sendinblue vs mailchimp sammenligning 2020

I denne vurderingsartikkelen sammenligner vi Sendinblue vs Mailchimp – to populære e-postmarkedsførings- og markedsføringsautomatiseringsplattformer.


Tradisjonelt startet både Sendinblue og Mailchimp som e-postmarkedsføring verktøy, og gradvis utviklet seg til helhetlig alt-i-ett-markedsføring plattformer.

I dag har begge disse plattformene et bredt spekter av funksjoner, inkludert markedsautomatisering, atferdsmålretting og CRM-funksjoner.

Videre støtter de også flere kanaler bortsett fra e-post; inkludert digitale annonser, destinasjonssider, SMS-markedsføring og nettprat.

For å hjelpe deg med å få mest mulig ut av denne artikkelen, har vi valgt de viktigste funksjonene fra Sendinblue og Mailchimp, og gruppert dem i seks forskjellige funksjonssett. Videre har vi fremhevet de viktigste forskjellene mellom Sendinblue vs Mailchimp i hvert av disse settene.

 1. Ledelse av e-postliste: Dette funksjonssettet diskuterer hver plattforms listeadministrasjonsfunksjoner som segmentering, kontaktprofiler og CRM-funksjoner.
 2. Markedsføringsautomasjon: Her diskuterer vi automatiserings- og personaliseringsegenskapene til hver plattform, for eksempel atferdsmålretting, personalisering og sendetidsoptimalisering.
 3. Markedsføringskanaler: I dette funksjonssettet sammenligner vi kanalene bortsett fra e-post som er tilgjengelige på hver plattform. Eksempler inkluderer betalte digitale annonser, SMS-markedsføring, nettprat og postkort.
 4. Rapportering, analyse og innsikt: Denne delen diskuterer de forskjellige rapporteringsalternativene som er tilgjengelige på hver plattform, for eksempel e-postklikk / åpne priser, leveringsstatistikk og publikumsdemografi. Den belyser også noen få datadrevne kampanjesinnblikk og anbefalinger som er eksklusive for Mailchimp.
 5. Flere verktøy: Her diskuterer vi noen få verktøy som ikke er strengt relatert til e-postmarkedsføring eller automatisering av markedsføring. De inkluderer programvare for styring av sosiale medier, innholdsstyringsverktøy og byggherre av nettsteder.
 6. Priser: Til slutt diskuterer vi prismønstrene på begge plattformene og deler en anbefaling basert på brukerens krav.

La oss komme i gang.

Funksjoner for styring av e-postliste

Både Sendinblue og Mailchimp tilbyr et fantastisk sett med grunnleggende og avanserte e-postlistehåndteringsfunksjoner i deres gratis plan. Med Sendinblue kan du opprette et nesten ubegrenset antall e-postlister.

mailchimp publikum dashbord 2020

Mailchimp behandler e-postlister på en annen måte. De blir kalt publikum. Et publikum kan ha flere segmenter og oppfører seg nesten som en e-postliste. Mailchimp tilbyr imidlertid bare 1, 3 og 5 målgrupper Gratis, Essentials og Standard planer. De Premium plan har ubegrenset publikum.

sendinblå publikumshåndtering

En grunnleggende forskjell mellom Sendinblue og Mailchimp er at i Sendinblue telles en kontakt i flere lister bare én gang. Mens i Mailchimp telles en kontakt i flere lister (målgrupper) flere ganger.

Med andre ord, hvis du har den samme kontakten i tre separate e-postlister, vil Sendinblue telle den som en, og Mailchimp teller den som tre. Dette vil ikke være en ulempe for Mailchimp-brukere siden et enkelt publikum kan ha flere segmenter.

Publikumssegmentering og tagger

Når det gjelder segmentering, tilbyr både Sendinblue og Mailchimp fantastiske segmenteringsegenskaper basert på listegenskaper og andre kriterier. For eksempel kan du legge til tilpassede felt som for eksempel Telefonnummer eller Første kjøp til listen din og lag segmenterte målgrupper basert på den.

postchimp segmenteringsalternativer basert på kampanjeaktivitet

Mailchimp kan segmentere lister basert på abonnentdata (for eksempel beliggenhet, e-postklient), kampanjeaktivitet (automatiseringsatferd, e-post åpnes), forutsagt demografi (aldersområde og kjønn) og tilpassede hendelser (app- og nettaktivitet).

sendinblåsegmenteringsfunksjoner

Sendinblue støtter segmentering basert på e-postaktivitet og tilpassede hendelsesdata. Du kan lagre så mange kontakter du vil, i tillegg til et ubegrenset antall hendelser og attributter (tagger kommer snart).

Tagger i Mailchimp: Mailchimp tilbyr en ekstra egenskap som heter koder. Du kan tilordne koder til kontaktene dine og opprette svært målrettede kampanjer ved å bruke både koder og tilpassede felt.

Merkelapper er ikke tilgjengelige i Sendinblue, men du kan enkelt bruke en løsning. Du kan opprette et tilpasset felt som heter Tags i e-postlisten din og bruk AND-egenskapen når du bygger publikum.

CRM-verktøy

mailchimp crm folk profil

Å ta i bruk en tilpasset kunde-tilnærming er en integrert del av suksessen til B2C-virksomheten. Derfor har AIO markedsføringsplattformer som Sendinblue og Mailchimp innebygde CRM-funksjoner som kontaktprofiler, som er en dedikert side for hver enkelt kontakt i kontoen din. Du kan koble både Sendinblue og Mailchimp til enterprise CRM-verktøy for bedre markedskommunikasjon.

Seksjonsoversikt

 • Mailchimp behandler e-postlister som målgrupper og er begrenset til 1, 3, 5 eller ubegrenset publikum.
 • Mailchimp vurderer total (ikke-unik) kontaktantall mens Sendinblue vurderer unikt kontaktantall.
 • Mailchimp tilbyr litt bedre segmenteringsalternativer som forutsagt demografi i høyere betalte planer.

Markedsføringsautomasjon

Markedsføringsautomasjon drevet av personlige meldinger og atferdsmålretting kan gjøre underverker for en bedrift. Både Sendinblue og Mailchimp støtter personalisering via flettemerker og avansert atferdsmålretting. La oss ta en titt:

Mailchimp Marketing Automation

mailchimp automatisering

Mailchimps automatiseringsfunksjoner kan grupperes i fire brede kategorier:

 1. Grunnleggende automatiseringer: Velkomst-e-post, databasert automatisering som bursdager eller merkedager.
 2. RSS-til-e-post automatisering som du kan lage automatiserte nyhetsbrev fra RSS-feeder fra.
 3. E-handel automatisering for eksempel forlatte handlekuremails, produktanbefalinger, ordrevarsler, første kjøps- og engasjements-e-postmeldinger til både lojale og inaktive kunder (merk – dette er bare tilgjengelig for abonnenter, og i noen tilfeller kan det kreves premium transaksjonell e-posttillegg).
 4. Hendelsesbasert automatisering: Du kan sende data om interaksjon på nettsteder og apper (som f.eks Logget inn eller Fullført nivå) til Mailchimp og sende automatiserte e-postmeldinger basert på brukeratferd.

Sendinblue Marketing Automation

Sendinblue støtter også e-postmarkedsføringsautomasjoner lik Mailchimp som velkomstmeldinger, e-handelsaktivitet, transaksjonsaktivitet osv. Men en stor forskjell er at du ikke trenger å betale ekstra for å bruke denne funksjonen i Sendinblue – den er allerede inkludert.

sendinblue markedsføringsautomasjoner

Det som skiller Sendinblue er dets tilpasset arbeidsflytbygger. Sendinblue tilpassede arbeidsflytbygger hjelper deg å sende e-post til brukere som utfører en forhåndsdefinert sekvens av aktiviteter. For eksempel kan du opprette en arbeidsflyt der en bruker (som er i kontaktlisten din) besøker et SaaS-produktnettsted, viser prissiden og deretter avslutter nettstedet. På slutten av arbeidsflyten sendes en engasjements-e-post (for eksempel webinarvideo eller produktdemo) til brukeren.

sendinblue leadscore arbeidsflyt

Sendinblue støtter også ledelsesscoring som er en metode for å dynamisk oppdatere kvaliteten på potensielle kunder basert på deres oppførsel. Hvis en kontakt for eksempel åpner velkomstemailen din, kan du tilordne +10 poeng til den kontakten. Hvis en kontakt foretar et kjøp, tildeler du +50 poeng, siden han / hun sannsynligvis vil kjøpe igjen.

Seksjonsoversikt

 • Mailchimp støtter apphendelser som Sendinblue ikke tilbyr.
 • Sendinblue har en tilpasset arbeidsflytbygger og tilbyr leadscoring som Mailchimp ikke har.
 • Begge plattformene gir også optimalisering av sendetid der e-post blir levert til brukerens innboks basert på når han / hun mest sannsynlig vil åpne e-posten.

Markedsføringskanaler

I dagens omnikanalsverden kan kunder nås via e-post, SMS, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, pushvarsler (mobil og nett) og målrettede annonser. (Har jeg savnet noen?)

Kundekommunikasjon er ikke lenger begrenset til e-post, og slik bruker Sendinblue og Mailchimp.

mailchimp kampanjetyper

I Mailchimp kan du nå ut til kundene dine via:

 • e-post
 • Landingssider
 • Fysiske postkort
 • Annonser på sosiale medier på Facebook og Instagram
 • Gjør målrettet annonser på Google, Facebook og Instagram

Se på publikum: Med Mailchimp kan du også opprette like publikum for sosiale annonser og postkortkampanjer. Hvis du for eksempel ikke har kundens fysiske adresse på fil, vil Mailchimp kryssreferere den profilen med databasen og legge ut kortet på dine vegne. Du kan bruke publikum som ser ut til å lage svært målrettede kampanjer.

sendinblue kampanjetyper

Til sammenligning lar Sendinblue deg nå ut til kundene dine via:

Sendinblue gir deg et enhetlig dashbord der du kan administrere all kommunikasjon med kundene dine.

Seksjonsoversikt

 • Sendinblue tilbyr SMS og nettprat som ekstra markedsføringskanaler, mens Mailchimp tilbyr fysiske postkort.
 • Mailchimp tilbyr litt bedre annonseringsplattformer og seende publikum.
 • I tilfelle transaksjonsmail, Sendinblue tilbyr det i samme plan, mens Mailchimp krever at du kjøper en tilleggstjeneste kalt Mandrill.

Rapportering, Analytics og innsikt

sendinblue kampanjerapport

Når det gjelder rapportering og analyse, tilbyr både Sendinblue og Mailchimp viktige beregninger som åpen rente for e-post, CTR (klikkfrekvens), listekurs (antall avmeldinger) og leveringsrapporter for å hjelpe deg med å måle kampanjens ytelse. Du får også tilleggsinformasjon som topplasseringer, vekstkilder og mer i betalte planer.

benchmarking for mailchimpkampanje

Mailchimp tilbyr også kampanjen benchmarking, som lar deg sammenligne kampanjeytelsen med bransjens benchmarks. Gitt Mailchimps brede kundegrunnlag, er dette en pålitelig datakilde som vil påpeke om kampanjene dine overpresterer eller underpresterer.

Hvis du kobler nettbutikken din til Mailchimp, blir en attributt kalt Customer Lifetime Value (CLV) tildelt hver kontakt. Du kan bruke denne informasjonen til å lage svært målrettede kampanjer for reengasjement.

Ytterligere verktøy

Følgende er noen ekstra e-postmarkedsføringsfunksjoner som kan forbedre kampanjens ytelse og måleenhet.

 • Offisiell plugin: Du kan installere og bruke den offisielle Sendinblue nyhetsbrev-plugin fra WordPress-oversikten. MailChimp tilbyr ikke sin egen offisielle plugin, så du må stole på tredjeparts plugin-utviklere for enkel integrasjon med WordPress.
 • E-postmaler: Begge plattformene tilbyr forhåndsbygde, konverteringsoptimaliserte e-postmaler for forskjellige kampanjemål (for eksempel utdanne, informere, glede osv.).
 • A / B-testing: Sendinblue tilbyr A / B-testing i sin betalte plan og også Mailchimp.

Mailchimp tilbyr også multivariat testing i Premium-planen (noe som Sendinblue ikke har).

 • Tredjeparts integrasjoner: Mailchimp støtter flere tredjepartsintegrasjoner enn Sendinblue, men de mest populære verktøyene / destinasjonene støttes av begge plattformer.

Følgende verktøy er ikke direkte relatert til e-postmarkedsføring, men gir mye fordel hvis du vurderer en av løsningene som en go-to-markedsføringsplattform.

 • Landingssider: Mailchimp tilbyr det gratis, Sendinblue tilbyr dette i sin betalte plan.
 • Nettstedsbygger: Tilbyr kun av Mailchimp gratis, inkludert tilpasset domenestøtte.
 • Ledelse av sosiale medier: Mailchimp tilbyr gratis verktøy for innlegg og planlegging av sosiale medier (Facebook, Instagram og Twitter), og betalt annonseadministrasjon i Facebook-annonser og Instagram-annonser.
 • Mailchimp tilbyr også en innholdsstudio som egentlig er et digitalt kapitalforvaltningsverktøy for nettstedet ditt. Sammen med verktøyet for sosiale medier blir dette en kraftig kombinasjon for å administrere tilstedeværelsen på sosiale medier direkte fra Mailchimp-dashbordet..

Sendinblue vs Mailchimp – Prissammenligning

Nå for det viktigste aspektet – prismodeller som tilbys av de to plattformene. Her er en rask oppsummering:

 • Mailchimp-regninger du baserer på totalt antall kontakter og antall e-poster sendt.
 • Sendinblue regninger du baserte bare på antall e-postmeldinger som er sendt. Du kan ha ubegrensede kontakter.

Mailchimp Priser Oversikt og analyse

prissetting av postchimp jan 2020

Mailchimps gratis plan er en av hovedårsakene til den løslatte suksessen. Du får avanserte e-postmarkedsføringsverktøy som enkelttrinnsautomatiseringer (velkomstemails, forlatt handlevogn), atferdsmålretting, segmentering og tagger, gratis e-postmaler, destinasjonssider, nettstedbygger med tilpasset domenestøtte, administrasjon av sosiale medier (organisk innlegg og annonser) og innholdsstudio. Du er begrenset til 2000 kontakter og 10 000 e-poster per måned. Du er også begrenset til et enkelt publikum, men kan opprette flere segmenter.

Mailchimp sin kontakttelling vs Price Conundrum

mailchimp standard prisplan basert prisøkning basert på kontakttelling

Rett etter gratisplanen er når ting begynner å bli interessante. Prisene som vises på skjermdumpen over er for 500 kontakter. Prisen øker når antallet kontakter vokser.

For eksempel starter Mailchimps standardplan på $ 14,99 / mo for 500 kontakter som er avkortet med 50 000 e-poster / mo og $ 189 / mo for 20 000 kontakter som er avkortet med 240 000 e-poster per måned.

Til sammenligning er Sendinblue dyreste plan med alle funksjoner, ubegrensede kontakter og 300 000 e-poster / mo koster $ 173 / mo.

Her er en oversikt over Mailchims betalte planer:

 1. Mailchimp Essentials: Denne planen inkluderer alle 3 målgrupper, e-postmaler, støtter A / B-testing og tilpasset merkevarebygging, fjerner Mailchimp-bunnteksten og 24 × 7 e-post- og chatstøtte. Det totale antallet e-postmeldinger som sendes per måned er 10 ganger kontakttallet ditt, og er på 500 000 e-poster / måned.
 2. Mailchimp Standard: Denne planen inkluderer 5 målgrupper, avansert målgruppeinnsikt inkludert kundenes levetidsverdi (LTV), ommålretting av annonser, tilpassede kodede e-postmaler, serier, planlegging av sosiale medier etter innlegg (som Buffer), send tidsoptimalisering, levering etter tidssone og flertrinns tilpasset arbeidsflyter inkludert hendelsesbasert automatisering. Den månedlige e-postutsendelsesgrensen er 12 ganger det totale kontakttallet, og er begrenset til 1,2M e-post / mo Støttealternativer er de samme som Essentials-planen.
 3. Mailchimp Premium: Denne planen inkluderer avansert segmentering, multivariat testing, ubegrenset publikum og telefonsupport. Den månedlige e-postutsendelsesgrensen er 15 ganger det totale kontakttallet, og er begrenset til 1,2M e-post / mo.

For en detaljert oversikt over Mailchimp funksjoner og planer, besøk nettstedet deres.

Sendinblue Priser Oversikt og analyse

sendeblåprising januar 2020

Denne delen presenterer en analyse av de forskjellige markedsføringsplanene for e-post som tilbys av Sendinblue fra januar 2020. Jeg har prøvd å holde denne delen så kort som mulig uten å utelate noen viktig informasjon. Hver plan inkluderer differensierende faktor fra forrige plan. Tenk på det som hva du får for de ekstra pengene du betaler. Her er en rask oversikt over hver av nåværende Sendinblue prisplaner:

 • Sendinblue s Gratis plan lar deg sende opptil 300 e-poster per dag. Du kan få tilgang til nesten alle e-postmarkedsføringsfunksjoner, inkludert e-postmaler, nettprat, automatisering av markedsføring (inkludert arbeidsflytbygger) og SMS-markedsføring. Funksjonene som ikke er inkludert er annonser, destinasjonssider og nettprat.
 • De Lite plan fjerner bare den daglige sendegrensen og støtter opptil 40 000 e-poster hver måned. Ingen andre tilleggsfunksjoner tilbys.
 • De Essensiell plan fjerner Sendinblue-logoen, viser avansert rapporteringsstatistikk og inkluderer telefonstøtte. Igjen, ingen andre tilleggsfunksjoner tilbys.
 • De Premium plan inkluderer hver funksjon Sendinblue har å tilby, og kan sende opptil 300 000 e-poster per måned. Låste funksjoner inkluderer annonser, destinasjonssider, A / B-testing, sendetidsoptimalisering og flerbrukersupport (de tre første inkludert, og $ 12 / ekstra bruker). Støttealternativene gitt i Viktig og Premium planene er de samme.
 • De Foretaksplan inkluderer dedikert støtte, sammen med alle andre funksjoner. Du bør også få volumrabatt hvis du har et veldig høyt e-postleveransebehov.

Innpakking – hvilken plattform du skal velge

Valg av markedsføringsplattform avhenger av brukssak og andre støttende faktorer. Følgende er to forskjellige brukssaker:

blogg: Sendinblue vil være mer fornuftig for en blogg, siden du sannsynligvis har en stor e-postliste og kanskje trenger å sende et stort antall e-poster per måned. Sendinblue ville være betydelig billigere.

Få Sendinblue

Ironisk nok er e-postgrensen for Mailchimps gratis plan (10 000 e-poster / måned) litt høyere enn Sendinblue gratis plan (9 000 e-poster / måned). Sendinblue tilbyr imidlertid ubegrensede kontakter i alle planene.

Online-butikk: For en nettbutikk er næring og engasjement med publikum nøkkelen til suksess. Det er også mindre sannsynlig at du har en veldig høy listestørrelse (sammenlignet med bloggens nyhetsbrev). I et slikt tilfelle vil jeg velge Mailchimp fordi det tilbyr bedre verktøy i standardplanen, for eksempel ommålretting av annonser, LTV fra kunder og mer.

Når butikken min vokser, (dvs. listestørrelsen vokser), ville jeg imidlertid foreta en kostnads-og-fordel-analyse av Mailchimp vs Sendinblue basert på listestørrelsen, antall e-poster som sendes per måned og de eksklusive plattformfunksjonene som ble brukt. Hvis Sendinblue viser seg å være betydelig billigere, ville jeg byttet.


Over til deg – hva synes du om dette sammenlignende innlegget? Er det noe du vil legge til? Hva er ditt valg for en markedsføringsplattform? Sendinblue eller mailchimp? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me