Nyttige gratis plugins for å fremskynde WordPress

Internett-brukere i dag er en utålmodig gjeng. Tilsynelatende små tidsforsinkelser er enormt betydelige, og har en stor innvirkning på brukeropplevelsen. Dette gjelder spesielt for e-handelsnettsteder, med anslagsvis 40% avviklingsrate som følger med bare en sekunders forsinkelse.


Sagt på en annen måte: et tregt nettsted vil drepe bunnlinjen. Folk vil bare ikke vente, og vil klikke bort etter bare noen sekunder. Med hundrevis av andre nettsteder bare med et museklikk unna, må du virkelig få en brukers oppmerksomhet – å måtte vente på at nettstedet ditt skal lastes inn, og oppnår akkurat det motsatte. Med dette i bakhodet er det å ha et raskt og effektivt nettsted virkelig en forutsetning for å lykkes i dagens konkurransedyktige online miljø.

Hvis nettstedets hastighet er noe du har slitt med, er det en rekke gratis WordPress-plugins du kan bruke for å få fart på tingene – Pingdom er et flott verktøy for å teste gjeldende lastetid for å få en grunnlinje. Nå er plugins bare et lite stykke av puslespillet når det gjelder nettstedets lastehastighet. Det er mange andre faktorer som kan forbedre ytelsen din: en bedre vert, et innholdsleveringsnettverk og et mindre oppblåst tema for det første. WordPress-plugins er imidlertid et bra sted å starte. Her har jeg valgt ut seks gratis plugins, som hver utfører en annen funksjon.

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

Cache-plugin: W3 Total Cache

W3 Total Cache

Faller fast under kategorien rask vinn, en cache-plugin er et must. De W3 Total Cache-plugin er en av de mest populære cache-pluginene, og også en av de høyest rangerte. En cache-plugin er et must for alle webansvarlige, og en plugin som W3 Total Cache vil være svært effektiv til å forbedre lastetiden. Utviklerne lover minst 10 ganger forbedring av den generelle ytelsen til nettstedet, noe som er en alvorlig påstand! Enda bedre, vi har vår helt egen W3 Total Cache Plugin Guide som du kan følge sammen med for å få konfigurering av cache for yoru.

En Cache-plugin fungerer ved å lagre en statisk versjon av nettstedet ditt på serveren. Bildene, CSS og JavaScript på nettstedet ditt er notorisk ressurskrevende å laste, og det er lite fornuftig å laste dem fra bunnen av hver gang, spesielt for et nettsted som sjelden endres. Når cache-plugin-en er installert, vises den lagrede statiske versjonen av nettstedet ditt, hver gang du mottar en besøkende, noe som betyr at tunge løft bare gjøres en gang. Dette sparer mye ressurser, og gjør det raskere for nettstedet ditt.

W3s viktigste konkurrent er WP Super Cache-plugin, som noen brukere foretrekker på grunn av at det er litt mer brukervennlig (vi har en guide til WP Super Cache også hvis denne plugin er mer din stil).

Plugin for bildestørrelse: WP Smush.it

WP Smush.it

Å sikre at bildene dine er optimalisert er en annen måte å barbere av noe av den viktige lastetiden. Hvis bildene dine er for store, har de ikke bare en unødvendig filstørrelse (som fremdeles må lastes ned), men serveren din må også bruke ekstra ressurser bare for å justere hvordan bildet vises – det er unødvendig sløsing.

WordPress kommer med en innebygd bildeditor, slik at du kan beskjære hvert bilde ned til ønsket størrelse, men fysisk filstørrelse kan fremdeles forårsake problemer. Komprimering av bildene dine er en løsning, og det finnes en rekke gratis online tjenester, inkludert kraken.io. Hvis du ønsker en raskere måte å gjøre dette på, komprimerer WP Smush.it-plugin automatisk hvert bilde du laster opp.

De Smush.it-plugin fungerer ved å fjerne alle metadata fra JPEG-er, samt fjerne ubrukte farger fra indekserte bilder. Resultatet: mindre filstørrelse, raskere lastetid og ikke noe merkbart tap av bildekvalitet. Hvis du vil se noen flere pluginalternativer, kan du sjekke ut bildoptimaliseringstipsene våre.

Databaseplugin: WP-Optimize

WP-Optimize

Hvert innlegg, side og kommentar lagres i WordPress-databasen din – inkludert hver revisjon du gjør. Nå, hver gang en bruker vil ha tilgang til et av innleggene dine, må den hentes fra denne databasen. Unødvendig å si, jo mer søppel du sitter der inne, jo mer blir nettstedet ditt fastklemt. Med hver revisjon og automatisk lagring som tar plass der inne, er det noen betydelige hastighetsforbedringer som må gjøres ved å optimalisere databasen.

Min foretrukne plugin for oppgaven er WP-optimaliser plugin. Denne plugin hjelper med å fjerne databasen på flere måter. For å starte gjør plugin-en det enkelt å fjerne de overskytende innleggsrevisjonene du rett og slett ikke trenger mer – hvis du, som meg, gjør nok av revisjoner per innlegg, kan dette spare mye plass. Det lar deg også raskt fjerne eventuelle spam-kommentarer som står i kø, noe som kan være tungvint å fjerne manuelt. En annen flott funksjon er at det forenkler prosessen med å faktisk slette uønsket innhold, i stedet for bare å lagre det som søppel. Hvis du vil vite hvor effektiv denne pluginen kan være, kan den fortelle deg din nåværende databasestørrelse og indikere hvor mye plassoptimalisering som kan spare.

Lazy Load Plugin: BJ Lazy Load

BJ Lazy Load

Nå er standardprosedyre for lasting av en WordPress-webside å laste alt på en gang. Hvis du har mange bilder, kan du be om din server om å gjøre alt det tunge løftet på forhånd redusere lastehastigheten betydelig.

De BJ Lazy Load plugin forbedrer nettstedets lastehastighet ved å bruke det som kalles lat lasting. Når nettstedet ditt bruker lat lasting, prioriterer det alt innholdet over brettet først – med andre ord, innholdet brukerne dine vil se først. I stedet for å laste hvert bilde for å begynne, bruker pluginen plassholdere. Bildene lastes bare ettersom de er i ferd med å bli synlige i en brukers nettleser.

Lazy Load Social Media Plugin: Digg Digg

Digg Digg

Det er klart at vi ikke kan se bort fra viktigheten av å utvikle vårt lesertall gjennom sosiale medier, men plugins for sosiale medier kan være blant de tregeste å laste – når alt kommer til alt, for hver knapp du inkluderer, ber du serveren din om å kjøre en ekstra HTTP-spørring. Hvis du har fire sosiale knapper øverst, nederst og i en flytende sidefelt på hvert innlegg, er det tolv ekstra spørsmål du ber om – dette bidrar betydelig til treg lastingstid.

De Digg Digg sosialt plugin bruker lat lasting for å unngå dette problemet. Den viser ganske enkelt en sosial knapper plassholder. Dette krever ingen ekstra spørsmål fra serveren din, og brukere kan ikke se forskjellen. Bare når en besøkende svir over sosiale knapper, laster de inn, og dette hjelper med den innledende lastetiden for hver side.

Slik organiserer du plugins: Plugin Organizer

Plugin Organizer

En sakte lastetid tilskrives ofte å ha for mange plugins. I de fleste tilfeller er det imidlertid vi trenge disse plugins, så å fjerne dem er ikke et alternativ. Kanskje er et bedre spørsmål ikke om du trenger en bestemt plugin, men om du trenger den på hver side. For eksempel, annet enn på kontaktsiden din, trenger du virkelig kontaktskjema 7 lasting hver gang en bruker ønsker å lese et blogginnlegg? Sannsynligvis ikke.

Nå laster WordPress som standard alle aktiverte programtillegg for hver side, enten du bruker den på den siden eller ikke. Ved å bruke Plugin Organizer plugin, kan du overstyre WordPresss standardtrang til å laste inn hvert programtillegg, og fortelle det hvilke plugins du vil laste inn på hver side. Dette gjøres via et enkelt avkryssingssystem. Ved å laste inn bare plugins du absolutt trenger, kan du redusere lastetiden betydelig.

En annen ryddig funksjon i denne plugin-en er muligheten til å prioritere rekkefølgen plugins lastes inn ved å legge til en dra-og-slipp-funksjon til Installerte plugins delen av dashbordet. For eksempel er kommentarfeltet vanligvis det siste en bruker vil se, så det er fornuftig å laste inn dette sist, ikke sant? Dette kan forbedre brukeropplevelsen ved å gjøre siden brukbar raskere. Plugin-enheten lar deg gruppere relaterte plugins for å forenkle oppgaven med å organisere dem også.

Siste tanker

Ved å installere disse programtilleggene kan du gjøre betydelige forbedringer av nettstedets hastighet. Jo raskere nettstedet lastes inn, jo bedre er det for brukerne dine, det er så enkelt. Det er mer sannsynlig at en lykkelig bruker holder seg rundt for å glede seg over innholdet ditt, og til syvende og sist kan dette øke abonnementene dine, sosiale aksjer og konverteringer. En brøkdel av et sekund er det virkelig at viktig! Hvis du vil anbefale en annen plugin som har bidratt til å forbedre lastehastigheten på nettstedet ditt, ta kontakt i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map