WordPress 3.9 har kommet ut med en hel masse ekstra kraft under panseret. En fantastisk ny funksjon blant mange, er den ekstra muligheten til å nå kontrollere beskjæringsposisjonen til bilder lastet opp i WordPress – dette er virkelig glatt!!


Før du fortsetter, en stor takk til Brad Touesnard som har gitt dette fantastiske bidraget som nå er inkludert i WordPress-kjernen! Jeg trodde dette vil være en flott mulighet til ikke bare å utdype hvordan du kan dra nytte av denne nye funksjonen, men også løpe gjennom og få et godt grep om hele omfanget av denne funksjonen.

The Very Beginning – Legge til eller tilpasse bildestørrelser

Som standard genererer WordPress 3x ekstra versjoner av bildet ditt. En ‘miniatyrbilde’, en ‘middels’ og en ‘stor’ versjon. Den opprinnelige bildestørrelsen som lastes opp, blir referert til som den ‘fullstendige’ versjonen.

Tilpasse standardverdiene

Du kan overskrive standardverdiene for hver av disse avlingsstørrelsene ganske enkelt. Du kan enten gå til din WordPress Dashboard, Innstillinger >> Media og endre verdiene der, eller du kan gjøre det via tema- eller plugin-funksjonsfilen slik:

update_option ('thumbnail_size_w', 250);
update_option ('thumbnail_size_h', 250);
update_option ('thumbnail_crop', 1);

Legge til flere størrelser

Du kan raskt og enkelt plassere denne funksjonen i tema- eller pluginfunksjonsfilen:

add_image_size ($ navn, $ bredde, $ høyde, $ beskjære);

Det vil ende opp med å se slik ut:

add_image_size ('hjemmeside-tommel', 250, 250, sant);

Normal hard beskjæring

Tips: Husk å gi hver ekstra bildestørrelse sitt eget unike navn ;-).

Alt du trenger å vite finner du via WordPress Codex.

Noe WordPress 3.9+ magi – Kontroller beskjæringsposisjonen

Parameteren $ crop var tidligere bare en boolsk verdi, sann eller usann. Så enten en myk proporsjonal avling eller en hard avling hvis den er satt til sann (fortsett å lese lenger ned for å se forskjellen mellom en hard og myk avling). Nå kan du imidlertid bruke en matrise til å spesifisere plassering av beskjæringsområdet, (x_crop_position, y_crop_position). Jeg liker bilder som er beskåret fra midten, så for eksempel kan funksjonen din se slik ut nå:

add_image_size ('hjemmeside-tommel', 250, 250, matrise ('sentrum', 'sentrum'));

Bruker valgt hard beskjæring

$ Crop-parameteren aksepterer fortsatt sanne / falske verdier og er ifølge Brad helt bakoverkompatible. Syntaksen er identisk med CSS bakgrunnsposisjonseiendom, så den er kjent for både designere og utviklere, men her er de i alle fall for klarhetens skyld.

venstre topp
venstre sentrum
venstre bunn
høyre topp
høyre sentrum
høyre bunn
midt på toppen
sentrum sentrum
midt nederst

Så jeg har fått det beskåret, nå hvordan bruker jeg det?

Den gode nyheten… det er nøyaktig det samme! For en full oversikt, som alltid se på WordPress Codex. Her er en påminnelse i alle fall. For å kalle dette tilpassede bildet i temaet eller plugin-modulen. I eksemplet vi har brukt, er det slik:

the_post_thumbnail ( 'hjemmeside-tommel');

eller…

wp_get_attachment_url (get_post_tattnail_id ($ post-> ID, 'hjemmeside-tommel'));

Men hva med alle mine eksisterende bilder?

Som du sannsynligvis vet, blir avlingsstørrelsene bladd gjennom og generert på opplastningstidspunktet. Dette betyr nå at etter å ha brukt denne nye funksjonen ved å legge til vår tilpassede beskjæringsposisjon eller endre / legge til en ny beskjæringsstørrelse, sitter vi nå igjen med det som ble generert ved opplastingstidspunktet, og ingen av disse nye bildeversjonene er tilgjengelige for oss, ikke kult!

Aaah men vent .. Heldigvis er de mange smarte og kjempefine mennesker rundt i WordPress-samfunnet for å redde dagen, her er det regenerere miniatyrbilder plugin. Denne pluginen har eksistert i lang tid, den er fantastisk! Den vil bla gjennom alle eksisterende opplastede bilder og regenerere alle de nye bildestørrelsene du har lagt til eller tilpasset. Woohooo problem løst ��

Hard Vs. Soft Crop – Du bestemte deg

Hard Crop

Normal hard beskjæring
Bildet skaleres og beskjæres så nøyaktig som du har angitt. Avhengig av andelen av bildet i forhold til avlingsstørrelsen, er sjansen stor for at bildet alltid vil bli avskåret.

Soft Crop

Soft Crop
En myk avling vil aldri klippe av noe av bildet, det skalerer bildet ned til det passer innenfor de angitte dimensjonene, og opprettholder det opprinnelige størrelsesforholdet.

Noe verdt å vite …

I tilfelle noen dimensjon av det opplastede bildet, (bredde eller høyde) er mindre enn dimensjonen til den angitte beskjæringsstørrelsen, blir den hoppet over, og en versjon for den størrelsen blir ikke laget! WordPress vil bla gjennom alle de angitte bildestørrelsene og bare lage versjonene av bildene som er større enn den for den versjonen den prøver å generere. I et slikt tilfelle, når et bilde blir hentet innenfor ditt tema eller plugin og ikke eksisterer, vil det standard det originale ‘Full’ bildet som et tilbakeblikk.

Gled deg over å implementere denne fantastiske nye funksjonen på temaene og pluginene dine. På tide å sparke litt rumpe og beskjære noen bilder ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me