Mouseflow Heatmap Analytics for WordPress Review

Mouseflow Heatmap Analytics for WordPress Review

Å analysere heatmaps er en vitenskapelig tilnærming til optimalisering av konverteringsfrekvens for din nettbutikk eller nettsted. Det er en data-støttet måte å måle effektiviteten til landingssidene, kontaktskjemaene og kjøpstraktene dine. Mouseflow er en freemium heatmap analyse, økt replay og opptak verktøy. I denne artikkelen skal vi gå gjennom Mouseflow ved å integrere det med vårt favoritt CMS-verktøy – WordPress.


Hva er et Heatmap?

For de av dere som er ukjente med temaet varmekartanalyse, her er en enkel oversikt.

Heatmaps er en visuell representasjon av de mest aktive områdene på nettstedet ditt. En region som er mest klikket (for eksempel Start her menyelement i en blogg), vil vises rødt i et varmekart.

Varmekart i søkemotorer

søkemotorens varmekart

Utviklingen av varmekart om 10 år, kilde: To Octobers

La oss ta eksemplet med et varmekart i en søkemotor.

I Google (eller hvilken som helst søkemotor for den saks skyld) er de tre første søkeresultatene de mest klikkede linkene. Som et resultat er denne regionen representert med rødt i et varmekart, siden det er den “mest aktive” eller “varme” regionen i varmekartet. Koblingene som følger (dvs. den femte, sjette osv.) Lenker har et redusert antall klikk, og har “kjøligere” farger (oransje til gul til grønn til blå) i varmekartet.

Skjermdumpen over er en representasjon av hvordan varmekart har utviklet seg over en periode på ti år. Tilbake i 2005 brukte de å kalle det den “hellige trekanten”, noe som betydde at de første par bokstavene i de to første linkene ledet mesteparten av søkerens oppmerksomhet.

Ti år på rad har vi trent øynene våre for å skanne de første par ordene på topp 5-6 lenker. Dette gir oss det rektangellignende varmekartet som vi ser på høyre side av skjermdumpen.

Hva er sesjonsinnspilling og replay?

Heatmaps gir oss et godt innblikk i de mest aktive eller mest klikkede områdene på nettstedet. Ville det ikke være for kult å faktisk se hvordan en besøkende samhandlet med nettstedet ditt?

Bevegelsen til musen er en sterk indikator på hvor den besøkende er oppmerksom på nettstedet.

Øktopptak er den perfekte løsningen. EN økt er i all hovedsak hele aktiviteten som besøkende utfører i et enkelt besøk. Dette inkluderer tiden siden nettstedet ble lastet inn til da fanen (eller vinduet) ble lukket. Mouseflow poster de enkelte øktene til besøkende på nettstedet, og lar deg spille dem når som helst fra nettleseren din.

Å spille en innspilt økt heter det Session Replay. Det er faktisk en video av hele interaksjonen til besøkende med nettstedet. Dette inkluderer maskinskrevet informasjon (passord er alltid skjult), skjemainteraksjoner, klikk og all annen aktivitet.

Fordelene med sesjonsinnspilling og replay

Session Recording and Replay er et uunnværlig verktøy i tester av brukerinteraksjoner, A / B-testing og brukbarhetstesting – alt sammen med de live brukerne.

La oss ta et eksempel på en nedlastingsside for ebook. Det er en klassisk bruk-sak i blygenerering, der du gir brukeren noe (i dette tilfellet eboken), til gjengjeld for e-postadressen og tillatelsen til å sende e-post til dem. En øktopptak skulle vises hvordan brukerne dine samhandler med skjemaet, hvor mange som faktisk ender med å fylle skjemaet, antall felt en bruker fyller ut, før de slipper av osv..

Det er mange andre tilfeller der sesjonsopptak, replay og varmekart brukes til optimalisering av konverteringsfrekvens. I denne gjennomgangen vil vi dekke de fem beste funksjonene Mouseflow har å tilby:

 1. Heatmaps
 2. Øktopptak
 3. Økt replay
 4. Opptak av skjemaøkt
 5. Tilbakemelding innsamling

Vi dekker hvert av emnene i detalj i de følgende seksjonene.

Mouseflow-dashbordet

mouseflow heatmaps analytics dashbord

Et fugleperspektiv fra Mouseflow Dashboard

Mouseflows instrumentpanel gir deg et fugleperspektiv av de siste sesjonsopptakene og de populære varmekartene dine. Diagrammet representerer antall registrerte økter, og er proporsjonalt med trafikken nettstedet ditt får.

Heatmaps

Mouseflows varmekartanalyser støtter fem forskjellige dimensjoner, inkludert klikkvarmkart, bevegelsesvarmekart, rullevarmkart og geografisk varmekart. Vi evaluerer en enkelt side som inneholder et kontaktskjema, og tester den på tvers av hver av de fem typene varmekart.

Klikk på Heatmaps

Et klikkvarmkart representerer regionene som mottar det høyeste antallet klikk. Hver side har sin egen unike heatmap-representasjon. For eksempel på siden som inneholder et kontaktskjema, Sende inn -knappen ville registrere det høyeste antallet klikk.

klikk på varmekart i museflow for wordpress

Skjermbilde av et Click Heatmap i WordPress, laget med Mouseflow

Dette er et skjermbilde av klikkvarmekartet til en demo-webside, jeg bygde for denne opplæringen. Siden jeg bare har sendt inn kontaktskjemaet tre ganger, registrerer det tre klikk. Tre er et veldig lite tall som skal vurderes i et varmekart, og det er derfor det er uthevet i blått.

Bevegelse Heatmap

bevegelse varmekart i museflow for wordpress

Skjermbilde av en Movement Heatmap i WordPress, laget med Mouseflow

Bevegelsesvarmekartet representerer regionene på nettstedet med den høyeste bevegelsen. I skjermdumpen vil du legge merke til de blå lappene, som representerer lav aktivitet.

Oppmerksomhet Heatmap

Attention Heatmap er en interessant beregning. Det representerer områdene der brukerne bruker maksimal tid.

La oss ta dette skjermbildet for å forklare.

oppmerksomhet varmekart i museflow for wordpress

Skjermbilde av et Attention Heatmap i WordPress, laget med Mouseflow

Regionen i grønt har en gjennomsnittlig tidsbruk på 10,2 sekunder, mens regionene i rødt har en gjennomsnittlig tidsbruk på 21 sekunder. Dette antyder at de besøkende bruker en betydelig del av tiden sin på stedet i den røde regionen. I vårt tilfelle er det kontaktskjemaet.

Slik bruker du oppmerksomhet Heatmaps for å forbedre salgssidekopi?

Oppmerksomhetens varmekart kan være et utmerket verktøy for å måle hvor besøkende bruker mesteparten av tiden sin. Hvis du skriver en lang salgsside, vil du at leserne dine faktisk skal lese siden fra toppen (tilbringe mesteparten av tiden sin der), etterfulgt av attestene, og klikke på Kjøp nå knapp.

Derfor bør den øverste delen av salgssiden ideelt sett være rød, i et oppmerksomhetskart.

Hvis de besøkende er ikke når du leser de første linjene på salgssiden din, er det en tydelig indikator på at tonehøyde og kopi trenger arbeid.

Bla Heatmap

Et rullevarmekart representerer de mest rullede områdene på nettstedet ditt. Besøkende på nettstedet har en tendens til å raskt rulle ned fra overskriften og nå den delen der innholdet er.

Varmekartet for rulle er komplementært til oppmerksomhetens varmekart. Når oppmerksomheten er høy, er rullen lav. Du vet at noen har skummet gjennom kopien din når du ser et rødt område i rullevarmkartet. De gule til grønne områdene i et rullevarmekart indikerer bitene i kopien som besøkende synes er interessante eller nyttige. Brukt riktig, kan rullevarmekartet være et utmerket verktøy for å forbedre kopien til destinasjonssiden.

bla varmekart i museflow for wordpress

Skjermbilde av et Scroll Heatmap i WordPress, laget med Mouseflow

I veiledningen vår har jeg imidlertid rullet over alt, og det er derfor det hele er merket med rødt. Du vil merke at bunntekstregionen er i blått, noe som indikerer minimal blaaktivitet.

Hvor mange økter skal jeg spille inn?

Mouseflow gir deg muligheten til å velge hvor mange økter som skal spilles inn, ute av trafikken. Hvis innspillet ditt for eksempel er ⅓, blir en av hver besøksøkt registrert. Med andre ord, 30% av trafikkøkten din vil bli registrert.

Dette er viktig når det gjelder planlegging av bruken. Hver innspilte økt er en kreditt. Avhengig av planen du kjøper, må du justere prosentandelen av registrert trafikk, fra den totale trafikken.

En enkel måte å estimere dette tallet på er å slå opp Google Analytics-trafikkrapporten. Hvis du for eksempel får 1000 unike besøk per måned, og du vil spille inn, for eksempel 500 økter, vil du konfigurere Mouseflow til å registrere en av hver andre besøkende, dvs. 50% av trafikken.

Geografisk varmekart

geo-varmekart i museflow for wordpress

Skjermbilde av et Geo Heatmap i WordPress, laget med Mouseflow

Det geografiske varmekartet fremhever landene der de fleste besøkende kommer fra. Disse dataene er tilgjengelige i de fleste analyseprogrammer som Google Analytics eller Kissmetrics. Skjermdumpen over er fra demosiden, og det er derfor bare India fremheves.

trakter

ebook nedlasting trakt i mouseflow for wordpress

Eksempel på en eBook-nedlastningstrakt i WordPress, opprettet av Mouseflow

En trakt er en serie skritt en besøkende tar for å fullføre en handling på nettstedet ditt.

La oss si at du vil at besøkende skal laste ned en kopi av den nyeste e-boken, i bytte mot e-postadressen deres. Dette er en klassisk kampanje for generasjon av generasjoner, hjulpet av nedlasting av e-boken.

De handling du vil at besøkende skal fullføre, laster ned eboken. Denne handlingen har en eller flere trinn involvert.

La oss vurdere to trinn (eller sider) i denne handlingen for å holde ting enkelt.

 1. Den første siden er der besøkende leser om tilbudet og oppgir e-postadressen.
 2. Den andre siden er en bekreftelsesside, der besøkende ser nedlasting / knapper for PDF.

Dermed inneholder trakten for nedlasting av e-boken to trinn, som vist på skjermdumpen nedenfor.

ebook nedlastingstrakt i mouseflow for wordpress - setup

Opprette en ny trakt for nedlasting av ebook i WordPress ved å bruke Mouseflow

Mouseflow måler frafallet på hvert trinn i trakten. I vårt eksempel har vi ikke lastet ned eboken, og har forlatt nettstedet etter å ha sett den første (destinasjonssiden).

ebook nedlastingstrakt i museflow for wordpress - konverteringsfrekvens

Konverteringsfrekvens for en nedlastningstrakt for ebook i Mouseflow

Dette skjermbildet forteller oss at landingssiden har mottatt 5 besøkende, og ingen av dem kom til bekreftelsessiden.

Hvordan optimalisere konverteringsfrekvens ved hjelp av trakter i Mouseflow?

Trakter lar deg spore hvordan de besøkende oppfører seg på nettstedet ditt. De er utrolig nyttige når du oppdager de lekke områdene i konverteringstrakten. Når du har identifisert den lekker siden, kjenner du området til problemet. Du kan deretter optimalisere kopien av siden (eller i noen tilfeller fjerne siden helt) for å se om frafallshastighetene synker.

skjemaer

hvordan spore en form i wordpress ved hjelp av mouseflow

Sporing av skjemaer i WordPress ved bruk av Mouseflow

Mouseflow lar deg spore hvordan besøkende samhandler med skjemaene dine i WordPress. Dette er spesielt nyttig i B2B blygenerering og markedsføring av innhold, der kostnaden per lead er betydelig høyere, sammenlignet med B2C nettsted / produkt.

La oss vurdere WPExplorer testform som jeg har bygget for denne opplæringen.

form segmentering i museflow wordpress

Segmentering av felt i en sporet form i Mouseflow

Dette skjermbildet forteller oss at det var to besøkende på skjemaets side, og den maksimale tiden ble brukt i e-postadressefeltet. Du vil også merke deg at konverteringsfrekvensen er 0% siden jeg faktisk ikke sendte inn skjemaet etter å ha fylt ut det.

Slik forbedrer du utfylling av skjema ved å bruke Mouseflow?

Ved hjelp av Mouseflow vil du kunne finne ut de datakrevende feltene i skjemaet ditt, og måle tiden det tar å fylle et typisk skjema. Hvis antall felt i skjemaet ditt er for høyt, eller verre, uten betydning, kan det hende du merker at de besøkende dropper av på de bestemte feltene, innenfor skjemaet. Med Mouseflow vil du kunne identifisere disse feltene og optimalisere rundt dem, for til slutt å øke fullføringsgraden for skjemaet.

Hvordan spore et skjema i WordPress ved å bruke Mouseflow?

Sporing av et skjema i WordPress ved å bruke Mouseflow innebærer noen få trinn:

 1. Først konfigurerer du skjemaet ditt i WordPress og kopierer nettadressen
 2. Gå til skjema-siden i Mouseflow-oversikten og klikk på Ny skjema.
 3. Lim inn nettadressen du kopierte i trinn 1.
 4. Mouseflow gjenkjenner automatisk skjemaet fra siden, sammen med alle felt.
 5. Du kan tilordne et navn til hvert felt i skjemaet, slik at det er lettere å spore.
 6. Endelig, trykk Opprett skjema for å begynne å spore skjemainteraksjonene.

Tilbakemelding

Mouseflow lar deg lage vakre, ikke-påtrengende tilbakemeldingskampanjer for besøkende på nettstedet. Når alt kommer til alt er det å lytte til leserne / kundene dine en sikker måte å forbedre nettstedet ditt.

Slik ser en typisk tilbakemeldingskampanje ut:

tilbakemeldingskampanje i mouseflow wordpress

Tilbakemeldingskampanje i WordPress opprettet ved hjelp av Mouseflow

Når du har fullført undersøkelsen, er dette bekreftelsessiden.

tilbakemeldingskampanje i mouseflow wordpress

Bekreftelses- / takkeside for tilbakemeldingskampanjen

Hvordan lage en tilbakemeldingskampanje i WordPress ved å bruke Mouseflow?

La oss se hvordan man kan lage en tilbakemeldingskampanje i Mouseflow.

Logg inn på Mouseflow-dashbordet og klikk på Tilbakemelding fra venstre meny og klikk på Legg til ny kampanje.

Opprette en ny tilbakemeldingskampanje i Mouseflow

Du kan legge til så mange spørsmål du trenger, med minimum ett spørsmål. Svaralternativene inkluderer flervalg, tekstparagraf (liten / stor) eller en Net Promoter Score.

Du kan se en forhåndsvisning av spørsmålene og svaralternativene til høyre.

Til slutt definerer du innholdet på suksesssiden og klikker på neste.

Utløsere i tilbakemeldingskampanjen

Triggers definere når og hvor hver tilbakemeldingskampanje skal vises. Mouseflow tilbyr en rekke alternativer for deg å definere triggere. For eksempel i skjermbildet over:

 1. Tilbakemeldingskampanjen lastes så snart siden lastes inn.
 2. Det vil laste for alle besøkende, uansett om de er registrerte eller andre segmenterte brukere.
 3. Kampanjen lastes inn på alle sidene (selv om det er lurt å ikke vise den på påloggingssiden!)
 4. Et viktig alternativ – kampanjeformen vises bare en gang per bruker.

Når du har definert utløserne, klikker du på neste å fortsette.

Kill switch for en tilbakemeldingskampanje i Mouseflow

Endelig kan du velge å aktivere kampanjen, umiddelbart etter opprettelsen.

Det er imidlertid en god ide å først teste kampanjen på live-siden, ved å begrense den til en ikke-indeksert eller minst populær side, og se om dataene er samlet riktig. Når du har bekreftet at kampanjen fungerer, kan du distribuere den over hele verden.

Hva jeg liker med Mouseflow

Mouseflows intuitive grensesnitt og flere sporingsalternativer gjør det til en flott start for varmekartanalyse.

Freemium-modellen

mouseflow-priser

Mouseflow prismodell

Mouseflow opererer på en freemium-modell, og gir deg 200 gratis studiepoeng hver måned.

Hver kreditt tilsvarer en innspilt økt. Kreditter er imidlertid begrenset til 200 per måned, noe som betyr at hvis du ikke bruker det, mister du det.

I likhet med MailChimp (min favoritt leverandør av e-posttjenester), gir Mouseflow meg fleksibiliteten til å prøve tjenesten før jeg forplikter meg til den. Sammenlignet med de andre heatmap-analysetjenestene har Mouseflow en ganske konkurransedyktig prisstrategi.

Innebygd WordPress-kompatibilitet

mouseflow wordpress plugin

Mouseflow plugin-dashbord i WordPress

Mouseflow støtter integrasjoner med flere verktøy (mer om dette senere), inkludert WordPress. For å begynne å spore WordPress-nettstedet ditt med Mouseflow, bare last ned Mouseflow for WordPress plugin og aktiver den.

En ny oppføring kalt Mouseflow skal vises i venstre linje i WordPress-dashbordet.

legge til sporingskode på nettstedet i mouseflow i wordpress

Sette inn Mouseflows sporingskode i WordPress

Klikk på Sporingskode for å sette inn sporingskoden på ditt WordPress-nettsted. Du kan finne informasjon om sporingskoden for nettstedet fra Mouseflow-kontoen din, under innstillinger.

nettstedinnstillinger i mouseflow for wordpress

Informasjon om nettstedet i Mouseflow

Når det er gjort, vil Mouseflow begynne å registrere økter på ditt WordPress-nettsted.

Andre kule ting

Mouseflow’s Onboarding Process for nye brukere

Jeg liker Mouseflows nye onboardingsprosess for brukere, som gjorde meg kjent med alle de forskjellige alternativene i dashbordet. Jeg var i gang på under 10 minutter, uten å henvise til kunnskapsgrunnlaget. De har også noen kule treningsvideoer, pent organisert under seks kategorier.

Tredjeparts integrasjon 

Mouseflow integreres med over tretti tredjepartsprogramvare

Mouseflow støtter flere tredjepartsintegrasjoner, alt fra CMS til markedsføringsprogramvare til avansert programvare for programvarehåndtering. I skrivende stund støtter Mouseflow 30 native integrasjoner, gruppert under seks hovedkategorier:

 1. Content Management Systems: Annet enn WordPress, integrerer Mouseflow med Joomla, Drupal, Blogger og gode ol ‘HTML5 nettsteder. Det integreres også med populære nettstedbyggere som Squarespace og Weebly. Wix har ennå ikke til å få en dedikert integrasjon.
 2. E-Commerce: Mouseflow integreres med ledende open-source e-handelsprogramvare som Prestashop, Magento, 3dcart og populære betalte løsninger som Shopify.
 3. Analytics: Du kan integrere Mouseflows data med populær analyseprogramvare som Google Analytics, Adobe Analytics og spesialiserte data som Kissmetrics og Coremetrics.
 4. markedsføring: Mouseflow støtter ledende markedsføringsprogramvare som Hubspot, Instapage, Unbounce, Optimizely og andre.
 5. Kundeservice: Hjelpesiktig kundesupport i sanntid er et hjørnesteins krav for en vellykket virksomhet og langsiktig stabilitet. Mouseflow integrerer også med ledende kundesupport og helpdesk programvare som Zendesk, Olark, Freshdesk og Zopim.
 6. Tag Management: Attribusjon er nøkkelen til å måle markedsføringstiltak og avkastning. Det er avansert programvare for taghåndtering som Segment.io og Google Tag Manager. Mouseflow integreres naturlig med disse, sammen med Ensighten og Tealium.

Foruten dette har Mouseflow også en kraftig REST API, som du kan få tilgang til data fra hvilken som helst tilpasset portal.

Mouseflow klientell

Mouseflow har noe kick-ass-klientell

Mouseflow brukes av noen av de største navnene i bransjen, inkludert Hubspot, Optimizely og Intuit. I skrivende stund er kundegrunnlaget over 100 000.

Pakk inn

Nettstedsanalyse er et blomstrende felt i dagens oppmerksomhetsunderskuddsøkonomi. Millioner av dollar skjenkes til finansiering av ny forskning og løsninger for analyse og attribusjon. Mouseflow er en perfekt start for enhver markedsfører å bli kjent med det grunnleggende i varmekartanalyse.

La oss ta en rask oversikt over hva vi har dekket så langt:

 1. Hva er varmekart?
 2. Hvordan øktopptak og replay hjelper i brukeratferdsanalyse
 3. Mouseflows funksjoner inkludert varmekart (klikk, bevegelse, oppmerksomhet, bla og geo), trakter, skjemaer og tilbakemeldingskampanjer.
 4. Slik konfigurerer du WordPress og Mouseflow
 5. Avkjøler ting om Mouseflow, inkludert 30+ tredjepartsintegrasjon og evig-fri plan.

Som alltid lar jeg deg være med et spørsmål. Bruker du heatmap-analyse på nettstedet ditt? I så fall hvilken programvare bruker du? Er funksjonelt bedre enn Mouseflow? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map