10 mari plugin-uri WordPress pentru a gestiona un flux de lucru editorial

Știm cu toții că gestionarea fluxului de lucru al unui site sau blog multi-autor WordPress poate fi dificilă și necesită mult timp. Este nevoie de o cantitate enormă de muncă pentru a planifica, gestiona și distribui în mod constant conținutul. Supravegherea întregului proces poate fi cauza multă rupere a părului și a nopților nedormite. Din fericire, acest lucru nu mai trebuie să fie cazul pentru tine.


O lume de pluginuri uimitoare WordPress așteaptă să dea o mână, fiecare dintre ei rezolvând o anumită piesă din puzzle-ul editorial al fluxului de lucru. Am rotunjit selecția noastră din cele zece instrumente esențiale pentru a vă ajuta să vă structurați activitatea pe cele trei componente cruciale ale creării de conținut: planificare, gestionare și distribuție.

Haideți să ne desfășurăm mânecile, să ne luăm la revedere de coșmarul de fișiere atașate de e-mail interminabile și fișiere dezorganizate și să începem să lucrăm WordPress!

Disclaimer: WPExplorer este un afiliat pentru unul sau mai multe produse enumerate mai jos. Dacă faceți clic pe un link și completați o achiziție, am putea comisiona.

1. Lista de verificare înainte de publicare

Pre-publicarea pluginului pentru lista de verificare a posturilor

Folosiți liste de verificare pentru a produce în mod constant cel mai bun conținut? Sperăm că răspunsul este da! Ei bine, acum aveți o modalitate de a le distribui cu ușurință cu alți scriitori din echipa dvs. utilizând pluginul Pre-Public Listă de verificare.

Acest plugin vă permite să creați și să gestionați liste de verificare pentru postările, paginile și tipurile dvs. de postări personalizate. Crearea listei dvs. este ușoară. Trebuie doar să accesați Setări> Pre-publicare Lista de verificare și să folosiți câmpul „Adăugați un articol nou” pentru listele dvs. Puteți face chiar să fie o parte necesară a fluxului de lucru pentru ca lista de verificare să fie completată înainte de publicare (sau puteți activa doar un avertisment). Utilizați puterea listelor de verificare pentru a satisface cererea cititorilor dvs. pentru un conținut de cea mai înaltă calitate posibil.

2. SEO Yoast

Plugin SEO Yoast

Nu are rost să scoți un conținut excelent dacă nimeni nu o va citi. Trebuie să vă optimizați conținutul pentru motoarele de căutare pentru a clasifica cuvintele cheie potrivite și pentru a conduce traficul relevant către paginile dvs. Nu faceți greșeală – SEO poate face sau rupe cu adevărat un site.

Yoast SEO vă ajută să optimizați toate aspectele relevante ale SEO de pe pagina pentru a obține site-ul dvs. clasat și vizitat mai des. La fel de important, se concentrează pe a vă ajuta să scrieți un conținut mai bun, asigurându-vă că cuvântul dvs. cheie focus este utilizat pe tot parcursul unui articol sau postare. Avem chiar și un ghid SEO Yoast ușor de utilizat pentru a vă ajuta să începeți.

Yoast SEO este lăudat ca fiind cel mai bun plugin SEO, atât de experți SEO, cât și de novici, și are peste un milion de instalări active, astfel încât să fiți în compania bună!

3. Editorul rolurilor utilizatorului

Editor de roluri utilizator

Dacă operezi un blog sau un site cu mai mulți utilizatori, este esențial să deții controlul asupra gestionării capabilităților utilizatorilor și să poți atribui roluri specifice. Desigur, WordPress vă permite să restricționați rolurile la nivel general cu opțiuni de Administrator, Editor, Autor, Contribuitor și Follower / Viewer. Dar dacă doriți să atribuiți mai multe roluri specifice sau personalizate?

Pluginul Editor de roluri vă permite (ca administrator) să atribuiți roluri specifice fiecărui utilizator care are acces la site-ul dvs. Alegeți opțiunile pentru care utilizatorii au acces la o anumită pagină sau postare, care pot descărca pluginuri, care pot face modificări de design pe site-ul dvs. și o serie de alte roluri și funcții personalizate. Instalarea acestui plugin vă oferă un control strâns asupra organizării utilizatorilor dvs. și adaptarea fluxului de lucru mai precis.

4. Editează fluxul

Editează pluginul WordPress Flow

Edit Flow este pluginul final pentru gestionarea fluxului de lucru editorial. Oferă tot ce ai nevoie pentru a organiza și colabora cu o echipă editorială. În plus față de calendarul vizual de ultimă generație, Edit Flow este dotat cu o caracteristică puternică numită Statute personalizate – etichete de stare care vă ajută să urmăriți mai ușor etapele cheie ale fluxului de lucru..

Funcții suplimentare, cum ar fi Comentarii și Metadate, facilitează și mai mult o mai bună comunicare și sincronizare în cadrul echipei dvs. editorial ocupate fantastic.

5. Flux de lucru Oasis

Oasis Workflow Plugin

Doriți o versiune simplificată de Edit Flow? Oasis Workflow este răspunsul. Are toate componentele cheie de care aveți nevoie pentru a automatiza și crea un flux de lucru complex folosind o interfață simplă de utilizator.

Oferă trei stări personalizate, funcții de atribuire și reasignare, date de scadență și mementouri de e-mail și multe altele. Versiunea premium a pluginului vă permite să creați mai multe fluxuri de lucru cu prețuri începând de la 49 USD. Totuși, nu vă lăsați păcăliți de simplitatea versiunii gratuite. Te poate ajuta să deblochezi chiar și cele mai agitate fluxuri de lucru.

6. Calendar editorial

Calendar editorial Plugin WordPress

Majoritatea fluxurilor de lucru editoriale optimizate au în comun o componentă cheie: un calendar editorial detaliat și bine întreținut. Pentru a crea un calendar editorial este o imagine vizuală ușor digerabilă a strategiei dvs. de conținut mare, cu idei de conținut, misiuni și linii de timp toate marcate clar.

Pluginul Editorial Calendar este un calendar vizual simplu care poate obține chiar și cei mai împrăștiați dintre noi organizați și deasupra fluxului nostru de lucru. Acest plugin vă oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor postărilor dvs. (de la mai mulți autori), a stărilor lor și când vor fi publicate. Poate fi utilizat pentru toate tipurile de post. Instalați-l astăzi și sunteți pe cale să vă perfecționați considerabil strategia de conținut.

7. CoSchedule

CoSchedule plugin gratuit WordPress

În sfârșit, un calendar editorial editorial integral pentru WordPress! Pluginul CoSchedule este un calendar editorial vizual de social media care vă poate programa atât mediile de socializare, cât și postările de blog în același timp grăbind fluxul de lucru. Vă permite să faceți coadă mesajele de socializare pentru a fi trimise automat cu postări publicate. Interfața intuitivă de glisare și fixare a plugin-ului face vizualizarea și automatizarea fluxului de lucru al redacției sociale ușor și distractiv.

8. Jetpack

Plugin JetPack

Nu ar fi uimitor să puteți împărtăși conținutul dvs. excelent pe canalele sociale și să interacționați cu utilizatorii sociali chiar din interiorul WordPress? Plugin-ul Jetpack pentru WordPress este acolo pentru a vă ajuta să faceți exact asta – și multe altele – toate din confortul backend-ului WordPress.

Jetpack este ambalat cu unelte și funcții care se concentrează pe generarea de trafic și performanța socială. Instrumentul de publicitate, de exemplu, vă permite să distribuiți automat postări noi în rețelele de socializare alese. De asemenea, puteți măsura performanța postărilor dvs. din interiorul platformei. Instalați Jetpack și începeți să eficientizați distribuirea dvs. astăzi.

9. Kit site Google

Kit site Google pentru WordPress

Una dintre cele mai importante părți ale oricărei strategii de conținut este analiza, în special având în vedere timpul și banii investiți în comercializarea conținutului tău minunat.

Google Analytics este gratuit și vă oferă informații acționabile în audiența dvs., valorile cheie ale site-ului și performanța generală a marketingului. Puteți utiliza aceste cunoștințe pentru a informa și direcționa strategia dvs. generală de marketing de conținut.

Pluginul gratuit pentru Google Site Kit oferă trafic detaliat, valori demografice și măsuri de performanță cheie, toate ușor accesibile în tabloul de bord WordPress. Nu vă mai pierdeți în profunzimea Google Analytics. Veți avea toate informațiile de care aveți nevoie (împreună cu alte servicii Google, cum ar fi Adsense, PageSpeed ​​Insights și multe altele) pentru a lua decizii chiar acolo unde aveți nevoie.

10. UpdraftPlus

Plugin de Backup WordPress UpdraftPlus

Imaginați-vă că vă treziți pentru a găsi ani de conținut minunat pur și simplu plecați într-o zi. Este un gând care umple editorii de teamă. Asigurați-vă că faceți backup WordPress pe site-ul dvs. și protejați conținutul valoros cu UpdraftPlus (sau un alt plugin) în mod regulat ca parte a fluxului de lucru. Acest plugin gratuit a fost creat special pentru a proteja împotriva blocărilor site-ului și pentru a ușura migrațiile de date. Aflați mai multe despre caracteristicile acestui plugin în recenzia UpdraftPlus.

Salutați-vă la revedere pentru a vă îngrijora ca site-ul dvs. să apară în flăcări și să folosiți acea liniște sufletească pentru a începe să vă concentrați asupra conținutului excelent pe care îl veți partaja mâine cu ajutorul tuturor pluginurilor WordPress bune din lista noastră.


Gestionarea unui flux de lucru editorial, sincer, nu ar trebui să fie o luptă. Merită să ne ocupăm de timp pentru a găsi opțiuni de cercetare precum cele pe care le-am evidențiat mai sus. Procesează-ți corect procesele și vei fi sigur și încântat de site-ul tău în ansamblu și așteaptă cu nerăbdare să conținutul excelent de care acum ești sigur că se apropie..

Prin instalarea unora sau a tuturor pluginurilor din lista noastră, veți parcurge un drum lung spre automatizarea, optimizarea și eficientizarea fluxului de lucru editorial. Acest lucru vă eliberează pentru a vă concentra pe crearea constantă a celui mai bun conținut posibil cu o echipă de scriitori fericiți și productivi care vă susțin.

Ne-ar plăcea să auzim ce credeți despre lista noastră și dacă aveți sugestii, ne-am pierdut. Împărtășiți sfaturile și gândurile în comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me