De fleste av oss blir revet med når vi lanserer en webside, vår entusiasme fører til at vi tror vi kan takle alt selv – og til en viss grad deg kan i gamle dager.


Når bloggen din vokser, blir det vanskeligere å holde seg på toppen av alt. På et tidspunkt vil du overlate ansvaret for noen oppgaver til andre mennesker. Dette lar deg bruke tiden din på å fokusere på de tingene du er flink til. Dette har selvfølgelig to hovedfordeler:

  • Det frigjør tiden din
  • Oppgaver kan utføres av spesialister

Når du gjør det riktig, kan det å ha et team for hånden for å jobbe på nettstedet ditt gi mye verdi og kan hjelpe nettstedet ditt til å vokse raskere. På baksiden gir det deg en ting du bør tenke på: hvordan du skal styre teamet ditt.

Heldigvis har WordPress mange dedikerte prosjektledelse-plugins tilgjengelig, noe som betyr at du kan organisere, kommunisere og samarbeide med teamet ditt med minimal oppstyr. Her er noen av mine favoritt-plugins for WordPress-prosjektledelse.

WP prosjektleder WordPress Plugin

WP prosjektleder

Hvis du leter etter en rimelig prosjektledelsesløsning, er kjernen WP Project Manager-plugin kan lastes ned gratis. Gratisversjonen av plugin-en har ganske begrenset funksjonalitet, men den gir en grunnleggende måte å lage oppgaver og kommunisere med teammedlemmene dine.

Plugin-enheten lar deg opprette nye prosjekter og deretter tilordne relevante brukere til det prosjektet. Etter å ha gjort det, kan teammedlemmer kommunisere i WordPress-oversikten og dele filer med hverandre. Du kan også legge til oppgavelister i et prosjekt, og tildele individuelle brukere til hver oppgave – det er til og med en fremdriftslinje som viser deg hvordan ting går.

Hvis du liker den grunnleggende funksjonaliteten til plugin-modulen, kan du oppgradere til Pro. Det er en visuell kalender som viser deg når visse oppgaver forfaller og hvem som er ansvarlig for hver oppgave. Hvis ting endres, kan du dra og slippe en oppgave for å endre forfallsdato. Du har også mer kontroll over brukerens tillatelsesnivåer, og lar deg bestemme hvem som kan se og gjøre visse ting. For enda mer funksjonalitet, støtter WP Project Manager premium tillegg, inkludert en praktisk time-tracker, en faktureringsløsning og WooCommerce-integrasjon.

Orbis WordPress-plugin

Orbis

De Orbis-plugin støtter en rekke funksjoner som er egnet for å drive en liten bedrift, inkludert prosjektledelsesfunksjoner – pluginen er også nyttig for kundeforholdsadministrasjon. Kjernerammen for Orbis kan lastes ned gratis. Det er ideelt for de av dere som jobber med flere selskaper: Du kan legge til folk og opprette prosjekter og deretter tilordne hver enkelt til et bestemt selskap. Dette lar deg holde deg oppdatert på hva som må gjøres for hver enkelt av dine kunder, og etter hvilken dato.

Du kan legge til mer sofistikert funksjonalitet til Orbis-rammeverket ved å bruke en av de mange Orbis-utvidelsene. Det er for tiden åtte utvidelser tilgjengelig – fire gratis utvidelser, og fire førsteklasses som koster € 39 hver. Fra et prosjektledelsesperspektiv inkluderer noen av de mest nyttige Orbis-utvidelsene Orbis oppgaver (som lar deg lage oppgaver, tildele teammedlemmer og spesifisere tidsfrister), og Orbis Finance (som tilfører økonomifunksjonalitet til Orbis, som hjelper deg med å holde deg oppdatert på prosjektets kostnader).

CollabPress WordPress Plugin

CollabPress

Hvis budsjettet ditt er begrenset, CollabPress er en helt gratis Open Source prosjektledelse plugin. Det gir deg en enkel måte å administrere alle prosjektene dine på ett sted, ved å la deg lage et ubegrenset antall prosjekter i WordPress-dashbordet. I hvert prosjekt har du muligheten til å dele opp ting i mindre oppgaver, og diskutere individuelle oppgaver og det overordnede prosjektet med teammedlemmer – for å holde hele teamet oppdatert, kan du også slå på e-postvarsler som blir sendt når en ny oppgave eller kommentar legges til et prosjekt de abonnerer på.

CollabPress-pluginen støtter også en hendig kalendervisning, som lar deg visualisere når spesifikke oppgaver er på grunn. Hvis du er bekymret for personvernet, inkluderer pluginen en aktivitetsloggen slik at du kan overvåke hva teamet ditt har til. For en gratis plugin er CollabPress overraskende funksjonsrik og kan integreres fullt ut med BuddyPress.

Project Panorama WordPress Plugin

Prosjekt Panorama

Project Panorama er et ideelt prosjektledelse-plugin for deg som liker å visualisere prosjektets fremgang. Som med de fleste prosjektledelse-plugins, kan du få den grunnleggende funksjonaliteten gratis – tilgjengelig ved å laste ned Prosjekt Panorama Lite. Denne gratis versjonen av plugin-modulen lar deg lage prosjekter, angi start- og sluttdatoer, skissere viktige milepæler og spore fremdriften. Det gir også grensesnittet for deg å diskutere enkeltprosjekter med teammedlemmer.

Mens Project Panorama Lite lar deg se hvordan et prosjekt utvikler seg ved å bruke en rekke stilige diagrammer og grafer, hvis du vil ha plugin-programmets fulle utvalg av funksjoner, må du oppgradere til Pro versjon – en lisens for ett sted koster 50 dollar, men hvis du vil bruke Project Panorama på alle kunders nettsteder, koster ubegrenset lisens 75 dollar..

Den fullstendige Project Panorama-pluginen lar deg dele hvert prosjekt ned i mindre oppgaver og faser. Det gir deg også større privatliv, ettersom du kan passordbeskytte prosjekter, samt begrense tilgangen til prosjekter til individuelle teammedlemmer. Til slutt gir premium plugin deg et sted å laste opp og lagre filer som teammedlemmer trenger.

TaskFreak! WordPress Plugin

TaskFreak!

Hvis du vil ha en prosjektledelse-plugin som bare støtter funksjonaliteten du absolutt trenge, det er vel verdt å sjekke ut TaskFreak! plugg inn. Plugin-en er brukervennlig og lar deg administrere prosjektene dine rett fra WordPress-oversikten.

TaskFreak! lar deg opprette oppgaver og deretter tildele teammedlemmer basert på deres WordPress-brukerroller – du kan også kontrollere individuelle oppgaver på denne måten. Du kan også åpne oppgaver for publikum og abonnenter, ved å opprette offentlige oppgaver. TaskFreak! grensesnitt forenkler diskusjoner mellom teammedlemmer, og gir til og med en enkel måte å laste opp og dele dokumenter. Det beste med denne pluginen? TaskFreak! er helt gratis.

Siste tanker

Hvis du vil være sikker på at teamet ditt jobber på en mest mulig effektiv måte, er et prosjektledelse-plugin virkelig et must. Ikke bare gjør det at alle beveger seg i samme retning, men det gjør det så mye lettere å tildele oppgaver og diskutere fremgang med teammedlemmer.

Hvis du er usikker på hvor mye verdi en prosjektledelse-plugin vil tilføre virksomheten din, kommer de fleste plugins med en gratis versjon med begrenset funksjonalitet. Dette er utmerket for budsjettbevisste webansvarlige, og jeg anbefaler deg å teste en ut, så oppgradere til premiumversjonen hvis du liker plugin-grensesnittet – og selvfølgelig, hvis tilleggsfunksjonaliteten føles som noe du trenger.

Har du et favoritt-programtillegg for prosjektledelse? Del tankene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me