Et varmekart (skrevet som “varmekart”) er en visuell fremstilling av de innspilte klikkene på det synlige området på en webside. Med andre ord, et varmekart fremhever regionene på et nettsted som får maksimalt antall klikk.


Heatmaps forteller deg hvor brukerne dine klikker

Hva bra gjør et Heatmap?

 • Heatmaps er ekstremt gunstig i strategien for innholdsmarkedsføring. De hjelper deg med å bestemme områdene på nettsiden din som får maksimalt antall klikk.
 • Antall klikk er uten tvil et direkte mål på brukerens oppmerksomhet. Dermed viser heatmaps deg områdene på nettstedet ditt hvor brukerne dine faktisk legger merke til.
 • Områdene med høyere antall klikk er fremhevet i rødt, og områdene med lavere antall klikk er uthevet i gult, etterfulgt av grønt og blått – ligner på det faktiske varme (infrarøde) spekteret.

Hvordan fungerer et Heatmap?

Glad for at du spurte – et varmekart er vanligvis bygget ved å laste en JavaScript-fil i den besøkende nettleseren. JavaScript-filen kobles eksternt til din WordPress-database og registrerer “klikk” -dataene for hver enkelt bruker.

For nettsteder med et stort antall brukere, som kjører et varmekart på den samme serveren som WordPress er installert, krever det betydelig ressurser. Dette kan føre til et unødig press på serveren, noe som resulterer i degradert ytelse. Til syvende og sist har du et tregt nettsted – og det vil ingen ha.

Nettopp av dette har vi varmekartsporingstjenester. De gjør den samme jobben, men laster av datajobben fra serveren din. Hver tjeneste har grunnleggende sporing, mens noen sporer høyere antall parametere – for eksempel antall berøringer for mobile enheter osv.

Dataene blir registrert i tjenestens database – og ikke på serveren din. Dette tar lasten av serveren din. Til slutt blir dataene samlet og vises til det fra tjenestens brukeradministrasjonspanel. Ideelt sett er det meningen at du skal bruke en ekstern varmekartsporingstjeneste da resultatene blir mer pålitelige og nøyaktige. I dagens innlegg skal vi ta en titt på noen av de beste programvarepluginprogrammene og -tjenestene for WordPress.

Hvis du begynner med innholdsanalyse, foreslår jeg at du først bruker prøveperioden for tjenesten – blir kjent med inn og ut, og deretter går videre til det betalte abonnementet.

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

1. Mouseflow

mouseflow-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Info & Last ned

Mouseflow legger mye vekt på avspilling og registrerer alle musebevegelser – inkludert klikk, rullehendelser, tastetrykk og forminteraksjon. Mouseflow kan til og med registrere besøkendes tastetrykk når du fyller ut skjemaer. Den har separate alternativer for sporing av netthandel og en fin WordPress-plugin. Planene starter på $ 10 per måned, og de har også en liten, evig gratis plan.

2. userTrack

userTrack - WordPress Analytics

Info & Last nedVis demonstrasjonen

userTrack er en selvhost analytics-plugin som registrerer hva besøkende gjør på nettstedet ditt (sidebesøk, musebevegelser, klikk, bla osv.) og genererer automatisk varmekart og spillbare poster som du kan se og analysere for å forstå brukeratferd . Med userTrack får du også tilgang til statistikk om besøkende som brukt nettleser, besøkstid, brukerplassering, besøkte sider. Mer enn det kan du se antall besøkende som for øyeblikket surfer på nettstedet ditt i sanntid pluss noen kule ekstra statistikker.

userTrack er mest nyttig når det brukes til å spore besøkende på nyopprettede nettsteder som fremdeles oppdateres. Ved å analysere dataene som userTrack gir, kan du ta betydningsfulle beslutningsendringsvedtak som vil føre til høyere konverteringsfrekvens og lavere avvisningsfrekvens.

En annen kul funksjon er merkesystemet. Lag enkelt triggere for tollhandlinger. For eksempel “hvis denne brukeren klikker på kjøp-knappen, legg til [konverterte] -koden ved siden av økten.” Det betyr at du med et øyeblikk ser hvilke av de besøkende som gjorde en spesifikk handling på nettstedet ditt. Du kan også filtrere brukeropptakene basert på koder, så hvis du vil kan du bare se innspillinger av brukere som svevet over kjøpsknappen, men ikke klikket på den.

WordPress-plugin-versjonen av userTrack inneholder alle funksjoner fra den frittstående versjonen pluss muligheten til å velge hvilke sider fra nettstedet ditt som automatisk aktiverer sporing. For å være selv vert, trenger du ikke betale noen månedlig avgift for å bruke userTrack. Bruk den gjerne så mye du vil eller så mye som serveren din kan håndtere. Programtillegget bruker et smart data-batching-system når du sender, slik at det ikke bør endre ytelsen til nettstedet ditt.

userTrack støtter også flere domener. Du kan installere userTrack på en enkelt server / WordPress-side og spore så mange domener du vil ved bare å inkludere et tracker.js-skript på sidene du vil registrere. Hvis du gjør dette, kan du nå ha et panel der du for eksempel kan se hvor mange besøkende som er online på hver av nettstedene dine..

3. Crazyegg

crazyegg-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Crazyegg er utviklet av Hiten Shah og Neil Patel, og er et flott verktøy for å spore museklikk på hjemmesiden din..

Funksjoner:

 1. Klikk på data-varmekart
 2. Rullekart-sporing
 3. Overlegg for antall klikk på bestemte elementer
 4. Evne til å skille klikk basert på henvisningskilder (organisk, direkte trafikk osv.)
 5. Spor flere domener innenfor en konto

Crazyegg hevder å ha opptil 88% sporingsnøyaktighet sammenlignet med andre øyesporingstester. De har også en gratis WordPress-plugin for enkel integrering i bloggen din. Alle planer er gratis i 30 dager, og prisene starter fra $ 9 / måned.

4. Clicky

clicky-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Info & Last ned

Clicky er en av de største aktørene blant leverandørene av varmekartanalysetjenester med over 695 000 aktive abonnenter. Clicky samler inn varmekartdata på en per-side-basis samt for individuelle brukerøkter.

Andre funksjoner inkluderer:

 • Målovervåking med endringer for spesifikke brukeraktiviteter
 • API for å aktivere videosporing ved bruk av en tredjepartstjeneste
 • Avansert avvisningshastighetsberegning (sjekk dette innlegget om hvordan du reduserer ditt sprettfrekvens på WordPress-nettstedet)

Planene starter på $ 14.99 per måned for Pro Plus-planen sammen med en prøvekonto på 21 dager gratis med full tilgang til alle funksjoner. Selvfølgelig er det en gratis Clicky WordPress-plugin for raskt å integrere tjenesten med nettstedet ditt.

5. SessionCam

sessioncam-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

SessionCam hjelper deg med å spore handlingene til en bruker på nettstedet ditt, inkludert hvor de flyttet musepekeren, hvilke skjemaer de fylte ut (selv om de ikke sendte dem inn), og eventuelle feil de genererte.

Det har en interessant funksjon som heter Session Replay, der du kan velge en bruker fra sporingsrapportene og se en avspilling av deres reise på nettstedet ditt. Den har også en WordPress-plugin.

Den beste delen – SessionCam tilbyr en gratis plan som består av alle dens funksjoner og registrerer opptil 500 sider hver måned. Registrering krever ikke kredittkort. Det er et flott alternativ for nye nettsteder.

6. Clicktale

Clicktale-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Klikktale er en musesporingsprogramvare på bedriftsnivå, brukt av større merker med funksjoner som sesjonsavspilling, datarike varmekart, konverteringstrakter og skjemaanalyse. Clicktale tilbyr en rekke produkter inkludert:

 1. Mouse Tracking Suite
 2. Heatmap Suite
 3. Konverteringssuite
 4. ClickTale Touch

Den har en gratis plan som kan tjene opptil 400 sidevisninger per måned. På ulempen må du be om prisantydning for høyere planer. På den lyse siden kan du bruke Clicktale som et utmerket verktøy for å overvåke brukerinteraksjon for det nye produktet eller bloggen din. Du må imidlertid oppgradere når du når grensen for 400 sider.

7. Heatmap.me

heatmap.me-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Dette er en relativt ny tjeneste med standard sett med funksjoner som:

 1. Sanntidsanalyse
 2. Asynkron lasting – dette påvirker ikke nettstedets lastetid.

I motsetning til visse tjenester vil du imidlertid ikke kunne spore en bruker individuelt. Alle genererte varmekart er anonyme, og sikrer dermed de besøkende personvern. Planene starter på $ 100 per måned, med et gratis abonnement på en måned som inkluderer 1 million sidevisninger, ett nettsted og sporing av opptil 5 sider.

8. Ptengine

ptengine-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Ptengine er en funksjonspakket webanalyse- og varmekartprogramvare med 8 diskrete sporingskomponenter. Det er varmekart-komponenten støtter 6 funksjoner:

 • Overvåkning av flere enheter
 • Klikk på Heatmap
 • Oppmerksomhet Heatmap
 • Side analyse
 • Rull nå kart
 • Sammenligning og segmenter av Heatmaps

Bortsett fra varmekart tilbyr Ptengine:

 • Arrangementsovervåking
 • Gruppeanalyse
 • Kampanjeovervåking
 • Konverteringssporing
 • Sanntidsanalyse
 • Flere enheter og overvåking av flere domener
 • Kraftig filtrering

Det er en gratis plan som sporer 20 000 sidevisninger per måned på 1 domene. Planene starter på $ 39 / mo for å spore 50 000 sidevisninger på tvers av 20 domener. Den har også en fin WordPress-plugin for enkel integrasjon.

9. Heat Maps av SumoMe

sumo-me-heatmaps-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

SumoMe ble grunnlagt av Noah Kagan og er en av få oppstartsbedrifter som gir kjempebra gratis markedsføringsverktøy (ja, det er et flertall) – det faktisk fungerer. Heat Map-verktøyet fungerer på alle nettsteder og integreres sømløst med WordPress med det gratis allround-plugin. Plugin-enheten inneholder hele suiten med SumoMe-produkter som kan ta innholdsmarkedsføringen til neste nivå.

10. ExtraWatch

extrawatch-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Den gratis versjonen av plugin støtter heatmap, klikksporing, nedlasting monitor og live besøk statistikk. Utvikleren gir imidlertid ikke støtte for den gratis versjonen av plugin-modulen. Den betalte versjonen har noen få interessante funksjoner, men den alvorlige begrensende faktoren er det faktum at den er avhengig av nettstedets database for å lagre innsamlede data.

Uansett hvor godt optimalisert lagringsmekanismen er, vil databasen etter hvert bli oppblåst. Jeg vil foreslå å bruke denne pluginen, om i det hele tatt, bare for eksperimentering.

11. Heatmaps og Analytics

seecolution-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Denne pluginen integrerer SeeVolution-sporingskoden på alle sidene på nettstedet ditt. Selve sporing utføres av selve tjenesten.

Funksjoner:

 • Klikk på varmekart
 • Musebevegelse varmekart
 • Rull varmekart
 • Sanntidsanalyse

Planene starter på $ 29 / month, på et årlig abonnement, støtter 300 månedlige besøk, genererer 4 typer varmekart og beholder besøkende poster i 30 dager.

12. Inspektlet

inspectlet-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Inspectlet-pluginen integrerer Inspectlet Analytics til ditt WordPress-nettsted. Tjenesten sporer musebevegelse, rulle, klikk og skrevet informasjon på nettstedet ditt. De tre viktigste tilbudene til Inspectlet Analytics inkluderer – Session Recording, Heatmaps og Form Analytics.

Det er klarert av over 25 000 høyprofilerte selskaper inkludert New York Times, WordPress, Cisco, eBay og SalesForece. De har en gratis plan som registrerer 100 økter for et enkelt nettsted. Betalte planer starter fra $ 39 / month med 5000 økter poster for et enkelt nettsted.

13. Lucky Orange

luckyorange-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjeneste

Info & Last nedVis demonstrasjonen

Nok en varmekartanalytikktjeneste – Lucky Orange leverer live besøkendeovervåking og -innspilling, varmekart, målingsovervåking, skjemaanalyse og salg / support chat. Lucky Orange har en unik funksjon der du kan velge en bestemt besøkende å chatte med fra admin-dashbordet.

Det er Wordpress plugg inn integrerer raskt tjenesten på ditt WordPress-nettsted. Planene starter på $ 10 / måned og støtter tre nettsteder med til sammen 50 000 sidevisninger per måned. De omkodede varmekartdataene lagres i 30 dager. Du får også en prøveperiode på 7 dager uten kredittkort som kreves under registreringen.

Flere Heatmap-plugins

Pluginsene nedenfor er ikke oppdatert til den nyeste versjonen av WordPress, så det er best å slippe unna dem. Likevel lister jeg dem opp i håp om at de en dag vil bli oppdatert.

14. Clickheat: Clickheat er et alternativ med åpen kildekode, utviklet av Labs Media, som lar deg lage et varmekart fra museklikk på nettstedet ditt. Hvis du er en utvikler, kan du raskt integrere tjenesten på WordPress-nettstedet ditt med noen få kodelinjer.

15. Heatmap Tracker: Dette er en veldig grunnleggende plugin med spor fra de besøkende museklikk.

16. Hotspot Analytics: Denne pluginen støtter varmekart, brukeraktivitet og tilpasset hendelsessporing.


Heatmap analytics er en av disse “må-vite” tingene for enhver innholdsmarkedsfører og håpefulle gründere. Enkelt sagt, det hjelper deg å kjenne kunden din bedre. Akkurat som søkeordundersøkelser – der du legger deg i skoene til kunden din, gir heatmap analytics deg de faktiske harde bevisene på hvor kunden klikker.

Med denne nye informasjonen kan du optimalisere destinasjonssidene, øke konverteringene og til slutt bygge en bedre opplevelse for de besøkende. Vet du om en kul analysekart for varmekart vi ikke har oppført her? Gi oss beskjed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me