skjermdumpen over. Bare klikk på “reparasjon” -koblingen for automatisk å opprette og tilordne en side for komponenten din for raskt å løse problemet.

BuddyPress menyelementer

Etter at du er ferdig med det grunnleggende oppsettet for BuddyPress, kan det hende du ser noen få nye faner i WordPress-dashbordet. Disse kan omfatte aktivitet, grupper og e-poster.

Aktivitet er en løpende strøm av alt som skjer på BuddyPress-nettstedet ditt. Dette er bare tilgjengelig for administratoren, og det lar deg filtrere aktivitetene etter type, for eksempel “Opprettet en gruppe” eller “Nytt medlem registrert”.

De grupper -fanen lar deg opprette og administrere brukergrupper på nettstedet. Disse gruppene kommer i tre typer:

  • Offentlig: Disse gruppene er åpne for hvert medlem av nettstedet. All kommunikasjon i disse gruppene kan sees og søkes gjennom.
  • Privat: Disse gruppene er åpne for hvert medlem av nettstedet. All kommunikasjon i disse gruppene kan sees og søkes gjennom.
  • Skjult: Disse gruppene er helt skjult for alle og kan bare nås via invitasjon av gruppeadministratoren. De dukker aldri opp i gruppekatalogen eller gjennom noen søk på nettstedet. Innhold kan bare sett av medlemmene i gruppen.

De e-post fanen inkluderer alle standard e-postmeldinger som brukes av BuddyPress. Dette inkluderer bekreftelse av e-postadresse for nylig registrerte brukere, aktivering av kontoen, en e-post for varsling når et medlem svarer på et annet medlems innlegg, gruppeinvitasjoner og mer. Avhengig av komponentene du har aktive vil du se mer eller mindre e-postmaler. Du kan tilpasse teksten og utformingen av e-postene dine ved hjelp av innebygde alternativer – her er en flott guide for hvordan du kan tilpasse BuddyPress e-postmaler.

BuddyPress Widgets

BuddyPress Widgets

Du får også et utvalg av nye sidefelt widgets du kan bruke. De er:

  • (BuddyPress) Grupper
  • (BuddyPress) Medlemmer
  • (BuddyPress) Nylig aktive medlemmer
  • (BuddyPress) Who’s Online

I tillegg til disse widgetene opprettes en påloggingswidget i sidefeltet for medlemmer å bruke til å logge inn, eller registrere en konto hvis det er noe du tillater.

Viktige funksjoner for BuddyPress

Vi nevnte noen av disse kort over, men la oss grave i de saftige nøkkelfunksjonene i BuddyPress sosiale plugin.

Aktivitetsstrøm

BuddyPress aktivitetsstrømmer

Det grunnleggende trekk ved BuddyPress er Activity Stream. Hvert medlem kan legge ut oppdateringer til sin egen aktivitetsstrøm fra profilen sin.

Hver strøm kan følges av ethvert medlem ved hjelp av RSS- eller e-postvarsling. Og ved å bruke @ -symbolet etterfulgt av medlemsbrukernavnet, kan du nevne den brukeren i strømmen din, på en veldig lik måte som den som for øyeblikket brukes av twitter.

Strømmer kan kommenteres og merkes som en favoritt av medlemmene for å forbedre diskusjoner. Hver gruppe har også sin egen aktivitetsstrøm som styres av gruppens synlighet.

Brukergrupper

BuddyPress brukergrupper

Vi har allerede berørt en av hovedfunksjonene i BuddyPress: User Groups. Hvis du oppretter flere grupper, kan du segmentere kommunikasjonen mellom medlemmene på nettstedet ditt og la dem ha fokuserte diskusjoner i hver gruppe.

De lar deg også holde samtaler private for et utvalg mennesker hvis det er noe du trenger å gjøre. Et eksempel på ideell gruppebruk vil være for et selskap som ønsker å skille diskusjonene sine etter avdeling eller sted.

Medlemmer og venner

BuddyPress strekker seg over kjernen WordPress brukersystem. Brukere er nå “Medlemmer” og kan gjøre flere ting som er mer i tråd med forventningene til brukerne dine på sosiale medier. Medlemmer kan være venner med andre medlemmer slik at de får en mer fokusert sosial forbindelse. De kan følge aktivitetsstrømmer fra andre medlemmer, samt delta i forskjellige gruppediskusjoner og kommunisere direkte med andre medlemmer.

Utvidede brukerprofiler

BuddyPress Utvidede brukerprofiler

Den grunnleggende brukerprofilen i WordPress tilbyr ikke mye tilpasning. BuddyPress endrer dette ved å legge til nye alternativer og funksjoner. Når brukere logger seg på profilen sin, vil de se nye alternativer for sin aktivitet, varsler, meldinger, venner og grupper (igjen avhengig av komponentene du har aktivert).

BuddyPress Rediger brukerprofil

Når brukere klikker på alternativet Profil> Rediger, vil de kunne redigere personlig informasjon som brukernavnet, profilbildet, forsidebildet og andre tilpassede felt du har lagt til.

BuddyPress tilpassede profilfelt

Og snakker om tilpassede felt – BuddyPress inkluderer et alternativ for deg å legge til helt nye felt i brukerregistreringen. Du kan gjøre disse feltene til et krav for å registrere eller bare et middel for medlemmene til å dele mer informasjon om seg selv i deres profil.

Utvide BuddyPress-installasjonen

Som med WordPress, kan BuddyPress utvides ved å bruke en rekke plugins laget spesielt for det. Her er noen plugins du bør vurdere.

BuddyBoss

BuddyBoss

Når du oppretter ditt online fellesskap vil du kanskje mer enn BuddyPress har å tilby. Kanskje du vil legge til tilpassede medlemsprofiler, muligheten til å opprette sosiale grupper, medlemsalbum, støtte for arrangement (via Events Calendar Pro), tilby kurs (ala LearnDash, eller til og med selge medlemskap. Det er her BuddyBoss kommer inn. Denne kraftige plugin legger til disse fellesskapsfunksjonene og mer slik at du kan opprette ditt beste BuddyPress-nettsted.

Lær mer om BuddyBoss

BuddyPress Groupblog

BuddyPress Groupblog

Selv om det er en blogg tilknyttet nettstedet ditt, lar denne pluginen deg utvide alternativene Grupper for å legge til en enkelt blogg til hver gruppe som er opprettet. Derfra kan administratorer tilordne brukerroller for bloggen.

Lær mer om Groupblog

BuddyPress Activity Plus

BuddyPress Activity Plus Gratis WordPress-plugin

Denne praktiske plugin-en gjør det enkelt for brukere å markedsføre hverandres innlegg med kjente deleknapper i Facebook-stil. Plugin-enheten lar også medlemmer legge inn bilder, video eller lenker i aktivitetsstrømmen din, noe som gjør delingsmedier på nettstedet ditt enkelt.

Lær mer om aktivitet pluss

Youzer avanserte brukerprofiler

Youzer avanserte brukerprofiler

Youzer er et premium-plugin (i motsetning til de andre gratis tilleggsprogrammene vi har nevnt), men det er en absolutt nødvendighet hvis du seriøst om å bygge ditt eget sosiale nettverk med BuddyPress. Denne pluginen legger til alternativer for merker, uttrykksikoner, sosial innlogging, kommentarer, omtaler og så mye mer (sjekk ut vår komplette Youzer-anmeldelse for å se hva annet dette plugin-programmet kan gjøre).

Lær mer om Youzer

BuddyPress Docs

BuddyPress Docs

Denne pluginen legger til samarbeidsdokumenter til BuddyPress-samfunnet. På denne måten kan medlemmer og grupper samarbeide om prosjekter, arrangementer, møter og mer.

Lær mer om dokumenter

rtMedia Gallery for BuddyPress & bbPress

rtMedia Gallery for BuddyPress & bbPress

rtMedia legger til en ny mediefane for BuddyPress brukerprofiler og grupper. På denne måten kan medlemmene koble sammen og dele bilder, videoer og til og med lysbildefremvisning av seg selv eller gruppearrangementer.

Lær mer om rtMedia

Det er langt mer enn dette lille utvalget av plugins (her er en samling av valgene våre for de beste BuddyPress-pluginsene), og en komplett liste finner du på BuddyPress.org nettsted.

Det beste private sosiale nettverket?

BuddyPress er en enkel og svært tilpassbar løsning for å lage små sosiale nettverk. Det kan være akkurat det du leter etter hvis du trenger å gjøre bruk av et sosialt fellesskap, samtidig som du beholder personvernet og kontrollen på ditt eget nettsted. Den beste måten å finne ut av det er å laste ned en kopi, installere den på serveren din og prøve den.

Er du BuddyPress-bruker? Hva synes du om dette sosiale nettverket for WordPress og hvilke anbefalinger har du for å utvide funksjonaliteten? Har du prøvd BuddyPress og bestemt at det ikke er noe for deg?

Gi oss beskjed om svarene dine på disse spørsmålene i kommentarfeltet. Hvis du har andre spørsmål eller kommentarer om BuddyPress, vil vi også gjerne høre dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me