Enkle trinn for å lage et forfatternettsted og selge flere bøker med WordPress

Med Amazons Kindle Direct Publishing Å tilby en problemfri måte å selv utgi bøkene dine, og antallet forfattere som går alene, øker. Selv om publiseringsdelen er enklere enn noen gang, presenterer markedsføringssiden av ting en stadig mer kompleks utfordring. Når flere forfattere kjemper om boksalg, kan det være vanskelig å skille seg ut fra mengden.


En måte å øke eksponeringen og få kontakt med flere potensielle lesere er å opprette et eget forfatternettsted. Dette gir deg ikke bare muligheten til å utvide rekkevidden, men gir deg også mulighet til potensielt å tjene mer inntekt per salg fra bøkene dine og andre produkter.

Denne trinn-for-trinn-guiden vil vise deg hvor enkelt det er å bygge en plattform på WordPress for å vise frem bøkene dine, tjene ekstra tilknyttede inntekter og tiltrekke nye lesere gjennom blogging. La oss komme i gang!

Trinn 1: Velg plattformen din

WordPress.org, self-hosted WordPress

Når det gjelder etablering av en ny webside er det en rekke plattformer tilgjengelig. Vi anbefaler å bruke egenhosting WordPress for sin relative brukervennlighet og høye fleksibilitet. For å faktisk være vertskap for nettstedet ditt, er en leverandør som Bluehost et billig alternativ med prisnivåer som imøtekommer alle slags brukere.

For å sette opp nettstedet ditt, velger du bare et Bluehost-prisalternativ som passer dine behov, og installerer deretter WordPress gjennom ett klikk alternativet som finnes i kontoen din. Hvis du blir sittende fast, tilbyr de forskjellige støttekanaler som hjelper deg med å hjelpe deg hvert eneste trinn – selv om du er en nybegynner.

Trinn 2: Tilpass nettstedets design og funksjonalitet

Når du har installert WordPress, er det på tide å begynne å tilpasse nettstedet ditt. En av de første beslutningene som skal tas er å velge et WordPress-tema. Enkelt sagt, et tema dikterer det generelle utseendet på nettstedet ditt, så det er en stor beslutning. Du vil bli bortskjemt med valg, ettersom det er alle slags gratis og premium WordPress-temaer tilgjengelig for å passe dine behov.

Et eksempel på et stort gratis tema for forfattere er vårt eget Zero Free Responsive Blogging Theme. Dette rene og minimalistiske temaet gjør det mulig å vise frem vakre bilder mens du vekker oppmerksomhet til det skrevne arbeidet ditt:

Zero Free-temaet.

Leter du etter noe med flere alternativer? Total WordPress-temaet er et utpreget flerbruks-tema fullt integrert med den populære dra & slipp-sidebyggeren av Visual Composer, slik at du kan lage alle tilpassede sidelayouter du ønsker. I tillegg kommer temaet med hundrevis av innebygde alternativer i WordPress Customizer som gir deg kraften til å finjustere farger, oppsett, skrifter og mer gjennom hele temaet.

Totalt, et flerbruks WordPress-tema for infoprenuers

Når du har valgt temaet ditt, kan du tilpasse det ved å bruke alternativene som finnes i temaets innstillinger. Hvert tema tilbyr noe annerledes, selv om de fleste lar deg finjustere farger, skrifter og bakgrunn. Hvis du ikke har en kreativ bøyning, er det best å holde ting enkelt i begynnelsen og følge noen grunnleggende tommelfingerregler.

I tillegg vil du installere noen tilleggsprogrammer som kalles plugins for å forbedre WordPress ‘kjernefunksjonalitet. Selv om noen ikke er nødvendige, er andre direkte viktige – og tusenvis kan bli funnet gratis på WordPress.org Plugin Directory. For eksempel kan du vise flere bokomslag på hjemmesiden din ved å bruke Glidebryteren WD plugin, eller vis frem bokens anmeldelser med en plugin som Good Reviews for WordPress.

Til slutt vil du legge til dine egne bilder. Mens premiumeksempler finner du på nettsteder som Shutterstock, mange gratis Creative Commons-lisensiert bilder finnes på nettsteder som Pixabay.

Trinn 3: Lag og publiser nøkkelsidene dine

Selv om det er noen viktige sider som alle nettsteder trenger, bør de viktigste på nettstedet ditt være Om- og bøker-sidene – så ta deg tid til å lage din biograf og vise frem bokomslag og beskrivelser. Du kan også vurdere å legge til et kontaktskjema via en plugin som Kontaktskjema 7. Dette vil gi lesere, anmeldere og utgivere en enkel måte å komme i kontakt med deg. Når du er klar, vil du enten lagre eller publisere sidene dine.

I tillegg, ikke glem å legge til sosiale delingsknapper på disse sidene slik at fans kan dele dem med andre. jetpack er en utmerket plugin med et solid delingsalternativ, mens SumoMe tilbyr også en serie delingsalternativer å velge mellom.

Trinn 4: Legg til flott innhold

En måte å tiltrekke lesere er å oppdatere nettstedet ditt med ferskt innhold i form av en blogg eller nyhetsfeed. Det trenger ikke å være daglig eller til og med ukentlig, men hvis du oppdaterer sporadiske, kan de eksisterende besøkende komme tilbake, og også tiltrekke seg nye. Forfattere som Anthony Horowitz, Bernard Cornwell og Carolyn Jewel vet alle verdien av en godt vedlikeholdt blogg.

Anthony Horowitzs nyhetsside.

Anthony Horowitz ‘blogg blir regelmessig oppdatert.

Hvis du lurer på hvilken type innhold du bør ta med, er nøkkelen å gjøre det relevant for dine nåværende og potensielle lesere. Du kan legge ut bokutdrag, gi ut nyheter, karakterprofiler eller til og med bokanmeldelser.

For å skape en enda tettere forbindelse med leserne dine, kan du vurdere å sette opp et nyhetsbrev for å sende e-post til abonnenter med nyheter om utgivelser, signeringer og kampanjer. Tjenester som MailChimp og AWeber hjelpe deg med å lage og administrere e-postlisten din via nettstedet ditt.

Trinn 5: Kjør trafikk

Nå har du satt opp nettstedet ditt, det er på tide å tiltrekke besøkende. Det er så mange måter å føre trafikk til nettstedet ditt at emnet fortjener en egen bok! Her er imidlertid noen viktige måter å tilnærme seg det:

  1. Sosiale medier: Hvis du har kontoer på sosiale medier, kan du begynne å legge ut lenker til nettstedet ditt og be følgere om å dele dem med andre.
  2. Gjesteposter: Be om å legge inn innlegg på nettsteder som du tror potensielle lesere kan besøke, men sørg for at nettstedet lar deg legge til din egen weblink på slutten av innlegget..
  3. Søkemotoroptimalisering (SEO): Optimaliser innholdet ditt slik at det rangerer godt i søkemotorer.

Vi opplever at det er så mye å skrive om emnet, ett innlegg er ikke nok. Når du har brukt alle alternativene for å tjene trafikk, kan du sjekke artikkelen vår med flere tips for å få trafikk til WordPress-nettstedet ditt..

Trinn 6: Få penger på nettstedet ditt

Hovedmålet med nettstedet ditt er selvfølgelig å nå nye lesere og til slutt selge flere bøker. Et salgsøkning er imidlertid ikke den eneste måten å tjene på forfatternettstedet. Affiliate markedsføring kan enkelt integreres i inntektsstrategien din og kan bli veldig lønnsom – spesielt hvis du oppnår høye nivåer av trafikk.

Et av de mest åpenbare tilknyttede partnerskap for forfattere er Amazon Associates. Når du er godkjent, kan du be om lenker for bøkene dine, deretter legge dem inn på Bøker-siden din og hvor som helst andre steder de er nevnt på nettstedet ditt.

Når du søker, kan du også finne andre tilknyttede programmer som er relevante for innholdet på nettstedet ditt. De vil gi tekstkoblinger som du kan plassere på nettstedet ditt, eller alternativt gi bilder du kan legge inn i innlegg, sider eller widgetområder.


Selv om det aldri har vært enklere å publisere ditt eget arbeid, er det fortsatt en utfordring å prøve å markedsføre bøkene dine. Med så mange forfattere som kjemper om lesertall, kan det være vanskelig å skille seg ut og få kontakt med potensielle fans.

Ved hjelp av disse seks trinnene kan du opprette en forfatternettsted som kobler deg til lesere, hjelper deg med å selge flere bøker og gir deg muligheten til å tjene ekstra tilknytningsinntekter. La oss oppsummere:

  1. Velg plattform.
  2. Tilpass nettstedets design og funksjonalitet.
  3. Lag statiske sider.
  4. Legg til flott innhold.
  5. Kjør trafikk til nettstedet ditt.
  6. Tjen penger på nettstedet ditt.

Har du egne tips for å lage en forfatternettsted? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me