Fjernkontroll ditt WordPress-nettsted med mobile apper

Som WordPress-bruker er du uten tvil veldig kjent med administrasjonspanelet. Tross alt er det der du bruker mye av tiden din på å sette opp og administrere nettstedet ditt. Når nettstedet ditt er i gang, har du valgt tema og plugins som du ikke trenger å alltid legge til innhold via dashbordet.


Du vet sikkert at det finnes en rekke mobilapper som også lar deg legge til og administrere innhold for WordPress-nettstedet ditt. Jeg lurer på om hvor mange av dere, som meg, har ignorert disse appene?

Jeg prøvde iOS WordPress-appen for omtrent 12 måneder siden, og mens den virket, føltes den ikke som et nyttig verktøy som du vil bruke veldig mye tid på å bruke. Nylig, selv om jeg lastet ned oppdateringen, åpnet den igjen, satte opp et par par av nettstedene mine i det, og nå synes jeg det er et ganske nyttig verktøy – det har sikkert modnet.

WordPress for iPhone & iPad

WordPress-mobile-oppsett

Hvis du aldri har prøvd det, la oss gå gjennom en rask oversikt over hva den kan gjøre. Selv om du har prøvd det, men som meg ikke på en stund, kan du sjekke hva den nåværende versjonen er i stand til.

Når du først starter opp appen, må du konfigurere WordPress-siden din for å jobbe med den. Det er ganske enkelt, du gir det nettadressen til nettstedet ditt og brukernavnet / passordet – det gjør da resten.

Det er verdt å merke seg, jeg har bare brukt mobilappene på WordPress-nettsteder som er hostet selv, men det kan du også bruke det til å administrere et WordPress.com-nettsted (til og med sette opp en ny blogg på WordPress.com)

Du kan følge den samme prosessen for å legge til ekstra nettsteder, jeg har lastet den opp med tre nettsteder og det virker lykkelig å bytte mellom dem.

På dette hovedinnstillingsskjermbildet er det også noen andre alternativer for kontroll av bilder og videoer.

Så, hva kan den gjøre?

WordPress-post-skjermenSelv om det er en kobling for å åpne Admin Dashboard, handler iOS-appen egentlig om å legge til (og administrere) innhold.

Veldig enkelt kan du opprette et nytt innlegg (eller side) og bare begynne å skrive.

Motsatt er innleggsredigereren, kjente WordPress-brukere vil få det kuttede grensesnittet ganske raskt.

Nederst i dette grensesnittet er innstillingene for innlegget. Herfra kan du se på den publiserte datoen (hvis det er et eksisterende innlegg), status (dvs. utkast, i påvente av anmeldelse eller publisert), samt angi det valgte bildet for innlegget.

Bilder kan legges til fra telefonens kamerarulle, tas direkte med kameraet i tillegg til støtte for andre populære iOS-fotoapper. Jeg bruker Camera + og appen gjenkjenner den og legger den til som en kilde for bilder.

Det samme gjelder video, du kan velge å laste opp en video fra kamerarullen eller ta en video med en gang med telefonen og legge den til innlegget.

Appen viser deg alle de nåværende innleggene og sidene dine, så det er like enkelt å lage en redigering til eksisterende innhold. Ingenting som å fikse den skrivefeilen så snart noen viser den til deg!

Behandle kommentarer

WordPress-mobile-kommentarMens jeg har lagt til noen få innlegg med appen, innrømmer jeg hvor jeg bruker den mer, er å administrere kommentarer på nettstedene mine.

Det er veldig nyttig å kunne se og svare på kommentarer uansett hvor du er. Hvis du har et travelt nettsted som tiltrekker seg mange kommentarer, er dette alene verdt å installere appen.

Og ja, du kan slette kommentarer eller merke tema som spam hvis det er nødvendig.

Nettstatsstatistikk

Nå er dette noe mange også vil være nyttige. IOS-versjonen støtter Jetpack WordPress-statistikk.

Hvis du bruker Jetpack på WordPress-nettstedet ditt, tapper appen inn dette, og du kan velge å se statistikken rett på telefonen din.

Er du ikke sikker på hva Jetpack handler om? Sjekk ut dette siste innlegget 10 grunner til at du bør begynne å bruke WordPress Jetpack Plugin i dag.

Publiser mange bilder?

Jeg har noen venner som er i ferd med å legge ut på en årelang tur rundt i verden. De kommer til å bruke WordPress som en blogg for å dokumentere sine reiser, og mens de skal skrive noen lengre blogginnlegg, er mye av det de vil gjøre å publisere bilder av hverdagen. Å bruke disse mobilappene er glimrende for denne typen applikasjoner, sikker på at du trenger å løse problemet med å komme på nettet med telefonen din, men hvis WiFi er et alternativ, er det mye enklere enn å måtte trille rundt en full datamaskin.

Relatert til dette er en ny app for iPhone som ikke er ute ennå, men som vil være tilgjengelig i løpet av de neste ukene. Pressgram tar ideen om Instagram, men med en vri på at i stedet for å publisere bilder til et sosialt nettverk vil det tillate deg å koble appen til WordPress-siden din og publisere direkte til din egen side.

Se en kort demo av Pressgram

Les mer om Pressgram

Ikke bruk en iPhone?

Jeg har bare dekket i dette innlegget historien i henhold til iOS, det er WordPress mobilapper for andre plattformer, sjekk ut disse koblingene:

 • WordPress for Andriod
 • WordPress for Blackberry
 • WordPress for Windows Phone
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map