Som en ny blogger er det forståelig at du vil bli frustrert over å lære å navigere i WordPress. Installasjon, tema- og plugin-valg, dashbordnavigasjon og alle andre WordPress-detaljer er bundet til å få hodet til å snurre.


Men WordPress suksessverktøy venter deg! Det er en rekke gratis og betalte videoklipper som hjelper deg med å bli godt kjent med WordPress på kort tid. Hvis du ønsker å eliminere frustrasjonen din med å bli kjent med WordPress, kan du vurdere WordPress nybegynnervideoer og tilleggsressurser nedenfor. La oss dykke inn!

Grunnleggende om WordPress med tillatelse av WordPress.tv

En av de primære ressursene på nettet for å lære det grunnleggende WordPress er WordPress.tv. Med deres ord er det den “visuelle ressursen for alle ting WordPress.” Opprinnelig rettet mot veteraner av WordPress-brukere, har WordPress.tv nå et voksende bibliotek med opplærere for nybegynnere. Her er noen få videoer du kanskje vil begynne med:

WordPress-profilen din

Innenfor WordPress-oversikten kan du stille inn brukerprofilinnstillinger. Innstillingene du velger bestemmer hvordan profilen din blir sett på i innleggene og sidene dine. Profilsiden din er delt inn i fem seksjoner: personlige alternativer, navn, kontaktinfo, om deg selv og kontoadministrasjon. Denne videoen forklarer detaljene i hver seksjon.

WordPress Generelle innstillinger

Generelle innstillinger høres bredt ut, men denne siden i WordPress-dashbordet inneholder noen veldig spesifikke innstillinger. Det er et dusin innstillinger totalt, hvorav den ene inkluderer å bestemme brukertilgang. Fra denne siden kan du bestemme om noen kan registrere seg som bruker på nettstedet ditt, og i så fall hvilken rolle de automatisk skal tildeles. Jeg foreslår å være spesielt oppmerksom på forklaringen om nye brukere for å sikre at nettstedet ditt er trygt.

WordPress Permalinks

Innstillinger for permalink bestemmer hvordan nettadressene dine vises i nettlesere. Innlegget eller side-URLen din kan inkludere innlegget eller sidenavnet, kategorien eller taggen. Det kan også inkludere måned, dag og til og med sekund at innlegget ble opprettet. Totalt sett avhenger WordPress-permalinkstrukturen for nettstedet ditt stort sett av nettstedets funksjon.

Definitive WordPress Training Plus-temaer og plugins fra Lynda

Lynda.com WordPress Video Tutorials

Lynda.com er en online ressurs som nå eies av LinkedIn. Det tilbyr pedagogiske videoer rundt temaer som teknologi, kreativitet og virksomhet.

En rekke WordPress-videokurs er lastet opp til nettstedet og oppdateres ofte. Kurs i full lengde er tilgjengelige mot betaling, men forhåndsvisninger kan tilby en rask løsning på brennende WordPress-spørsmål. Her er noen videoer du må ta hensyn til:

WordPress: Essential Training

Etter å ha sett Velkommen videoutdrag, husk å klikke på Bli kjent med WordPress lenke for å fullføre Essensiell trening forhåndsvisning. Fortelleren forklarer inn og utkjøringer for denne nettpubliseringsapplikasjonen på en av de mest informative måtene jeg noensinne har hørt den forklart.

Du lærer også hvordan WordPress grunnleggende fungerer, hvordan du oppretter innlegg og formaterer teksten uten problemer, hvordan mediefiler blir håndtert, rollen til sider og mer. Du må hoppe rundt for å se det gratis innholdet, men de tilbyr en gratis prøveperiode hvis du vil se alle 5 timer og 14 minutter av dette kurset.

Begynn med et tema: tjue tretten

Hele videokurset kan sees uten medlemskap. Noen ganger hjelper det å bare starte med et tema etter å ha satt opp WordPress-nettstedet ditt. Når du installerer WordPress, er det vanligvis et forhåndsaktivert standardtema som er klart for deg å tilpasse. Temaet tilsvarer omtrent det året innholdsstyringssystemet ditt ble installert.

Denne videoen dekker ett slikt tema, Twenty Thirteen, som ble utgitt i 2013, men er fremdeles et flott alternativ. Hvis du nettopp opprettet WordPress-nettstedet ditt, vil Twenty Fifteen-temaet være aktivt, men denne Lynda-videoen er fortsatt et godt referansepunkt for å lære å finne ut hvilke temafunksjoner og funksjoner som best passer dine behov..

WordPress Plugins: SEO

Å få minst en grunnleggende forståelse av SEO er avgjørende for enhver eieren av nettstedet. Denne videoen diskuterer to SEO-plugins som kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt.

Pluginsene hjelper med SEO-optimalisering gjennom metakoder, innlegg og sidetitler, nøkkelbegrep, metabeskrivelse og bildekoder og beskrivelser. Som med den første Lynda.com-videoen vi dekket, trenger du en gratis prøveperiode eller full medlemskap for å se hele kurset.

Enda flere WordPress-videotutorials og ressurser

WP101.com Video Tutorials

I løpet av de siste syv årene har WP101.com vært go-to WordPress-ressursen for både nybegynnere og utviklere. WordPress-nybegynnere lærer det grunnleggende gjennom korte, informative videoer mens utviklere bruker disse ressursene for å utdanne sine kunder.

Grunnleggende videoer for å komme i gang med WordPress tilbyr detaljerte (men korte) oversikter over hvert emne. Men det er et fullstendig veiledningsbibliotek som er tilgjengelig med et medlemskap, som dekker flere emner som WordPress-dashbordet, administrerer kommentarer og til og med implementerer Yoast SEO-plugin.

WPExplorer TV

La oss heller ikke glemme WPExplorer TV. Vi har forsøkt å lage nyttige guider som du kan følge sammen med når du lærer å bruke WordPress. Noen av opplæringsprogrammene våre dekker plugins som Visual Composer, eller enkle instruksjoner som å aktivere fontalternativ i WYSIWYG-redigeringsprogrammet, men følg med (og husk å abonnere) på når de nye videoene våre legges ut!

ShoutMeLoud.com veiledning om brutte koblinger

Enda en videoopplæringsressurs for WordPress nybegynnere er ShoutMeLoud. Nettstedet og bloggen deres dekker flere emner for å få bloggen din til å gå, men en video som skilte seg ut for meg var Hvordan bruke Broken Link Checker WordPress Plugin (2m 58s). Det siste du ønsker er at ødelagte koblinger blir pepret på hele nettstedet ditt. Denne videoen viser deg hvordan du effektivt bruker Broken Link Checker-plugin slik at søkemotorer vet at de kan stole på nettstedet ditt.

WPChick Beaver Builder Tutorial

TheWPChick drives av bloggeren Kim Doyal. Hun tilbyr mange tips for bloggere som lager alle former for innhold: tekst, video, podcast-episoder og mer. Videoene hennes om Beaver Builder-plugin (17m 36s) og Shortcodes Ultimate-plugin (12m 52s) er to demonstrasjoner på topp. Disse videoene og mer er et flott sted å starte for enhver WordPress nybegynner!


Hvis du er irritert over WordPress, trenger du ikke søke alternative innholdsstyringssystemer. Det er mange WordPress nybegynnervideoer for å komme deg på sporet. Du kan bruke noen minutter om dagen på å se videoopplæringer som tydelig forklarer hvordan du bygger og drifter nettstedet ditt.

Du kan starte med de mer grunnleggende opplæringsprogrammene, som de som finnes på WordPress.tv, Lynda.com og WP101.com, og deretter gå videre til nettsteder som TheWPChick og ShoutMeLoud.com.

Hvordan lærer du deg om WordPress? Er du klar over nyttige videoopplæringsprogrammer som ikke er nevnt her? Vi vil gjerne dele dem med oss ​​nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me