Cele mai bune pluginuri pentru optimizarea site-ului mobil WordPress

Cele mai bune pluginuri pentru optimizarea site-ului mobil WordPress

Știați că peste jumătate din traficul de internet din Statele Unite provine de la telefoanele mobile? Prin această statistică, mai mult de jumătate din persoanele care vă vizitează blogul o fac de pe smartphone-ul lor.


Unul dintre principalele moduri de promovare a blogului este social media. Când a fost ultima dată când ați deschis Facebook de pe desktop? Poate că ai făcut asta la serviciu astăzi.

Dar ideea este că site-uri precum Facebook și Twitter au devenit mobile – cel puțin pentru consumatorii ca noi. Este posibil să citiți această postare pe blog de pe telefon sau tabletă. Nu mai vorbim de faptul că ați primit această postare pe blog printr-un buletin informativ, feed-uri sau social media.

Ca proprietar de blog, vă puteți permite cu adevărat să nu acordați atenție cititorilor dvs. de telefonie mobilă? Este posibil ca aceștia să fie cei mai fideli cititori ai voștri. De ce? Pur și simplu pentru că au ales să citească ta conținut folosind cel mai haotic dispozitiv de pe planetă.

Dacă vrei să-ți creezi afacerea și să câștigi bani de pe site-ul tău, va trebui să acorzi puterea mobilului.

Bine, a ieșit cheesy. Hai sa continuăm. Așadar, ați ales WordPress ca platformă de blogging. Grozav. Aveți o temă WordPress minunată, care răspunde, este gata pentru mobil și chiar are suport pentru afișarea retinei.

Iată prinderea. Multe dintre aceste teme sensibile „nemaipomenite” nu sunt întotdeauna la fel de grozave ca și cele publicitate. Se pot întâmpla probleme de aliniere și neconcordanțe în versiunea mobilă a site-ului dvs. (care, apropo, sunt imposibil de rezolvat fără ajutorul dezvoltatorului). Și unele teme nu iau o primă abordare mobilă și sunt pur și simplu lente la încărcare. Nu uitați, un vizitator este mai probabil să părăsească site-ul dvs. web dacă nu se încarcă în 3 secunde. Cu mobilul, acest interval de timp de 3 secunde scade constant. De fapt, cred că sunteți de acord când spun că cele două resurse care se epuizează pe zi sunt timpul și atenția.

Așadar, în spiritul unei lecturi mobile fericite, am compilat această listă de pluginuri uimitoare de optimizare a dispozitivelor mobile pentru WordPress. Cu alte cuvinte, aceste plugin-uri vă vor permite să construiți o versiune mobilă cu adevărat minunată a site-ului dvs. WordPress.

Înainte de a începe, amintește-ți că nu trebuie să folosești fiecare plugin din această listă. Distribuim pluginuri similare și, în timp ce acestea pot oferi funcții ușor diferite, alegeți cea mai potrivită pentru dvs. Instalarea de plugin-uri cu funcționalitate duplicată poate cauza probleme cu site-ul dvs., așa că încercați să limitați ceea ce instalați. Din acest motiv, să începem!

Disclaimer: WPExplorer este un afiliat pentru unul sau mai multe produse enumerate mai jos. Dacă faceți clic pe un link și completați o achiziție, am putea comisiona.

Pachetul mobil WordPress

Plugin WordPress Mobile Pack

Acest plugin conține câteva arme grave atunci când vine vorba de crearea unui site web mobil. În mod normal, un plugin face o versiune mobilă compatibilă a unui site web existent. Acest plugin merge mai mult și creează o întreagă aplicație web folosind cele mai noi tehnologii HTML5.

Dacă nu sunteți neclar pe un site mobil și o aplicație web, acest lucru vă poate ajuta. Dacă ați obișnuit Facebook Lite pe browserul de stoc din Android, acesta este un site mobil. Dacă utilizați o versiune recentă de Chrome pe telefonul dvs., veți primi o aplicație web Facebook.

Aplicațiile web sunt mult mai fluide în ceea ce privește UI și UX, au sincronizare offline, funcții de economisire și funcționează pe toate platformele incluzând iOS, Windows Phone, BlackBerry OS și Android.

Una dintre cele mai tari caracteristici ale WordPress Mobile Pack este că vă permite să sincronizați selectiv diferite postări, pagini și comentarii pe baza dispozitivului țintă. De asemenea, oferă o versiune premium, care are mai bune funcții de personalizare și temă, integrare cu Google Analytics și rețelele publicitare precum Google AdSense și DoubleClick, sincronizare offline și o mulțime de alte funcții minunate.

WPtouch Mobile Plugin

WPTouch Responsive WordPress Plugin

Supranumit pluginul WordPress original „WPtouch”, WPtouch transformă tema dvs. WordPress existentă într-un șablon mobil frumos și fluid, care respectă ghidurile de design a site-urilor mobile recomandate de Google. Versiunea premium a pluginului – WPtouch Pro oferă o varietate de teme îmbunătățite pentru bloguri, companii și teme specifice WooCommerce.

De asemenea, puteți cumpăra extensii suplimentare care adaugă opțiuni de publicitate bogate, modul de aplicație web (similar cu WordPress Mobile Pack), conținut „numai pentru mobil”, tipografie web avansată, memorie în cache a site-urilor mobile și multe altele. Aceste extensii variază de la 10-20 de dolari și vă oferă flexibilitatea de a le achiziționa individual în funcție de nevoia dvs., oferindu-vă astfel un control mai bun asupra bugetului dvs..

În timp ce unii pot susține că prețul unui plugin de postări conexe la 15 dolari este un pic prea mult, un tren alternativ de gândire ar putea sugera că acest lucru îmbunătățește considerabil calitatea lucrărilor produse.

AMP

Plugin oficial AMP WordPress

În mod alternativ, în loc să adaptați o temă mobilă, puteți să vă asigurați că conținutul dvs. este compatibil cu proiectul Google Accelerated Mobile Pages. AMP este anunțată ca oferind funcții mobile prietenoase, care să crească viteza, cum ar fi încărcarea de resurse async, sistem de dispunere statică, încărcare leneșă, prioritizare a resurselor, pre-randare și multe altele.

Practic – pluginul AMP oferă o modalitate simplificată de a vizualiza conținutul site-ului pe frontend, urmând instrucțiunile de formatare Google. Și în backend verifică automat postările și paginile dvs. dacă există marcaje lipsă sau nevalide care pot crea probleme de validare AMP. Îți este ușor să ai un prieten UX frumos și utilizator, cu efort minim.

AMP pentru WP

AMP pentru WP Free WordPress Plugin

Deși nu este pluginul „oficial”, AMP pentru WP oferă o mulțime de caracteristici excelente, pe lângă integrarea AMP de bază. De exemplu, sunt adăugate setări pentru zonele de anunțuri mobile, traduceri de limbă AMP personalizate, notificări push, 3 machete de pagini AMP preconstruite, opțiuni structurate de date, pauze de pagină, apeluri la acțiune, start ratinguri, etc. Plus AMP pentru WP este compatibil cu cele populare pluginuri precum Yoast SEO, AddThis social sharing, Elementor builder page, Gutenberg, Contact Form 7, Gravity Forms and tone more.

Meniu responsiv

Meniu responsiv Plugin WordPress gratuit

Meniuri responsive este o modalitate rapidă de a adăuga meniuri mobile flash pe site-ul dvs. Cu mai mult de 150 de opțiuni de personalizat, există posibilități aproape nelimitate de a proiecta un meniu personalizat. Utilizați opțiunile pentru culori, fonturi, imagini de fundal, animații de meniu, căutare integrată, RTL și altele. După cum sugerează și numele – toate meniurile sunt receptive și arată excelent pe majoritatea dispozitivelor.

Meniu mobil WP

Meniu mobil WP

Ca alternativă la ultimul plugin menționat, puteți lua în considerare WP Mobile Menu. Acest plugin oferă, de asemenea, o mulțime de funcții pentru a vă proiecta propriile meniuri cu site responsive. Cu toate că există mai puține opțiuni disponibile, acest lucru vă poate facilita și stilul și adăugarea unui meniu mobil pe site-ul dvs..

EWWW Image Optimizer

WordPress creează automat versiuni optimizate ale imaginilor dvs. în diferite dimensiuni. Vă puteți optimiza imaginile noi și existente pe site-ul dvs. WordPress folosind popularul plugin WordPress EWWW Image Optimizer. Acceptă compresie în pierderi sau fără pierderi de imagini în format JPG sau PNG.

Smush

Compresia imaginilor Smush

Smush este un alt plugin de optimizare a imaginii dezvoltat de echipa WPMU care promite o compresiune de 2 ori mai bună cu versiunea lor premium. Cu toate acestea, versiunea gratuită limitează dimensiunea maximă a imaginii de intrare la 5 MB. În plus, pluginul oferă funcții suplimentare pentru încărcarea leneșă, redimensionarea imaginilor, optimizarea automată, redresarea în vrac (până la 50 de imagini simultan) și multe altele.

a3 Încărcarea leneșă

a3 Lazy Load WordPress Plugin

Imaginile optimizate necesită în continuare timp de încărcare. Pentru a minimiza transferul de date și a îmbunătăți timpul de încărcare a site-ului, puteți utiliza pluginul a3 Lazy Load. Esența pluginului constă în codul JavaScript Lazy-Load-xt care amână încărcarea de imagini, videoclipuri, iframe și postări. Definiți încărcătura leneșă după post, pagină, tip postare, widget, etc. Plus a3 Lazy Load include efecte opționale de preîncărcare, compatibilitate AMP, suport pentru imagini WebP și compatibilitate cu cele mai populare pluginuri (JetPack, Elementor, WooCommerce, etc.).

Încărcător leneș

Plugin WordPress Lazy Loader

Imaginile, fișierele audio, videoclipurile și iframele nu sunt încărcate până când viewport-ul este activ atunci când utilizați Lazy Loader. În cazul în care browser-ul a dezactivat JavaScript, acesta degradează cu grație, adică încetează să funcționeze fără a rupe site-ul. Imaginile vor fi încărcate în mod normal. Cu alte cuvinte, imaginile sunt încărcate numai atunci când derulați în jos pentru a le vedea – adică sunteți în portofoliul imaginii.

Testează-ți site-ul mobil

Test mobil prietenos Google

Test mobil prietenos Google

Google are propriul tester de site mobil care vă oferă recomandări personalizate pe baza a ceea ce lipsește pe site-ul dvs..

După ce ai optimizat site-ul pentru vizualizarea mobilă, este timpul să îl testezi. Dacă rezultatul este bun, ești bine să mergi! Trageți-vă pe spate. Cu toate acestea, dacă rezultatele sunt negative, pur și simplu lucrați la modificările sugerate și veți fi bine să mergeți.

Înveliți

Construirea unui site mobil este ușoară. Construirea unui site mobil care să nu fie convertit nu este.

Obiectivul nostru din acest articol a fost să vă arătăm cum puteți optimiza site-ul dvs. mobil WordPress. Fiecare studiu realizat în domeniul tendințelor mobile conchide în unanimitate faptul că va crește doar exponențial. Google a început deja să folosească capacitatea de utilizare mobilă ca factor important de clasare.

Am trecut prin lista de pluginuri. Acum, să ne asigurăm că suntem pe partea câștigătoare!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map