E-postmarkedsføring er en hjørnestein i de mest vellykkede online virksomheter. Som sådan er e-postmarkedsføringstjenester storbedrift. Og selv om du kan lure til å tro at bare slike som AWeber og MailChimp er verdt å vurdere, er det alternativer.


SendinBlue er et slikt alternativ. SendinBlue er offentlig siden september 2012 og har gjort det til deres oppgave å tilby “den enkleste, mest pålitelige markedsføringsløsningen for alle” – det er både nybegynnere og avanserte brukere.

Jeg er ikke noe for under-konkurrerende eller monopoliserte markeder, så jeg er alltid opptatt av å sjekke alternativer til e-postmarkedsføring “vanlige mistenkte.” Heldigvis skuffet ikke SendinBlue. I denne artikkelen vil jeg introdusere deg for tjenesten sammen med den ypperlige gratis WordPress-plugin-en, men min viktigste linje er denne: gi SendinBlue en tur.

Hva er SendinBlue?

SendinBlue hjemmeside

I et nøtteskall er SendinBlue en leverandør av online markedsføringstjenester. Hvis det er for tvetydig for din smak, dekker SendinBlue-tjenesten e-postmarkedsføring, transaksjonsmail (f.eks. Kjøpsbekreftelser og passordpåminnelser) og mobil tekstmeldinger. Etter å ha feiret sin andre bursdag bare forrige måned, kan de allerede skilte med 20 000 brukere; ikke et nummer som skal snuses på.

Men hva er det som gjør dem bedre enn konkurransen, kan du kanskje spørre? For så vidt jeg angår, kommer den avgjørelsen til en vurdering av tre faktorer:

 1. Service. Hva tilbyr de at konkurransen ikke gjør? Hvordan sammenligner tjenesten deres?
 2. Pris. Er de mer eller rimeligere enn konkurrentene?
 3. WordPress-integrasjon. Hvor godt integreres tjenesten deres med WordPress via plugin-en deres?

Jeg kommer til å takle hver av disse faktorene etter tur.

SendinBlue-tjenesten

Den første funksjonen som skiller SendinBlue fra mange av konkurrentene, er det helt gratis medlemskapsalternativet. Det er bare to begrensninger:

 1. Du kan bare sende 9000 e-poster per måned (300 per dag)
 2. Nyhetsbrevbyggeren er bare tilgjengelig i 60 dager

Det er ingen virkelig dyktig leverandør av e-postmarkedsføring jeg er klar over som tilbyr et helt gratis permanent medlemskap for ingenting, så SendinBlue tilbyr er like bra som (eller bedre) enn noe annet. Hvis du er klar til å gi SendinBlue en gang, er registreringsprosessen rask og smertefri: bare skriv inn et firmanavn, e-postadresse og passord. Neste skjermbilde du vil se er oversikten:

SendinBlue Dashboard

Jeg ble seriøst imponert over hvor greit grensesnittet er. Jeg er en AWeber-fan, men grensesnittet er alvorlig uoversiktlig og kan være forvirrende for nybegynnere. SendinBlue er en annen type fisk helt: intuitiv er ordet som kommer til tankene. SendinBlue tilbyr et hav av funksjoner, de fleste du forventer. Det er imidlertid noen mer interessante tillegg:

 • Ubegrenset “Kontakter” (dvs. abonnenter). Det er riktig; Du kan ha så mange abonnenter som du vil uten ekstra kostnad. Mer om dette i prissnittet.
 • Dedikert IP. Disse må kjøpes mot en ekstra kostnad, men lar deg registrere deg e-postmeldinger med domenenavnet ditt.
 • “Trigger marketing”. Dette er SendinBlue-versjonen av autoresponder-funksjonalitet.
 • Varmekart. Se hvor abonnentene dine klikker på e-postene dine.
 • Google Analytics-integrasjon.
 • Sporing av sanntid.

Du vil bli tilgitt for å tro at SendinBlue bare er en annen leverandør av e-postmarkedsføringstjenester, men funksjonen ovenfor antyder noe annet. SendinBlues viktigste salgsproposisjon er imidlertid uten tvil at den bringer tre tjenester – e-postmarkedsføring, transaksjonelle e-poster og SMS-meldinger – sammen under ett tak. Noen mennesker vil ikke bli spesielt blåst bort av dette, mens det blir sett på som en godssending av andre. Men det er ikke alt. Etter min mening er det prisene som virkelig skiller SendinBlue.

Hvor mye koster SendinBlue?

Variasjon og fleksibilitet i kostnadene ser ut til å være de viktigste salgsargumentene når det gjelder SendinBlue prisalternativer:

SendinBlue-priser

Som vi allerede har diskutert (og som du rimelig vil forvente), Gratis planen er gratis og fullt funksjonell (for en begrenset periode). De Micro plan tilbyr samme funksjonalitet som dens Gratis landsmann; du kan bare sende langt flere e-poster. Det er Bronse planlegge og opp hvor ting blir interessant. De tilbyr alle det samme settet med funksjoner som hverandre; det er bare to forskjellsskapere:

 1. Jo mer du betaler, jo flere e-poster kan du sende
 2. Du får en gratis dedikert IP når du abonnerer på Gull plan eller over

Det er hva Bronse og opp tilbud over Gratis og Micro planer som uten tvil er av mer interesse. Først av alt er det nevnte varmekart. Det andre er åpne og klikkfrekvensdata. For det tredje er fjerningen av SendinBlue-logoen fra e-postene dine; noe som mange vil vurdere som et must for merkevareformål.

Det mest interessante med prisfastsettelsen er at den blir beregnet på antall e-postmeldinger du sender, ikke antall abonnenter du har. Dette er underlig i motsetning til hvordan både AWeber og Mailchimp beregner kostnadene sine, og jeg liker det. Å ha abonnenter er tross alt passivt; å sende dem e-post er det som virkelig teller. Jeg har alltid mislikt det faktum at jeg blir belastet av AWeber for personer som har meldt seg ut. noe som SendinBlue ikke gjør.

Hvor godt integreres SendinBlue med WordPress?

SendinBlue WordPress-plugin

Enhver e-postmarkedsføringstjeneste som er verdt saltet har sin egen WordPress-plugin. Men etter min erfaring er mange av dem ikke verdt sin vekt i byte. Så hvordan går det SendinBlue tilbyr billettpris? Med et ord: veldig bra. (Vent, det er to ord …)

Det føles som en plugin som er laget som en kjernedel av SendinBlue, og ikke blitt brukt som en ettertanke (jeg ser på deg, AWeber). Det er ikke bare et enkelt plugin-program for påmelding; SendinBlue-pluginen er en fullverdig WordPress-sentrisk e-postmarkedsføringsløsning, med alle funksjonene du skulle håpe på. Jeg har tatt med noen skjermbilder fra plugins offisielle side. Jeg kunne tilby mitt eget, men de viser ikke så mye når det gjelder kampanjeaktivitet!

SendinBlue WordPress-oversikten.

SendinBlue WordPress-oversikten.

SendinBlue-kampanjer-skjermen

Skjermbildet SendinBlue-kampanjer.

SendinBlue globale statistikkside.

SendinBlue sin globale statistikkside.

Du vil merke at noe av teksten i skjermdumpene ovenfor er på fransk. SendinBlue er et fransk selskap, så du kan forvente litt pidgin-engelsk i grensesnittet og blant dokumentasjonen, men du bør ikke la det forringe kvaliteten på plugin og tjenesten. Med tanke på størrelsen og veksten av SendinBlue, kan man forvente at en mer profesjonell oversettelse skulle bli på plass før lenge.

Å sette opp plugin er et stykke kake; du bare kopierer og limer inn API og Secret Keys fra SendinBlue-kontoen din. Når du er konfigurert, kan du kjøre hele markedsføringskampanjen for e-post fra WordPress-nettstedet. selv via din foretrukne SMTP-server hvis du ønsker det. Det er den beste integrasjonen jeg noensinne har sett mellom en profesjonell leverandør av e-postmarkedsføringstjenester og WordPress, periode.


SendinBlue er et levedyktig alternativ til konkurrentene, gjort desto mer levedyktig for WordPress-brukere takket være den suverene plugin-en. Hvis du ønsker å bringe online markedsføringstiltakene dine under ett tak, og du leter etter et billigere alternativ til slike som AWeber og Mailchimp, kan SendinBlue være riktig for deg. Jeg får inntrykk av at de er en ung og sulten virksomhet; ikke begrenset av oppblåsthet av å være en veletablert juggernaut, og klar til å gjøre ting annerledes.

Tjenesten er kanskje ikke for alle, men jeg tror at de fleste WordPress-brukere ville gjort seg selv en tjeneste ved å registrere seg for en gratis konto og gi SendinBlue (og WordPress-plugin-en) en prøvekjøring.

Registrer deg på SendinBlue    Få SendinBlue-plugin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me