CrowdFund dine prosjekter med WordPress

Crowdfunding har eksplodert de siste årene, med suksessen til nettsteder som Kickstarter og Indiegogo.  Hvis du noen gang har brukt en crowdfunding-side (enten som en skaper eller backer), vil du vite hvor nyttige de kan være for å få finansiering. Imidlertid konkurrerer du til slutt om oppmerksomhet med tusenvis av andre live-prosjekter.


I stedet for å jockeyer for posisjon blant alle andre, hvorfor ikke lage et WordPress-nettsted for prosjektet ditt og la publikum finansiere det direkte? Det er ikke så vanskelig som du forventer. Alt du trenger er en WordPress-installasjon med egen vert og en gratis plugin.

I dette innlegget skal vi diskutere fordelene ved å bruke WordPress-nettstedet ditt til å crowdfund dine prosjekter eller tjenester. Så snakker vi om hvordan du bruker en gratis plugin for å gjøre nettstedet ditt til innsamlingsplattform. La oss komme i gang!

Hva Crowdfunding er (og hvordan det kommer deg til gode)

Hjemmesiden til Indiegogo.

Crowdfunding lar deg skaffe penger du trenger for å lage et produkt eller en tjeneste, ved å godta donasjoner fra støttespillere. Det er en ganske enkel prosess der du først slår inn prosjektet ditt, og enkeltpersoner eller bedrifter (støttespillere eller investorer) kan gi pengene du trenger for å starte det.

Det er mange fordeler med å bruke denne metoden, inkludert:

 • Du får forhåndsmidler som hjelper deg med å utvikle produktene eller tjenestene dine.
 • Det er mer effektivt enn tradisjonell finansiering.
 • Du vil kunne generere sosialt bevis og trekkraft for produktet eller tjenesten din.
 • Det muliggjør brainstorming fra støttespillere og givere, for å hjelpe deg med å avgrense den originale prosjektideen.
 • Du vil ofte få bedre medieeksponering og markedsføring for prosjektet ditt.

Det er mange typer prosjekter som kan dra nytte av crowdfunding. Naturligvis er fysiske produkter perfekte for denne prosessen. Imidlertid kan du crowdfund noe, fra digitale produkter som spill eller mobilapper til film- og TV-prosjekter.

Vi presenterer WP Donasjon WordPress Plugin

WP Donasjon WordPress Plugin

WP Crowdfunding er en WooCommerce-basert plugin som lar deg lage et crowdfunding-nettsted ved hjelp av WordPress. Plugin-en er tilgjengelig gratis, og inkluderer også en betalt versjon som låser opp flere av funksjonene.

Den største fordelen med denne plugin-en er at den skiller deg fra de tusenvis av andre som konkurrerer på de store crowdfunding-nettstedene. Dette betyr at du kontrollerer alle fasetter av prosessen, og slipper å håndtere potensielle utfordrere på samme plattform.

Nøkkelegenskaper:

 • Dedikert brukerregistrering
 • Evnen til å erklære et finansieringsmål og definere anbefalte priser
 • Alternativer for å vise støttepersoner på en enkelt side, eller liste dem anonymt
 • Et naturlig lommeboksystem for å beregne, registrere og fordele midler (premium)
 • Alternative betalingssystemer, for eksempel PayPal Adaptive og Stripe Connect (premium)

Pris: Plugin-en er gratis, og du kan laste den ned fra WordPress-plugin-katalogen. For flere funksjoner er det en premiumversjon tilgjengelig for $ 149.

Hvordan bruke WP Crowdfunding-plugin (i tre trinn)

Før du gjør noen endringer, anbefaler vi at du tar sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt. Følg deretter trinnene nedenfor for å komme i gang!

Trinn 1: Last ned og installer WP Crowdfunding

For det første er det verdt å merke seg at disse instruksjonene er for den gratis versjonen av pluginen, selv om prosessen med å bruke premiumversjonen er lik.

Installer WP Crowdfunding

I WordPress-oversikten velger du plugins > Legg til ny. Søk etter “crowdfunding” og WP Crowdfunding skal være det første resultatet. Når du har funnet det, klikker du på Installere nå. Når plugin-en er installert, velger du Aktiver.

WP Crowdfunding Aktiver WooCommerce

Etter at du har aktivert plugin-modulen, vil du se et varsel i dashbordet for å installere WooCommerce hvis du ikke allerede har gjort det. Dette er nødvendig for at WP Crowdfunding skal fungere ordentlig siden det er en WooCommerce-utvidelse, så installer og aktiver WooCommerce hvis du ikke allerede har gjort det allerede.

Trinn 2: Innstillinger for WooCommerce & WP Crowdfunding Plugin

Når du har aktivert begge programtilleggene, vil du se to nye menyelementer i oversikten: ett for WooCommerce og en annen for crowdfunding. Vi anbefaler sterkt å sette opp WooCommerce først, da det er her du vil definere valuta, plassering, leveringsinnstillinger og viktigst av betalingsinnstillinger. For mer informasjon om disse trinnene, se WooCommerce-installasjonsveiledningen.

Men når WooCommerce er klar, kan du gå videre til å sette ip WP Crowdfunding.

Generelle innstillinger

Fondssjef lar deg velge din e-handelsbehandler. Siden denne plugin-en er bygget på WooCommerce-plattformen, må du angi det som standardplattform. Her er en oversikt over noen andre Generell innstillinger du vil sjekke ut:

 • Standard kampanjestatus: Angi standardutkast eller publisert tilstand for nye prosjekter.
 • Minimumspris: Angir et minimum donasjonsbeløp.
 • Maksimal pris: Angir et maksimalt donasjonsbeløp.
 • Anbefalt pris: Angir et anbefalt donasjonsbeløp.
 • Kampanjens sluttmetode: Velg hva som utløser kampanjens slutt (mål, dato, begge deler, aldri).

Når den er installert, genererer denne plugin automatisk et dashbord og en prosjektinnleveringsside. Hvis du vil bruke tilpassede sider i stedet, må du spesifisere dem ved å bruke følgende to rullegardinmenyer i denne delen:

 • Velg Dashboard-side: Velg en side for å holde dashbordet i frontenden.
 • Velg WooCommerce Form Page: Velg din tilpassede innsendingsskjema.

Det er også viktig for deg å redigere the Kampanje Skaper innstillinger hvis du har flere brukere som har tilgang til backend på nettstedet ditt. Bare velg brukerrollene du vil gi tilgang til å opprette og redigere crowdfunding-kampanjer.

WooCommerce-innstillinger

Neste, la oss se på WooCommerce-innstillinger tab:

WP Crowdfunding WooCommerce-innstillinger

Her må du konfigurere alternativer som er spesifikke for ditt WooCommerce-oppsett. Velg først om du vil vise crowdfunding-prosjektet ditt på WooCommerce-butikksiden.

Derfra kan du gjøre flere justeringer ved å stille inn oppførings- og registreringssidene, tilpasse innsendingsskjemaet med forskjellige tekstfelt og bestemme hvordan sidene dine skal se ut og inkludere. Hvis du er i tvil, velger du innstillingene du tror du vil ha, så sjekk utkanten av siden for å se hvordan de ser ut.

Stilinnstillinger

Den siste tilgjengelige fanen er for grunnleggende stylingalternativer. Bruk de innebygde alternativene for fargevalg (som er en uthevet farge) og knappestyling for å tilpasse crowdfunding-sidene og skjemaene dine ytterligere..

Innstillinger for sosiale deler

WP Crowdfunding-plugin-en tilbyr også alternativer for å aktivere sosial deling via Twitter, Facebook, Google+, Pinterest og koblet inn. Bare merk av i boksene for de sosiale plattformene du vil bruke..

Etter at du har laget disse justeringene, bør du være klar til å opprette kampanjen din (Merk – det er lagt til alternativer for e-post, reCAPTCHA og Wallet, samt tilgang til kampanjeresultatrapporter som bare er tilgjengelige med premiumversjonen av plugin).

Trinn 3: Opprett en WP Crowdfunding-kampanje

For å komme i gang, kan du legge til kampanjer selv direkte via WooCommerce. Bare velg “Crowdfunding” produktdatatype og legg til din info.

WooCommerce WP Crowdfunding-produkt

Trinn 4: WP Crowdfunding Shortcodes

Du må legge til en ny side på WordPress-siden din. Fra Kort kode rullegardinmenyen, velg hvilken type skjema du vil opprette:

WP Crowdfunding Shortcodes

Deretter kan du begynne å konfigurere kampanjen i frontend:

Et eksempel på innleveringsskjema.

I tillegg til generell informasjon om prosjektet, kan du ta med pantbeløp og belønning her. Når alt er i orden, klikk på Send inn kampanje.

Før vi tar opp, er det verdt å nevne at WP Crowdfunding ikke krever et spesialisert tema. Så hvis du allerede har WordPress-nettsted, trenger du ikke å bekymre deg for å endre utseendet. Imidlertid inkluderer premiumversjonen et gratis tema utviklet spesielt for plugin, som er verdt å sjekke ut.


Ved å opprette et crowdfunding-nettsted kan du bygge kampanjer så små eller store som du ønsker, og ha full kontroll over alle aspekter. Ved hjelp av WP Crowdfunding kan du ha et eget innsamlingsnettsted som oppfordrer samfunnet ditt til å finansiere og promotere prosjektet ditt.

Har du spørsmål om bruk av WP Crowdfunding til å lage prosjektnettstedet ditt? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Merk: Dette er et oppdatert innlegg som tidligere dekket Crowdfunding-plugin av Astoundify, som ikke lenger eksisterer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me