En realistisk casestudie ved salg av digitale nedlastinger på bloggen din

Enkelt digitale nedlastinger case study

Tilbake i oktober 2012 vurderte jeg WordPress-plugin Easy Digital Downloads her på WPExplorer. På det tidspunktet hadde jeg et godt samspill med pluginen og konkluderte med at det var den beste løsningen for å selge digitale nedlastinger direkte fra bloggen din som jeg var klar over.


Spol frem fire måneder, og jeg er klar til å legge pengene mine der munnen min er. Jeg ga ut et informasjonsprodukt i slutten av oktober og frem til for noen dager siden hadde solgt det ved hjelp av E-Junkie. Alt dette nylig endret seg da jeg gikk over til å bruke Easy Digital Downloads for å håndtere salg av min online freelance-skriverguide.

I dette innlegget skal jeg gi deg en realistisk case study av implementeringen av Easy Digital Downloads slik at du kan se nøyaktig hva som er involvert i prosessen med å selge digitale produkter via WordPress-bloggen din.

Hvorfor byttet jeg til enkle digitale nedlastinger?

Jeg skulle begynne med å si at jeg ikke var spesielt misfornøyd med E-Junkie. Helt ærlig, for $ 5 i måneden kan du egentlig ikke klage. Det er et anstendig alternativ.

Imidlertid følte jeg at jeg ville bedre enn anstendig. Grensesnittet er ikke spesielt brukervennlig, og rapporteringssystemet er litt grunnleggende. Enkel digital nedlastning hadde vært i bakhodet helt siden jeg hadde vurdert det, men jeg var litt for opptatt til å takle det jeg regnet med ville være en litt fiddly overføringsprosess. Jeg ble solgt på plugin – jeg trengte bare å finne tiden.

Heldigvis gjorde jeg det, noe som bringer meg til denne casestudien!

Sette opp Easy-Downloads Plugin

Jeg var opptatt av at det ville være vanskelig å få Easy Digital Downloads opp og gå, men ingenting kunne være lenger fra sannheten. I virkeligheten er plugin-en praktisk god å gå så snart du installerer den – du vil absolutt være godt tjent med å gjøre noe finjustering, men ikke noe større i det hele tatt.

Når den er installert, vises Easy Digital Downloads med riktig navn i sidefeltet:

Easy Digital Downloads menyalternativer

Antall tilgjengelige alternativer kan i utgangspunktet virke overveldende, men grensesnittet er faktisk veldig brukervennlig. Før jeg begynte å legge til produkter og startet bryteren, sjekket jeg innstillingene som er delt inn i seks faner:

Skjermbildet for skjermbildene for Easy Digital Download Settings

Det eneste jeg gjorde på dette stadiet var å aktivere testmodus, velge betalingsportene mine og oppgi PayPal-e-postadressen min. Som standard leveres Easy Digital Download med PayPal og et “Test Payment” -alternativ (bruken er åpenbar). Dette er alt jeg trenger for øyeblikket da alt gikk via PayPal på E-Junkie, men det er muligheten til å legge til flere betalingsportaler med utvidelser.

Deretter la jeg til produktet mitt som det faktisk er tre versjoner (og prispoeng). Dette var et stykke kake – jeg skrev nettopp et navn og lastet opp filen og satte en pris og nedlastingsgrense:

Easy Digital Downloads Nytt nedlastingsskjermbilde

Det er det! Når jeg lagret nedlastingen var jeg ganske god å gå – alt som var igjen for meg å gjøre var å legge til en kortkode for kjøp-knappen på salgssiden min.

Easy Digital Downloads gjør dette enkelt ved å legge til en knapp over den rike tekstredigereren i skjermene for Ny innlegg / side:

Sett inn nedlastingsknappen

Når du klikker på knappen er det bare noen få enkle opplysninger å fullføre:

Skjermbildet Sett ned nedlasting

Det er det! Når du er ferdig, vises knappen på salgssiden i hvilken form du bestemte:

Et skjermbilde av Kjøp nå-knappen i aksjon

Det er rettferdig å si at hele prosessen var mye enklere enn jeg trodde jeg ville være.

Kjøperens reise gjennom nettstedet mitt

For å være helt ærlig, tenkte jeg at det hele var litt også lett. Jeg var opptatt av å utforske reisen som enhver kunde ville ta gjennom nettstedet mitt når jeg kjøpte informasjonsproduktet mitt. Heldigvis er det veldig enkelt med alternativet Testbetaling aktivert – du kan teste prosessen så mange ganger du vil.

Jeg oppdaget snart at Easy Digital Downloads oppretter en rekke standardsider når det er installert slik at kassen / betalingsprosessen er klar til å gå umiddelbart. Teknisk trenger du ikke å berøre noe for at kasseprosessen skal fungere når du har lagt til nedlastinger og betalingsknapper, men det kan godt være lurt å skreddersy disse sidene for å gjøre ting litt mer personlig på nettstedet ditt.

Å gjøre det er et stykke kake – de tilleggssidene finner du ved siden av alle andre sider på nettstedet ditt og kan redigeres på samme måte som alle andre:

Easy Digital Downloads-sider

Hver side inneholder en kort kode som gir koblingen mellom siden og det dynamisk opprettede innholdet. Alt jeg gjorde var å legge til litt tekst før denne korte koden for å få ønsket resultat, så dette …

Et skjermbilde av Checkout-siden

… ble dette:

Et skjermbilde av Checkout-siden

Når jeg en gang var fornøyd med prosessen der en kunde kjøpte en vare på nettstedet mitt, vendte jeg meg til e-post om kjøpsbekreftelse som de ville motta. Dette er et annet område der Easy Digital Downloads utmerker seg, ettersom den lar deg tilpasse denne e-posten til ditt hjertes innhold med en rekke dynamiske felt. Her er hva jeg endte opp med:

Et skjermbilde av e-posten om kjøpsbekreftelse

Som produserer en e-post som denne i virkeligheten:

Et skjermbilde av e-posten om kjøpsbekreftelse

Enkel, men effektiv.

Rapporter og statistikk

Jeg har ikke noe i veien for rapporter som viser deg (siden jeg bare har skjermbilder av en dags salgsverdi), men rapportering er en av hovedårsakene til at jeg bestemte meg for å gå over fra E-Junkie til Easy Digital Downloads. Det er ekstremt praktisk å ha alle rapportene dine i WordPress-dashbordet, og selve rapportene blir virkelig presentert.

Du kan sjekke ut data i listeformat (og klikk på hvert produkt for mer informasjon):

Et skjermbilde av kjøp

Eller observer trender over tid med rapporter:

Et skjermbilde av en Easy Digital Download-rapport

Det hele er ganske glatt og en enorm forbedring av min E-Junkie-opplevelse. Jeg kan ikke vente med å grave dypere i disse rapportene når jeg har litt mer data å leke med.

Det er mye mer bak kulissene

Det er ganske enkelt å pakke sammen de enkle trinnene jeg tok for å få Easy Digital Downloads i gang – hele prosessen tok meg ikke lenger enn 30 minutter (hvorav mye var underlig å tulle). Men selv om Easy Digital Downloads er enkelt nok til å sette opp, er det mye dybde i alternativene som er tilgjengelige for deg, slik at du kan finpusse ting etter din smak. Jeg er ikke sikker på at det er mange (om noen) måter du ønsker å tilby digitale nedlastinger via WordPress-bloggen din som Easy Digital Downloads kan ikke håndtak – Pippin ser ut til å ha tenkt på alt.

Det er en haug med ting jeg ikke en gang har nevnt, for eksempel rabattkoder, kategorier og koder og flere innstillinger, men det er alt for deg å oppdage selv når du laster ned Easy Digital Downloads uten kostnad (jepp – det er gratis!).

Videre blir plugin regelmessig oppdatert, og som jeg nevnte ovenfor, er det en hel rekke utvidelser som du kan bruke for å øke funksjonaliteten. Jeg har allerede installert Affiliates Pro-utvidelsen og vil se nærmere på andre utvidelser for å se om de kan være til hjelp for meg også.

Etter å ha installert og konfigurert Easy Digital Downloads, kan jeg ikke tenke på noen grunn til at jeg ville gå med et alternativt alternativ. Jeg ville ikke nøle med å anbefale det til alle som ønsker å selge digitale nedlastinger via bloggen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map