10 flotte WordPress-plugins for å administrere en redaksjonell arbeidsflyt

Vi vet alle at det kan være vanskelig og tidkrevende å administrere arbeidsflyten til et nettsted eller blogg for flere forfattere i WordPress. Det krever enormt mye arbeid for konsekvent å planlegge, administrere og distribuere innholdet ditt. Å føre tilsyn med at hele prosessen kan være årsaken til mye hårriving og søvnløse netter. Heldigvis trenger dette ikke lenger være tilfelle for deg.


En verden av fantastiske WordPress-plugins venter på å gi en hånd, og hver av dem løser et bestemt stykke av det redaksjonelle arbeidsflytpuslespillet. Vi har avsluttet vårt utvalg av ti viktige verktøy for å hjelpe deg med å strukturere arbeidet ditt på tvers av de tre viktige komponentene i innholdsoppretting: planlegging, styring og distribusjon.

La oss rulle opp ermene, si farvel til marerittet med uendelige e-postvedlegg og uorganiserte filer, og begynne å sette WordPress i gang!

Ansvarsfraskrivelse: WPExplorer er et tilknyttet selskap for ett eller flere produkter listet nedenfor. Hvis du klikker på en kobling og fullfører et kjøp, kan vi gjøre en provisjon.

1. Før-publiser sjekkliste

Førpubliser post-sjekkliste-plugin

Bruker du sjekklister for å produsere det beste innholdet konsekvent? Forhåpentligvis er svaret ja! Nå, nå har du en måte å enkelt dele disse med andre forfattere på teamet ditt ved å bruke Pre-Publiser sjekkliste-plugin.

Denne plugin-en kan du opprette og sortere sjekklister for innlegg, sider og tilpassede innleggstyper. Det er enkelt å lage listen din. Bare gå til Innstillinger> Forhåndsvisning av sjekkliste og bruk feltet “Legg til nytt element” for listene dine. Du kan til og med gjøre det til en nødvendig del av arbeidsflyten din for at sjekklisten skal fylles ut før publisering (eller du kan bare aktivere en advarsel i stedet). Utnytt kraften fra sjekklister for å tilfredsstille leserens krav om innhold av høyeste kvalitet.

2. Yoast SEO

Yoast SEO-plugin

Det nytter ikke å legge ut flott innhold hvis ingen skal lese det. Du må optimalisere innholdet for søkemotorer for å rangere etter de riktige nøkkelordene og føre relevant trafikk til sidene dine. Gjør ingen feil – SEO kan virkelig lage eller ødelegge et nettsted.

Yoast SEO hjelper deg med å optimalisere alle relevante aspekter ved SEO på siden for å få nettstedet ditt rangert og besøkt oftere. Like viktig er det at det hjelper deg å skrive bedre innhold ved å sørge for at fokusnøkkelordet ditt brukes i en artikkel eller et innlegg. Vi har til og med en brukervennlig Yoast SEO-guide for å hjelpe deg i gang.

Yoast SEO er hyllet som den beste SEO-pluginen der ute av både SEO-eksperter og nybegynnere, og har over en million aktive installasjoner, så du er i godt selskap med denne!

3. Rediger for brukerrolle

Brukerrolleditor

Hvis du driver en blogg eller et nettsted med flere brukere, er det viktig å ha kontroll over administrasjon av brukerfunksjoner og å kunne tilordne bestemte roller. Med WordPress kan du selvfølgelig begrense roller på generelt nivå med administratorer, redaktør, forfatter, bidragsyter og følger / visning. Hva om du ønsker å tildele mer spesifikke eller tilpassede roller, men?

Brukerrolleredigeringsprogrammet lar deg (som administrator) tilordne bestemte roller til hver bruker som har tilgang til nettstedet ditt. Velg alternativer som brukere har tilgang til en spesifikk side eller innlegg, som kan laste ned plugins, som kan gjøre designendringer på nettstedet ditt, og en rekke andre tilpassede roller og muligheter. Installering av denne plugin gir deg tett kontroll over organisering av brukere og skreddersyr arbeidsflyten mer nøyaktig.

4. Rediger flyt

Rediger Flow WordPress Plugin

Edit Flow er den ultimate plugin for å administrere den redaksjonelle arbeidsflyten. Det gir alt du trenger for å organisere og samarbeide med et redaksjonelteam. I tillegg til den mest moderne visuelle kalenderen, kommer Edit Flow med en kraftig funksjon som heter Custom Statuses – statusetiketter som hjelper deg med å spore viktige faser i arbeidsflyten enklere.

Ytterligere funksjoner som Kommentarer og metadata letter ytterligere bedre kommunikasjon og synkronisering i det utrolig travle redaksjonen.

5. Oasis arbeidsflyt

Oasis Workflow Plugin

Vil du ha en forenklet versjon av Edit Flow? Oasis Workflow er svaret. Den har alle nøkkelkomponentene du trenger for å automatisere og lage en kompleks arbeidsflyt ved hjelp av et enkelt brukergrensesnitt.

Den tilbyr tre egendefinerte statuser, tilordnings- og omfordelingsfunksjoner, påminnelsesdato og e-postpåminnelser og mye mer. Premium-versjonen av plugin-modulen lar deg lage flere arbeidsflyter med priser fra $ 49. Ikke la deg lure av enkelheten i gratisversjonen. Det kan hjelpe deg å fjerne selv de mest hektiske arbeidsflyt.

6. Redaksjonell kalender

Redaksjonskalender WordPress Plugin

De fleste optimaliserte redaksjonelle arbeidsflyter har en nøkkelkomponent til felles: en detaljert og godt vedlikeholdt redaksjonskalender. Å lage en redaksjonell kalender er en lett fordøyelig visuell oversikt over den store innholdsstrategien med innholdsideer, oppgaver og tidslinjer som alle er tydelig merket.

Editing Calendar-plugin er en enkel visuell kalender som kan få til og med den mest spredte av oss organisert og på toppen av arbeidsflyten. Denne plugin gir deg en oversikt over alle innleggene dine (fra flere forfattere), statusene deres og når de vil bli publisert. Den kan brukes til alle innleggstyper. Installer den i dag, og du er på vei til å foredle innholdsstrategien din betraktelig.

7. CoSchedule

CoSchedule Gratis WordPress-plugin

Endelig en alt-i-ett sosial redaksjonskalender for WordPress! CoSchedule-pluginen er en visuell redaksjonskalender for sosiale medier som kan planlegge både sosiale medier og blogginnlegg samtidig som du får fart på arbeidsflyten. Det gjør at du kan stille meldinger i sosiale medier i kø for å automatisk bli sendt med publiserte innlegg. Plugins intuitive dra-og-slipp-grensesnitt gjør visualisering og automatisering av den sosiale redaksjonelle arbeidsflyten enkel og morsom.

8. Jetpack

JetPack-plugin

Ville det ikke være fantastisk å kunne dele det flotte innholdet ditt til sosiale kanaler og samhandle med sosiale brukere rett fra WordPress? Jetpack-pluginen for WordPress er der for å hjelpe deg med å gjøre nettopp det – og mye mer – alt fra komforten til WordPress-backend.

Jetpack er fullpakket med verktøy og funksjoner med fokus på generering av trafikk og sosiale resultater. For å publisere verktøyet, for eksempel, kan du automatisk distribuere nye innlegg til de valgte sosiale medienettverk. Du kan også måle resultatene til innleggene dine fra plattformen. Installer Jetpack og begynn å effektivisere delingen i dag.

9. Google Site Kit

Google Site Kit for WordPress

En av de viktigste delene av enhver innholdsstrategi er analyse, spesielt med tanke på tid og penger du investerer i å markedsføre det fantastiske innholdet ditt.

Google Analytics er gratis og gir deg grep om innsikt i målgruppen, viktige nettstedsberegninger og generell markedsføringsytelse. Du kan deretter bruke denne kunnskapen til å informere og styre den overordnede strategien for innholdsmarkedsføring.

Den gratis Google Site Kit-plugin-en gir detaljerte statistikker for trafikk, demografiske resultater og viktige resultater, alt lett tilgjengelig i WordPress-dashbordet. Ikke mer å miste deg selv i dypet av Google Analytics. Du vil ha all informasjonen du trenger (sammen med andre Google-tjenester som Adsense, PageSpeed ​​Insights og mer) for å ta avgjørelser der du trenger det.

10. UpdraftPlus

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Se for deg at du våkner for å finne mange års flott innhold rett og slett borte en dag. Det er en tanke som fyller redaktører med frykt. Forsikre deg om at du tar sikkerhetskopi av WordPress på nettstedet ditt og beskytter verdifullt innhold med UpdraftPlus (eller en annen plugin) regelmessig som en del av arbeidsflyten. Denne gratis plugin-en ble spesielt utviklet for å beskytte mot krasjer på nettet og lette overføringen av data. Lær mer om funksjonene til dette plugin-programmet i UpdraftPlus-gjennomgangen.

Kyss farvel til å bekymre deg for at nettstedet ditt skal gå opp i flammer og bruk den tryggheten til å begynne å fokusere på det flotte innholdet du kommer til å dele i morgen ved hjelp av alle de flotte WordPress-plugins på listen vår..


Å administrere en redaksjonell arbeidsflyt ærlig, trenger ikke å være en kamp. Det er verdt å ta seg tid til å undersøke alternativer som de vi har fremhevet ovenfor. Få prosessene dine riktig, så blir du trygg og spent på nettstedet ditt som helhet, og ser frem til det flotte innholdet du nå er sikker på at kommer over linjen.

Ved å installere noen eller alle programtilleggene på listen vår, kommer du til å automatisere, optimalisere og effektivisere redaksjonelle arbeidsflyten. Dette frigjør deg til å fokusere på å skape best mulig innhold med et team av glade, produktive forfattere som støtter deg.

Vi vil gjerne høre hva du synes om listen vår, og hvis du har noen forslag vi har gått glipp av. Del dine tips og tanker i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me