Pluginuri populare WordPress pentru a adăuga categorii și etichete

Ai intrat vreodată într-o bibliotecă căutând o carte? Cum ți-ai găsit cartea printre miile adunate acolo? Cu siguranță pentru că cărțile erau stivuite în rânduri înguste care erau etichetate. Ați căutat în „Fiction” sau „Non Fiction”. Dacă Fiction era ceea ce căutai, ai putea restrânge căutarea pentru a alege din genuri precum „Fantasy”, „Mystery”, „Thriller”, „Romance”, „Comedy” și așa mai departe. Dacă ați ales „Comedie”, ați căuta în continuare autorii anumiți pentru a găsi exact cartea dorită.


Acum, la fel cum indexarea într-o bibliotecă vă ajută să găsiți cartea pe care o căutați, categoriile și etichetele vor ajuta un cititor care aterizează pe site-ul dvs. web să găsească postarea exactă pe care o caută. În exemplul de mai sus, puteți asemăna rubricile „Ficțiune” și genurile la Categorii și autorul specific sau titlul cărții cu Etichete. Categoriile și etichetele ajută utilizatorii și motoarele de căutare să-și restrângă căutarea pentru a găsi postarea exactă pe care o caută.

Categoriile și etichetele sunt diferitele moduri prin care WordPress vă ajută să organizați conținut pentru ca acesta să fie ușor de căutat. Dacă doriți termenul tehnic pentru ei – Taxonomie.

Disclaimer: WPExplorer este un afiliat pentru unul sau mai multe produse enumerate mai jos. Dacă faceți clic pe un link și completați o achiziție, am putea comisiona.

Diferența dintre categorii și etichete

Este posibil să aveți acum o idee corectă despre diferența dintre categorii și etichete din exemplul de mai sus. Dar pentru a spune mai clar,

  • Etichetele descriu postarea într-o manieră destul de specifică. Categoriile sunt ierarhice, un cap generic care conține mai multe sub-capete specifice.
  • Categoriile conțin postări care se încadrează sub același grup sau cap sau subpoziție, etichetele sunt utilizate pentru postările care nu pot fi plasate cu adevărat în nicio categorie.
  • Adresele URL ale categoriilor pot primi atât timp cât doriți – Carti / ficțiune / comedie / autor. Adresele URL pentru etichete sunt de obicei mai scurte – Autor / Titlu.
  • Toate postările trebuie să li se aloce o singură categorie. În mod implicit, WordPress va folosi „Necategorizat” (îl puteți modifica în setări). Dar toate postările nu trebuie să fie etichetate.
  • Dacă numărul de postări care au aceeași etichetă crește, puteți alege să păstrați eticheta sau să o actualizați la o subcategorie.

Categoriile și etichetele facilitează navigarea cititorului prin site-ul dvs. web. Cel mai bine este să le adăugați în momentul creării postării. Categoriile vor deveni cadrul site-ului dvs. web și, prin urmare, trebuie să alegeți cu grijă rubricile de categorii.

Desigur, blogul va evolua de-a lungul timpului și poate va trebui să adăugați categorii suplimentare. Modificarea acestora mai târziu va însemna că pierdeți backlink-uri valoroase și puteți aluneca în clasament SEO, ca să nu mai vorbim de cele 404 de erori care s-ar putea strecura. Deci, fără a avea prea multe categorii la început, încercați să găsiți numărul optim pentru blogul dvs. care va ușor de căutat.

Contează scopurilor SEO ?

Categoriile și etichetele vor ajuta motoarele de căutare atunci când vor examina site-ul dvs. pentru cuvintele cheie potrivite. Postarea dvs. va apărea în rezultatele căutării atunci când este căutată categoria sau eticheta. O singură postare se poate încadra în mai multe categorii și poate avea multe etichete.

Motoarele de căutare penalizează conținutul duplicat? Opinia dintre experți este împărțită, dar simpla regulă pe care ar trebui să o respectați este aceea, înlesnește găsirea cititorului dvs.? Dacă vă va ușura, mergeți mai departe și adăugați. Puteți alege întotdeauna să selectați o opțiune No Follow cu pluginul Yoast SEO.

Utilizarea descrierilor utilizate frecvent pentru categorii și etichete poate ajuta motoarele de căutare să le găsească mai bine. Cu toate acestea, adăugarea de categorii și etichete nu trebuie făcută cu motoarele de căutare. Considerația principală ar trebui să fie să ușureze cititorul să vă găsească folosind descrierile utilizate frecvent.

Există numeroase pluginuri care vă pot ajuta să atașați categorii și etichete la postări. De asemenea, vă ajută să gestionați postările și vă oferă un control asupra modului în care funcționează categoriile și etichetele. Unele dintre cele mai populare și deseori utilizate plugin-uri sunt evidențiate aici.

Etichetare automată a postării

Dacă vi se pare obositor să vă etichetați toate postările, căutați în sus Etichetare automată a postării. Pe baza unei liste de cuvinte cheie pe care o pregătiți, această postare vă va eticheta automat toate postările atunci când le salvați sau le publicați.

Etichetare automată de post 1

Un pic de lucru este necesar la început. Instalați pluginul și activați-l. Creați o listă de etichete și cuvinte conexe. Le puteți adăuga din pagina de setări sau din postarea dvs. Dacă aveți deja o listă de etichete, aceasta poate fi importată în format CSV sau JSON.

Etichetare automată a postării 2

După ce ați făcut acest lucru, pluginul începe să își facă treaba. Acesta va detecta cuvintele cheie utilizate în titlu și conținut și va adăuga automat etichete. Dacă nu ați etichetat postările anterioare, acest plugin poate adăuga în mare măsură etichete la postările mai vechi. Un plugin simplu care face o treabă excelentă și poate fi descărcat gratuit din directorul pluginurilor WordPress.

Widget cu etichete extinse

Acesta este primul dintre cele două plugin-uri premium de pe lista mea. Widget cu etichete extinse este un plugin avansat care vă oferă un control total asupra etichetării postărilor. Acesta ia locul widgetului nor de etichete implicit în WordPress.

Widget extins Etichete WordPress

Utilizați acest plugin pentru a adăuga etichete la postări în peste 20 de stiluri de etichete. Conectați, editați sau vizualizați etichete și ascundeți etichete goale cu acest plugin. Etichetele pot fi separate și comandate în orice fel doriți. Puteți specifica câte etichete trebuie afișate, precum și include sau exclude anumite etichete.

Pluginul este bine susținut de autor, care este, de asemenea, deschis la sugestii cu privire la ce caracteristici vor fi incluse în următoarea actualizare. Poate fi achiziționat pe CodeCanyon pentru 6 dolari.

Lista postărilor de categorii

Utilizarea unui cod scurt, acest plugin va lista categoriile de postări înțelepte într-o pagină sau postare. Codul scurt va fi inserat în timp ce scrieți sau editați o pagină sau o postare, iar postarea va apărea sub acea categorie. Puteți utiliza și un widget care este inclus în plugin, dar alegeți shortcode-ul pentru funcționalitate maximă.

Listă Opțiuni postări de categorii

Utilizând codul scurt, specificați numărul de postări care vor fi afișate, ordinea în care vor fi afișate și numele categoriei. Numele autorului postării, data și multe alte elemente pot fi afișate. Toate elementele pot fi personalizate cu CSS și HTML. Dacă vă confruntați cu vreun glitches, verificați întrebările frecvente unde sunt furnizate o serie de soluții de coduri scurte.

Widget postări recente extinse

Pentru a afișa postările recente într-un widget, încercați Widget postări recente extinse. Postările pot fi preluate din categorii unice, multiple sau specifice sau chiar din etichete specifice.

postări recente widget extins

Postările recente vă vor ajuta să faceți multe lucruri – adăugați miniaturi, taxonomie și extrase pe afișaj, setați adresa URL a titlului, afișați postările recente după numărul de comentarii sau după dată, afișați data modificării și afișați mai multe opțiuni sau tipuri de postare. Deci, într-adevăr, aveți un control mare asupra modului și a ceea ce trebuie afișat în postările recente.

Convertor de categorii în etichete

Ați adăugat greșit o categorie la o postare în loc de o etichetă? Sau ai făcut invers – adăugați o etichetă la o postare în loc de categorie ? Convertor de categorii în etichete vă va ajuta să alegeți postarea clasificată sau etichetată greșit și să corectați greșeala. Îl puteți schimba în ambele moduri, de la Categorii la etichete și etichete la categorii.

Convertor de categorii în etichete

După instalarea și activarea pluginului, îl puteți accesa din meniul Instrumente. Acest plugin vă poate economisi ore de lucru dacă se întâmplă să amestecați categoriile și etichetele pentru postările dvs..

Postați etichete și categorii pentru pagini

De obicei, numai postările sunt clasificate și etichetate. Dar dacă doriți să faceți același lucru și cu paginile dvs. WordPress, acesta este pluginul la care ar trebui să apelați. Numărul de instalări active (30000+) indică faptul că mulți utilizatori doresc să își clasifice și paginile.

Postați etichete și categorii pentru pagini

Postați etichete și categorii pentru pagini va adăuga aceleași categorii și etichete la paginile care sunt utilizate pentru postările dvs. Acest lucru face mai ușor pentru cititorii dvs. să răsfoiască prin paginile dvs..

Categorii de site-uri

Categorii de site-uri este al doilea plugin premium din lista mea. Se calculează aici, deoarece poate fi util în special pentru rețelele multiseale.

Categorii de site-uri

Puteți clasifica site-uri întregi cu Categorii de site-uri. Oferă flexibilitate și control administratorilor de rețea ajutându-i să creeze cât mai multe categorii necesare. Categoriile conexe pot fi alese în momentul înscrierii. Descrierile site-ului, pictogramele de categorii personalizate și avatare pot face o experiență de căutare plăcută în rețea pentru utilizatori. Este ideal pentru mall-uri, rețea de educație sau o comunitate de bloguri.

După ce ați instalat acest plugin, puteți afișa listele de categorii în mai multe moduri – liste încorporate, dropdown, grilă sau stil de acordeon. Listele pot fi comandate sau neordonate. Paginile din categorii pot fi personalizate foarte mult.

Cele mai populare etichete

Cele mai populare etichete vă va ajuta să evidențiați site-urile dvs. Cele mai populare etichete și categorii marcante într-o bară laterală sau în orice zonă widgetizată.

Cele mai populare etichete

Numărul de categorii și etichete care trebuie afișate, precum și dimensiunea fiecăreia pot fi specificate de dvs. De asemenea, puteți încorpora un nor de etichete în postările și paginile dvs. folosind shortcode.

Cloud Cool Tag

Cloud Cool Tag

Cloud Cool Tag  va face ca etichetele dvs. să pară îngrijite într-o postare. Creează un nor în jurul etichetelor care răspunde și se afișează corect în toate browserele. Mărimea fonturilor etichetelor este restricționată la 17px.

Postări recente pe categorii

Postări recente pe categorii

Postări recente pe categorii  este pluginul la alegere dacă doriți să afișați postări recente dintr-o anumită categorie. (Nu toate postările recente, ci doar cele din orice categorie specifică). Puteți alege categoria care va fi afișată, numărul de postări și titlurile.

Câteva plugin-uri mai utile pe care le puteți încerca dacă aveți o utilizare specifică pentru acestea:

  • Categorii de colaps  va extinde lista de categorii și subcategorii. Este conceput în primul rând pentru a fi folosit ca widget, dar puteți utiliza cod pentru a-l personaliza. Se poate extinde și la afișarea postărilor.
  • Categorie Posty Sticky va lua articolul tău emblematic și îl va pune acolo în partea de sus a fiecărei pagini de arhivă pentru acea categorie. Puteți alege categoria la care trebuie să fie prezentată o postare lipicioasă și puteți lipi o singură postare pentru fiecare categorie. Când este afișată o listă de postări din acea categorie, mesajul lipicios va apărea chiar în partea de sus. Pluginul poate adăuga câteva efecte de styling ușor pentru a evidenția postarea.
  • Ori de câte ori adăugați o categorie, adresa URL a postării va apărea astfel – mydomain.com/category/my-category/. Dacă nu vă place apariția „categoriei” în adresa URL, puteți să o utilizați Eliminați URL-ul categoriei. Elimina „categorie” din toate legăturile permise din WordPress. URL-ul dvs. va apărea acum ca mydomain.com/my-category/. Este un plugin simplu care nu necesită nicio configurație, trebuie doar să fie încărcat în directorul de pluginuri din folderul de conținut.
  • Excluser de categorii finale vă va permite să excludeți categorii din prima pagină, arhive, fluxuri și căutări. Puteți utiliza acest lucru atunci când doriți să păstrați conținut care nu poate fi interesant pentru toți cititorii și nu doriți să fie foarte vizibil.
  • Caracteristici de categorie Imagini vă va ajuta să setați o imagine prezentată pentru fiecare categorie. Deci, dacă ați uitat să adăugați o imagine caracterizată pentru orice postare, acest plugin o va face pentru dvs., dacă ați configurat o imagine de categorie implicită.

In concluzie

Categoriile și etichetele facilitează utilizatorul din frontend și pentru admin din backend. Acum că știți ceva mai multe despre categorii și etichete decât ați făcut-o la începutul acestei pagini, puteți încerca să le utilizați pe WordPress. Dacă aveți și alte opțiuni utile, împărtășiți-le cu noi în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me