WordPress vs Drupal: Hvilken er den beste plattformen for nettstedet ditt?

WordPress vs Drupal: Hvilken er den beste plattformen for nettstedet ditt?

Du vil ta en av de viktigste beslutningene om nettstedet ditt før du begynner å bygge det.


Å velge den beste plattformen er en beslutning som vil påvirke alle aspekter av prosjektet ditt. Fra sin design til sikkerhet til kostnadene for utvikling har hver populære plattform sine egne egenskaper som vil påvirke hvordan du nærmer deg nettstedet ditt.

To av de mest populære (og mest kranglete) plattformene er WordPress og Drupal. I denne guiden til WordPress vs Drupal, vil vi se på fordeler og ulemper ved hvert alternativ i detalj. Etter å ha lest denne artikkelen, bør du ha en bedre ide om hvilken som passer best for prosjektet ditt.

En introduksjon til WordPress

WordPress.org

WordPress er det mest populære CMS rundt omkring, og omtrent 31% av alle nettsteder er avhengige av det. Videre viser en titt på Google Trends deg hvor populær den sammenlignes med slike som Drupal:

Google Trends WordPress vs Drupal

WordPress inneholder et stort samfunn som gir uvurderlig støtte for de mange typene nettsteder du kan bygge. Det er faktisk mulig å bruke WordPress til å lage alt fra en enkel blogg til et stort nyhetsnettsted som CNN.

WordPress er rettet mot publikum, noe som betyr at enhver gjennomsnittlig webutvikler kan tilpasse sin egen WordPress-webside.

Det er viktig å påpeke at med WordPress mener vi wordpress.org i stedet for wordpress.com. Vi har dekket forskjellene mellom de to i vår WordPress.com vs WordPress.org artikkel.

La oss kort se på noen av fordeler og ulemper ved å bruke WordPress:

Fordelene med WordPress

 • Programvaren er gratis å bruke
 • Du kan tilpasse den til hvordan du vil bruke dens temaer og plugins
 • Det er mye mer tilgjengelig for nybegynnere
 • Du kan legge til komplekse funksjoner uten kompleks PHP-koding
 • Dens popularitet betyr at den har et stort fellesskap av støttespillere
 • Det er en rekke “ut av boksen” -funksjoner du kan leke med
 • Det er generelt billigere å utvikle et nettsted ved hjelp av WordPress enn andre plattformer

Ulemper ved WordPress

 • Det har historisk sett utgjort en større sikkerhetsrisiko enn konkurransen
 • Du er ansvarlig for dets sikkerhet og vedlikehold
 • Selv om den har mye funksjonalitet, stemmer den ikke helt med Drupals – men gapet har lukket seg betydelig
 • Dens brukervennlighet kan gjøre at mange nettsteder ser utrolig like ut

En introduksjon til Drupal

Drupal

Generelt ansett som det valgte CMS for utviklere, har Drupal et rykte for å være det beste alternativet hvis du ønsker å bygge et svært tilpasset nettsted.

Sammenlignet med WordPress er Drupal ikke så nær som populær. Til tross for at hun har eksistert i lengre tid (siden 2000), er den ansvarlig for litt over 2% (eller rundt 41 millioner) av alle nettsteder.

Drupal er imidlertid avhengig av en rekke store nettsteder, inkludert The Economist og NASA.

Fordelene med Drupal

 • Det gir det største potensialet for å tilpasse nettstedet ditt hvis du trenger en kompleks
 • Det anses som sikrere
 • Har en rekke kraftige funksjoner, inkludert tilpassede felt og visninger – selv om disse nå også kan brukes på WordPress

Ulemper ved Drupal

 • Det er dyrere å bygge et tilpasset nettsted
 • Det er en langt brattere læringskurve
 • Å oppdatere nettstedet ditt til den nyeste Drupal-versjonen kan være et mareritt
 • Mangler en brukervennlig innholdsskapende opplevelse
 • Drupals mest fleksible funksjoner som tilpassede felt krever en betydelig investering i tid for å implementere

Priser for WordPress vs Drupal

Uten tvil vil den avgjørende faktoren når det gjelder valg av CMS være kostnadene. Selvfølgelig er kostnadene for å laste ned all programvare viktig. Men hvis du planlegger å drive et mer komplekst nettsted, vil du ta hensyn til utviklingskostnadene som følger med det.

WordPress koster

Det er gratis å installere og opprette en webside med WordPress, men det koster å bygge et mer komplekst WordPress-nettsted.

Mens de fleste plugins er gratis, er det en rekke førsteklasses som du må betale for å få et nettsted med innebygd funksjonalitet. Imidlertid fungerer disse ut til å være $ 100 – $ 200 maksimalt for plugins som mer enn beviser at de er verdt i det lange løp. I tillegg, hvis du velger å ansette en utvikler, må du også ta med i den kostnaden.

De andre kostnadene du må ta i betraktning er å være vert for nettstedet ditt. Alle WordPress-nettsteder er selvhostede, noe som i det minste betyr at du faktisk eier det. Den andre gode nyheten er at slike som Bluehost og WPEngine er rimelige. Hvis ingen av disse fungerer for deg, er det en rekke andre gode WordPress-hostingalternativer du kan velge mellom.

Drupal-kostnader

Drupal er også et gratis verktøy, men nok en gang betyr ikke et gratis verktøy at utvikling er gratis. Med mindre du er en erfaren utvikler, vil du nesten helt sikkert måtte betale noen et betydelig beløp for å opprette nettstedet ditt gitt Drupals kompleksitet.

Du kan selvfølgelig velge å bygge Drupal-nettstedet selv, men selv om du kanskje sparer penger, vil du investere en betydelig mengde tid – spesielt hvis kunnskapen din om tilpasset koding mangler.

Den kanskje største bekymringen rundt Drupal er kostnadene ved oppgradering. Drupal nettsteder er ikke fremadkompatible, noe som betyr at de krever en fullstendig ombygging når en ny versjon slippes. Dette er de høye kostnadene som mange utviklere velger å forbli på Drupal 7 i stedet for å oppgradere til Drupal 8. Selv om du kanskje sparer penger, sitter du igjen med et nettsted med stadig foreldede funksjoner..

I likhet med WordPress tilbyr Drupal en rekke gode hostingalternativer (inkludert Siteground & Cloudways) som vil ta seg av alle dine krav til rimelige priser. Hver vert har forskjellige fordeler, avhengig av hvilken type nettsted du bygger, så det er verdt å shoppe rundt før du bestemmer deg for en bestemt.

Prisene sammenlignet

Når det gjelder bygging av et profesjonelt nettsted, er WordPress helt klart det mer kostnadseffektive alternativet. Enten du gjør det selv eller er avhengig av en utvikler, vil du investere langt mindre både økonomisk og tidsmessig.

Når det gjelder oppgradering av nettstedet ditt, fungerer WordPress i tillegg mye billigere. Som regel koster ombygging på WordPress rundt halve beløpet som på Drupal.

WordPress vs Drupal temaer

Naturligvis trenger nettstedet ditt å fungere bra, men det betyr ikke at du bør forkaste hvordan det ser ut. Uansett hvilken type nettsted du oppretter, vil du ha et robust tema å bygge fra.

WordPress

WordPress-temakatalog

WordPress Temakatalog har 3 700 gratis alternativer som gir deg et bredt utvalg å bla gjennom og finne det perfekte til ditt nettsted. Videre passer disse temaene for forskjellige typer nettsteder, så du vil være sikker på å finne en som samsvarer med det du leter etter.

Mens WordPress.org og uavhengige utviklere tilbyr en rekke gratis WordPress-temaer, kan du også velge et premiumtema. Premium-temaer er ideelle hvis du leter etter et alternativ med flere funksjoner og muligheter for å tilpasse. I tillegg vil de vanligvis komme med mer regelmessige oppdateringer og bedre støtte.

Hvis du bestemmer deg for å investere i en, kan du stole på en rekke temamarkeder, for eksempel ThemeForest, med en oversikt over hvordan du kan tilby gode og pålitelige temaer for alle typer nettsteder. På ThemeForest alene kan du velge mellom mer enn 11 000 premium WordPress-temaer.

Du vil enkelt kunne skreddersy ditt tema ved hjelp av WordPress Customizer. WordPress-verktøyet hjelper deg å gjøre betydelige endringer i sideelementene dine.

Drupal

I mellomtiden tilbyr Drupal langt færre alternativer enn WordPress med rundt 2700 tilgjengelige temaer. Ikke bare mangler du valg, men mange av dem vil være tilpasset koding. Dette betyr at du vil trenge en utvikler som hjelper deg med å gjøre nettstedet ditt så attraktivt ut.

Imidlertid, hvis du er en erfaren utvikler, er Drupal et flott alternativ, siden det generelt ikke tilbyr forhåndskonfigurerte alternativer. Derfor kan du kontrollere nøyaktig hvordan nettstedet ditt vil se ut uten noen av de forhåndsvalgte designene.

Temaer sammenlignet

For sin store variasjon og antall alternativer, slår WordPress Drupal praktisk ned. Muligheten til å implementere “out of the box” -design umiddelbart og tilpasse dem, gjør din reise til et fullført nettsted langt enklere.

Imidlertid, hvis du jobber for en klient med spesifikke designforespørsler og komplekse tekniske krav, er Drupal det bedre alternativet.

Funksjoner og funksjonalitet sammenlignet

Som regel har Drupal vant denne spesielle kampen. Men den siste utviklingen i WordPress betyr at den tilbyr mange av funksjonene som en gang gjorde Drupal så imponerende.

WordPress

En vanlig myte i debatten mellom WordPress og Drupal er at du ikke kan legge til samme nivå av funksjoner i WordPress. Imidlertid betyr utviklingen av plugins på WordPress at du kan komme veldig nær funksjonaliteten til Drupal. Ikke bare det, men du kan bruke disse WordPress-programtilleggene trygt i visshet om at du ikke trenger å berøre noen PHP.

Verktøysett tilpasset utvikling

Info & Last ned

Fremveksten av plugins som verktøysett og et antall sidebyggere betyr at du nå kan legge til et antall av de samme funksjonene som en gang ga Drupal en slik fordel på dette området. Dessuten betyr utvidbarheten av en dataarkitektur drevet av disse plugins migrerer fra Drupal til WordPress er enklere enn du tror.

I tillegg tilbyr WordPress tusenvis av andre plugins som passer for et bredt utvalg av funksjoner uavhengig av nettstedet du bygger. Ett blikk gjennom WordPress depot viser hvor omfattende katalogen er. En annen fin måte å identifisere de beste premium plugins for deg er ved å bla gjennom markedsplasser som CodeCanyon.

Drupal

I stedet for plugins bruker Drupal moduler for å utvide nettstedets funksjoner og legge til ytterligere funksjonalitet. Med mer enn 40 000 moduler å velge mellom, har Drupal historisk sett hatt overtaket over konkurrentene når det gjelder evnen til å hjelpe deg med å lage de ideelle tilpassede nettsteder.

Mange av de mest etterspurte funksjonene fra tilpassede felt til taksonomier og tilgang ble opprettet ved å bruke Drupal og dens moduler. Hvis en fleksibel, utvidbar innholdsarkitektur er det du trenger, har Drupal vært den beste CMS å slå til.

Imidlertid, med det nivået av kompleksitet, er det fortsatt en bratt læringskurve å overvinne hvis du ønsker å få det beste ut av det.

Funksjoner og funksjonalitet sammenlignet

Mens det en gang var en klar vinner i Drupal, har WordPress innsnevret gapet og til og med overtent det i øynene til noen utviklere.

Mange av funksjonene som Drupal ga navnet sitt i, kan nå replikeres med WordPress:

 • Tilpassede innleggstyper – Hvis WordPress-temaet ikke allerede inkluderer tilpassede innleggstyper (for eksempel har Total allerede en portefølje, personale og attester), så er et tillegg som Verktøysetttyper kan gi deg en “Drupal-lignende” metode for å lage seksjoner for nettstedet ditt i WordPress
 • Tilpassede felt – Begge ACF og Toolset gir deg nå muligheten til å legge til informasjon til hver innleggstype akkurat som på Drupal
 • Taksonomier – Du kan bruke verktøysettet til å gjenskape Drupals ordforråd og lage dine egne tilpassede kategorier
 • Access – Verktøysettet kan bygge på de fem grunnleggende WordPress-brukerrollene for å lage tilpassede, akkurat som med Drupal
 • Legg ut forhold – Koble innholdet ditt likt hvordan Entity Reference fungerer på Drupal

Ikke bare kan du nå opprette alle disse funksjonene på WordPress, men de er mulige uten kompleks PHP-koding, noe som betyr at du vil spare betydelig tid på å legge dem til. Det samme kan ikke sies for Drupal.

WordPress ‘nytt Gutenberg innholdsredigerer skal gjøre det enda enklere å legge til innhold på nettstedet ditt ved hjelp av blokkbyggingsmetoden. derimot, Drupal Gutenberg er nå også tilgjengelig etter at skaperne har overført redaktøren til CMS.

Ja, det kan diskuteres at Drupal fremdeles er mer fleksibel og tilbyr mye mer robuste funksjoner. Men det er en sak som må gjøres at Drupals komplekse infrastruktur tilbyr mye mer smerte enn gevinst. Med mindre du er villig til å investere tid i å lære å kode disse tilpassede funksjonene eller pengene på en utvikler som kan, er WordPress det billigere og enklere alternativet.

Ytelse og sikkerhet

Sikkerhet er fremdeles et område der Drupal har en fordel fremfor WordPress. Mens kjernen er sikker, ligger problemet for WordPress i noen av tredjepartsutvidelsene.

I følge a undersøkelse av Wordfence, plugins hadde skylden for 55,9% av alle nettangrep. Heldigvis vil bruk av sunn fornuft tjene de mest presserende sikkerhetsproblemene rundt plugins. Begrens antall plugins du installerer. Bruk bare plugins som regelmessig blir oppdatert. Og selvfølgelig å holde dem oppdatert vil det styrke nettstedets sikkerhet.

I mellomtiden er sikkerheten fortsatt et av Drupals viktigste salgssteder. Mens det har vært eksempler på sikkerhetsproblemer – den siste tiden Drupalgeddon 2 angrep kommer til hjernen – Drupal har opplevd færrest angrep sammenlignet med WordPress og Joomla siden 2005.

WordPress er sikkert, men gitt sin popularitet vil det alltid være mer utsatt for angrep enn Drupal. Begge samfunn er raske til å svare på eventuelle bekymringer. Imidlertid betyr det store antall plugins og temaer på WordPress at du må være forsiktig for å unngå å laste ned noe som er dårlig kodet. Selv om du ikke vil gå galt med noen av valgene, er det mer sannsynlig at Drupal holder deg trygg mot brudd.

Støtte for WordPress vs Drupal

Når du er opptatt med trange frister for å få prosjektet i gang, kan pålitelig kundesupport være avgjørende for å sikre at planene dine ikke blir forsinket av mindre problemer.

WordPress-støtte

WordPress ‘popularitet over hele verden betyr at det er et vell av utviklere og designere som er klare til å hjelpe deg med alle dine bekymringer.

Mens et sentralt støttesystem ikke eksisterer, vil du kunne finne svar på de irriterende spørsmålene dine om WordPress-støtte samt nyttig dokumentasjon. I tillegg vil premiumtemaer og plugins ha egne dedikerte supportteam som hjelper deg med eventuelle problemer relatert til dem.

Drupal

Akkurat som WordPress har Drupal også en veldig aktiv samfunnet så vel som dens Brukerstøtte delen der eksperter vil kunne snakke deg gjennom eventuelle langvarige spørsmål. Her finner du også dokumentasjon, chatterom og andre ressurser som kan hjelpe deg.

Drupals markedsplass er en annen flott ressurs der du kan koble deg til profesjonelle tjenester som viser en historie med problemene de har løst. Selv om du kan være trygg på at du vil få den best mulige tjenesten, kan du forvente å betale litt mer for den luksusen.

WordPress og Drupal sammenlignet

Både WordPress og Drupal gir deg et høyt nivå av dedikert støtte for nettstedets byggebehov. Som tilfellet er med begge deler, må du bruke litt mer på den beste en-til-en-tjenesten, men det er generelt verdt det.

WordPress vs Drupal – Hvilken plattform bør du velge?

Selv om begge har fordeler og ulemper, er det tydelig at de viktigste fordelene som Drupal en gang likte har vært begrenset.

Drupal er et flott alternativ hvis du ønsker å bygge et tilpasset nettsted, men du kan nå gjøre det samme med WordPress uten den komplekse kodingen. Fremveksten av plugins som Toolset og de forskjellige sidebyggerne betyr at du nå kan bygge nettsteder på “Drupal-måten” uten noe av stresset som følger med det..

Hvilken CMS foretrekker du? Del tankene dine om WordPress vs Drupal i tankene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map