9 Fantastiske WordPress-oversettelsesplugins

Å ha en adresse på internett motorveien er den sikreste og raskeste måten å nå et globalt publikum. Og så, de fleste som ser alvorlig på å koble seg til et verdensomspennende seertall eller kundebase, har egne nettsteder. I byggingen av sine nettsteder har en god del brukt WordPress som sitt Content Management System og bruker WordPress flerspråklige plugins for sine oversettelser.


Det kan så hende at en person i Hellas eller Bali kan lande på nettstedet ditt og synes det er skrevet opp på engelsk. Du vil miste en verdifull besøkende (forutsatt at han eller hun ikke vet engelsk). For å unngå slike scenarier, bør nettstedet oversettes til det lokale språket til publikummet ditt – og dermed plugin-modulen.

WordPress er som standard et enkelt språksystem. Men WordPress-samfunnet har trappet opp smart for å introdusere en rekke plugins som kan gjøre oversettelser ganske effektivt.

Noen flerspråklige plugins for WordPress er førsteklasses, men det er mange gratis som også kan gjøre jobben effektivt. Selv om individuelle funksjoner kan variere fra plugin til plugin, er plugins-programmene ganske like.

I utgangspunktet må du installere WordPress på mer enn ett språk og installere en plugin som går fra et språk til et annet. Og du må installere .mo-filene for språkene du ønsker, ved å velge det samme for språket du er interessert i.

Du kan gjøre WordPress-nettstedet ditt flerspråklig på mange måter:

  • Det blir opprettet mange innlegg, hvert for ett språk, alle sammen koblet indikerer at de er oversatte versjoner.
  • Alle språkalternativer for hvert innlegg lagret i et enkelt innlegg.
  • Oversettelse rettes til en ekstern ressurs.
  • Vedlikeholde flere nettsteder, hvert for ett språk og bruke en plugin som pinger frem og tilbake.

Husk at uansett hvilken WordPress flerspråklige plugins du velger, vil du være ansvarlig for å legge innholdet på forskjellige språk til nettstedet. Oversettelse er ikke gjort for deg. Hvis automatisk oversettelse tilbys, vil det ikke være opp til merket, men noen få kan gjøre det lettere for deg ved å tillate manuell redigering.

Alle metadata må oversettes, samt all informasjon i de tilpassede feltene. Det samme er tilfeller og bilder. Noen plugins vil gjøre dette automatisk. Vær godt oppmerksom når du oversetter widget-området. Du kan prøve Widget Logic-plugin for dette. Den kan oppdage språket og endre det i tillegg ved å legge til betingede utsagn.

Det er også veldig viktig å sørge for at valget av WordPress flerspråklige plugins er kompatible med temaet ditt. Det er en god idé å ta en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du installerer en plugin hvis du ikke er sikker på kompatibilitet (eller bare bruker en tjeneste som Vaultpress).

Når det gjelder flersidede plugins, tilbyr de fordelen med to eller flere nettsteder, hver for ett språk. Dette er en ren måte å vedlikeholde forskjellige språknettsteder på, men dette krever også teknisk kunnskap for å administrere servere og styring av serverressurser.

Jeg har sett opp noen flerspråklige plugins for WordPress og har plukket ut noen av de mer populære dem du kan sjekke ut. Så la oss komme i gang!

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

1. Weglot

Weglot Translate Visual editor

Først opp er Weglot, som er tilgjengelig med freemium-modellen. De gratis Weglot Translate-plugin er et flott alternativ for destinasjonssider og små nettsteder, mens oppgraderte premiumplaner er ideelle for bedrifter og store nettsteder. For å komme i gang alt du trenger å gjøre er å installere plugin-modulen.

Når du bruker Weglot kan du få oversatt nettstedet ditt til tiden det tar å lage en kopp kaffe. Bare angi kildespråk og oversettelsesspråk, så vil Weglot automatisk oppdage og oversette tekst. Den gratis plugin-modulen lar deg opprette en oversettelse for nettstedet ditt, men hvis du vil tilby besøkende til å få tilgang til alle tilgjengelige språk over 60+ av Weglot, må du bytte til en Pro-plan eller høyere.

Andre viktige funksjoner inkluderer tilgang til profesjonelle oversettere, en nyttig Weglot Translate-plugin som viser språkflagg i ethvert widget-klare område, SEO-vennlige dedikerte oversettelses-URL-er og tilpassbare språkbryterknapp. I tillegg, hvis du noen gang har spørsmål om plugin-modulen eller oversettelsene dine, kan du nå ut til Weglot-teamet via supportforumet, live chat på stedet eller via e-post – de hjelper deg gjerne slik at du kan ha det flerspråklige nettstedet ditt klart!

2. WPML

WordPress flerspråklige plugins: WPML
WPML er en oversettelsesplugin som blir mye brukt av WordPress-samfunnet. Den er utviklet og drevet av OnTheGoSystems, og de estimerer at over 400 000 nettsteder kjører WPML i mer enn 100 land og språk. Plugin-enheten har 40 språkalternativer, og du kan legge til et hvilket som helst annet språk ved å bruke Language Editor.

Å bruke WPML er enkelt og krever ingen tekniske ferdigheter. Komplett API er inkludert for integrasjon med andre plugins og oversettelsessystemer. WPML oppdateres regelmessig for å være kompatibel med WordPress-oppdateringer.

Hver språkversjon lagres som et eget innlegg eller en side og kobles deretter sammen. Plugin oppdager nettleserspråket. Den kobles til og filtrerer mange WordPress-funksjoner og viser nettstedet på det språket. Siden det ikke er noen endring i databaseinnholdet, er installasjon og avinstallering av plugin enkelt.

URL-er er rene, og alle navigasjonselementer er oversatt. Med den kraftige oversettelsesstyringsfunksjonen kan et team av oversettere jobbe sammen om gangen. Oversettelsestjenester fra ICanLocalize kan nås fra dashbordet. Kommentarer fra besøkende blir automatisk oversatt. En språkbytterwidget som viser språkalternativet, kan plasseres i et hvilket som helst widget-område.

WPML er et betalt plugin og 3 betalingsplaner tilbys – Flerspråklig blogg, flerspråklig CMS og flerspråklig CMS-levetid. Med flerspråklig CMS-levetid kan du betale en enkeltbetaling på $ 195 og benytte deg av all tjenesten deres i en levetid på flere nettsteder.

Med flerspråklig blogg kan du oversette innlegg, sider, tilpassede koder, kategorier, tilpasset taksonomi og WordPress-menyer for $ 29 per år. Gratis oppdateringer og støtte for et år er inkludert, og fornyelsesgebyret for pakken er $ 15.

For tilleggsfunksjoner som oversettelse av tilpassede felt, widgets, tekst i temaer og plugin-admin, flerspråklig e-handelsstøtte, administrering av vedlegg på flere språk, oversettelsesadministrasjon for flere brukere, klebrig lenker og CMS-navigasjon, velg Flerspråklig CMS for $ 79 per år. Den årlige fornyelsesavgiften er $ 39. Alle pakker tilbyr gratis støtte og oppdateringer og kan brukes på et hvilket som helst antall nettsteder.

3. TranslatePress

TranslatePress - WordPress Oversettelse og flerspråklig plugin

For et enkelt oversettelsesalternativ, bør du vurdere TranslatePress. Denne pluginen bruker et superenkelt font-end grensesnitt for å gjøre oversettelse av innholdet ditt til en lek. Det beste av alt, denne plugin fungerer til og med med sidebyggere, slik at du kan oversette tilpasset innhold du allerede har opprettet.

For å komme i gang er det bare å installere den gratis TranslatePress-pluginen og komme i arbeid. Klikk på “Oversett nettsted” -knappen for å stille inn originalspråket ditt og legge til flere oversettelsesspråk for nettstedet ditt. Denne plugin-en er hostet (betyr at den bruker dine egne ressurser på serversiden) og tilbyr både Google og selvoversettelsesalternativer.

Andre viktige funksjoner inkluderer Google Translate api-integrasjon, oversettelsesblokk css-klasse, språkswitch-kortkode, betingede skjermer, WooCommerce-kompatibilitet og mer.

De premium versjon inkluderer pro-tillegg for utvidet funksjonalitet, som flere språk, SEO-pakke for å øke søkerangeringene, automatisk gjenkjenning av brukerspråk og mer.

4. Polylang

WordPress flerspråklige plugins: Polylang
Hvis du vil gå flerspråklig, men ikke vil dyppe i lommen, slå opp Polylang. Det er en populær plugin med WordPress-brukere og pakker en god trøkk for en gratis plugin. Du skriver alle tingene dine – innlegg, sider, kategorier & tagger, akkurat som alltid, og velger deretter et språk du vil ha det oversatt til fra rullegardinmenyen. Du trenger ikke begrense deg til ett språk, velg så mange du vil.

Oversettelse skal gjøres manuelt av nettstedredaktøren. For profesjonell og automatisk oversettelse, kan du prøve Lingotek-oversettelse. De tilbyr halvautomatiske oversettelsestjenester, i tillegg til oversettelsesminnetjenester.

Media, menyer, widgets, klebrig innlegg, innleggsformater, RSS-feeds kan alle oversettes. Valg av språk kan angis i innholdet eller i nettadressen. Tildel et annet domenenavn for hvert språk hvis du vil. RTL-støtte gis.

Plugin-enheten kan automatisk oppdage språket i nettleseren. En språkveksler kan legges til i widgetområdet eller i navigasjonsmenyen.

5. Transposh

WordPress flerspråklige plugins: Transposh
Denne gratis plugin-en har en stor fordel – innhold blir automatisk oversatt til ett eller flere av 92 språk. Koblinger, tagger, titler, kommentarer, RSS-feed kan alle oversettes. Dette gjøres ved å få tilgang til gratis ressurser som Google Translate, MS Translate eller Apertium backends. Profesjonell oversettelse (betalte tjenester) fra One Hour Translation er også tilgjengelig.

De fleste nettbrukere vet at automatisk oversettelse nesten aldri er opp til merket. Med Trans, manuell redigering er mulig. Og endringene kan lagres for fremtidig referanse. Så du får det beste ut av begge deler – en automatisk oversettelse som sparer tid og krefter, og som du kan forbedre det manuelt. Og du kan justere innstillingene slik at noen brukere ikke kan gjøre oversettelsen, hvis du vil innføre slike begrensninger.

Eksterne plugins blir oversatt uten problemer med .po / .mo-filer. Transposh støtter RTL og oversatte versjoner er søkbare. Plugin-en er også integrert med Buddypress.

Installasjonen er enkel, og du må velge de ønskede språkene i dashbordet, og legge til widgeter. Bare den genererte siden er oversatt. Nettstedet er oversatt dynamisk i stedet for å legge til flere språkversjoner til nettstedet. Dessuten kan innhold laget før installasjonen av plugin også oversettes.

6. Google Language Translator

WordPress flerspråklige plugins: Google Language Translator
Ingen artikkel om oversettelsesplugins kan være fullstendig uten å nevne det Google Language Translator. Med denne pluginen kan du sette inn oversettelsesverktøyet hvor som helst på nettstedet ditt ved å bruke kortkode til sider og innlegg. En liten boks er plassert på nettstedet ditt for brukere å klikke på og endre språk.

En rekke justeringer i innstillinger er mulig, og du kan vise eller skjule spesifikke språk, i tillegg til Google-verktøylinjen og google-merkevarebygging. 81 språkoversettelser tilbys. For å kunne redigere oversettelsen manuelt, må du oppgradere til en premiumversjon som kommer på $ 30.

7. Multisite Language Switcher

WordPress flerspråklige plugins: Multisite Language Switcher
Hvis du vedlikeholder forskjellige nettsteder for hvert språk, trenger du en plugin som kan pinge frem og tilbake mellom nettstedene. De Multisite Language Switcher er et godt valg for denne typen oversettelser. Med denne pluginen kan du administrere innhold, koder og taksonomier.

Det kombineres godt med WordPress MU Domain Mapping plugin for å få tilgang til flere nettsteder på forskjellige domener på samme server. Det er gratis og plasserer en switcher på nettstedet, som en bruker kan klikke på for å endre språk.

8. Flerspråklig trykk

WordPress flerspråklige plugins: Flerspråklig trykk
MultilingualPress er en gratis plugin tilgjengelig på WordPress.org (premium support tilgjengelig). Det slår seg godt sammen med WordPress Multisite og ved hjelp av en tilpassbar widget kobler flere nettsteder på forskjellige språk for å tjene opp et flerspråklig WordPress-nettsted.

Etter å ha opprettet nettstedet, må du jobbe med å skrive de forskjellige språkversjonene av innholdet på nettstedet ditt. Installer plugin-modulen, og koble deretter innleggene med den tilsvarende på det nye språket. Etter kobling kan du se den oversatte versjonen av innlegget på siden Rediger.

Language Manager tilbyr 174 språk som du kan redigere. Lag automatisk duplikater av innholdet ditt på språket du velger. Og med premiumversjonen kan du stille inn forskjellige språkalternativer for frontend og backend og også redigere uten å bytte nettsteder.

Når du ønsker å slutte med plugin-modulen, vil koblingene mellom nettstedene bli slettet og nettstedene vil fortsette å fungere som et frittstående nettsted, uten tap av data eller innhold.

9. Xili

WordPress flerspråklige plugins: xili
For å ordne innholdet ditt som ett innlegg per språk, kan du vurdere Xili. Det gir muligheten til å oversette fra innlegget. Du kan skrive innlegget ditt, oversette det til flere språk og legge til en widget som leserne kan bruke til å veksle mellom språk.

Før du gjør dette, må du velge språk fra listen du får tilgang til via dashbordet og oppdatere .mo-filene på serveren. Den nåværende brukeren vil se adminområdet på språket han velger.

Etter å ha publisert innlegget på vanlig måte, kopier det igjen til et annet innlegg, oversett det og publiser dette oversatte innlegget. Du kan gjøre dette på så mange språk du vil.

3 praktiske widgets kan legges til redaktøren din for å vise 3 lister – språk, nylige innlegg og kommentarer. Å sette opp plugin krever noen endringer i nettstedets tema, og litt teknisk kunnskap vil være nyttig her.

10. Bogo

WordPress flerspråklige plugins: Bogo
Bogo er blant de enkleste programtilleggene for oversettelse av WordPress-nettsteder. Velg et språk fra listen over språk det tilbyr, og installer det ved å klikke på det. Installasjonen er automatisk, og oversikten vises også på det valgte språket. Endre språk hvis du vil ved å klikke på språkbryteren øverst på skjermen.

Språkbryteren kan inkluderes i widgetområdet eller på individuelle sider eller innlegg. Språkalternativ kan angis i dashbordet eller på profilsiden. For oversettelse kan du bruke WordPress helt eget Oversettelsesteam. For hvert språk opprettes et eget innlegg.

11. qTranslate X (avskrevet)

WordPress flerspråklige plugins: qTranslate
qTranslate X har utviklet seg fra qTranslate, som ble forlatt av den opprinnelige forfatteren. Ikke oppdatert, men det kunne ikke synkroniseres med WordPress-oppdateringer. Andre utviklere har trådt inn og modifisert denne egentlig lydpluggen, og bevart backend så langt det er mulig og sørget for rettelser for feil og for å synkronisere den med de nyeste WordPress-versjonene. Underveis har de lagt til nye funksjoner.

En god grunn for deg å velge denne gratis plugin-en er at den lar deg opprettholde dynamisk flerspråklig innhold på ditt WordPress-nettsted. Det gir språkbryterknapper på administratorredigeringssiden. Når du trykker på en knapp, blir ingen forespørsler sendt til serveren. I stedet skjer endringene øyeblikkelig og lokalt i nettleseren. Alle tekstfeltene blir endret til det valgte språket. Eller noen felt kan markeres som flerspråklige, ikke nødvendigvis hele sider eller nettsted.

Den bruker ett språk for hver URL som gjør det lettere for søkemotorer å finne den. En ting du må være på vakt med denne pluginen er at å deaktivere den vil føre til innlegg med alle språkene som er dumpet i innholdet.

qTranslate X kommer med en rekke innebygde språk – engelsk, tysk, kinesisk og noe mer. Du kan få tilgang til premium oversettelsestjenester fra adminområdet. Utviklere kan få tilgang til denne pluginen på Github-depot for å dele forbedringer.

Avsluttende tanker om WordPress flerspråklige plugins

Som avslutter listen over populære flerspråklige plugins for WordPress. Du bør prøve dem hvis du virkelig vil nå et globalt publikum. Det kan ikke være en kakevalk å installere og bruke dem, men det er heller ikke så vanskelig som det kan se ut. Jeg håper at nettstedet ditt snart snakker på mange språk!

Har du spørsmål? Eller andre WordPress flerspråklige plugins å anbefale? Bare legg igjen en kommentar i avsnittet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me