WordPress vs Drupal: Care este cea mai bună platformă pentru site-ul dvs. web?

WordPress vs Drupal: Care este cea mai bună platformă pentru site-ul dvs. web?

Vei lua una dintre cele mai importante decizii despre site-ul tău înainte de a începe chiar să-l construiești.


Alegerea celei mai bune platforme este o decizie care va afecta toate aspectele proiectului tău. De la proiectarea sa la securitate la costul dezvoltării, fiecare platformă populară are propriile sale trăsături care vor afecta modul în care vă apropiați de site.

Două dintre cele mai populare (și mai argumentate) platforme sunt WordPress și Drupal. În acest ghid pentru WordPress vs Drupal, vom analiza în detaliu avantajele și contra de fiecare opțiune. După citirea acestui articol, ar trebui să aveți o idee mai bună despre care se potrivește cel mai bine proiectului dvs..

O introducere în WordPress

WordPress.org

WordPress este cel mai popular CMS din jur, cu aproximativ 31% din toate site-urile web bazate pe acesta. Mai mult, o privire la Google Trends vă arată cât de popular este comparat cu Drupal:

Google Trends WordPress vs Drupal

WordPress conține o comunitate mare care oferă un suport de neprețuit pentru numeroasele tipuri de site-uri web pe care le puteți construi. Într-adevăr, este posibil să folosiți WordPress pentru a crea orice, de la un simplu blog la un mare site de știri precum CNN.

WordPress se adresează publicului larg, adică orice dezvoltator web obișnuit își poate personaliza propriul site web WordPress.

Este important să subliniem că prin WordPress, ne referim la wordpress.org și nu la wordpress.com. Am acoperit diferențele dintre cele două în articolul nostru WordPress.com vs. WordPress.org.

Să aruncăm o privire scurtă la câteva dintre avantajele și contra de utilizare a WordPress:

Beneficiile WordPress

 • Software-ul este liber de utilizat
 • Puteți să-l personalizați în funcție de modul în care doriți să utilizați temele și pluginurile sale
 • Este mult mai accesibil pentru începători
 • Puteți adăuga funcții complexe fără codificare PHP complexă
 • Popularitatea sa înseamnă că are o mare comunitate de susținători
 • Există o serie de caracteristici „din cutie” cu care să te joci
 • În general este mai ieftin să dezvolți un site web folosind WordPress decât alte platforme

Dezavantajele WordPress

 • Istoric a prezentat un risc de securitate mai mare decât concurența sa
 • Sunteți responsabil pentru securitatea și întreținerea acesteia
 • Deși are o mulțime de funcționalități, nu se potrivește destul de mult cu Drupal – dar decalajul s-a închis semnificativ
 • Ușuritatea sa de utilizare poate însemna că multe site-uri web arată incredibil de asemănătoare

O introducere în Drupal

Drupal

Considerat în general CMS-ul ales pentru dezvoltatori, Drupal are reputația de a fi cea mai bună opțiune dacă doriți să construiți un site web extrem de personalizat.

În comparație cu WordPress, Drupal nu este niciodată la fel de popular. În ciuda faptului că este de mai mult timp (din 2000), este responsabil pentru puțin peste 2% (sau aproximativ 41 de milioane) din toate site-urile web.

Drupal este, totuși, bazat pe mai multe site-uri web importante, printre care The Economist și NASA.

Beneficiile Drupal

 • Acesta oferă cel mai mare potențial de personalizare a site-ului dvs. web dacă aveți nevoie de unul complex
 • Este considerat mai sigur
 • Are o serie de funcții puternice, inclusiv câmpuri personalizate și vizualizări – deși acum pot fi utilizate și pe WordPress

Dezavantajele Drupalului

 • Este mai scump să construiți un site web personalizat
 • Există o curbă de învățare mult mai abruptă
 • Actualizarea site-ului dvs. web la cea mai recentă versiune Drupal poate fi un coșmar
 • Nu are experiență de creare a conținutului ușor de utilizat
 • Cele mai flexibile caracteristici ale Drupal, cum ar fi câmpurile personalizate, necesită o investiție semnificativă în timp pentru implementare

Preț pentru WordPress vs Drupal

Probabil că factorul decisiv când vine vorba de alegerea SMC va fi costul. Desigur, costul pentru descărcarea oricărui software este important. Dar dacă intenționați să rulați un site web mai complex, atunci veți dori să luați în considerare costurile de dezvoltare care vin cu acesta.

Costuri WordPress

Este gratuit să instalați și să creați un site web cu WordPress, dar există un cost pentru construirea unui site WordPress mai complex.

Deși majoritatea pluginurilor sunt gratuite, există o serie de premium pe care va trebui să le plătiți pentru a obține un site web cu funcționalitate încorporată. Cu toate acestea, acestea se rezolvă, în general, la 100 $ – 200 $ cel mult pentru plugin-uri, care depășesc valoarea pe termen lung. În plus, dacă alegeți să angajați un dezvoltator, va trebui să luați în considerare și acest cost.

Celălalt cost de luat în considerare este pentru găzduirea site-ului dvs. web. Toate site-urile WordPress sunt găzduite de sine stătător, ceea ce înseamnă cel puțin o deținere reală. Cealaltă veste bună este că Bluehost și WPEngine sunt accesibile. Dacă niciuna dintre acestea nu funcționează pentru dvs., există o serie de alte opțiuni grozave de găzduire WordPress, dintre care puteți alege.

Costuri Drupal

Drupal este, de asemenea, un instrument gratuit, dar, încă o dată, un instrument gratuit nu înseamnă că dezvoltarea este gratuită. Cu excepția cazului în care sunteți un dezvoltator cu experiență, cu siguranță va trebui să plătiți cuiva o sumă semnificativă pentru a crea site-ul dvs., având în vedere complexitatea Drupal.

Ați putea, desigur, să alegeți să vă construiți singur site-ul Drupal, dar, în timp ce puteți economisi bani, veți investi o cantitate semnificativă de timp – mai ales dacă cunoștințele dvs. de codificare personalizată lipsesc..

Poate cea mai mare preocupare din jurul Drupal este costul modernizării. Site-urile Drupal nu sunt compatibile înainte, ceea ce înseamnă că necesită o reconstrucție completă atunci când o versiune nouă este lansată. Acestea sunt costurile mari pe care mulți dezvoltatori aleg să rămână pe Drupal 7, mai degrabă decât să actualizeze la Drupal 8. În timp ce puteți economisi bani, rămâneți cu un site web cu funcții din ce în ce mai învechite.

Similar cu WordPress, Drupal oferă o serie de opțiuni excelente de găzduire (inclusiv Siteground & Cloudways) care va avea grijă de toate cerințele dvs. pentru prețuri accesibile. Fiecare gazdă are avantaje diferite, în funcție de tipul de site web pe care îl construiți, așa că merită să faceți cumpărături înainte de a vă decide cu privire la unul.

Compară prețurile

Când vine vorba de construirea unui site web profesionist, WordPress este în mod clar opțiunea mai rentabilă. Indiferent dacă îl faci singur sau te bazezi pe un dezvoltator, vei investi mult mai puțin atât financiar, cât și în termeni de timp.

În plus, când vine vorba de modernizarea site-ului dvs., WordPress iese mult mai ieftin. De regulă, reconstruirea pe WordPress costă aproximativ jumătate din cantitate ca la Drupal.

Teme WordPress vs Drupal

Desigur, site-ul dvs. web trebuie să funcționeze bine, dar asta nu înseamnă că ar trebui să aruncați cum arată. Indiferent de tipul de site web pe care îl creați, veți dori o temă robustă din care să creați.

WordPress

Director de teme WordPress

WordPress Directorul tematic deține 3.700 de opțiuni gratuite, oferindu-vă o mare varietate pentru a naviga și a găsi cea perfectă pentru site-ul dvs. web. În plus, aceste teme se referă la diferite tipuri de site-uri web, astfel că veți găsi cu siguranță unul care se potrivește cu ceea ce căutați.

În timp ce WordPress.org și dezvoltatorii independenți oferă o serie de teme gratuite WordPress, puteți opta și pentru una premium. Temele premium sunt ideale dacă căutați o opțiune cu mai multe caracteristici și oportunități de personalizat. În plus, în general, vor veni cu actualizări mai regulate și suport mai bun.

Dacă decideți să investiți într-unul, vă puteți baza pe o serie de piețe tematice, cum ar fi ThemeForest, cu un registru de furnizare de teme excelente și fiabile pentru toate tipurile de site-uri web. Doar pe ThemeForest, puteți alege dintre mai mult de 11.000 de teme premium WordPress.

Veți putea să vă adaptați cu ușurință tema utilizând personalizatorul WordPress. Instrumentul WordPress vă ajută să faceți modificări semnificative la elementele paginii dvs..

Drupal

Între timp, Drupal oferă mult mai puține opțiuni decât WordPress aproximativ 2.700 de teme disponibile. Nu numai că nu aveți de ales, dar multe dintre ele vor fi codate personalizat. Aceasta înseamnă că veți avea nevoie de un dezvoltator care să vă ajute să faceți site-ul dvs. atractiv.

Cu toate acestea, dacă sunteți un dezvoltator cu experiență, Drupal este o opțiune excelentă, deoarece în general nu oferă opțiuni preconfigurate. Prin urmare, puteți controla exact cum va arăta site-ul dvs. web, fără niciunul dintre modelele preselectate.

Tema comparată

Pentru varietatea sa și numărul de opțiuni, WordPress bate Drupal hands-down. Mai mult, abilitatea de a implementa imediat modele „din cutie” și de a le personaliza cu ușurință face mult mai ușoară călătoria dvs. către un site web finalizat.

Cu toate acestea, dacă lucrați pentru un client cu cerințe specifice de proiectare și cerințe tehnice complexe, Drupal este opțiunea mai bună.

Caracteristici și funcționalitate în comparație

De regulă, Drupal a câștigat de obicei această bătălie specială. Dar evoluțiile recente în WordPress înseamnă că oferă multe dintre funcțiile care o făceau pe Drupal atât de impresionante.

WordPress

Un mit comun în dezbaterea dintre WordPress și Drupal este că nu puteți adăuga același nivel de funcții în WordPress. Cu toate acestea, dezvoltarea de pluginuri pe WordPress înseamnă că vă puteți apropia foarte mult de funcționalitatea Drupal. Nu numai că, ci puteți utiliza aceste plugin-uri WordPress în condiții de siguranță, știind că nu va trebui să atingeți niciun PHP.

Dezvoltare personalizată a setului de instrumente

Info și descărcare

Apariția de pluginuri cum ar fi Set de scule iar un număr de construitori de pagini înseamnă că acum puteți adăuga o serie de aceleași funcții care au oferit odată Drupalului un astfel de avantaj în această zonă. Mai mult, extensibilitatea unei arhitecturi de date alimentată de aceste pluginuri înseamnă migrarea de la Drupal la WordPress este mai ușor decât crezi.

În plus, WordPress oferă mii de alte plugin-uri care oferă o varietate mare de funcții, indiferent de site-ul pe care îl construiți. O privire prin Depozitul WordPress arată cât de extins este catalogul său. Un alt mod minunat de a identifica cele mai bune plugin-uri premium pentru dvs. este navigarea prin site-uri de piață precum CodeCanyon.

Drupal

În loc de pluginuri, Drupal folosește module pentru a extinde caracteristicile site-ului dvs. și pentru a adăuga funcționalități suplimentare. Cu mai mult de 40.000 de module din care să alegeți, Drupal a avut istoric mâna superioară a concurenților în ceea ce privește capacitatea sa de a vă ajuta să creați site-uri web personalizate ideale.

Multe dintre cele mai solicitate funcții de la câmpuri personalizate până la taxonomii și acces au fost create utilizând Drupal și modulele sale. Dacă o arhitectură de conținut flexibilă și extensibilă este cea de care aveți nevoie, atunci Drupal a fost cel mai bun CMS la care să apelați.

Cu toate acestea, cu acest nivel de complexitate, rămâne o curbă de învățare abruptă de depășit dacă doriți să obțineți cele mai bune rezultate din ea.

Caracteristici și funcționalitate comparate

Deși a existat cândva un câștigător clar în Drupal, WordPress a redus decalajul și chiar l-a depășit în ochii unor dezvoltatori.

Multe dintre caracteristicile în care Drupal și-a făcut numele pot fi acum reproduse cu WordPress:

 • Tipuri de postare personalizate – Dacă tema dvs. WordPress nu include deja tipuri de postare personalizate (de exemplu, Total are deja un portofoliu, personal și mărturii), atunci un complement Tipuri de set de instrumente vă poate oferi o metodă „asemănătoare cu Drupal” pentru crearea de secțiuni pentru site-ul dvs. în WordPress
 • Câmpuri personalizate – Ambele ACF iar Toolset vă oferă acum posibilitatea de a adăuga informații la fiecare tip de post, la fel ca în Drupal
 • Taxonomii – Puteți utiliza Instrumentul pentru a reproduce Vocabularile Drupal și pentru a crea propriile dvs. categorii personalizate
 • Access – Toolset se poate construi pe cele 5 roluri de utilizator WordPress de bază pentru a le crea pe cele personalizate la fel ca în cazul Drupal
 • Relații post – Conectați conținutul dvs. similar cu modul în care funcționează Referința entității pe Drupal

Nu numai că acum puteți crea toate aceste funcții pe WordPress, dar sunt posibile fără codificare PHP complexă, ceea ce înseamnă că veți economisi timp semnificativ adăugându-le. Nu se poate spune același lucru pentru Drupal.

WordPress nou Gutenberg editorul de conținut ar trebui să faciliteze adăugarea de conținut pe site-ul dvs. web folosind metoda de construire a blocurilor. in orice caz, Drupal Gutenberg este de asemenea disponibil acum după ce creatorii săi au trimis editorul la CMS.

Da, este discutabil faptul că Drupal este încă mai flexibil și oferă funcții mult mai robuste. Există însă un caz în care infrastructura complexă a lui Drupal oferă mult mai multă durere decât câștig. Dacă nu sunteți dispus să investiți timp în învățarea modului de a codifica aceste funcții personalizate sau bani pe un dezvoltator care poate, WordPress este opțiunea mai ieftină și mai ușoară.

Performanță și securitate

Securitatea este încă un domeniu în care Drupal se bucură de un avantaj față de WordPress. În timp ce nucleul său este sigur, problema pentru WordPress constă în unele dintre extensiile sale de la terți.

Într-adevăr, potrivit a sondaj realizat de Wordfence, plugin-urile au fost de vină pentru 55,9% din toate atacurile cibernetice. Din fericire, aplicarea bunului simț va servi cele mai presante probleme de securitate din jurul pluginurilor. Limitați numărul de pluginuri pe care le instalați. Folosiți numai pluginuri care sunt actualizate în mod regulat. Și, desigur, păstrarea lor actualizată va spori securitatea site-ului dvs. web.

Între timp, securitatea sa rămâne unul dintre punctele cheie de vânzare ale lui Drupal. În timp ce au existat exemple de probleme de securitate – recent Drupalgeddon 2 atacul vine în minte – Drupal a întâmpinat cel mai puțin număr de atacuri în comparație cu WordPress și Joomla din 2005.

WordPress este sigur, dar având în vedere popularitatea sa, acesta va fi întotdeauna mai vulnerabil la atacuri decât Drupal. Ambele comunități răspund rapid la orice nelămuriri. Cu toate acestea, numărul mare de pluginuri și teme de pe WordPress înseamnă că trebuie să fii atent să eviți să descarci ceva prost codificat. În timp ce nu veți greși cu ambele alegeri, Drupal este mai probabil să vă protejeze de încălcări.

Suport pentru WordPress vs Drupal

Când sunteți ocupat cu termene stricte pentru a vă pune în funcțiune proiectul, asistența client fiabilă poate fi crucială pentru a vă asigura că planurile dvs. nu întârzie să apară cu probleme minore.

Suport WordPress

Popularitatea WordPress în întreaga lume înseamnă că există o multitudine de dezvoltatori și designeri pregătiți să vă ajute cu orice problemă.

În timp ce un sistem de asistență central nu există, veți putea găsi răspunsuri la întrebările dvs. neplăcute din Suport WordPress precum și documentație utilă. În plus, temele și plugin-urile premium vor avea echipe de asistență dedicate pentru a vă ajuta cu orice probleme legate de acestea.

Drupal

La fel ca WordPress, Drupal are și o activitate foarte activă comunitate precum și a acesteia a sustine secțiunea în care experții vor putea să vă vorbească prin orice întrebări persistente. Aici, veți găsi, de asemenea, documentație, camere de chat și alte resurse care vă pot ajuta.

Piața Drupal este o altă resursă excelentă în care vă puteți conecta cu servicii profesionale care afișează un istoric al problemelor pe care le-au rezolvat. În timp ce puteți fi sigur că veți primi cel mai bun serviciu posibil, ar trebui să vă așteptați să plătiți un pic mai mult pentru acel lux.

WordPress și Drupal în comparație

Atât WordPress cât și Drupal vă oferă un nivel ridicat de asistență dedicată nevoilor dvs. de construire a site-ului. Așa cum este cazul ambelor, va trebui să cheltuiți un pic mai mult pentru cel mai bun serviciu unu la unu, dar în general merită.

WordPress vs Drupal – Ce platformă ar trebui să alegi?

Deși ambele au avantajele și contra, este clar că principalele avantaje de care Drupal s-a bucurat cândva au fost limitate.

Drupal este o opțiune excelentă dacă doriți să construiți un site web personalizat, dar acum puteți face același lucru cu WordPress fără codificarea complexă. Apariția de plugin-uri precum Toolset și diverși constructori de pagini înseamnă că puteți acum să construiți site-uri web „Drupal way” fără niciun fel de stres..

Ce CMS preferi? Împărtășește-ți gândurile despre WordPress vs Drupal în gândurile de mai jos …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map