Hva er WordPress-hurtigbufring, og hvorfor er det viktig?

 1. 1. Nybegynnerveiledning for å forstå WordPress interne funksjoner
 2. 2. Leser for øyeblikket: Hva er WordPress Cache, og hvorfor er det viktig?
 3. 3. Hvordan fungerer WordPress Caching?
 4. 4. Hvordan installere og installere WordPress Cache med WP Super Cache
 5. 5. Slik konfigurerer du WordPress-hurtigbuffer med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Den beste CDN for WordPress?

Det er hyggelig å se at du har lest den kjedelige gamle artikkelen min om WordPress ‘interne funksjon – kudos! Vent, hva? Har du ikke? Ingen bekymringer, bare les den raskt – spesielt delen under “Hva skjer når noen ser på WordPress-bloggen din?”.


Som tittelen antyder, skal vi lære WordPress-hurtigbufring. I denne innleggsserien skal vi utforske hvert aspekt av hurtigbufring en etter en, i detalj.

 • Hvorfor det er viktig
 • Hvordan virker det
 • Og til slutt, hvordan implementere det.

Hvorfor er WordPress-hurtigbufring så viktig?

Cacher i et nøtteskall

Når de lærer meg et emne jeg ikke vet noe om på college, pleier jeg å tenke på bruksområdene først, i stedet for å lære om emnet. For eksempel – gjentakelsesrelasjoner. De er brukt til å beregne det niende tallet til en rekkefølge, som Fibonacci-sekvensen. Når jeg forsto viktigheten av det – hvordan gjentagelsesrelasjoner hjelper til med å spare mye kostbar beregningstid – vel, interesserte jeg det. Hvis du vil vite litt om gjentagelsesforhold, er du heldig – jeg skal beskrive det kort i neste avsnitt. Folk som ikke vil lære noe om det, kan hoppe over det. Jeg har ikke noe imot det. ��

Kule ting Fibonacci Sequence kan gjøre

EN Fibonacci-sekvens er ganske enkelt tilføyelsen av de to foregående tallene i sekvensen. Nesten alle fra datavitenskapelig bakgrunn vet hva jeg snakker om – du er nødt til å skrive et program (på hvilket som helst språk) for å generere en Fibonacci-sekvens. Hvis jeg skal starte fra 0, ville Fibonacci-sekvensen gå:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 .. opp til uendelig.

Nå, fra sekvensen ovenfor, hvis jeg skulle spørre deg om det femte nummeret i serien, ville svaret være 3. Hvis jeg nå skulle spørre deg om det 500. tallet, ville du måtte beregne hele serien fram til 500. termin . For en moderne datamaskin, pokker, vil telefonen beregne den på mindre enn et sekund. Men når det gjelder den moderne prosessoren, så er det mye! Øk det 500 til 50.000.000.000 Fibonacci-tallet og ja – du trenger mye mer tid.

Det er her gjentakelsesforholdet kommer inn. Ved å bruke gjentakelsesforhold, har vi en formel som kan beregne den nede Fibonacci-termen. Det være seg den femte eller den 50. eller 50 billioner-fibonacci-termen, den avledede formelen kan beregne dem alle på nøyaktig samme tid, dvs. en konstant tid. Dette er utrolig nyttig fordi det sparer mye kostbar beregningstid og det hjelper oss også med å beregne kompleksiteten til et program.

Så hva er dette store oppstyret ved hurtigbufring av WordPress?

Lamb2

Google elsker raskere nettsteder. Alle av oss elsker raskere nettsteder. En av Googles viktige SERP (Search Engine Results Page) rangeringsfaktorer inkluderer hastigheten på et nettsted og responstid.

Bufring er en grunnleggende faktor for å bestemme nettstedets samlede ytelse. Spesielt i WordPress, siden det genererer HTML-sider dynamisk – ved å bruke PHP-kode kombinert med MySQL-database-spørsmål. Med riktig konfigurerte cache-protokoller kan WordPress-nettstedet være bestillinger av større størrelse. Det hjelper til med å forhindre overflødighet og får raskere belastningstid på nettstedet – gratis! Påskynde ditt WordPress-nettsted kan brukes på tre hovedmåter:

 1. Bruk avanserte, sinnsykt kraftige, grupperte servere
 2. Bruk et innholdsleveringsnettverk (CDN)
 3. Konfigurer WordPress-hurtigbuffer

De to første punktene kan være (veldig) dyre og avhenger vanligvis av antall besøkende et nettsted har. WordPress-hurtigbufring kan imidlertid brukes (og bør brukes) selv på de minste nettstedene. Det er interessant å vite at det største navnet i WordPress Managed Hosting – WPEngine bruker sin egen tilpassede innebygde, patenterte hurtigbufringsteknologi kalt EverCache, som kombinerer alle de tre viktigste formene for hurtigbufring – side, database og objektcache.

Hva er WordPress-hurtigbufring?

Hvis du har lest forrige artikkel, vet du hvor mange ting som foregår hver gang noen besøker nettstedet ditt. Her er et bilde for å jogge minnet:

WordPress Internt fungerende

Hva om de dynamisk genererte websidene ble lagret på serverens harddisk eller minne (RAM) og servert derfra, hver gang noen ba om siden? Det være seg en eller 1000 personer, den samme siden vil bli sendt! Det vil spare mange databaseforespørsler, kjøring av PHP-kode, og dermed spare den viktigste faktoren – dyrebar beregningstid. Det ville være veldig, veldig raskt.

Dette er hurtigbufring av WordPress. Gjenbruk av tidligere genererte data (eller forespørsler som databaseforespørsler) for å fremskynde nye påfølgende forespørsler.

Men hold på, hva hvis noen kommenterer eller oppdaterer et innlegg eller publiserer et nytt? Inneholder ikke de tidligere genererte HTML-sidene feil / utdaterte data? Du har rett, det vil absolutt! Dermed har vi noe som heter:

Rensing av cachen

Å rense cachen betyr i hovedsak å legge til hurtig lagring av alle tidligere lagrede data. Dette betyr at de gamle slettes og nye opprettes eller regenereres. Dette skjer vanligvis basert på en rekke protokoller – hvorav noen inkluderer:

 • Når en kommentar er lagt ut
 • Når et nytt innlegg blir publisert
 • Når et gammelt innlegg er oppdatert

WordPress-kjernen og cache-pluginene vet når jeg skal rense cachen, slik at gamle, irrelevante data ikke blir servert til den besøkende.

Konklusjon

Dette emnet dekker de to faktorene jeg synes er viktig å forstå før vi begynner å lære WordPress-hurtigbufring. Nå som du har en solid forståelse av de to, er det på tide å lære hvordan cache fungerer.

Fordelene med WordPress-hurtigbufring

For å avslutte dette kapitlet, la oss se på noen av fordelene caching har å tilby:

 • Fremskynde nettstedet ditt gratis
 • Dermed forbedring av Google og andre søkemotorrangeringer
 • Spar en betydelig mengde av serverens ressursforbruk – veldig nyttig for folk som er vert for nettstedet deres i delte hosting-servere

Hva er tankene dine om WordPress Cache? Har du noe å legge til listen over fordeler? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map