Mobilegeddon kan ha vært og borte. Selv om nettstedet ditt overlevde denne siste Google-oppdateringen uskadd, er det imidlertid alltid mer du kan gjøre for få de mobile besøkende til å føle seg hjemme på nettstedet ditt.


Et responsivt eller til og med mobil-første WordPress-tema er en flott måte å imøtekomme det økende antall internettbrukere som får tilgang til nettinnhold på smarttelefoner og nettbrett. Selv om nettstedet ditt er mobilvennlig, er det imidlertid noen få justeringer du kan utføre for å gjøre det enda mer.

Et bestemt område på nettstedet ditt som har potensial til å frustrere besøkende som får tilgang til det på en liten skjermenhet, er det navigasjonsmenyer. Hvis du noen gang har prøvd å få tilgang til de forskjellige sidene på et nettsted på smarttelefonen din, via en uhåndterlig rullegardinmeny, eller et overbefolket toppnavigeringssystem, bør du kunne forholde deg til dette smertepunktet.

Så for å sikre at nettstedet ditt ikke gjør denne grunnleggende feilen, og til å forsøke besøkende til å nå de indre sidene på nettstedet, vil vi se på noen plugins som kan hjelpe deg med å lage tilpassede menyer for mobile brukere, som også integreres sømløst med resten av nettstedet ditt. Vi ser også på noen tips som kan hjelpe deg med å sikre deg menyene dine er så mobilvennlige som mulig.

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

Råd for å lage menyene på nettstedet ditt mobilvennlige

Før vi kommer til de faktiske verktøyene som kan hjelpe deg med å gjøre nettstedmenyene dine mer nyttige av mobilbesøkende, la oss ta en rask titt på noen brukstips for bedre catering til mobilbrukere:

  • Reduser antall menyelementer: For å få bedre plass til små skjermenheter, kan du prøve å fjerne ikke-essensielle elementer fra mobilmenyene dine.
  • Plasser de mest ønskede koblingene foran og midt: avhengig av formålet med nettstedet ditt, finnes det en god sjanse Mobilbrukere leter etter en spesifikk side – dette kan være din adresse, åpningstider eller kontaktinformasjon – hjelpe dem ved å sette disse koblingene i en fremtredende posisjon.
  • Minimer mengden klikk som kreves: de fleste mobile besøkende vil ha tilgang til informasjonen de søker med bare ett eller to klikk, så prøv å begrense lagene på menyene dine.
  • Maksimer fast eiendom på skjermen: nestede eller utvidede og kontraherende rullegardinmenyer er en fin måte å unngå at menyene tar for mye skjermplass. Bruk det universelle tre-linjers ‘nav burger’-ikonet for å signalisere menyens plassering, eller enda bedre, bruk a kontekstsensitiv fanefelt.

Tilbake i 2012 var 55% av de spurte i a undersøkelse av Google uttalte at en dårlig opplevelse på en mobil enhet ville skade deres oppfatning av merkevaren; så hvis du ikke gjør alt du kan gjøre, kan nettstedet ditt være velkomment for mobilbrukere i 2015, hvem vet hvilken skade du kan gjøre i dag.

Den beste mobile responsive menyen WordPress-plugins

Forhåpentligvis kan du nå se viktigheten av å gjøre nettstedmenyene dine mer mobilvennlige. Ved å bruke noen sunn fornuft og tipsene ovenfor, kan du sikre at du ikke avgir mobilbrukere, og i stedet leverer en positiv brukeropplevelse til de besøkende.

Ved å bruke en av disse gratis eller premium plugins, kan du gjøre nettstedets navigasjonssystem mer brukervennlig og enklere å bruke.

Responsive Menu Gratis WordPress-plugin

Responsiv meny

Denne gratis plugin-modulen lar deg endre mange aspekter av nettstedets mobile navigasjonsmeny for å gjøre det mer brukbart av smarttelefon og nettbrett ved bruk av besøkende. Den originale nettstedmenyen forblir intakt og tilgjengelig for brukere som ikke er mobile.

Listen over alternativer for tilpasning av menyen er veldig omfattende. Med plugin aktivert kan du redigere titler, farger, størrelse, plassering, rekkefølge og mange andre attributter på menyen for å gjøre den mer mobilvennlig.

Responsive Menu-pluginen gjør det også enkelt å skjul menyen til brukeren klikker på ikonet for å avsløre det. Du kan bruke standard tre-linjen, nav burger-menyen, eller laste opp et ikon du ønsker. Du kan også velge lysbilde-retningen til menyen for å sikre bedre kompatibilitet med utformingen av nettstedet ditt. Hvis du er ute etter et fleksibelt alternativ, er denne populære og vel ansett plugin et godt valg.

WP Responsive Menu Gratis WordPress-plugin

WP Responsive Menu

WP Responsive Menu er et annet gratis alternativ for å legge til mobilvennlige menyer til ditt WordPress-nettsted. Selv om denne plugin fungerer med alle temaer eller rammer rett utenfor boksen, kan du tilpasse utseendet slik at det passer bedre til designet på nettstedet ditt.

Gjennom innstillingene kan du også legge til logoen din i menyen, velge retning for lysbilde, og skjul unødvendige menyelementer fra mobilbrukere. Du får også muligheten til å aktivere eller deaktivere klype for å zoome på menyene, avhengig av dine preferanser. Det er også en premium av denne plugin-en tilgjengelig hvis du ønsker tilgang til flere funksjoner.

UberMenu Premium mobilmeny WordPress Plugin

UberMenu

Den premium Uber Menu-pluginen lar deg gjøre noen fine fantastiske ting med WordPress-nettstedets menyer. Selv de stasjonære og ikke-mobile besøkende kan dra nytte av funksjonene i denne plugin-modulen.

Med dette verktøyet installert på nettstedene dine, kan menyene dine nå inneholde en rekke forskjellige typer innhold, inkludert bilder, skjemaer, kart og ikoner. Alle aspekter av menyene dine kan tilpasses med denne pluginen, og gjøre dem fra enkle navigasjonssystemer til en personlig utvidelse av nettstedet ditt.

En spesielt fin funksjon i denne responsive menybygger-plugin er at all personalisering av menyene foregår gjennom WordPress Customizer-verktøyet. Dette gir deg en direkte forhåndsvisning av arbeidet ditt, og sparer både tid og krefter.

Selv om UberMenu-menyene er responsive og mobiloptimaliserte som standard, får du mye ekstra kontroll over hvordan smarttelefon- og nettbrettbrukere vil oppleve navigasjonssystemene dine. Dette inkluderer konfigurerbare breakpoints, forbedret berøringsstøtte for Android-, iOS- og Windows 8-brukere, og elementer som skjules avhengig av skjermstørrelse.

UberMenu er en premium-menybygger-plugin med god verdi som kan hjelpe deg med å ta navigasjonen til nettstedet ditt til neste nivå (pluss at det kommer med et overlegen nivå av dokumentasjon, support og regelmessige oppdateringer som ikke garanteres av gratisalternativene ovenfor).

Konklusjon

Som du ser er det veldig enkelt å legge til en mobil-responsiv meny til WordPress-nettstedet ditt eller oppgradere den eksisterende menyen. Ved å bruke en av ovennevnte plugins kan du utføre denne oppgaven uten å måtte redigere noen kode, endre WordPress-temaet ditt, eller endre måten det fungerer på.

Selv om det er mer å gjøre nettstedet ditt mobilklart enn å bare optimalisere menyen, er det et flott sted å starte. Navigasjonssystemet på nettstedet ditt er kanskje den viktigste funksjonen, så det er viktig å sikre at den passer for det økende antall mobilbrukere.

Hvis du vil ha mer råd om gjør nettstedet ditt mobilvennlig, sjekk ut denne artikkelen om mobiloptimaliseringstips for WordPress eller denne om mobile WordPress-temaer og plugins.

Hva irriterer deg mest om å bruke nettstedsmenyer på smarttelefonen eller nettbrettet? Hvilke funksjoner vil du se i en mobil-responsiv menyplugin? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me