9 plugin-uri extraordinare de traducere WordPress

A avea o adresă pe autostrada de pe internet este cel mai sigur și rapid mod de a ajunge la o audiență globală. Și astfel, majoritatea oamenilor serioși cu privire la conectarea cu un segment de clienți sau o bază de clienți la nivel mondial au site-uri proprii. În construirea site-urilor lor web, un număr bun a folosit WordPress ca sistem de gestionare a conținutului și au folosit pluginuri multilingve WordPress pentru traducerile lor.


S-ar putea întâmpla ca o persoană din Grecia sau Bali să aterizeze pe site-ul dvs. și să o găsească redactată în limba engleză. Stai să pierzi un vizitator valoros (presupunând că el sau ea nu știe engleza). Pentru a evita astfel de scenarii, site-ul web ar trebui să fie tradus în limba locală a audienței dvs., astfel pluginul.

WordPress, în mod implicit, este un sistem de limbă unică. Însă comunitatea WordPress a intensificat inteligent pentru a introduce numeroase pluginuri care pot face traduceri destul de eficient.

Unele pluginuri multilingve WordPress sunt premium, dar există și multe dintre acestea gratuite care pot face treaba eficient. Deși caracteristicile individuale pot varia de la plugin la plugin, modul în care pluginurile se ocupă de meseria lor este destul de similar.

Practic, trebuie să instalați WordPress în mai multe limbi și să instalați un plugin care se va muta de la o limbă la alta. Și va trebui să instalați fișierele .mo pentru limbile pe care le doriți, alegând același lucru pentru limba în care vă interesați.

Puteți face site-ul dvs. WordPress multilingv în mai multe moduri:

  • Multe postări sunt create, fiecare pentru o limbă, toate legate împreună indicând că sunt versiuni traduse.
  • Toate alternativele de limbă pentru fiecare postare stocată într-o singură postare.
  • Traducerea este orientată către o resursă externă.
  • Mentinerea mai multor site-uri, fiecare pentru o singura limba si folosirea unui plugin care se potriveste inapoi si inapoi.

Nu uitați, indiferent de pluginurile multilingve WordPress pe care le alegeți, veți fi responsabil pentru adăugarea conținutului în diferite limbi pe site-ul web. Traducerea nu este făcută pentru dvs. Dacă este oferită o traducere automată, aceasta nu va depinde de marcă, dar câteva vă pot facilita, permițând editarea manuală.

Toate metadatele trebuie traduse, precum și orice informații din câmpurile personalizate. La fel se întâmplă și cu atașamentele și imaginile. Unele pluginuri vor face acest lucru automat. Acordați atenție în timp ce traduceți zona widget. Puteți încerca Widget Logic plugin pentru asta. Poate detecta limba și schimba și ea adăugând enunțuri condiționate.

De asemenea, este destul de important să vă asigurați că alegerea dvs. de pluginuri multilingve WordPress este compatibilă cu tema dvs. Este o idee bună să faceți o copie de rezervă completă a site-ului dvs. web înainte de a instala orice plugin, dacă nu sunteți sigur de compatibilitate (sau pur și simplu utilizați un serviciu de genul VaultPress).

Când vine vorba de pluginuri multisite, acestea oferă avantajul a două sau mai multe site-uri web, fiecare pentru o limbă. Acesta este un mod curat de menținere a diferitelor site-uri web, dar aceasta necesită, de asemenea, cunoștințe tehnice pentru a gestiona serverele și gestionarea resurselor serverului.

Am căutat câteva plugin-uri multilingve WordPress și am ales unele dintre cele mai populare pentru tine. Asadar, haideti sa începem!

Disclaimer: WPExplorer este un afiliat pentru unul sau mai multe produse enumerate mai jos. Dacă faceți clic pe un link și completați o achiziție, am putea comisiona.

1. Weglot

Weglot Translate Editor vizual

În primul rând, este Weglot, care este disponibil folosind modelul freemium. plugin gratuit de traducere Weglot este o opțiune excelentă pentru pagini de destinație și site-uri web mici, în timp ce planurile premium actualizate sunt ideale pentru companii și site-uri mari. Pentru a începe, tot ce trebuie să faceți este să instalați pluginul.

Când utilizați Weglot, puteți traduce site-ul dvs. în timpul necesar pentru a face o ceașcă de cafea. Pur și simplu setați-vă limbile sursă și traducere, atunci Weglot va detecta și traduce automat textul. Pluginul gratuit vă permite să creați o traducere pentru site-ul dvs., dar dacă doriți să oferiți vizitatorilor site-ului dvs. acces la toate cele 60 de limbi disponibile de Weglot, va trebui să treceți la un plan Pro sau mai mare.

Alte caracteristici cheie includ accesul la traducătorii profesioniști, un plugin util Weglot Translate care afișează steagurile de limbă în orice zonă pregătită pentru widget, adrese URL de traducere dedicate SEO și butonul de comutare a limbii personalizabile. În plus, dacă aveți vreo întrebare despre plugin sau traduceri, puteți să vă adresați echipei Weglot prin intermediul forumului de asistență, chat-ul live la fața locului sau prin e-mail – sunt bucuroși să vă ajute astfel încât să puteți avea site-ul dvs. multilingv pregătit.!

2. WPML

Pluginuri multilingve WordPress: WPML
WPML este un plugin de traducere care este utilizat pe scară largă de comunitatea WordPress. Este dezvoltat și condus de OnTheGoSystems și estimează că peste 400.000 de site-uri online rulează WPML în peste 100 de țări și limbi. Pluginul are 40 de opțiuni de limbă și puteți adăuga orice altă limbă folosind Editorul de limbi.

Utilizarea WPML este ușoară, fără a necesita abilități tehnice. API completă este inclusă pentru integrare cu alte plugin-uri și sisteme de traducere. WPML este actualizat regulat pentru a fi compatibil cu actualizările WordPress.

Fiecare versiune de limbă este stocată ca o postare separată sau o pagină și apoi legate împreună. Pluginul detectează limba browserului. Apoi conectează și filtrează multe funcții WordPress și afișează site-ul în limba respectivă. Cum nu există nicio modificare a conținutului bazei de date, instalarea și dezinstalarea pluginului este ușoară.

Adresele URL sunt curate și toate elementele de navigare sunt traduse. Cu funcția puternică de gestionare a traducerilor, o echipă de traducători poate lucra împreună la un moment dat. Serviciile de traducere de la ICanLocalize pot fi accesate din tabloul de bord. Comentariile vizitatorilor sunt traduse automat. Un widget de comutator de limbă care afișează opțiunea de limbă poate fi plasat în orice zonă de widget.

WPML este un plugin plătit și sunt disponibile 3 planuri de plată – Blog multilingual, CMS multilingvă și multilingvă CMS Lifetime. Cu Multilingual CMS Lifetime, puteți efectua o singură plată de 195 $ și puteți beneficia de toate serviciile pe toată durata vieții pe mai multe site-uri web.

Cu Multilingual Blog, puteți traduce postări, pagini, etichete personalizate, categorii, taxonomie personalizată și meniuri WordPress pentru 29 de dolari pe an. Actualizări și asistență gratuite pentru un an sunt incluse, iar taxa de reînnoire a pachetului este de 15 USD.

Pentru funcții suplimentare, cum ar fi traducerea câmpurilor personalizate, widget-urilor, textului în teme și admin plugin-uri, asistență eCommerce multilingvă, gestionarea atașamentelor în mai multe limbi, gestionarea traducerilor multiuser, link-uri lipicioase și navigare CMS, alegeți CMS-ul multilingv pentru 79 USD pe an. Taxa anuală de reînnoire este de 39 USD. Toate pachetele oferă asistență și actualizări gratuite și pot fi utilizate pe orice număr de site-uri web.

3. TranslatePress

TranslatePress - Traducere WordPress și plugin multilingv

Pentru o opțiune simplă de traducere, luați în considerare TranslatePress. Acest plugin folosește o interfață extrem de ușoară de tip font pentru a traduce conținutul dvs. o adiere ușoară. Cel mai bun lucru este că acest plugin funcționează chiar și cu creatorii de pagini, astfel încât să puteți traduce conținut personalizat pe care l-ați creat deja.

Pentru a începe, trebuie să instalați gratuit pluginul TranslatePress și să funcționați. Faceți clic pe butonul „Traduceți site-ul” pentru a seta limba originală și pentru a adăuga mai multe limbi de traducere pentru site-ul dvs. Acest plugin este găzduit de sine stătător (ceea ce înseamnă că utilizează propriile resurse din partea serverului) și oferă atât opțiuni Google cât și auto-traducere.

Alte caracteristici cheie includ integrarea api Google Translate, clasa CSS de traducere-bloc, codul scurt al comutatorului de limbă, afișările condiționate, compatibilitatea WooCommerce și multe altele.

versiune premium include suplimente Pro pentru funcționalitate extinsă, cum ar fi mai multe limbi, pachet SEO pentru îmbunătățirea clasamentului de căutare, detectarea automată a limbajului utilizatorului și multe altele.

4. Polylang

Pluginuri multilingve WordPress: Polylang
Dacă vrei să mergi multilingv, dar nu vrei să te bagi în buzunar, caută Polylang. Este un plugin popular cu utilizatorii WordPress și împachetează un pumn bun pentru un plugin gratuit. Îți scrii toate lucrurile – postări, pagini, categorii și etichete, la fel ca întotdeauna și apoi alegi o limbă în care vrei să fie tradusă din meniul derulant. Nu trebuie să vă restrângeți la o singură limbă, alegeți cât doriți.

Traducerea trebuie făcută manual de editorul site-ului. Pentru traducere profesională și automată, puteți încerca Traducere Lingotek. Acestea oferă servicii de traducere semi automatizate, precum și servicii de memorie de traducere.

Media, meniurile, widget-urile, postările lipicioase, formatele de postare, fluxurile RSS pot fi traduse. Alegerea limbii poate fi setată în conținut sau în adresa URL. Alocați un nume de domeniu diferit pentru fiecare limbă, dacă doriți. Suportul RTL este oferit.

Pluginul poate detecta automat limba în browser. Un comutator de limbă poate fi adăugat în zona widgetului sau în meniul de navigare.

5. Transpunere

Pluginuri multilingve WordPress: Transposh
Acest plugin gratuit are un avantaj avantajos – conținutul este tradus automat într-una sau mai multe din 92 de limbi. Linkurile, etichetele, titlurile, comentariile, fluxul RSS pot fi traduse. Acest lucru se realizează accesând resurse gratuite precum Google Translate, MS Translate sau backend-uri Apertium. De asemenea, este disponibilă traducere profesională (servicii plătite) de la traducere One Hour.

Cei mai mulți utilizatori web știu că traducerea automată este aproape întotdeauna niciodată la semn. Cu Transposh, editarea manuală este posibilă. Și modificările pot fi salvate pentru referințe viitoare. Astfel, obțineți cel mai bun din ambele – o traducere automată care economisește timp și efort și pe care le puteți îmbunătăți manual. Și puteți ajusta setările astfel încât unii utilizatori să nu poată face traducerea, dacă doriți să impune astfel de restricții.

Pluginurile externe sunt traduse fără a vă deranja fișierele .po / .mo. Transposh acceptă RTL și versiunile traduse pot fi căutate. Pluginul este integrat și cu Buddypress.

Instalarea este ușoară și trebuie să alegeți limbile dorite în tabloul de bord și să adăugați widget-uri. Numai pagina generată este tradusă. Site-ul este tradus dinamic, în loc să adăugați mai multe versiuni lingvistice. Mai mult, conținutul creat înainte de instalarea pluginului poate fi, de asemenea, tradus.

6. Google Language Translator

Pluginuri multilingve WordPress: Google Language Translator
Niciun articol despre plugin-urile de traducere nu poate fi complet fără a menționa Traducător Google Language. Cu acest plugin puteți introduce instrumentul de traducere oriunde pe site-ul dvs. web utilizând shortcode la pagini și postări. O casetă mică este plasată pe site-ul dvs. pentru ca utilizatorii să facă clic pe și să schimbe limba.

O serie de ajustări ale setărilor sunt posibile și puteți afișa sau ascunde anumite limbi, precum și bara de instrumente Google și marcarea Google. 81 de traduceri lingvistice sunt oferite. Pentru a putea edita manual traducerea, va trebui să faceți upgrade la o versiune premium care se ridică la 30 USD.

7. Comutator de limbă multisolată

Pluginuri multilingve WordPress: comutator de limbă multisolată
Dacă mențineți diferite site-uri web pentru fiecare limbă, atunci veți avea nevoie de un plugin care poate face ping-uri înainte și înapoi între site-uri. Comutator multizual de limbă este o alegere bună pentru acest tip de traducere. Cu acest plugin, puteți gestiona conținut, etichete și taxonomii.

Se combină bine cu pluginul de mapare a domeniilor WordPress MU pentru a accesa mai multe site-uri pe domenii diferite de pe același server. Este gratuit și plasează un comutator pe site, pe care un utilizator poate face clic pentru a schimba limbile.

8. MultilingualPress

Pluginuri multilingve WordPress: Presă multilingvă
MultilingualPress este un plugin gratuit disponibil pe WordPress.org (asistență premium disponibilă). Echipează bine cu WordPress Multisite și cu ajutorul unui widget personalizabil conectează mai multe site-uri în diferite limbi pentru a servi un site WordPress multilingv.

După crearea site-ului, trebuie să discutați despre scrierea diferitelor versiuni lingvistice ale conținutului site-ului dvs. web. Instalați pluginul, apoi conectați postările cu cel corespunzător în noua limbă. După conectare, puteți vedea versiunea tradusă a postării pe pagina Editați.

Language Manager oferă 174 de limbi pe care le puteți edita. Creați automat duplicate ale conținutului dvs. în limba selectată. Și cu versiunea premium, puteți seta diferite opțiuni de limbă pentru frontend și backend și, de asemenea, puteți edita fără a comuta site-uri.

Când doriți să întrerupeți pluginul, legăturile dintre site-uri vor fi întrerupte și site-urile vor continua să funcționeze ca un site autonom, fără pierderi de date sau conținut.

9. Xili

Pluginuri multilingve WordPress: xili
Pentru a vă aranja conținutul ca o postare pe fiecare limbă, puteți lua în considerare Xili. Dă opțiunea de a traduce din interiorul postării. Puteți să scrieți postarea, să o traduceți în mai multe limbi și să adăugați un widget pe care cititorii îl pot utiliza pentru a comuta între limbi.

Înainte de a face acest lucru, trebuie să selectați limbile din lista accesată prin tabloul de bord și să actualizați fișierele .mo de pe server. Utilizatorul curent va vedea zona de administrare în limba aleasă de el.

După publicarea postării în mod normal, copiați-o din nou într-o altă postare, traduceți-o și publicați această postare tradusă. Puteți face acest lucru pentru câte limbi doriți.

3 widget-uri utile pot fi adăugate editorului pentru a afișa 3 liste – limbă, postări recente și comentarii. Configurarea pluginului necesită o modificare a temei site-ului, iar câteva cunoștințe tehnice se vor dovedi utile aici.

10. Bogo

Pluginuri multilingve WordPress: Bogo
Bogo este printre cele mai ușoare pluginuri pentru traducerea site-urilor WordPress. Alegeți o limbă din lista de limbi pe care o oferă și instalați-o făcând clic pe ea. Instalarea este automată, iar tabloul de bord va apărea, de asemenea, în limba aleasă. Modificați limbile dacă doriți făcând clic pe comutatorul de limbi din partea de sus a ecranului.

Comutatorul de limbă poate fi inclus în zona widgetului sau în pagini sau postări individuale. Opțiunea de limbă poate fi setată în tabloul de bord sau în pagina de profil. Pentru traducere, puteți utiliza WordPress chiar Echipa de traduceri. Pentru fiecare limbă este creată o postare separată.

11. qTranslați X (amortizat)

Pluginuri multilingve WordPress: qTranslate
q Traduce X a evoluat din qTranslate, care a fost abandonat de autorul original. Nefiind actualizat, nu a reușit să fie sincronizat cu actualizările WordPress. Alți dezvoltatori au intervenit și au modificat acest plugin esențial, care păstrează backend-ul pe cât posibil și furnizează corecții pentru bug-uri și pentru sincronizarea acestuia cu cele mai recente versiuni WordPress. Pe parcurs, au adăugat noi funcții.

Un motiv bun pentru care alegeți acest plugin gratuit este că vă permite să mențineți conținut dinamic multilingv pe site-ul dvs. WordPress. Oferă butoane de comutare a limbii în pagina de editare a administratorului. Când este apăsat un buton, nici o solicitare nu este trimisă serverului. În schimb, modificările se petrec instantaneu și local în browser. Toate câmpurile de text vor fi schimbate în limba aleasă. Sau unele câmpuri pot fi marcate ca multilingve, nu neapărat pagini întregi sau site.

Utilizează o limbă pentru fiecare adresă URL, ceea ce facilitează găsirea motoarelor de căutare. Un lucru de care trebuie să vă preocupați cu acest plugin este că dezactivarea acestuia va avea ca rezultat postări cu toate limbile aruncate în conținut.

qTranslate X vine cu o serie de limbi încorporate – engleză, germană, chineză și altele. Puteți accesa servicii de traducere premium din zona de administrare. Dezvoltatorii pot accesa acest plugin în depozitul Github pentru a partaja îmbunătățiri.

Gânduri finale despre pluginurile multilingve WordPress

Asta încheie lista mea de pluginuri populare WordPress multilingve. Ar trebui să le încercați dacă doriți cu adevărat să ajungeți la un public global. Este posibil să nu fie instalat și să le folosească, dar nici nu este atât de greu pe cât ar putea să pară. Sper că site-ul dvs. web va vorbi în curând în multe limbi!

Aveți întrebări? Sau orice alte pluginuri multilingve WordPress de recomandat? Lasă doar un comentariu în secțiunea de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me