Populære WordPress-plugins for å legge til kategorier og tagger

Har du noen gang gått inn på et bibliotek på jakt etter en bok? Hvordan fant du boken din blant de tusenvis som er opptatt der? Sikkert fordi bøkene var stablet i pene rader som var merket. Du søkte under ‘Fiction’ eller ‘Non Fiction’. Hvis skjønnlitteratur var det du lette etter, kan du begrense søket for å velge fra sjangre som ‘Fantasy’, ‘Mystery’, ‘Thriller’, ‘Romance’, ‘Comedy’ og så videre. Hvis du hadde valgt ‘Komedie’, så du nærmere under bestemte forfattere for å finne den nøyaktige boka du ønsket.


Akkurat som indekseringen i et bibliotek hjelper deg å finne boken du leter etter, vil kategorier og tagger hjelpe en leser som lander på nettstedet ditt med å finne det nøyaktige innlegget de søker etter. I eksemplet ovenfor kan du sammenligne overskriftene ‘Fiction’ og sjangrene til Kategorier, og den spesifikke forfatteren eller boktittelen til Tags. Kategorier og tagger hjelper brukere og søkemotorer å begrense søket for å finne det nøyaktige innlegget de leter etter.

Kategorier og tagger er de forskjellige måtene WordPress hjelper deg med å organisere innhold for å gjøre det enkelt søkbart. Hvis du vil ha den tekniske betegnelsen for dem – Taksonomi.

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

Forskjell mellom kategorier og tagger

Du har nå en god ide om forskjellen mellom kategorier og tagger fra eksemplet ovenfor. Men for å si det tydeligere,

  • Tagger beskriver innlegget på en ganske spesifikk måte. Kategorier er hierarkiske, et generisk hode som inneholder mer spesifikke underhoder.
  • Kategorier inneholder innlegg som faller inn under samme gruppe eller hode eller underhode, koder brukes til innlegg som ikke virkelig kan spaltes inn i noen kategori.
  • URL-ene for kategorier kan bli så lenge du vil ha det – Bøker / skjønnlitteratur / komedie / forfatter. URL-ene for tagger er vanligvis kortere – Forfatter / tittel.
  • Alle innlegg må tildeles én kategori. Som standard vil WordPress bruke ‘Ukategorisert’ (Du kan endre det i innstillingene). Men alle innlegg trenger ikke være merket.
  • Hvis antall innlegg med samme tag vokser, kan du velge å beholde koden eller å oppgradere den til en underkategori.

Kategorier og tagger gjør det lettere for leseren å bla gjennom nettstedet ditt. Det er best å legge dem til når du oppretter innlegget. Kategoriene vil bli rammen for nettstedet ditt, og du må velge kategorityper med omhu.

Selvfølgelig vil bloggen utvikle seg over tid, og det kan hende du må legge til flere kategorier. Å endre dem senere vil bety at du mister verdifulle tilbakekoblinger og kan skli i SEO-rangeringer, for ikke å nevne de 404 feilene som kan krype inn. Så uten å ha for mange kategorier i starten, kan du prøve å finne det optimale antallet for bloggen din som vil gjør det enkelt å bli søkt.

Har det betydning for SEO-formål ?

Kategorier og tagger vil hjelpe søkemotorer når de undersøker nettstedet ditt etter de riktige nøkkelordene. Innlegget ditt vises i søkeresultatene når kategorien eller taggen blir søkt. Et enkelt innlegg kan falle i flere kategorier og ha mange tagger.

Straffer søkemotorene duplikatinnhold? Opinionen blant eksperter er delt, men den enkle regelen du bør følge er, gjør det det lettere for leseren å finne? Hvis det vil gjøre det enklere, gå videre og legg til. Du kan alltid velge å velge No Follow-alternativet med Yoast SEO-pluginen.

Å bruke ofte brukte beskrivelser for kategorier og tagger kan hjelpe søkemotorer med å finne dem bedre. Å legge til kategorier og tagger bør imidlertid ikke gjøres med søkemotorer i tankene. Hovedhensynet bør være å gjøre det enkelt for leseren å finne deg ved å bruke vanlige beskrivelser.

Det er mange plugins som kan hjelpe deg å knytte kategorier og koder til innlegg. De hjelper deg også med å administrere innleggene og gir deg kontroll over hvordan kategoriene og taggene fungerer. Noen av de populære og ofte brukte plugins blir fremhevet her.

Automatisk posttagger

Hvis du synes det er kjedelig å merke alle innleggene dine, kan du slå opp Automatisk posttagger. Basert på en nøkkelordliste som du utarbeider, vil dette innlegget merke alle innleggene dine automatisk når du lagrer dem eller publiserer dem.

Automatisk posttagger 1

Det kreves litt arbeid i starten. Installer plugin-modulen og aktiver den. Lag en liste med koder og relaterte ord. Du kan legge dem til fra innstillingssiden eller fra innlegget ditt. Hvis du allerede har en merkeliste, kan den importeres i CSV- eller JSON-format.

Automatisk innlegg-tagger 2

Når du har gjort dette, begynner pluginen å gjøre jobben sin. Den vil oppdage nøkkelordene som brukes i tittelen og innholdet, og automatisk legge til koder. Hvis du ikke har tagget de tidligere innleggene dine, kan denne pluginen legge til koder til eldre innlegg stort sett. En enkel plugin som gjør en god jobb og kan lastes ned gratis fra WordPress plugin-katalogen.

Utvidet tagg-widget

Dette er den første av to premium-plugins på listen min. Utvidet tagg-widget er et avansert plugin som gir deg total kontroll over tagging av innlegg. Den tar plassen til standard tag-widgeten i WordPress.

Utvidet tagger Widget WordPress Plugin

Bruk denne pluginen til å legge til koder i innlegg i over 20 taggstiler. Koble til, rediger eller vis koder og skjul tomme koder med denne plugin-modulen. Tagger kan skilles og bestilles på hvilken som helst måte du vil. Du kan spesifisere hvor mange tagger som skal vises, så vel som å inkludere eller ekskludere spesifikke koder.

Plugin støttes godt av forfatteren, som også er åpen for forslag til hvilke funksjoner som skal inkluderes i neste oppdatering. Det kan kjøpes på CodeCanyon for $ 6.

Liste kategori innlegg

Bruker en kortkode, denne plugin vil liste innleggskategorien klok på en side eller et innlegg. Kortkoden skal settes inn mens du skriver eller redigerer en side eller et innlegg, og innlegget vises under den kategorien. Du kan også bruke en widget som er inkludert i pluginen, men velg kortkoden for maksimal funksjonalitet.

Liste Alternativer for kategoriinnlegg

Bruk kortkoden til å angi antall innlegg som skal vises, rekkefølgen de skal vises og kategorinavnet. Navn på innleggets forfatter, dato og mange andre elementer kan vises. Alle elementene kan tilpasses med CSS og HTML. Hvis du får problemer, kan du sjekke vanlige spørsmål der det finnes et antall kortkodeløsninger.

Nylig innlegg Widget utvidet

Hvis du vil vise de siste innleggene dine i en widget, kan du prøve Nylig innlegg Widget utvidet. Innlegg kan tas fra enkelt, flere eller spesifikke kategorier, eller til og med fra spesifikke koder.

siste innlegg utvidet widget

Nylige innlegg vil hjelpe deg med å gjøre mange ting – legg til miniatyrbilder, taksonomi og utdrag på skjermen, angi tittelen URL, vis nylige innlegg etter antall kommentarer eller etter dato, vis dato for endring og vis flere eller posttypealternativer. Så du har virkelig mye kontroll over hvordan og hva du skal vise under nylige innlegg.

Kategorier til taggkonverter

Har du feil lagt til en kategori i et innlegg i stedet for en tag? Eller gjorde du det motsatte – legg til en kode i et innlegg i stedet for en kategori ? Kategorier til taggkonverter vil hjelpe deg å velge det feil kategoriserte eller merkede innlegget og rette feilen. Du kan endre det begge veier, fra kategorier til tagger og tagger til kategorier.

Kategorier til taggkonverter

Etter installering og aktivering av plugin-en kan du få tilgang til den fra Verktøy-menyen. Denne pluginen kan spare deg for arbeidstid hvis du tilfeldigvis blander sammen kategoriene og taggene for innleggene dine.

Legg ut tagger og kategorier for sider

Vanligvis er det bare innlegg som er kategorisert og tagget. Men hvis du vil gjøre det samme med WordPress-sidene dine også, er dette pluginen du bør henvende deg til. Antall aktive installasjoner (30000+) indikerer at mange brukere også vil kategorisere sidene sine.

Legg ut tagger og kategorier for sider

Legg ut tagger og kategorier for sider vil legge til de samme kategoriene og taggene på sider som brukes til innleggene dine. Dette gjør det lettere for leserne å bla gjennom sidene dine.

Nettstedskategorier

Nettstedkategorier er den andre premium-pluginen på listen min. Det viser seg her fordi det kan være spesielt nyttig for flersidede nettverk.

Nettstedskategorier

Du kan kategorisere hele nettsteder med sidekategorier. Det gir fleksibilitet og kontroll til nettverksadministratorene som hjelper dem å lage så mange kategorier som kanskje kreves. Beslektede kategorier kan velges ved registrering. Nettstedbeskrivelser, tilpassede kategoriikoner og avatarer kan gjøre det til en hyggelig søkeopplevelse i nettverket for brukere. Det er ideelt for kjøpesentre, utdanningsnettverk eller et bloggsamfunn.

Når du har installert denne plugin, kan du vise kategorilistene på mange måter – innebygde lister, rullegardin, rutenett eller trekkspillstil. Listene kan bestilles eller ikke ordnes. Kategorisidene kan også tilpasses mye.

Mest populære tagger

Mest populære tagger vil hjelpe deg med å fremheve nettstedets mest populære tagger og kategorier fremtredende i en sidefelt eller i et hvilket som helst widgetisert område.

Mest populære tagger

Antall kategorier og koder som skal vises, samt størrelsen på hver, kan spesifiseres av deg. Du kan også legge inn en tagsky i innleggene og sidene dine ved å bruke kortkode.

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud  vil få taggene dine til å se pene ut i et innlegg. Det skaper en sky rundt kodene som er responsive og vises riktig i alle nettlesere. Størrelsen på skrifttypene til kodene er begrenset til 17px.

Nylige innlegg etter kategori

Nylige innlegg etter kategori

Nylige innlegg etter kategori  er den valgte plugin hvis du vil vise nylige innlegg fra en bestemt kategori. (Ikke alle de siste innleggene dine, men bare de fra en bestemt kategori). Du kan velge kategori som skal vises, antall innlegg og titler.

Noen flere nyttige plugins som du kan prøve hvis du har den spesifikke bruken av dem:

  • Samme kategorier  utvider listen over kategorier og underkategorier. Den er først og fremst designet for å brukes som en widget, men du kan bruke kode for å tilpasse den. Den kan også utvides til å vise innlegg.
  • Kategori Klistret innlegg tar flaggskipsartikkelen din og legger den opp der øverst på hver arkivside for den kategorien. Du kan velge hvilken kategori et klissete innlegg skal ha, og du kan bare feste ett innlegg for hver kategori. Når en liste over innlegg fra den kategorien vises, vil det klebrig innlegget vises helt øverst. Plugin-enheten kan legge til noen lette stylingeffekter for å fremheve innlegget.
  • Hver gang du legger til en kategori, vises nettadressen til innlegget slik – mydomain.com/category/my-category/. Hvis du ikke liker at ‘kategori’ vises i nettadressen, kan du bruke Fjern kategori-URL. Den fjerner ‘kategori’ fra alle permalinkene i WordPress. Nettadressen din vil nå vises som mydomain.com/my-category/. Det er en enkel plugin som ikke krever noen konfigurasjon, bare trenger å lastes opp til plugins-katalogen i innholdsmappen.
  • Ultimate Category Excluder vil tillate deg å ekskludere kategorier fra forsiden, arkiver, feeds og søk. Du kan bruke dette når du vil beholde innhold som kanskje ikke er interessant for alle lesere, og du ikke vil at det skal være veldig synlig.
  • Kategori Funksjoner Bilder vil hjelpe deg med å angi et omtalt bilde for hver kategori. Så hvis du har glemt å legge til et omtalt bilde for et innlegg, vil denne pluginen gjøre det for deg, hvis du har satt opp et standard kategoribilde.

For å konkludere

Kategorier og tagger gjør det lettere for brukeren fra frontend og for administrator fra backend. Nå som du vet litt mer om kategorier og koder enn du gjorde på starten av denne siden, kan du prøve å bruke dem på WordPress. Hvis du har andre nyttige alternativer, kan du dele dem med oss ​​i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me