toms-favoritt-plugins

Det er få ting jeg elsker mer enn å oppdage en flott ny WordPress-plugin. Jeg har testet bokstavelig talt hundrevis i egenskap av blogger og WordPress-skribent, men det blir ikke gammelt når du oppdager noe friskt.


Med det i tankene tenkte jeg at jeg ville gjøre en roundup av mine favoritt WordPress-plugins som du kanskje ikke har hørt om. Hvis du har vært WordPress-bruker i mer enn noen uker, vil du vite alt om de vanlige mistenkte, plugins med millioner av nedlastinger og mange topp karakterer. Men det er en gullgruve av diamanter i det røffe som lurer rett under overflaten som du kanskje aldri har hørt om.

Du trenger bare å se på Periodic Table of WordPress Plugins for å se hvor mange enormt populære plugins som er der ute, men nå er det på tide å sjekke ut det aller beste fra resten!

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

1. Hva filen

Hvis du liker å gjøre en liten finjustering i temaets PHP-filer, vil du elske denne pluginen. Den legger til et lite alternativ til WordPress-verktøylinjen på bloggen din som forteller deg hvilken PHP-fil som er relatert til siden du er på. Så hvis jeg for eksempel er på en postside, vil fila vise single.php:

Hva skjermbildet til fil.

Og hvis jeg er på hjemmesiden min, vil den vise index.php:

Hva skjermbildet til fil.

Dette er ekstremt nyttig hvis du vil redigere en bestemt side, men ikke vet hvilken PHP-fil den knytter seg til. Jeg bruker det hele tiden – det er et av de enkle verktøyene som jeg vil hate å leve uten!

Hva filen

2. Lat belastning

Jeg er litt besatt av sidehastighet, og det er sannsynligvis derfor jeg liker Lazy Load så mye. Funksjonaliteten er enkel, men allikevel svært effektiv – den sikrer at bilder på bloggen din bare lastes når de er synlige i nettleserskjermen. Så hvis et bilde er langt nede på siden, lastes det bare hvis en besøkende faktisk ruller for å se det.

Fordelene med dette er åpenbare – bilder (dvs. filene som vanligvis er mest ressurskrevende på nettstedet ditt) lastes bare når det trengs. Dette betyr at resten av nettstedet ditt kan laste uten å bli avbrutt av de største filene.

Det hjelper også at denne plugin-en ble utviklet av ingen andre enn folkene på Automattic – det er nok til å fylle deg selvtillit om dens funksjonalitet og effektivitet.

Lazy Load

3. Globale innholdsblokker

Denne plugin-en er et flott verktøy for alle som har identisk innhold som brukes gjentatte ganger på flere sider, for eksempel kodebiter, registreringsskjemaer, ansvarsfraskrivelser, tekst til kjeleplate og så videre.

Med Global Content Blocks kan du lage tekstutdrag og / eller kode som er satt inn på sider og / eller innlegg som kortkoder. Ikke bare betyr dette at du kan sette inn den samme teksten på flere sider uten å måtte kopiere og lime, men pluginen bevarer også all formatering og forhindrer WordPress i å fjerne striper osv..

4. Fleksibel innlegg-widget

Det er rettferdig å si at standard WordPress-widgetene mangler noe med tanke på funksjonalitet – widgeten Recent Posts er et godt eksempel. Fleksibel innlegg-widget prøver å løse dette problemet ved å tilby en mye kraftigere widget for å vise et utvalg av innleggene dine. Alternativene er ganske omfattende:

Skjermbilde av fleksibel innlegg-widget.

Dette er utmerket for å vise innlegg etter kategori eller etter tag – slik at du for eksempel kan merke bestemte innlegg du vil ha, og velge å bare vise disse. Jeg klør bare på overflaten og sier det – potensielle alternativer for visning er nesten uendelige. For eksempel kan du også tilpasse widgeten når det gjelder miniatyrvisning og til og med lage dine egne maler:

Skjermbilde av fleksibel innlegg-widget.

Fleksibel innlegg-widget

5. Enkel Tweet innebygd

Jeg må gi en ansvarsfraskrivelse her – jeg har utviklet denne pluginen som sannsynligvis gir meg visse skjevheter i å si at det er et flott verktøy for å øke antallet ganger innlegget ditt blir tweetet på nytt!

Easy Tweet Embed emulerer i hovedsak funksjonaliteten som tilbys av Click to Tweet-tjenesten – forskjellene er at det gjør at du setter inn “tweet-lenker” a mye raskere og enklere. Her er en kort video som demonstrerer nettopp det:

Enkel Tweet innebygd

6. Advanced Code Editor

Hvordan kan jeg ikke ta med en plugin som inneholder teknologisk pumpemusikk i en video som viser funksjonaliteten? Advanced Code Editor er koderedigereren som WordPress bør ha.

Hvis du finner deg selv å fikse med PHP-filer regelmessig i WordPress, er det ikke noe bra å installere denne pluginen.

7. Bedre internt lenkesøk

Jeg kan ikke få nok av denne pluginen – jeg vil anbefale den til alle som gir meg en halv mulighet. Funksjonaliteten er faktisk ganske grei, men det er ikke å si at den ikke kan utgjøre en stor forskjell for hvor enkelt du kan koble sammen innlegg og sider på nettstedet ditt.

Bedre internt lenkesøk gjør akkurat det du forventer – det gjør søk om internkobling bedre. Hvis du ikke er sikker på hva jeg mener med “internt lenkesøk”, snakker jeg boksen som dukker opp når du prøver å opprette en kobling i et innlegg eller en side:

Skjermbilde for internt lenkesøk.

Som standard vil søket lete etter omtale av det valgte søkeordet hvor som helst innenfor alle innlegg og sider på nettstedet ditt uten vekt på relevans eller andre rangeringsfaktorer. Deretter returnerer alle innlegg og sider der nøkkelordet er nevnt i omvendt kronologisk rekkefølge. For å si det klart, suger denne metoden for å søke i innhold.

Bedre internt lenkesøk søker å løse dette problemet ved å begrense søkeordssøket til bare overskrift. Fordi (a) du sannsynligvis vil huske minst ett ord fra overskriften til innlegget du vil koble til og (b) alternativene sannsynligvis vil være langt mer begrenset, vil du finne innlegg mye lettere med Better Internal Link Search installert.

Videre muliggjør det inkludering av kategori- og taggsider samt planlagte innlegg, noe som er fantastisk hvis du planlegger ganske langt på forhånd og vil koble mellom innlegg som ennå ikke er publisert.

Bedre internt lenkesøk

Hva er dine favoritt-ukjente plugins?

Jeg er ganske sikker på at det ikke vil være en eneste person som leser dette som allerede visste om alle de syv pluginene på denne listen (hvis du gjorde det, kjenner du virkelig pluginene dine!).

Imidlertid vil jeg ikke stoppe klokka sju – hvis du kan tenke på noen gode, men relativt ukjente plugins som jeg ikke har nevnt over, så ikke nøl med å dele med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me