Så du har bestemt deg for at du vil begynne å selge WordPress-plugin eller tema uavhengig av hverandre. Du har kanskje allerede produkter oppført i WordPress-kataloger som våre, men nå vil du ha full kontroll over distribusjonskanalene dine – en sjanse til å skyve forbi rotet, og la brukerne fokusere på fordelene ved å bruke produktet ditt.


La oss være de første til å gratulere deg med din innsats til entreprenørskap!

På dette tidspunktet er det meste (eller alt) av det harde arbeidet ferdig på utviklingssiden. Du har alle demo-produktene, dokumentasjonen og lisensen din i sjakk; du har regelmessige oppdateringer planlagt og et kundesupportsystem på plass. Nå er det på tide å tenke på markedsføring.

Forhåpentligvis har du en produktlanseringsdato i tankene. Du trenger også en e-handelsløsning, det er en gitt. Selger du bare ett produkt? Har du planer om å selge mer i fremtiden? Hva med en logo? Har du visittkort? Har du tenkt på hvordan du offisielt lanserer WordPress-produktet ditt?

Selv om det er mye å ta i betraktning, er det ikke så utfordrende å lansere et WordPress-produkt som det høres ut. WPExplorer har samlet en rekke tips og verktøy for å hjelpe deg med å utføre en vellykket lansering av WordPress. Men først, la oss diskutere salgslogistikken.

Velge en e-handelsplattform

Velge en e-handelsplattform

Før du kan begynne å strategisere lanseringen, må du finne ut hvordan du skal selge WordPress-plugin eller tema. Dette innebærer å velge og integrere en e-handelsløsning for nettstedet ditt.

Det er en rekke tilbydere å velge mellom. Før du veier alternativene dine, kan WooCommerce være den første til å tenke på grunn av sin tunge integrasjon med de fleste WordPress-temaer. Imidlertid er det et billig alternativ som gir deg støtte og tilpasning du trenger for å starte plugin- eller temavirksomheten.

Hvorfor velge Shopify

Hvis du ikke har hørt det, Shopify er ledende innen programvare for e-handel – og driver mer enn 300 000 butikker over hele kloden (og nettet). En av de mest overbevisende grunnene til å velge Shopify er den døgnet rundt støtten de tilbyr selgere – hode-og-skuldre over mandag-til-fredag, 9-til-5-støtte som tilbys av WooCommerce.

Shopify tilbyr også en skattekammer av dokumentasjon for å hjelpe deg med å tilpasse opplevelsen hvert eneste trinn, og kan skryte av et støttende nettverk av aktive selgere som alltid ser etter kontakt med andre gründere og dele sine perler av visdom om e-handel.

Og hei, du kan til og med finne en ny kunde et sted underveis. Shopifys partnerprogram hjelper Shopify temautviklere, apputviklere, markedsføringsgenier og andre WordPress-utviklere med å utvide virksomheten. Det er et robust økosystem av nye tilkoblinger som kan være til nytte for det nyvunne produktet eller butikken din.

Shopify WordPress Plugin vs. Shopify Storefront

Du vil merke at Shopify har to alternativer for å sette opp e-handelsfunksjonalitet på nettstedet ditt: last ned Shopify WordPress-plugin, eller sett opp en fullverdig Shopify Store.

Hvilken du velger er helt avhengig av dine e-handelsmål. For eksempel er Shopify WordPress-plugin perfekt hvis du planlegger å selge noen få produkter på de eksisterende websidene eller bloggen din. Den bruker Shopifys back-end for å produsere kodebiter som kan plasseres hvor som helst på nettstedet ditt – og trekker produktmetadata, som bilde og pris, rett fra Shopify.

Shopify Lite

Disse tekstutdragene kan tilpasses fullstendig, og har alle eiendelene du trenger for å kunne selge WordPress-produktene dine på nettet. Dette inkluderer kjøpsknapper, en handlekurv og sikre betalingsmåter. Hvis du bestemmer deg for å gå denne ruten, må du kjøpe et Shopify Lite-abonnement (som koster $ 9 / måned).

Hvis du har større planer for virksomheten din, kan en Shopify Store være den mest passende løsningen. Igjen er en Shopify Store fullstendig tilpassbar, kan enkelt integreres med ønskelige salgskanaler som Facebook, og har muligheten til å spore salgs- og veksttrender – alt det grunnleggende for å starte en ny virksomhet. Denne ruten krever at du kjøper et Basic Shopify-abonnement (som koster $ 29 / måned).

Til syvende og sist har Shopify produkter for bedrifter i alle størrelser – den du bestemmer deg for å implementere for din WordPress-produktlansering avhenger av hvor mange produkter du vil selge, og hvor raskt du vil sette opp e-handelsdelen av virksomheten din.

Forbereder deg på en vellykket lansering

Forbereder deg på en vellykket lansering

Nå som du har funnet ut hva du selger og hvordan du skal selge det, er det på tide å vurdere merkevarebygging. Du bør allerede ha merke- og produktnavn valgt nå, men her er noen få elementer som hjelper deg med å ordne alt før den offisielle WordPress-produktlanseringen:

1. Erklæring om merkevareposisjonering

Hva skiller din virksomhet og produkter fra konkurrentene? Hva gjør måten du designet ditt tema eller plugin på å være overlegen i forhold til andre produkter i samme kategori? Hva tilbyr du kundene dine som andre plugin- eller temautviklere ikke har?

Hvis du besvarer disse spørsmålene, får du ikke bare en sterk merkevareposisjonering, men gir et solid grunnlag for alle dine andre merkevareeiendeler. Hvis du trenger litt inspirasjon, tilbyr MilesHerdon noen nyttige tips i artikkelen deres om hvordan du skriver en merkevareposisjonserklæring i tre enkle trinn.

Mye tid og krefter bør gå inn i logoen din; det er tross alt den visuelle representasjonen av merkevaren din. Men vi forstår, noen ganger kommer livet i veien, og en produktlansering har en streng frist, eller en grafisk designer er økonomisk “fin å ha”, i stedet for et must.

Når du bygger en virksomhet av deg selv (eller med et magert team), bruker du noen ganger de gratis verktøyene du får – som Shopifys logoprodusent. Denne logo-ressursen er enkel og ren, og gjør det til triks, og helt til du begynner å generere inntekter, må du lage noe som er sant for merkevaren din og posisjoneringen.

Når du er i gang, kan du til og med vurdere å legge ut logoen til en Shopify-partner eller ekspert.

3. Visittkort

Nå som du selger dine egne WordPress-produkter, er det viktig å tenke på synlighet. Visittkort er et av de mest avgjørende markedsføringsverktøyene for å øke bevisstheten rundt merkevaren og bedriften din. De er rimelige, de skaper et berøringspunkt mellom deg og potensielle kunder / andre utviklere, og de er en fin måte å bli gjenkjent på bransjearrangementer som WordCamps.

Prøv å bruke Shopifys visittkortgenerator som grunnlag for kortets design.

4. Sosiale medier håndterer

Hvis du ikke allerede har gjort det, må du huske å lagre merkevarenavnet ditt som et brukerhåndtak på alle sosiale medier du vil bruke for å engasjere publikum (og øke mottakelsen av WordPress-produktlanseringen din).

Vurder å opprette en merkevarekonto på følgende:

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram

Andre sosiale mediekanaler, som Google+, Pinterest eller Tumblr, bør bare vurderes hvis du har forsket, og vet at publikum vil bruke dem. Ikke føler at du ikke kan legge disse sosiale mediene til strategien din i fremtiden.

5. Meldinger

Konsistens er viktig, spesielt når det gjelder hvordan du markedsfører WordPress-temaet eller plugin-modulen din. Ray Sylvester, innholdspesialist kl RocketCode, har 6 tips for å lage god nettkopi som konverterer; bruk dem til å lage enhetlige meldinger for sosiale mediekanaler, e-postmarkedsføring, presseavtaler og all annen kommunikasjon om produktlanseringen din.

Gjør lanseringsdagen til en suksess

Gjør lanseringsdagen til en suksess

Lanseringsdag er det mest avgjørende punktet på reisen din fra utvikler til forretningsperson – det er dagen du endelig kan gi ut plugin eller tema, og få reelle tilbakemeldinger fra kunder om ditt produkt, prismodell og posisjonering.

Du har merkenavnet ditt, logoen din, uttalelsen om merkevareposisjonen og visittkortene dine. Du har satt opp sosiale kontoer som forberedelse til lanseringen. Du har din e-handelsløsning integrert med det eksisterende nettstedet ditt, og du har testet innkjøpsprosessen for å sikre at alt går jevnt fra brukerens synspunkt.

Med andre ord er det tid!

Her er noen siste tips for å få ordet om ditt nye WordPress-tema eller plugin, og gjøre ditt første produktlansering til en vellykket.

1. Få trykk

Tekniske bloggere og journalister kan være gode for å skape oppmerksomhet for din kommende produktlansering. Hvis du aldri har skrevet en tonehøyde for denne typen publikum før, er her noen tips:

Gjør din forskning – Sett sammen en liste over teknologiske bloggere og journalister som skriver om temaer, plugins, WordPress, webdesign eller webutvikling. Du finner enkelt denne informasjonen ved å se på Twitter- eller LinkedIn-kontoene deres. Rasende forfattere som dekker forskjellige emner, er det mindre sannsynlig at de gir dekning for lanseringen.

Tilpass – Når du har fått listen, kan du se på forfatterens tidligere skrevne artikler. Dette vil gi deg en ide om hvilke historievinkler som appellerer mest til dem.

Vær kortfattet – Forsikre deg om at du er klar og konsis om hva du legger opp, for først å måle om det er interesse for historien din. Husk at ingen journalist ønsker en e-post som beskriver et produkt i 10 avsnitt – men vær alltid klar til å følge opp all informasjonen journalisten måtte trenge for å dekke produktlanseringen din. Jeg

Hvis det å skrive en tonehøyde virker skremmende, eller hvis du vil ha en ide om hvordan du formaterer tonehøyde, kan du henvise til Alex Crevars, The Art of the Pitch.

2. Kampanjekoder

Hvis du har valgt å opprette en Shopify-butikk, kan du opprette rabattkoder. Bruk disse kodene for å markedsføre ditt tema eller plugin, og lokk potensielle kunder og anmeldere til å laste ned produktet til en førsteklasses pris – eksklusivt for lanseringen.

3. Må-ha e-post

E-postmarkedsføring er en viktig taktikk for å øke publikum for lanseringen. Det er billig og har bred rekkevidde, spesielt hvis du allerede har en adresseliste med bransjekontakter og tidligere klienter.

Her er fire e-poster du burde ha opprettet før lanseringen:

Ordrebekreftelse – For å gi kundene dine beskjed om at deres digitale ordre har gått gjennom.

Vognoppgivelse – For å la potensielle kunder, som ikke fullfører transaksjonen, vite at de skal fullføre kjøpet. Dette er også en mulighet til å tilby en kampanjekode for å oppmuntre til konvertering.

nyhetsbrev – Ha et nyhetsbrev formatert med alle nyhetene og oppdateringene rundt produktet ditt, samt relevante bransjenyheter. Etabler deg som en tankeleder og veiled dem til andre viktige ressurser som kan interessere dem – det vil gi kundene en god grunn til å åpne nyhetsbrevet ditt hver måned. Å holde kontakten med kundene dine er et flott kommunikasjonsverktøy.

Støtteoppdateringer – Lag en mal for hvordan du ønsker at støtteoppdateringene dine skal se ut. Dette vil gjøre det lettere å sende hvert kommunikasjonsstykke etter at en oppdatering er gjort.

Hvis du ønsker å lære mer om netthandel og e-postmarkedsføring, har Shopify også to gode artikler om hvordan du gjør det få mer salg med kvitteringsmarkedsføringstaktikker, og viktige e-poster for å designe for din e-handelsbutikk.

4. Åpne kanaler for tilbakemelding

Forsikre deg om at du er mottakelig for tilbakemeldinger fra brukerne, og la kundene dine vite det! Tross alt, jo mer tilbakemelding du får, jo bedre kan du gjøre produktet ditt. Visning av positive anmeldelser på nettstedet ditt kan også oppmuntre potensielle kunder til å fullføre kjøpet.

Hvem vet, hvis du konsekvent er flink til å adressere tilbakemeldinger og forbedre produktene dine, kan du til og med lage merkevaresnakkere som vil bruke produktet ditt som et mål for alle fremtidige prosjekter.

Gratulerer!

Du har undersøkt og integrert en e-handelsløsning på nettstedet ditt, skapt et solid fundament for merkevaren din, tenkt på kampanjeteknikker for å få synlighet for lanseringen og lansert WordPress-produktet ditt.

Gratulerer! Du er offisielt en gründer. Spennende, er det ikke?

Vi fortalte deg at det å lage en vellykket lansering av WordPress ikke er så utfordrende som det kan virke (spesielt ikke når du bruker en kraftig e-handelsplattform som Shopify). Det tar bare hardt arbeid, engasjement og noen nyttige tips og verktøy.

Hva er ditt favoritt råd for lanseringsdagen? Eller har du kanskje andre nyttige tips du vil dele? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me