Beste import og eksport WordPress-plugins

Ethvert nettsted som har eksistert en gang begynner å samle inn data i databasen. Enten det er brukere, kunder, bilder, temaer, innlegg, SEO eller noe annet, finner den et sted inne i WordPress. Noen ganger kan det være lurt å flytte disse dataene til andre steder. Si fra et WordPress-nettsted til et annet nettsted eller plattform. Kanskje du vil ha tilgang til brukerdata for å oppdatere abonnementslister, eller flytte salgsdata til regnskapssystemet ditt.


På samme tid kan det være lurt å importere data til WordPress-nettstedet ditt. Dette kan skje hvis du oppretter nye underdomener som krever samme brukerkontoer. Eller hvis du bytter til en helt ny vert. Du kan selvfølgelig administrere dette ved å bruke phpMyAdmin fra kontrollpanelet (som du kan lære om i migreringen av WordPress-guiden). Men ikke alle av oss ønsker å håndtere phpMyAdmin eller til og med besøke kontrollpanelet. Det er der plugins for å importere og eksportere data fra / til WordPress-nettstedet ditt kan vise seg å være nyttige.

Innfødte alternativer for WordPress Import / eksport

Med WordPress kan du alltid falle tilbake på den originale import / eksportfunksjonen. Du kan bruke importverktøyet til å importere sideinnhold som innlegg eller kommentarer fra andre plattformer til WordPress.

Innfødt WordPress-import

For å eksportere innhold vil WordPress opprette en XML-fil som du kan laste ned og lagre på datamaskinen din. Denne filen kan inneholde innlegg, sider, kommentarer, tilpassede felt, kategorier og tagger. Deretter bruker du Import-funksjonen i en annen WordPress-installasjon, og du kan laste opp filen til det nettstedet.

Native WordPress Export-funksjon

Men en mer praktisk måte å håndtere dette på er å bruke WordPress-plugins. Nedenfor viser vi WordPress-plugins som hjelper deg med å importere eller eksportere spesifikke databiter til og fra WordPress (i motsetning til generelle migreringsplugins, som kan hjelpe deg med å flytte hele nettstedet). Det vil spare deg for problemer med å gjenskape nettstedsseksjoner på et annet sted.

La oss komme i gang med programtilleggene. Noen kan komfortabelt importere og eksportere alle dataene på WordPress, mens andre overfører spesifikke datasett. Les videre for å lære mer!

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

1. Importer eventuell XML- eller CSV-fil til WordPress

Importer eventuell XML- eller CSV-fil til WordPress Plugin

Hvis du har mye data liggende i CSV-filer, vil denne pluginen hjelpe deg med å flytte den rundt i en firetrinns prosess som fungerer fra et enkelt dra og slipp-grensesnitt. Det er ikke noe krav at XML- eller CSV-filene trenger å være i noe bestemt strukturformat eller størrelse. Plugin-en bryter opp filene som skal importeres i håndterbare biter, og du kan sette den opp for å importere større filer eller øke hastigheten på importen også. Den importerer alle dataene, inkludert attributter og arbeider med spesialtegn som arabisk, hebraisk og kinesisk.

Ikke bare eksisterende data på noen CMS, du kan bruke denne plugin-en til å importere live datafeeds som aksjekurser, sportsresultater eller live-noteringer. Hva om du vil eksportere dataene? Vel, denne pluginen integreres med en følgesvenn-plugin, Eksporter WordPress-data til XML / CSV som lar deg eksportere nesten hva som helst. Du kan deretter redigere dataene i Excel og sende dem videre til hvilket som helst sted du ønsker.

En Pro-versjon lar deg gjøre mer, for eksempel import av data til tilpassede felt eller import av bilder. Det tillater også import fra en live-URL eller sjekk en fil for oppdateringer og redigering etter behov. Hvis du er en WooCommerce-bruker, kan du også være interessert i deres XML- og CSV-importør for alle WooCommerce-produkttyper.

2. Ultimate CSV-importør

Ultimate CSV Importer Plugin

Hvis du trenger plugin-en din til å utføre kraftig løft regelmessig, kan det hende at Ultimate CSV Importer bare er den du trenger. Det kan importere nesten hva som helst – innlegg, kommentarer, anmeldelser (fra WP-kundevurderinger) samt SEO-felt fra Alt-i-ett SEO. Den stopper ikke der, den importerer tilpassede innlegg, tilpassede felt og til og med bilder fra eksterne nettadresser som Pixabay eller Shutterstock. Importhastigheten kan også økes. Og det som er fint er at det kan eliminere duplikatinnhold for å redusere oppblåsthet i databasen din. Innleggstyper importeres med taksonomier, flerkategorier og flerkoder. Plugin fungerer med multisites, og et tillegg hjelper deg med å flytte innhold ut i CSV-format.

Selv om du kan gjøre alle de ovennevnte handlingene gratis, kan du gjøre mer hvis du kjøper en Pro-lisens. Den kjører periodiske nettstedoppdateringer uten manuell inngripen og støtter flerspråklige nettsteder. Alle importerte moduler administreres i en filbehandling og detaljerte logger opprettholdes. Utviklere vil også være glade da plugin-funksjonene kan utvides.

3. Woo Import Export

Woo Import Export Plugin

Info & Last ned

Vår neste plugin, Woo Import Export, er utelukkende beregnet på WooCommerce-brukere. Denne premium plugin-en kan importere eller eksportere alle dataene relatert til butikken din, fra produkter, produktkategorier og ordrer til brukere og kuponger. Du kan velge feltene som skal importeres eller eksporteres, bruke filtre og planlegge import / eksport, samt vedlikeholde logger over all import / eksportaktivitet.

Plugin fungerer med CSV-formater og kan også hente data fra nettadresser. Den tilbyr en forhåndsvisning av alle import / eksportdata, slik at du kan være sikker før du trykker på import / eksport-knappen. Med støtte for WPML vil flerspråk ikke utgjøre et problem.

4. Importør og eksportør av widgeter

Widget-importør og eksportør-plugin

Widget Importør og eksportør er en enkel og smart plugin som gjør akkurat det navnet antyder. Det tilbyr en enkel måte å flytte widgets til et annet nettsted, og er spesielt praktisk når du legger til widgets til temaet ditt. Ved å klikke på Eksporter-knappen opprettes en JSON-fil som inneholder widgetene sammen med innstillingene deres. For å importere filene, bare last dem ned til ønsket sted, det være seg på et annet sted eller på samme nettsted. Etter at importen er fullført, får du se hva som skjer med widgetene i et pent bord.

Programtillegget laster ikke ned alle widgetene blindt mens du importerer. Widgets som det ikke er spesifisert widget-område for eller som ikke støttes av temaet ditt, er ekskludert. På samme måte lagres widgets som allerede eksisterer på det nye stedet som inaktive widgeter. Utviklere kan filtrere dataene før import.

Denne populære widgeten er tilgjengelig for gratis nedlasting på WordPress plugin repository.

5. Customizer Export / Import

Customizer Eksporter / Importer plugin

Hvis du har et tema som ser ut akkurat som du vil, og vil kopiere det til et annet nettsted, er det Customizer Export / Import som kan hjelpe. Men før det, må du sørge for at temaet ditt bruker WordPress Customizer for innstillingene, og at temaet er aktivt. Du vil da kunne overføre innstillinger direkte fra Customizer-grensesnittet. Alle innstillinger og alternativer kan overføres.

Unødvendig å si, dette fungerer bare hvis du importerer innstillinger til samme tema eller underordnet tema som de opprinnelige innstillingene.

Når du importerer, har du muligheten til å ekskludere bilder. Utviklere kan filtrere alternativer som ikke er en del av tilpasningen ved å bruke filtre. Etter at importen er fullført, vil siden bli oppdatert, og du vil se alle endringene som vises. Denne plugin gjør det enkelt å gjenskape WordPress Customizer-innstillinger. Hvis temaet har uendelige alternativer, vil du sette pris på behovet for denne plugin-modulen.

6. Importer brukere fra CSV med Meta

Importer brukere fra CSV med Meta Plugin

Importer brukere fra CSV med meta er praktisk når du vil importere tusenvis av brukere i CSV-format direkte til WordPress på få sekunder. Tilpassede brukerdata kan automatisk inkluderes og kan brukes til å redigere brukerprofil.

Du kan tilordne roller til brukere og sende ut e-post til dem. E-postene kan tilpasses og kan lagres som maler. Du kan angi at brukerne importeres med jevne mellomrom og også oppdatere hver brukerdata. Dessuten er pluginen kompatibel med mange andre plugins for medlemskap. Samtidig tillater krokene som er utstyrt med plugin, utviklere å utvide funksjoner.

7. Eksporter alle nettadresser

Eksporter alle URL-adressene

Eksporter alle nettadresser er en enkel plugin som lager en side på nettstedet ditt som viser alle titler, kategorier og nettadresser. Derfra kan du raskt sjekke publiserte sider og innlegg, samt innlegg planlagt for publisering. Du kan eksportere data og kategorisere dem etter innleggstyper.

Denne pluginen er praktisk når du vil sjekke alle nettadressene til nettstedet ditt, eller mens du prøver 301 omdirigeringer ved hjelp av htaccess. Du vil kunne filtrere nettadresser etter forfatter og tilordne foretrukne navn til CSV-filer, samt generere filnavn tilfeldig for å beskytte sensitive data.

8. Eksporter media med valgt innhold

Eksporter media med valgt innholdsplugin

Normalt når vi eksporterer et innlegg, blir de relaterte mediefilene ikke eksportert med innlegget. Eksporter media med valgt innhold legger til et alternativ som når du krysser av for å finne det viste bildet og vedlegg for eksport sammen med det innlegget. Enkelt, men nyttig.


Data blir stadig viktigere for nettsteder, og du må kanskje flytte dine mellom nettsteder på et tidspunkt. WordPress-pluginsene som er omtalt i dette innlegget, kan bidra til å gjøre deg klar over oppgaven din. Prøv dem, og la oss få vite hvordan de fungerte for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me