Hva er WordPress-brukerroller: Alt du trenger å vite

WordPress-brukerroller: Alt du trenger å vite

Visste du at du kan gi andre mennesker tilgang til å administrere nettstedet ditt? Ved å bruke WordPress brukerroller, kan du samarbeide med mennesker trygt og enkelt, tilordne forskjellige tilgangsnivåer til nettstedet ditt og innholdet som ligger innenfor.


I denne artikkelen vil vi dekke hvordan WordPress brukerroller fungerer og hvordan du konfigurerer dem på nettstedet ditt.

WordPress brukerroller

Så – hva er WordPress brukerroller og hva brukes de til? Som navnet antyder er det en innebygd brukeradministrasjonsfunksjon på ditt WordPress-nettsted. Du kan definere hvilke handlinger brukere kan og ikke kan utføre, og gruppere dem under roller. Så en bestemt rolle kan tildeles spesifikke administrasjonsprivilegier for nettsteder.

WordPress gir seks standard brukerroller for å gi deg mer makt over administrasjonen av nettstedet ditt. La oss bli bedre kjent med dem.

Superadministrator

Superadministratorrollen eksisterer bare når WordPress multisite -funksjonen er aktivert. De har ansvar for å føre tilsyn med alle nettstedsadministratorer og det flersidede nettverket.

De kan administrere og endre alt – fra å opprette og slette nettsteder, til å kontrollere innholdet, temaene, plugins og profiler.

Når Super Administrator-rollen er aktivert, reduseres den vanlige administratorens privilegier. De kan ikke lenger installere temaer og plugins, men kan velge å aktivere eller deaktivere dem.

Administrator

Administratorer har full makt til ikke bare å administrere nettstedets operasjoner, men også tildele andre roller.

De kan opprette, slette, gjennomgå, redigere og publisere innhold, administrere plugins og temaer, til og med redigere kode. Denne rollen har også autoritet til å tilpasse andre brukerroller.

Du kan være ditt eget nettsteds administrator eller utnevne noen andre. Vær imidlertid forsiktig hvis du vil tilordne denne oppgaven til andre. Det er viktig å velge noen du stoler på.

Redaktør

Redaktører har full tilgang til å administrere alt nettstedets innhold og attributter.

De kan opprette, slette, gjennomgå og publisere egne innlegg, så vel som de som er opprettet av andre forfattere. Redaktører kan også administrere kommentarer, legge inn kategorier og lenker. Brukere med denne rollen fører vanligvis tilsyn med forfattere og bidragsytere.

Forfatter

I motsetning til redaktører som har full kontroll over hele innholdsseksjonen, har forfattere bare full kontroll over sine egne innlegg. De har myndighet til å opprette, redigere, slette og publisere egne innlegg. I tillegg kan de redigere sin egen brukerprofil.

Senior

I likhet med forfattere er bidragsytere i stand til å opprette og redigere innlegg og profiler. Hovedforskjellen mellom de to er at bidragsytere ikke kan publisere innleggene sine.

abonnent

Denne rollen kan bare lese innlegg og administrere deres personlige profil.

I utgangspunktet kan alle besøkende lese innlegg uten å bli tildelt som abonnent. Du kan imidlertid oppmuntre brukere til å bli abonnenter ved å tilby tilgang til spesielt innhold som bare kan sees av dem.

Ting du må gjøre før du setter opp brukerroller

Det er noen god praksis du bør følge når du bestemmer deg for å angi brukerroller.

Sikkerhetskopier nettstedet ditt

Det er viktig å ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt før du gjør endringer. Ikke bare kan du gjenopprette databasen fra hosting-serveren din, men også laste opp den sikkerhetskopierte filen fra din lokale disk når det er nødvendig. Du kan sjekke ut dette HostingWiki-innlegg om hvordan du gjør det ordentlig.

Hvis overgangen til flere brukerroller forårsaker problemer eller sikkerhetstrusler, kan du enkelt gjenopprette nettstedet til forrige tilstand.

Utnevne passende roller

Du må vurdere brukerrettighetene før du tilordner rollene. Velg hva brukere kan og ikke kan gjøre.

Spør deg selv: “Stoler du på brukerne?”, “Skal de skrive, gjennomgå, redigere, publisere eller vedlikeholde WordPress-nettstedet ditt?”, “Vil de ha full kontroll eller delvis kontroll over WordPress-nettstedet ditt?”, Etc. Deretter kan du begynne å autorisere rollene.

Ved å gjøre det blir det en lek å kontrollere arbeidsflyten og hver brukerrolle. Videre vil du være trygg på å vite at drift og administrasjon av nettstedet ditt er i rette hender.

Beste praksis for å konfigurere brukerroller

Det er tre måter å administrere WordPress-brukerrollene dine.

Legg til brukere fra WordPress-oversikten

Legg til ny bruker til WordPress

Følg disse trinnene for å legge til, redigere og slette brukere fra dashbordet:

 1. Når du har logget deg på administrasjonsområdet til Dashboard, velger du Brukere og velger Legg til nytt.
 2. Fyll skjemaet med den nye brukerens personlige detaljer, passordkonfigurasjon og utpekt rolle. Klikk deretter knappen Legg til ny bruker for å lagre den.
 3. Når du har lagt til det, kan du redigere eller slette brukeren ved å velge Alle brukere fra rullegardinmenyen.

Rediger eller slett WordPress-bruker

For å få mer kontroll over brukerrollene, må du bruke en av de to andre metodene.

Endre kode manuelt i malfilen din

Hvis du vil ha flere alternativer når du konfigurerer brukerroller, er finjustering og innstilling av WordPress-nettstedets Template File svaret. Endre rollene ved å sette inn kodefunksjoner i funksjonsfilen.

WordPress tilbyr fem kodefunksjoner for å tilpasse brukerroller og deres evner, de er:

 • add_role () – å legge til en rolle
 • remove_role () – å fjerne en rolle
 • add_cap () – å legge til en evne til en viss rolle
 • remove_cap () – å fjerne en evne fra en bestemt rolle
 • get_role () – for å få innsikt i en viss rolle.

Når du skriver selve kommandoen, må du fylle ut:

 • rolle – navnet på rollen
 • visningsnavn – hva blir rollens navn på WordPress-dashbordet
 • evner – privilegiene rollen vil ha. Hvis du vil legge til flere muligheter, må du bruke en matrise.

La oss som et eksempel legge til en rolle som heter Publisher, som kan publisere innlegg og sider:

add_role ('utgiver', __ (
'Forlegger'),
array (
'publish_posts' => sant,
'publish_pages' => sant,
)
);

Besøk den offisielle WordPress codex for å se tilgjengelige kapasitetslister.

Legg til WordPress-rolle manuelt

Følg disse trinnene for å begynne å bruke koden:

 1. Når du har strukturert kodebiten, kan du gå over adminområdet ditt og åpne Utseende-menyen.
 2. Klikk på Temaeditor fra rullegardinmenyen, velg temaet du vil redigere, og åpne funksjoner.php-filen.
 3. Lim inn kodebiten til bunnen av filen.
 4. Til slutt klikker du på Oppdater fil.

Vær forsiktig med kodebiten, fordi den kan forårsake problemer hvis den er skrevet uten riktig syntaks.

Bruk en plugin for brukerrolle

Utvidet plugin for kapasitetsbehandling

Selv om manuell tilpasning av WordPress-brukerroller gjennom kode gir deg mest kontroll, kan det være risikabelt hvis du ikke har kodingsferdigheter. Alternativt kan du bare bruke en plugin som Kapasitetsansvarlig forbedret.

Ikke bare tillater plugin-en deg å konfigurere standard WordPress-brukerroller, men den legger også til tilpassede brukerrettigheter basert på dine behov.

Utvidelsesalternativ for kapasitetsbehandling

Når plugin-en er installert og aktivert, kan du tilpasse brukerrollene fra WordPress-oversikten. Klikk på brukere og velg Capabilities. Deretter ser du en redaktør som lar deg sette opp rollen og legge til muligheten.

Tips om effektiv bruk av brukerrollen

Selv om brukerroller er utrolig nyttige når du samarbeider med flere personer på nettstedet ditt, er det iboende mindre trygt. En enkel ulykke, som å la et passord være lagret på en offentlig datamaskin, kan forårsake store problemer. Her er noen ting du kan gjøre for å holde nettstedet ditt trygt:

 • Bruk plugins – dette lar deg enkelt administrere brukerrollene når det er behov for endringer, eller til og med tvinge å logge ut brukere ved hjelp av en sikkerhetsplugin (som Alt i ett WP).
 • Begrens antall brukere med privilegier – hold eksklusiv tilgang til nettstedets kontroll. Ta deg tid til å bestemme hvilken bruker som virkelig trenger hvilke evner.
 • Tildel mistenkelige brukere – For å unngå misbruk av nettsteder, brute-force angrep og andre hackingforsøk, er det best å fjerne brukere som ikke er aktive, eller de som gjentatte ganger prøver å logge på uten å lykkes.

Hvis du bruker disse tipsene, tror vi at brukerens administrasjon av nettstedet ditt vil være trygt og forsvarlig.

Avsluttende merknader

WordPresss standardbrukerroller er ganske gunstige for å opprettholde nettstedets drift. Du kan tildele opptil seks forskjellige roller, nemlig:

 • Administrator – fullstendig administrere nettstedets vedlikehold og innhold
 • Redaktør – ha tilsyn med forfattere og innholdsstyring
 • Forfatter – er bare ansvarlig for sine egne innlegg
 • Senior – er bare i stand til å lage og redigere innleggets innhold
 • abonnent – er bare i stand til å lese innlegg
 • Superadministrator – administrerer fullt ut et WordPress-multisittsnettverk

Forsikre deg om at du har sikkerhetskopiert nettstedet ditt og vurdert de aktuelle rollene før du offisielt tildeler mulighetene.

Du kan legge til, redigere og slette brukere fra administrasjonsområdet til Dashboard. For å gjøre det, gå til WordPress Dashboard → Brukere → Legg til nytt.

I tillegg kan du manuelt tilpasse rollene ved å endre temaets features.php-fil.

Å tilpasse brukerroller ved hjelp av en WordPress-plugin kan imidlertid være et bedre alternativ. Vi anbefaler Kapasitetsansvarlig forbedret plugin for å legge til, fjerne, redigere og tilpasse brukerroller med noen få klikk.

Til slutt, husk å alltid begrense antall brukerroller og tilordne mistenkelige brukere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map