De beste WordPress Helpdesk Plugins for å administrere support

Med WordPress helpdesk-plugins kan du tilby sentralisert og betimelig støtte, og øker derfor brukerinteraksjonen og til slutt konverteringer. Å få flere konverteringer betyr at du vil gå rundt med et selvsikkert utseende i ansiktet som Simon Cowell, som alltid er en god ting.


I dagens innlegg viser vi deg til de beste WordPress helpdesk-plugins som er tilgjengelige i markedet, slik at du kan legge til et fullt funksjonelt støttesystem for å be om flere kunder. Men selv med de beste WordPress-helpdesk-plugins, koker stor støtte etter hvert til en ting: tilgjengeligheten.

Du kan ha en helpdesk-plugin smidd i brannene på Mount Doom, men hvis du ikke er tilgjengelig for å gi støtte, er det ubrukelig. Det er akkurat som å sitte fast i Sahara-ørkenen med en Humvee som bare gikk tom for bensin. Ja, du har et kjøretøy med høy mobilitet, men hva bruker du? Den brennende ørkenvarmen, som i dette tilfellet representerer kundens raseri, vil forbruke deg.

Uten videre, la oss komme til virksomheten. Alle helpdesk-plugins her er relativt rimelige og enkle å installere og bruke. Virkelig, du bør kunne konfigurere støttesystemet ditt på mindre enn 5 minutter med noen av følgende plugins.

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

1. Catchers Helpdesk WordPress Plugin

WordPress Helpdesk Plugins: Catchers Helpdesk

Takket være Marti, en av gutta bak denne lykkebringende helpdesk-plugin, hadde jeg en sjanse til å prøvekjøre Catchers på et av nettstedene mine. Og mellom deg og meg ble jeg så imponert at jeg nå bruker den til et av kontaktskjemaene mine.

Det er utrolig enkelt å konfigurere og bruke, noe som betyr at du kan gi fantastisk støtte før neste fyr leser resten av dette innlegget. Du kan enkelt tilpasse støtteskjemaene dine for å se nøyaktig hvordan du ønsker og plassere dem hvor du måtte ønske deg ved å bruke kortkoder. Du kan til og med ha kontaktskjemaer som dukker opp for å sikre at leserne ikke forlater sidene dine.

Trenger du mer kraft? Vær oppmerksom på at Catchers Helpdesk-plugin kommer med tilpassede felt som lar deg utvide skjemaene uansett hvilken måte du har lyst på, mens Google reCaptcha holder spammere utenfor.

WooCommerce Extension = Yay!

I skrivende stund jobber Marti og company med en WooCommerce-utvidelse, noe som betyr at du kan se frem til alle slags gode ting.

På toppen av det kan du tildele billetter til forskjellige supportrepresentanter, endre billettprioritet og organisere nevnte billetter i kategorier. I tillegg kan leserne dine kontakte deg via kontaktskjemaet eller e-postmeldingen, og Catchers Helpdesk vil konvertere alle supportemails til billetter som enkelt kan hentes via WordPress admin.

Hvis de besøkende stiller samme spørsmål gjentatte ganger, kan du dra nytte av lagrede svar for å spare tid i alle faser av konverteringstrakten. Det, og du har automatisk svar for å holde besøkende interessert, og en fullt tilpassbar e-bunntekst som driver mer engasjement. For å holde en oversikt over teamet, kan du bruke private notater som bare er synlige for dine og dine støtteagenter.

Hvis det er behov, kan du enkelt eksportere billetter til en CSV-fil for fremtidig referanse og se besøkende informasjon ved hjelp av kundekortfunksjonen.

Få Catchers Helpdesk

2. WSDesk – ELEX WordPress Helpdesk

WSDesk - ELEX WordPress Helpdesk

Med WSDesk kan du enkelt legge til et fullstendig tilpasset støttesystem til WordPress. Bare installer og bruk installasjonsveiviseren for å komme i gang. Legg til alle agentene dine – det koster ingen ekstra kostnader siden du administrerer støtteplattformen din. Det samme gjelder billetter. Med WSDesk er det ingen begrensning på antallet kundene dine kan sende inn. Og du kan til og med tilordne agenter, statuser (uløste, pågående, løste) og koder for å holde billettene organisert. I motsetning til noen alternativer, lagrer WSDesk all data på nettstedet ditt – så du har ansvaret for kunde- og supportdataene dine.

WSDesk tilbyr også innebygde alternativer for å gjøre din støtte enklere. Aktiver innstillinger for e-postvarsler, automatisk billettlukking etter inaktivitet, tildeling etter avdeling og mer. Legg til hermetiske svar for agentene dine. Sjekk teamet ditt ved å bruke agentvurderinger og billettrapporter. Du kan også bruke IMAP eller Google OAuth til automatisk å opprette billetter fra uleste e-post. Hvor flott er det ikke?

Andre plugin-funksjoner inkluderer integrasjoner for WooCommerce, EDD, Contact Form 7, Gravity Forms og WPML. I tillegg til enkle sikkerhetskopier av xml, et tilleggsutvidelse for SMS-varsling og mange tilpasninger.

Få WSDesk

3. Richpanel Helpdesk & Live Chat for WooCommerce

WordPress Helpdesk Plugins: Richpanel WooCommerce Ticketing, Helpdesk & CRM

WooCommerce Helpdesk, Live Chat og CRM-plugin er en alt-i-ett-kundesupportløsning. Plugin-en gjør det mulig å kombinere Richpanels avanserte kundeadministrasjonsverktøy og analyse med den populære WooCommerce-utvidelsen.

Det eneste kravet er at du må ha en Richpanel-konto for å bruke pluginen, som starter på $ 50 per måned. Med tanke på at det tilsvarer å kombinere et HelpScout-medlemskap med flere premium WooCommerce-oppgraderinger, er det en rimelig pris for alle de kraftige funksjonene du får. Etter at du har registrert deg, kan du synkronisere WooCommerce med Richpanel og begynne å bruke plugin-modulen.

Richpanel gjør det enkelt å administrere kundens behov, supportforespørsler og salgsanalyse enkelt. Programvaren lager kundeprofiler slik at du kan se deres kjøpsatferd som gjør det mulig å forutse deres behov og øke konverteringsfrekvensene.

WordPress Helpdesk Plugins: Richpanel WooCommerce Live Chat

Men dessuten inkluderer Richpanel innebygde alternativer for live chat support. På denne måten kan du gi kundene øyeblikkelig hjelp når de trenger det. Live-chatten er mobilvennlig og enkel å legge inn på nettstedet ditt.

Tjenesten inkluderer også et fullstendig helpdesk-oppsett slik at kundene kan åpne billetter, som enkelt administreres av ditt supportpersonell ved å bruke agentskjermen. Herfra kan du tildele billetter, sette prioriteringer og følge opp med åpne saker. Du kan til og med konfigurere filtre for å målrette nøkkelord og tilordne billetter til spesifikke supportteam (alt om “omsetningsavgift” kan for eksempel gå til økonomiteamet ditt). Ansatte kan også se kundens kjøpshistorikk og tidslinje for å gi målrettet støtte.

Hvis du bruker WooCommerce, Richpanel WooCommerce Helpdesk er sannsynligvis den beste passformen for ditt helpdeskoppsett. Kombinasjonen av live chat, billettering og detaljert data og rapportering gjør det mulig for deg å gi bedre støtte for kundene, samtidig som du konverterer konverteringsfrekvensene dine.

Få RichPanel-plugin

4. Knowledge Base & Helpdesk Plugin

WordPress Helpdesk Plugins: Knowledgebase

Kanskje du vil kutte ned alle timene du bruker på kundesupport. Kanskje du vil ha et mer passivt middel for å hjelpe besøkende. Du vil redusere kundesupport-e-postmeldinger og en-til-en-telefonsamtaler.

Av alle WordPress helpdesk-plugins vi gjennomgår her i dag, vinner denne dårlige gutten stort siden den hjelper deg med å opprette ikke bare en kunnskapsbase, men også kundesupportsentre for selvbetjening, produktdokumentasjon, wiki og omfattende vanlige spørsmål, blant annet.

Knowledge Base er brakt til deg av PressApps, en eliteforfatter, og skip med fantastiske funksjoner som dra-og-slipp-post-ombestilling, direktesøk, brødsmuler, flere sideroppsett, stemmesystem, kortkoder, responsiv design, tilpassede linkfarger, multi -støtte og så mye mer.

Kunnskapsbase-pluginen har alle funksjonene du trenger, og ingen av dem du ikke har. Det er enkelt å konfigurere og fungerer bare. Superenkelt å trene kundene mine til å bruke det, så mye at de er spente på hvor mye tid de vil spare ved å ha en KB på siden deres. Fantastiske greier! – RenegadeEmpire.

Få Knowledge Base-plugin

5. AH Billetter Helpdesk & Support WordPress Plugin

WordPress Helpdesk Plugins: AH-billetter

Hvis det er en ting som solgte meg med denne WordPress helpdesk-plugin, er hvor enkelt det er å konfigurere. Nei, jeg tuller ikke, og vær så snill å ikke ta ordet mitt for det. Bare sjekk AH Tickets-installasjonsvideoen nedenfor. Det er bare et minutt langt:

Den andre, tredje og fjerde seier for deg må virkelig være det vakre designet, en imponerende liste over funksjoner og den enestående kjøpervurderingen. Hvilke funksjoner? Du spør. Underliggende arkitektur av AH-billetter finner styrke i Bootstrap-rammen, noe som betyr at den er fremtidssikker og responsiv fra ordet av.

Fortsatt med funksjoner-toget, kan AH-billetter skryte av nettleser- og systemvarsler, en fullt tilpassbar destinasjonsside, flerspråklig og RTL-støtte, kunnskapsbase, filvedlegg, et intuitivt dashbord, Font Awesome ikoner, Google-skrifter, rangeringer, avdelinger, flere støtte agenter, $ 12 dollar for plugins og så mye mer.

Du kan koble AH-billetter til Mailchimp for å utvide din e-postliste og la de besøkende logge seg inn ved å bruke sin favoritt sosiale mediekonto. Dette er faktisk en av de største WordPress-helpdesk-plugins du kan få hendene på.

Få billetter til AH

6. WordPress Live Chat Komplett plugin

WordPress Helpdesk Plugins: Live chat fullført

WordPress Chat X er en bestselger innen kundeservicedomenet, og er den ultimate live chat-plugin for WordPress. Hvis du ikke har hatt sjansen, kan du lese hvordan du legger til live chat på ditt WordPress-nettsted for å forstå hvorfor live chat er av vital betydning så langt øyeblikkelig støtte går..

Tilbake til WordPress Chat X, det er en av de WordPress-helpdesk-programtilleggene du må prøve. Før du gikk inn i passformer, ga jeg denne babyen en prøvekjøring, og her kommer noen detaljer for å støtte min outlandiske proklamasjon.

Til å begynne med ser denne plugin søt ut i designavdelingen. I tillegg kan du tilpasse chat-widgeten til ditt hjerte innhold, hva med ubegrensede farger og hva ikke.

100 aktive chatter, frakoblet modus og emojis

Når som helst kan 100 brukere chatte på nettstedet ditt, og hvis du ikke er frakoblet, blir chat-widgeten omformet til et kontaktskjema besøkende kan bruke til å sende deg meldinger. Hvis du vil, kan du til og med starte en chat med en av besøkende. Og hvis du er i godt humør, kan du krydre chatteøktene dine med emoji.

WordPress Chat X er rask og lett og støtter WPML, SSL-kryptering for sikkerhet, WordPress 4.6+ og PHP 7. På toppen av det kan du legge til sosiale koblinger på slutten av chatten eller når operatørene dine er frakoblet. Så langt installasjonen går, er den eneste forutsetningen en gratis Firebase-konto. Chat-økten kjøres på Firebase, men nettpratloggen lagres på serverne dine for journalføring.

Få WordPress Live Chat fullført

7. WooCommerce Support Ticket System

WordPress Helpdesk Plugins: WooCommerce Support Ticket System

Hvis du driver et nettsted for e-handel ved hjelp av WooCommerce, er her en WordPress-helpdesk-plugin laget akkurat for deg. Bygget med kjærlighet av Vanquish, en eliteforfatter som har 20+ WooCommerce-utvidelser under beltet, fungerer dette supportbillettsystemet som annonsert.

WooCommerce Support Ticket System spiller bra med WordPress og WooCommerce som tilbyr deg en solid løsning for å støtte ordre- og brukerbilletter. Det jeg mener er at en bruker kan sende inn en billett om ethvert problem de møter på nettstedet ditt, eller en supportbillett som er spesifikk for en bestemt ordre.

Effektiviser arbeidsflyten

De besøkende sender inn billetter via frontend mens du handler, og du administrerer alle spørsmål ved hjelp av et spesielt instrumentpanel for backend. Ingenting for teknisk, det har samme WooCommerce-preg. Tross alt utvider plugin-en ganske enkelt WooCommerce.

Du kan tilpasse WooCommerce Support Ticket System for å tilpasse ethvert designbehov, og ved å bruke kortkoder kan du portere plugin hvor som helst på nettstedet ditt. Dette pluss plugin-en legger til faner til bruker- og admin-sider som gjør det lett tilgjengelig.

Så langt supportbilletter går, kan du tildele billetter til forskjellige agenter, hente mye informasjon om hver billett, redigere / slette billetter, samle kundeinformasjon og så mye mer.

Få WooCommerce Support Ticket System

8. Fantastisk støtte gratis WordPress-plugin

WordPress Helpdesk Plugins: Fantastisk støtte gratis WordPress Plugin

La oss starte denne andre delen med en WordPress-helpdesk-plugin som forblir tro mot navnet. Awesome Support er en sterk utfordrer blant mange andre WordPress helpdesk-plugins – både gratis og premium. Det er designet for å myke opp arbeidet ditt så langt kundesupport går.

Jeg prøvde det på dine vegne og ble jeg imponert eller hva? Jeg vet, det er bare en WordPress-plugin, men jeg satser store penger på at du vil ombestemme deg hvis du visste hva denne pluginen kan gjøre. Håndlaget til perfeksjon av Julien Liabeuf, SiamKreative og Awesome Support Team, og dekker alle dine baser.

Det er enkelt å installere tingen siden den er gratis tilgjengelig på WordPress.org. Dette betyr bare at du kan installere det rett fra WordPress-oversikten. Etter at du har installert, kan du ikke gå glipp av det, ettersom plugin-en legger til enkle flekkmenyelementer som tar deg et skritt nærmere støttemålene dine. Det er ikke mange innstillinger, slik at du blir forvirret. Nei. Ikke noe av det. Alt er feil for en feil.

Klare sidemaler og kortkoder

Som standard legger pluginen til Send sider og Mine billetter-sider, men du kan legge til støttesystemet ditt til hvilken som helst side du ønsker å bruke en kortkode. Innstillingene gir deg absolutt kontroll over hvordan støttesystemet ditt ser ut og fungerer.

De besøkende kan enkelt opprette supportkontoer (for å sende inn billetter) og spore billettloggen. Send billettskjemaet er enkelt og inneholder den kjente visuelle redaktøren så vel som filvedlegg. Du kan derimot spore alle billetter, tildele billetter, prioritere hvilken som helst billett og samle informasjon om de besøkende blant annet.

Andre viktige funksjoner inkluderer e-postvarsler, et responsivt design, begrenset tilgang, støtte for flere produkter og avdelinger, en rekke gratis og premium utvidelser, agent samarbeid og tilpassede felt bare for å nevne noen få.

Fantastisk støtte er en ekte refleksjon av hva WordPress helpdesk-plugins skal ha som mål å oppnå.

Få fantastisk støtte gratis

9. WP Support Plus

WordPress Helpdesk Plugins: WP Support Plus

Med over 8 000 aktive installasjoner i skrivende stund, og en rekke funksjoner som får hodet til å snurre, lager denne plugin store bølger i WordPress helpdesk plugins arena. WP Support Plus er forfatter av Pradeep Makone, en aktiv bidragsyter på WordPress.org, og tilbyr deg et billettsystem med en vri.

Takket være den underliggende Ajax-teknologien og et responsivt rutenett, kan de besøkende sende inn billetter enkelt og raskt fra alle enheter. Denne plugin lar deg sende inn et ubegrenset antall supportbilletter enten via admin eller frontend. På toppen av det trenger brukere ikke registrere seg på nettstedet ditt for å sende inn en billett, noe som forkorter hele prosessen. Hva med spam-roboter som bruker skjemaene dine uten mening? Bekymre deg ikke, denne pluginen kommer med en pålitelig anti-spam-funksjon.

Tilpassede felt og CSS

Til din disposisjon har du tilpassede felt og CSS for å bygge billettskjemaene du måtte ønske. Etter at du har bygget, plasser skjemaene dine på hvilken som helst side eller post ved hjelp av en kortkode. Denne pluginen leveres med e-postmaler, så vel som hermetiske svar på hyppige spørsmål. I tillegg kan du enkelt prioritere, kategorisere og angi status for hvilken som helst billett fra admin-dashbordet.

Innstillingspanelet er sprengt av de beste funksjonene, noe som betyr at ingenting holder deg tilbake fra å lage en støtteopplevelse som er utenfor denne verdenen. Du kan oppgave denne pluginen med alle slags støttefunksjoner, og den vil ikke gå i stykker.

Få WP Support Plus gratis

Bonus: WordPress Helpdesk Plugins Honourable Mentions

Kan du tro at listen slutter her? Vel, ovennevnte WordPress-helpdesk-plugins tilbyr deg alle verktøyene du trenger for å gi den slags støtte som faktisk fungerer for deg og besøkende. Premium-pluginene gir ganske god trøkk, men la ikke de gratis alternativene lure deg; de er fantastiske også. Nedenfor er et par andre WordPress helpdesk plugins og løsninger som er verdt å sjekke ut:

  • Zendesk, som lar deg konvertere kommentarseksjonen til et støttesystem blant annet
  • Hjelp speideren, som fokuserer på å tilpasse støtteopplevelsen
  • Support Ticket System som leveres med flott søkefunksjonalitet
  • bbPress fordi fora sørger for gode støttesystemer også

Avsluttende ord med de beste WordPress Helpdesk-plugins

Disse og andre WordPress-helpdesk-plugins gir kundene dine muligheten til å starte kontakt og få hjelp når og hvor de sitter fast på nettstedet ditt. De samme programtilleggene gir deg sjansen til å hjelpe besøkende på nettstedet mer effektivt siden det er enklere å opprette, administrere og spore supportbilletter direkte fra administrasjonspanelet..

Hovedpoeng: WordPress helpdesk-plugins hjelper deg å forbedre brukeropplevelsen og øke konverteringene mens du sparer tid. Enten du velger premium eller går med en gratis helpdesk-plugin, bare sørg for at du svarer på supportbilletter i tide eller at du vil tjene deg litt dårlig rep.

Hvilken er din favoritt WordPress-helpdesk-plugin? Gi oss beskjed i kommentarene. Jubel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me