WordPress e-handelstips for å tiltrekke trafikk som konverterer

Å opprette eCommerce nettsteder på WordPress blir spesielt populært og tall beviser det: WooCommerce har allerede nådd en markedsandel på 22% i 2019, posisjonering som den mest populære løsningen blant de øverste million nettstedene på Internett.


Derfor har WordPress arbeidet med å gjøre det enklere for e-handelsnettsteder å være funksjonelle og lykkes på plattformen. Hvis du eier en WooCommerce-butikk, vet du hvor frustrerende det kan være å ha lite salg. Spesielt når du har en god mengde trafikk. Dette kan skje fordi trafikken du tar med er lav kvalitet, eller fordi du må jobbe videre med å optimalisere butikken din.

I denne artikkelen skal vi gjennomgå WordPress eCommerce-plugins som hjelper med å sette opp fantastiske nettbutikker, og noen tips du kan bruke for å tiltrekke deg trafikk som faktisk konverterer til salg.

1. Optimaliser din online annonseringsstrategi

Å betale for annonsering kan ikke garantere at du vil bringe trafikk av høy kvalitet til butikken din som vil konvertere. Dette gjelder både sosiale medier og Google-annonser. Trafikken du tar med via betalte annonser vil ikke nødvendigvis ha en høy konverteringsfrekvens, men når du oppnår høye konverteringsfrekvenser på denne måten avhenger av hvor godt annonsene dine er opprettet og optimalisert.

Imidlertid er reklame en av de mest vellykkede måtene å nå en enorm mengde målkunder enkelt og raskt. Bare for at du skal ha en ide, har Google over 100 milliarder månedlige søk, forestill deg alle menneskene du kan nå, og mulighetene for kunder å se og klikke på annonsene dine. Facebook har millioner av brukere over hele verden du også kan vise annonsene dine.

WooCommerce smarte Google-annonser

WordPress kan hjelpe deg med å lage annonser for produktene og tjenestene dine med noen av pluginene deres: Hvis du vil vise produktene dine på Google, men ikke har tid nok til å opprette alle annonsene, bannere eller konfigurere budstrategien, er det plugins som WooCommerce smarte Google-annonser som automatisk oppretter og konfigurerer Google-annonsene dine gratis i fem enkle trinn:

  • Det første trinnet er å la appen få tilgang til Google Ads-konfigurasjonen. På denne måten kan den laste opp, publisere og optimalisere Google Ads-kampanjer.
  • Etter å ha gitt appen tilgang, blir du bedt om å konfigurere de generelle attributtene: land der du ønsker å annonsere produktene dine, kategoriene butikken din faller inn og samlingene du vil at vi skal annonsere.
  • Så er det på tide å gi appen navnet på butikken din og et par setninger som beskriver den. Du vil også bli bedt om å laste opp et bilde av logoen din.
  • På dette tidspunktet vil appen be deg om å skrive noen korte setninger du vil vises i annonsene dine, og velge tjenestene du tilbyr slik gratis levering eller enkel retur. Du har også muligheten til å inkludere et telefonnummer i tilfelle du vil vise det.
  • I det siste trinnet trenger du bare å velge det daglige budsjettet du vil bruke på annonsering på Google.

Når du er ferdig med dette trinnet, blir plugin-en fullstendig konfigurert, og Google-annonsene dine blir opprettet i løpet av fire arbeidsdager! Når annonsene er opprettet, har du tilgang til ditt eget dashbord der du kan kontrollere alt.

Last ned Facebook for WooCommerce

Andre plugins som Facebook for WooCommerce kobler nettstedet ditt med Facebook. Plugin fungerer ved å opprette en butikk på Facebook-siden din, slik at du kan kjøre dynamiske annonser på plattformen. Annonsealternativer for WordPress og WooCommerce-butikker er uendelige, du trenger bare å finne den metoden som best passer dine behov.

2. Redd tapte kunder

Til tross for at de måtte forlate butikken din uten å faktisk kjøpe, trenger du en plan for å bringe dem tilbake. Det er flere måter du kan gjøre dette på:

  • Bruk kampanjer på nytt: husk dem om produktene dine ved å følge tidligere besøkende via internett med annonser. De mest effektive er dynamiske retargeting-annonser. Disse viser potensielle kunder annonser med nøyaktig samme produkt de så på på nettstedet ditt.
  • Legg til en WooCommerce-ønskeliste-funksjon i butikken din: Plugins som TI WooCommerce Ønskeliste gjør det enkelt for besøkende å lagre produktene de liker og kjøpe dem senere. Brukere kan også dele ønskelisten sin med familie og venner. Så selv om de ikke kjøper noe nå, kan det være noen andre de kjenner til bursdag, ferie eller annen begivenhet.
  • Følg opp med forlatte vogner: Bruk en plugin som Forlatt Cart Lite, denne plugin sender automatiske og tidsbestemte e-postvarsler til begge gjestene dine og innloggede kundene for å minne dem om de forlatte ordrene. Du har ansvaret for å lage et ubegrenset antall e-postmaler for å sende dem med de intervallene du ønsker. Med sanntidsinformasjon om de forlatte ordrene, inkludert produktene som ble forlatt og verdien av dem.

3. Opprett ditt eget online fellesskap

Å skape et fellesskap rundt merkevaren din er avgjørende for veksten av nettstedet ditt og tiltrekker flere mennesker til det. For å gjøre det, er det veldig viktig å skape et skikkelig miljø både på nettstedet og sosiale mediekontoer som er knyttet til det.

Det første trinnet er å lage din egen blogg. Skriv innlegg om produktene og tjenestene dine, kunden trenger deg dekker og emner rundt livsstilen til målgruppen din. Fokuser på det de alle har til felles, og få leserne til å føle seg som en del av merkevaren din. Når de har gjort det, vil de sannsynligvis også dele artiklene dine – slik at du kan vokse gratis. De H&M Magazine er et flott eksempel på hvordan du kan kombinere din e-handelsbutikk med en kundespesifikk blogg. Hvis du ser, dekker bloggen deres mote-, skjønnhets- og kulturreferanser i samsvar med deres nåværende produkttilbud og merkevarebygging.

Yoast SEO-plugin

Innholdsgenerering er super nyttig for å forbedre SEO-strategien din også. Det skaper flere sjanser for nettstedet ditt å vises i Googles resultater når folk søker etter relaterte søkeord. Det er mange måter å forbedre WooCommerce SEO, men det beste stedet å starte er med en god SEO-plugin. Selv om du sannsynligvis har hørt om det før, Yoast er et av de beste alternativene for alle WordPress-drevne nettsteder. Inkludert WooCommerce-butikker. De innebygde alternativene vil hjelpe deg med å optimalisere innleggene dine før du publiserer dem på bloggen din. Øker sannsynligheten for at de begynner å rangere i søkeresultatene.

Det andre trinnet er å dele alt innholdet ditt på sosiale medier for å nå så mange mennesker som mulig. Hvis du gjør det, vil du hjelpe deg med å bringe ny trafikk til nettstedet ditt. Noe som igjen kan føre til at potensielle kunder navigerer i butikken din, hvis du er overbevisende nok!

NextScripts: Social Networks Auto-Poster

Et alternativ er å bruke en plugin som Social Network Auto-plakat. Denne pluginen publiserer innlegg fra bloggen din automatisk til sosiale mediekontoer. Du trenger bare å skrive et nytt innlegg, og det vil bli publisert til alle konfigurerte sosiale nettverk. Denne pluginen fungerer med profiler, bedriftssider, fellessider og grupper, og meldinger kan tilpasses for hvert nettverk.

Gjenoppliv gamle innlegg - Automatisk innlegg til sosiale medier

Du kan også bruke sosiale medier for å holde innholdet ditt eviggrønt og til og med gjenopplive gamle innlegg. Det er en spesifikk WordPress-plugin for dette: Gjenoppliv gammel post – automatisk innlegg til sosiale medier. Denne pluginen deler dine gamle innlegg automatisk og får mer trafikk til dem fra sosiale nettverk. Dermed hjelper du deg med å markedsføre innholdet ditt. Du vil kunne velge klokkeslett mellom innlegg, antall innlegg du vil dele og å inkludere hashtags og tilbakekoblinger. Den er integrert med Google Analytics, slik at du kan spore alt og også kompatibel med URL-forkortere.

Sosiale medier er ikke bare viktig for å dele artiklene dine. Det er også her du har muligheten til å samhandle med publikum, engasjere dem og motta tilbakemeldinger. Det er her magi skjer, der du har sjansen til å bli viral og drømme stort. Det er viktig å koble nettstedet ditt ordentlig til de sosiale nettverkene dine. De fleste WordPress-temaer inkluderer innebygde alternativer for sosiale medier. Men hvis din ikke gjør det, er det nok av sosiale medier WordPress-plugins å velge mellom.

4. Samarbeid med influencere i sektoren din

Du kan alltid samarbeide med andre selskaper eller enkeltpersoner på sosiale medier, blogger eller andre nettsider. Å samarbeide med andre i din bransje eller nisje er en velprøvd måte å øke relevant trafikk på. Siden du målretter deg mot folk som er interessert i lignende produkter eller tjenester, eller som har en spesifikk livsstil som produktene eller tjenestene dine samsvarer med, er det mye mer sannsynlig at trafikken konverterer.

WordPress Gjestepost

En av de mest populære måtene å samarbeide på er gjesteposter. Dette er en naturlig måte å introdusere deg selv og bedriften din for et nytt publikum. Å utveksle innhold med andre påvirkere og selskaper på sosiale medier eller blogger er ikke bare bra for SEO, men også for tillitsgenerering.

Vi er sosiale dyr, vi liker å vite om andre menneskers opplevelser når vi tar egne beslutninger. Dette kalles sosialt bevis. Hvis folk ser at andre påvirkere eller lokalsamfunn de tilhører og stoler på, anbefaler deg, vil det være mer sannsynlig at de også setter sin lit til deg. Nesten 63% av forbrukerne indikerer at det er mer sannsynlig at de kjøper fra et nettsted hvis det har produktvurderinger og anmeldelser. Denne prosentandelen er høyere når gjennomgangen er foretatt av en påvirker eller ekspert på nisjen.

På grunn av sin tilstedeværelse på sosiale medier blir påvirkere sett på som kjendiser i nisjen. Folk vil ofte knytte de positive egenskapene de ser i påvirkeren til produktene han eller hun markedsfører. Derfor kan det være en god ide å ha merkeambassadører på sosiale medier. Hvis påvirkeren bruker produkter på sine sosiale mediebilder, bios, hashtags og beskrivelser, kan dette ha stor innvirkning på merkevarens sosiale bevis. Ta i betraktning at en ambassadør for sosiale medier ikke trenger å være en påvirker av sosiale medier. De kan også være en bransjeekspert eller en lidenskapelig kunde. Alt teller!


Det er mange flere tips for hvordan du kan bringe relevant trafikk til butikken din som er fokusert på WordPress SEO beste praksis. I denne artikkelen ønsket vi å vise deg taktikker som ikke bare er relatert til SEO. Men det har også et stort potensial for å hjelpe deg med å forbedre WooCommerce-butikkens ytelse. Vi håper det hjelper deg! Savnet vi noe? Hva gjør du for å tiltrekke besøkende av høy kvalitet til nettstedet ditt?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me