Hvordan arrangere en podcast med WordPress ved hjelp av PowerPress

Ønsker du å være vertskap for en podcast med WordPress? Hvis det er et rungende ja, vil du absolutt elske dette innlegget. I dag viser vi deg nøyaktig hvordan du oppretter en vellykket podcast på ditt WordPress-nettsted ved hjelp av en fin plugin kjent som PowerPress. Hvorfor PowerPress? Vel, pluginen leveres med en million og en funksjoner som hjelper deg å være vert for podcaster som en sjef.


I tillegg hjelper PowerPress deg med å distribuere podcastene dine til Apple Podcasts (tidligere iTunes Podcasts), Spotify og Google Podcasts blant andre steder. Som sådan lar plugin-en deg nå millioner av lyttere uten å bøye seg bakover. Det beste er at plugin er gratis og utrolig enkelt å sette opp og bruke.

Når det er sagt, ta deg et varmt kaffe og la oss rulle. Å, ikke nøl med å stille spørsmål og dele tankene dine i kommentarfeltet på slutten av dette innlegget.

Last ned PowerPress fra WordPress.org

Hvordan bruke PowerPress til å være vertskap for en podcast med WordPress

Uten å kaste bort enda et sekund, la oss sette opp PowerPress for å lage og være vert for en podcast med WordPress. Ikke bekymre deg en bit; kan du konfigurere plugin-modulen selv om du er en perfekt nybegynner uten kodingskunnskap. La oss komme i gang.

Installerer PowerPress

PowerPress er tilgjengelig på WordPress.org plugin repo, noe som betyr at du kan installere det rett fra ditt WordPress admin dashbord. Hvordan? Naviger til på WordPress-adminmenyen Plugins> Legg til nytt som vist under.

installere en ny wordpress plugin

Neste, skriv inn PowerPress i søkefeltet, og når du har funnet pluginen, trykker du på Installere nå knappen som vi markerer på bildet nedenfor.

installere powerpress wordpress plugin

Etter det, traff Aktiver knapp.

aktivering av Powerpress-plugin

Aktivering av PowerPress legg til et nytt element i WordPress-adminmenyen. Klikk på dette PowerPress menypunkt som vi fremhever i screengrab nedenfor.

powerpress podcasting-plugin på wordpress admin meny

Konfigurere PowerPress

Konfigurer podcast-grunninnstillingene på neste skjermbilde. Du kan legge til innstillinger som podcasttittelen din, sette opp Apple Podcasts, integrere Blubrry-tjenester (medievert og statistikk) og koble blubrry.com-kontoen din (hvis du har en) blant annet.

powerpress-innstillinger for å være vert for en podcast med WordPress

Konfigurer innstillingene dine (jeg lover at det er enkelt som A, B, C), bla ned til bunnen av siden og trykk på Lagre endringer knapp.

lagre innstillinger for Powerpress

Opprette din første podcast

Med de grunnleggende innstillingene dine er du klar til å begynne å lage podcaster. Klikk på Lag et blogginnlegg med en episode lenke som vist på bildet nedenfor.

lage en podcast med powerpress

Ved å klikke på denne koblingen omdirigerer du deg til den kjente redaktøren for WordPress-innlegg. Se? Sa jeg deg ikke at PowerPress gjør det enkelt å være vertskap for en podcast med WordPress?

powerpress wordpress podcast plugin

Hva nå? Skriv inn podcasttittelen og innholdet ditt på samme måte som du oppretter et blogginnlegg. Men en podcast er ikke komplett med lyd- / videofilen. Hvordan legger du til det? Det er enkelt, bla mot bunnen av siden til du ser den neste delen.

legge til powerpress podcast mediefil i wordpress post editor

På dette tidspunktet bør du ha podcast-filen klar. Det beste er at du kan være vert for filene dine på ethvert medievertside.

Å laste opp enorme filer til den samme serveren der WordPress-nettstedet ditt bor, kan føre til langsomme sidehastigheter avhengig, selvfølgelig, av verten.

For formålene med denne opplæringen lastet jeg imidlertid opp en musikkfil til WordPress-mediebiblioteket. Så limte jeg inn fil-URL-en slik den ble sett på skjermdumpen nedenfor.

På dette tidspunktet kopierer du inn fil-URL-en i seksjonen over, sjekker at alt er i orden og trykker på publisere knapp. La oss se hva vi har oppnådd så langt.

Ikke verst. Hva tror du? Var det enkelt eller hva?

Send inn podcasten til Podcast-kataloger

Nå som du har en podcast klar, er det på tide å få den til flere øyeballer. Selvfølgelig må du sette sammen en markedsføringsplan for podcasten, på samme måte som du markedsfører det andre innholdet ditt.

I tillegg kan du sende den til podcast-kataloger. Nå gjør PowerPress det utrolig enkelt å sende inn podcasten din til forskjellige kataloger. Hvordan gjør du det?

Naviger tilbake til PowerPress admin dashbord og klikk på Send podcasten din til iTunes og andre podcast-kataloger lenke som vi markerer nedenfor.

sender podcast til podcast-kataloger ved hjelp av powerpress-plugin

Du blir omdirigert til nettstedet Blubrry. Hvis du ikke allerede har en konto, blir du bedt om å opprette en. Hvis du allerede har en konto, vil du bli omdirigert til neste side.

På siden over kan du sende inn podcasten din til Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Google Play Music, TuneIn og Stitcher Podcast Radio. Alle lenkene du trenger for å sende podcasten din til disse katalogene, finner du på navigasjon meny til høyre (se bildet over).

Det er ikke alt, du kan gjøre så mye mer i Blubrry podcaster-dashbordet, så ikke nøl med å utforske.

Hva mer?

PowerPress kommer med flere funksjoner som gjør podcasting ikke bare til virkelighet, men også ekstremt morsom. Du kan for eksempel importere podcaster fra SoundCloud, LibSyn, PodBean, Squarespace, Anchor.fm og RSS-feed. I tillegg kan du importere innstillinger og episoder fra podcasting-plugins PodPress og Podcasting Plugin av TSG.

Dessuten kan du importere podcast-episoder fra andre bloggplattformer som Blogger, Joomla, Movable Type og TypePad blant andre. Og siden Blubrry tilbyr medievert, kan du migrere mediefilene til tjenesten deres med noen få klikk.

Bekymret for SEO? PowerPress SEO er en ny funksjon som hjelper deg å optimalisere podcast-episodene dine for søkemotorer uten å brekke svette. På toppen av det kan du tilpasse PowerPress lyd- og videospillere fullt ut etter ditt tema.

På toppen av det kan du definere MP3 ID3-tagger (tittel, album, artist, år osv.) Som vises sammen med podcast-episodene dine. PowerPress kommer med mange andre verktøy som gjør pluginen til podcasting-løsningen du velger for mer enn 60 000 WordPress-brukere i skrivende stund.

Konklusjon

Det er viktig å ha et nettsted som lar deg være vertskap for podcasten din og publisere den til flere podcast-kataloger. Ikke bare gir nettstedet lytteren din sjansen til å lytte og abonnere, men det gir også samfunnet en plattform for å diskutere hver episode.

Du kan bruke hvert innlegg som lenker til en podcast-episode som et område for detaljerte shownotater eller ytterligere informasjon. Du kan bruke kommentardelen til hvert innlegg for å få tilbakemeldinger fra lytterne dine om hver episode. På toppen av det tilbyr et nettsted deg et arkiv for alle podcast-episodene dine uten å stole på en tredjepartstjeneste.

Å ha en kraftig plugin som PowerPress for å være vertskap for en podcast med WordPress fører til konkrete resultater. Hvorfor? Denne dårlige gutten gjør mye tung løft for en gratis WordPress-plugin. Ærlig talt, jeg tror ikke du kan få en bedre podcasting-plugin for WordPress.

Verter du en podcast med WordPress? Vi vil gjerne høre hvordan du gjør det, så vel som tankene dine om hele prosessen i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me