Mobilegeddon ar fi putut fi plecat. Cu toate acestea, chiar dacă site-ul dvs. web a supraviețuit acestei ultime actualizări Google neschimbate, întotdeauna puteți face mai multe faceți vizitatorii dvs. mobili să se simtă ca acasă pe site-ul dvs..


O temă WordPress receptivă sau chiar mobilă este o modalitate excelentă de a găzdui numărul tot mai mare de utilizatori de internet care accesează conținut online pe smartphone-uri și dispozitive tabletă. Cu toate acestea, chiar dacă site-ul dvs. este prietenos cu telefonul mobil, există câteva modificări pe care le puteți efectua pentru a-l face și mai mult.

O zonă particulară a site-ului dvs. web care are potențialul de a frustra vizitatorii care îl accesează pe un dispozitiv cu ecran mic este meniuri de navigare. Dacă ați încercat vreodată să accesați diferitele pagini ale unui site web de pe smartphone-ul dvs., printr-un meniu derulant necorespunzător sau un sistem de navigare cu antet suprapopulat, atunci ar trebui să vă puteți raporta la acest punct de durere..

Așadar, pentru a vă asigura că site-ul dvs. web nu face această greșeală fundamentală, și pentru a explora încercările vizitatorilor dvs. de a ajunge pe paginile interioare ale site-ului dvs., vom analiza câteva pluginuri care vă pot ajuta să creați meniuri personalizate pentru utilizatorii de dispozitive mobile, care se integrează perfect și cu restul site-ului dvs. web. Vom analiza, de asemenea, câteva sfaturi care să vă ajute să vă asigurați meniurile dvs. sunt cât se poate de mobile.

Disclaimer: WPExplorer este un afiliat pentru unul sau mai multe produse enumerate mai jos. Dacă faceți clic pe un link și completați o achiziție, am putea comisiona.

Sfaturi pentru crearea meniurilor site-ului dvs. Mobile-friendly

Înainte de a accesa instrumentele reale care vă pot ajuta să faceți meniurile site-ului dvs. web mai utile de către vizitatorii de telefonie mobilă, aruncăm o privire rapidă la câteva sfaturi de utilizare pentru a oferi servicii mai bune pentru utilizatorii de dispozitive mobile:

  • Reduceți numărul de elemente din meniu: pentru a găzdui mai bine dispozitivele cu ecran mic, încercați să eliminați elemente neesențiale din meniurile dvs. numai pentru dispozitive mobile.
  • Poziționează cele mai căutate legături față și centru: în funcție de scopul site-ului dvs. web, există o șansă bună utilizatorii de telefonie mobilă caută o anumită pagină – aceasta poate fi adresa dvs., orele de deschidere sau datele de contact – ajutați-le să pună aceste linkuri într-o poziție proeminentă.
  • Minimizați numărul de clicuri necesare: majoritatea vizitatorilor mobile doresc acces la informațiile pe care le caută în doar unul sau două clicuri, așa că încercați să limitați straturile din meniurile dvs..
  • Maximizați imobiliarele ecranului: meniurile înglobate sau extinderea și contractarea meniurilor derulante sunt o modalitate excelentă de a evita meniurile dvs. care ocupă prea mult spațiu pentru ecran. Utilizați pictograma universală cu trei linii „Nav burger” pentru a semnaliza locația meniului sau, mai bine, folosiți o bara de file sensibilă la context.

În 2012, 55% dintre respondenți în an sondaj realizat de Google a declarat că o experiență proastă a unui site web pe un dispozitiv mobil le-ar strica percepția asupra mărcii; Așadar, dacă nu faceți tot ce puteți face, faceți ca site-ul dvs. să fie primitor pentru utilizatorii de telefonie mobilă în 2015, cine știe ce daune puteți face astăzi.

Cele mai bune plugin-uri WordPress cu meniu mobil

Sperăm că acum puteți vedea importanța de a face meniurile site-ului dvs. web mai mobile. Folosind anumite bun-simț și sfaturile de mai sus, puteți să vă asigurați că nu lăsați pe utilizatorii de telefonie mobilă și, în schimb, veți oferi o experiență pozitivă pentru utilizatori vizitatorilor.

Folosind unul dintre aceste plugin-uri gratuite sau premium, puteți face ca sistemul de navigare al site-ului dvs. să fie mai ușor de utilizat și mai ușor de utilizat.

Meniu responsiv Plugin WordPress gratuit

Meniu responsiv

Acest plugin gratuit vă permite să schimbați multe aspecte din meniul de navigare mobil pentru site-ul dvs. web, pentru a-l face mai utilizabil de către smartphone și tabletă utilizând vizitatorii. Meniul site-ului dvs. original rămâne intact și accesibil de către utilizatorii non-mobili.

Lista de opțiuni pentru personalizarea meniului este foarte extins. Cu plugin-ul activat, puteți edita titlurile, culorile, dimensiunea, poziția, comanda și multe alte atribute ale meniului dvs. pentru a-l face mai mobil.

Pluginul Meniu Responsive simplifică de asemenea ascunde-ți meniul până când utilizatorul face clic pe pictogramă pentru ao dezvălui. Puteți utiliza standardul cu trei linii, meniul cu burgerul Nav sau pentru a încărca o pictogramă la alegere. Puteți alege, de asemenea, direcția de glisare a meniului, pentru a asigura o mai bună compatibilitate cu designul site-ului dvs. web. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni flexibile, acest plugin popular și bine apreciat este o alegere bună.

Meniu WP Responsive Plugin WordPress gratuit

Meniu WP responsive

Meniul WP Responsive este o altă opțiune gratuită pentru adăugarea de meniuri mobile pentru site-ul dvs. WordPress. Deși acest plugin va funcționa cu orice temă sau cadru chiar din cutie, puteți personaliza aspectul acestuia pentru a se potrivi mai bine designului site-ului dvs..

Prin setări, puteți adăuga logo-ul dvs. în meniu, alegeți direcția de ieșire a diapozitivului și ascunde elementele de meniu inutile utilizatorilor de telefonie mobilă. De asemenea, aveți opțiunea de a activa sau dezactiva pinch-ul pentru a mări meniurile dvs., în funcție de preferințele dvs. Există, de asemenea, o primă a acestui plugin disponibil dacă doriți accesul la funcții suplimentare.

Plugin WordPress pentru meniul mobil UberMenu Premium

UberMenu

Pluginul Uber Menu premium vă permite să faceți câteva lucruri frumoase lucruri minunate cu meniurile site-ului dvs. WordPress. Chiar și vizitatorii desktop și non-mobili pot beneficia de caracteristicile acestui plugin.

Cu acest instrument instalat pe site-urile dvs. web, meniurile dvs. pot conține acum o serie de diferite tipuri de conținut, inclusiv imagini, formulare, hărți și pictograme. Fiecare aspect al meniurilor dvs. poate fi personalizat cu acest plugin, transformându-le din sisteme simple de navigare, într-o extensie personalizată a site-ului dvs. web.

O caracteristică deosebit de plăcută a acestui plugin de constructor de meniuri responsive este că are loc toată personalizarea meniurilor prin instrumentul personalizator WordPress. Aceasta vă oferă o previzualizare în direct a activității dvs., economisindu-vă atât timp, cât și efort.

Deși meniurile UberMenu sunt receptive și optimizate pentru telefon în mod implicit, obțineți un control suplimentar asupra modului în care utilizatorii smartphone-ului și tabletelor vor experimenta sistemele dvs. de navigație. Aceasta include puncte de pauză configurabile, suport tactil îmbunătățit pentru utilizatorii Android, iOS și Windows 8 și elemente ascunse în funcție de dimensiunea ecranului.

UberMenu este un plugin de constructor de meniuri premium, cu valoare excelentă, care vă poate ajuta să duceți navigarea pe site-ul dvs. la nivelul următor (în plus, este livrat cu un nivel superior de documentare, asistență și actualizări regulate, care nu sunt garantate de opțiunile gratuite de mai sus).

Concluzie

După cum puteți vedea, adăugarea unui meniu cu răspuns mobil la site-ul dvs. WordPress sau modernizarea meniului existent este foarte simplă. Folosind unul dintre pluginurile de mai sus puteți efectua această sarcină fără a fi necesar să editați niciun cod, schimbați-vă tema WordPress sau modificați direct modul de funcționare.

Deși este mai mult pentru ca site-ul dvs. să fie pregătit pentru mobil decât să optimizeze meniul, este un loc minunat pentru a începe. Sistemul de navigare al site-ului dvs. web este poate cea mai importantă caracteristică, astfel încât este esențial să vă asigurați că este potrivit pentru numărul tot mai mare de utilizatori de telefonie mobilă.

Dacă doriți mai multe sfaturi despre ceea ce face site-ul dvs. mobil-prietenos, consultați acest articol despre sfaturi de optimizare mobilă pentru WordPress sau acesta pe teme și plugin-uri WordPress gata pentru mobil.

Ce te enervează cel mai mult în ceea ce privește utilizarea meniurilor site-urilor de pe smartphone sau tabletă? Ce caracteristici ați dori să vedeți într-un plugin de meniu care răspunde de mobil? Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me