Nybegynnerguiden for å vise frem bildene dine med NextGEN-galleriet

Enten du er en fotograf eller en blogger med bilde-tungt innhold, kan fotogallerier være et gunstig tillegg til nettstedet ditt. Imidlertid kan det å lage et galleri virke overveldende med det første, spesielt hvis du anser deg som en nybegynner til alle ting WordPress.


Heldigvis er det en WordPress gallery plugin som er enkel å bruke, selv for nybegynnere. Det heter NextGEN Gallery, og det lar deg laste opp, dele og integrere fotografiene dine på nettstedet eller bloggen din.

I dette innlegget vil vi introdusere deg for NextGEN Gallery, og lede deg gjennom å lage ditt første fotogalleri trinn for trinn. Så lærer du tre fantastiske måter denne plugin-en gjør deg i stand til å tilpasse galleriene dine. La oss komme i gang!

Hvorfor du kanskje vil legge til et fotogalleri på nettstedet ditt

Et fotogalleri kan være nyttig uansett om fotografering er din bransje eller ikke, siden det gjør det mulig å legge til bilder av høy kvalitet på nettstedet ditt. Omtrent hvilket som helst nettsted – inkludert hobbyblogger, e-handelsbutikker og samfunnsnettsteder – kan dra nytte av tillegg til et bildegalleri.

Du kan for eksempel bruke galleriet ditt til å:

  • Selg originale fotografier eller kunstverk.
  • Vis frem netthandelsprodukter på en ren og tilpassbar måte.
  • Del bilder med dine venner eller følgere.

Som du kan se, det er mange grunner til å bruke et fotogalleri på nettstedet ditt. I tillegg er det å lage et galleri en rask og enkel prosess med riktig plugin.

Slik kommer du i gang med NextGEN Gallery

NextGEN Gallery-pluginen

NextGEN Gallery er et WordPress gallery plugin utviklet av Imagely, som tilbyr stort sett alt du trenger for å vise bildene dine på en enkel, men likevel overbevisende måte. Det fine med NextGEN er at det fungerer like bra for nybegynnere og profesjonelle. Det vil si at plugin-en er brukervennlig og enkel å tilpasse, men tilbyr også avanserte alternativer som fotografer, artister og andre profesjonelle vil elske.

De grunnleggende funksjonene som tilbys av NextGEN er gratis, inkludert to galleri-visningstyper (lysbildefremvisning og miniatyrbilde) og to albumstiler (kompakt og utvidet). Imidlertid kan du når som helst oppgradere til Plus- eller Pro-planene. Hver premiumversjon tilbyr utvidet funksjonalitet for galleri og album, samt full utviklerstøtte. Pro-versjonen legger til og med e-handelsfunksjoner.

Først vil du sørge for at du laster ned og installerer plugin-modulen. Du kan gjøre det ved å gå til WordPress-dashbordet ved å klikke på Plugins> Legg til nytt og deretter bruke søkeskjemaet øverst for å finne plugin.

Når du har installert og aktivert NextGEN, kan du opprette ditt første fotogalleri på få minutter. I WordPress-bakenden vil du nå se en Galleri -fanen i hovedmenyen. Naviger til den nye delen, og klikk deretter på Legg til galleri / bilder:

Opprett gallerisiden i NextGEN Gallery

Velg herfra Lag et nytt galleri fra Galleri rullegardin i øverste venstre hjørne. Du har da muligheten til å laste opp bilder fra datamaskinen din, importere dem fra WordPress-mediebiblioteket eller legge til en hel mappe med bilder. Når alle bildene du vil bruke, er vedlagt, vises en popup med en lenke til det nye galleriet:

En NextGEN Gallery-popup som indikerer at bildet er lastet opp, er fullført

Klikk på Administrer galleri, og du kan tilpasse opprettelsen din. Dette inkluderer å velge et forhåndsvisningsbilde, koble galleriet til en side eller opprette en ny side for galleriet å ligge på. I tillegg kan du lage alt-titler og tekst, legge til koder på bildene dine, redigere miniatyrbildene og mer!

3 enkle måter å tilpasse NextGEN-galleriene dine

Som vi nevnte ovenfor, har NextGEN mye å tilby når det gjelder tilpasning. Selv om vi ikke kan vise frem alt du kan gjøre for å tilpasse galleriet ditt, vil vi introdusere deg for tre av de mest nyttige og fleksible alternativene.

1. Velg en visningstype for galleri

Galleriets visningstype bestemmer hvordan galleribildene dine skal vises på nettstedet ditt. Spesielt hvis du er en fotograf eller billedkunstner, vet du at måten bilder vises på, kan være like viktig som komposisjonen deres. Som sådan kan det være en stor fordel å ha en rekke skjermtyper å velge mellom.

NextGEN Gallery tilbyr en rekke alternativer, inkludert miniatyrbilde, lysbildefremvisning, mur og mosaikk. Det er to måter å stille inn galleritypen du vil bruke. Den første endrer bare et individuelt galleri, mens det andre bruker en vanlig visningstype på alle gallerier samtidig.

For å angi visningstype for et individuelt galleri, må du besøke siden eller legge den inn i. Under sidetittelen og ved siden av Legg til medier, ser du et alternativ som heter Galleri. Klikk der, og velg galleriet du vil endre (eller opprett et nytt galleri). Du kan deretter velge visningstype og tilpasse andre skjerminnstillinger (for eksempel antall bilder per side):

Vis valg av type i NextGEN Gallery

For å angi visningstype for alle gallerier samtidig, naviger til Galleri> Galleriinnstillinger. Du kan velge visningstype du vil ha, og alle gallerier på nettstedet ditt vil bli oppdatert.

2. Legg til vannmerker for bilde

På enkleste vilkår er vannmerker små, falmede avtrykk på et fotografi eller kunstverk som identifiserer kunstneren. Mens den opprinnelig var designet for trykt fotografering, er dette også et nyttig verktøy for dine digitale bilder. Vannmerking gjør det mulig å beskytte bildene dine mot tyveri, siden ingen andre vil kunne gi bildene dine som sine egne.

For å bruke vannmerker i NextGEN, må du først lage dem ved å gå til Galleri> Andre alternativer> Vannmerker. Her kan du bestemme hvilken type vannmerke (bilde eller tekst), og bestemme hvor det skal plasseres på galleribilder:

NextGEN Gallery vannmerkeinnstillinger

Hvis du vil bruke vannmerket til individuelle bilder (eller til galleriet som helhet), naviger til Galleri> Administrer gallerier. Velg galleriet du vil legge vannmerket til, og velg deretter Sett vannmerke fra rullegardinmenyen:

NextGEN Gallery angir vannmerkeinnstillinger

Her kan du bruke vannmerket ditt på alle bilder, eller bare til noen få utvalgte. Du kan for eksempel velge å selge noen få bilder i galleriet ditt. I dette tilfellet anbefaler vi vannmerking av bildene for å beskytte deg mot tapt fortjeneste.

3. Endre hvordan galleriet ditt vises på siden

En annen nyttig funksjon som tilbys av NextGEN Gallery er muligheten til å endre måten et galleri vises på siden din. Dette gjør at du sømløst kan integrere gallerier på nettstedet ditt, uten å forstyrre den totale flyten.

For å se de tilgjengelige alternativene – og for å angi dem deretter – gå til siden eller innlegget der du ønsker å legge til galleriet. Klikk på Legg til galleri over innholdsboksen, og gå til Tilpass skjerminnstillingene rullegardinmeny under Vis gallerier tab:

Tilpass galleri visningsinnstillinger i NextGEN Gallery

Alternativene her lar deg angi antall bilder per side, aktivere paginering, velge en kantfarge, legge til bildetekstoverlegg og korrektur, og mer.

Du kan også tilpasse noen flere generelle innstillinger, inkludert maksimale dimensjoner og skjermutløsere, under Galleri> Galleriinnstillinger. Disse innstillingene blir brukt på alle nye gallerier (unntatt de som allerede er integrert i sider og innlegg), men kan overstyres ved å endre innstillingene for hvert enkelt galleri.

Konklusjon

Mange nettstedseiere finner seg i behov av en måte å enkelt vise sine bilder og bilder. Heldigvis, Imagely har laget en WordPress gallery plugin som kan hjelpe deg. Takket være den enkle bruken og utvalget av tilpasningsalternativer, gjør NextGEN WordPress gallery plugin lar deg laste opp, organisere og vise fotografiene sømløst.

Last ned NextGEN   Oppgrader til NextGEN Plus

I dette innlegget har vi vist deg hvordan du konfigurerer ditt første galleri med NextGEN. I tillegg introduserte vi deg for tre måter plugin-modulen lar deg tilpasse galleriene dine. For raskt å oppsummere kan du:

  1. Velg mellom forskjellige gallerivisningstyper.
  2. Legg til vannmerker i bildet.
  3. Endre hvordan galleriene dine vises på siden.

Har du spørsmål om hvordan du kan bruke NextGEN Gallery til å vise bilder på nettstedet ditt? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me