Matomo Analytics: Gratis selvhostede WordPress Analytics

Trafikk er livsnerven til et vellykket nettsted. Uten trafikk har du et god-for-ingenting nettsted, uansett hvor bra tilbudet eller produktet ditt er. Og det er ikke bare trafikk, men riktig type trafikk. Med andre ord, du trenger det målrettet trafikk å utvide nettstedet ditt derav virksomhet.


Men for å drive målrettet trafikk, må du forstå brukerne dine. Og for å forstå brukerne dine, trenger du en analyseløsning. Vanligvis løper vi hovedsakelig til Google Analytics fordi – publikumsmentalitet.

Men er Google Analytics den beste analyseplattformen der ute? Ikke nødvendigvis, spesielt siden det er en tredjepartstjeneste som du ikke har kontroll over. I tillegg kan det være litt vanskelig å konfigurere for både nybegynnere og proffe. Og nylig begynte de å skjule noen nøkkelord.

Tast inn Matomo Analytics og ting begynner å lete etter WordPress-brukere overalt. Matomo Analytics er en gratis analytics-plugin som du installerer på WordPress-nettstedet ditt som er hostet.

Det betyr at du eier alle analysedataene dine, og at ingen vil skjule nøkkelord for deg. Å sette opp hele saken er superduper komfortabel; vil du være i gang om få minutter.

For strømbrukeren tilbyr Matomo Analytics deg et bredt utvalg av premium tillegg, slik at du bedre kan forstå kundene dine. Nå trenger du ikke å stole på tredjeparts analysetjenester, f.eks. Google Analytics, for å forstå dine besøkende.

I dagens Matomo Analytics-gjennomgang gjør vi de vanlige tingene vi gjør i alle de andre vurderingene. Vi dekker det vi jobber med (Matomo Analytics), funksjonene (det er massevis), og installerer til slutt plugin-en (vanligvis den morsomme delen). Jeg håper du får det veldig bra.

Hva er Matomo Analytics?

matomo wordpress analytics plugin

Matomo Analytics er en gratis WordPress-plugin som hjelper deg å spore nettstedstrafikken raskt. I følge utviklerne er Matomo Analytics “… det # 1 brukte Google Analytics-alternativet som tilbyr et kraftig utvalg av funksjoner, sikkerhet og beskytter personvern for brukerne dine.”

Det er en strålende WordPress-analyseløsning som gir deg full kontroll over analysedataene dine. “Ved å være vert for webanalyse på serverne dine, er det ingen tredjeparter som tar eierskap, ingen salg på data og ingen som ser inn.”

Det er flott, ikke sant?

Det er ikke alt, Matomo Analytics er enkelt å konfigurere (i motsetning til Google Analytics) og kommer med en utmerket pakke med funksjoner. Med et tidsbesparende brukergrensesnitt vil du bedre forstå de besøkende og lære hvordan du kan forbedre nettstedet ditt på kort tid.

Hovedplugin er gratis å laste ned og bruke, men utviklerne tilbyr deg en rekke premiumtillegg som utvider et allerede kraftig analytisk plugin. Matomo Analytics er en passende analyseplattform for alle typer WordPress-nettsteder, fra e-handel til personlige blogger og bedriftsnettsteder til sosiale nettverk, blant andre.

Nå som du vet hva vi jobber med, la oss dekke noen av funksjonene Matomo Analytics tilbyr.

Matomo Analytics-funksjoner

matomo analytics funksjoner

Matomo Analytics er full av finesse med alle funksjonene du trenger for å spore trafikken, forstå kundenes behov og forbedre nettstedet ditt deretter. Over 1 million nettsteder er avhengige av Matomo Analytics-plattformen for å overvåke trafikk, noe som betyr at du er i trygge hender.

Når du har installert Matomo Analytics, kan du forvente funksjoner som:

 • Netthandelanalyse – Du kan enkelt forstå kundenes kjøpsatferd slik at du kan øke salget og inntektene dine effektivt. Du kan raskt fortelle populære steder, kanaler som fungerer best, enheter som brukes av brukere, hvor engasjerte kunder er og mye mer. Se enkelt samlet inntekt, antall ordrer, konverteringsfrekvens, kampanjesøkkelord, forlatte vogner og så mye mer.
 • Kampanjesporing – Spor enkelt resultatene fra kampanjene dine siden du raskt kan opprette sporbare URL-adresser takket være verktøyet Matomo Analytics URL Builder. Nettadressene inkluderer parametere som er nyttige for e-handel og målkonvertering. Nå kan du umiddelbart fortelle hvilken anskaffelsesmetode som gir deg mest trafikk. Er det Google AdWords? Facebook? Epost markedsføring? Matomo Analytics har svarene.
 • Besøksprofiler – Matomo Analytics tilbyr deg en Besøk-fane som gir deg mye informasjon om de besøkende. Du kan identifisere målgruppen og områdene med høy ytelse for bedriften din, hvor du kan maksimere når du skal konvertere kundene dine. Matomo Analytics lar deg se livsturen for hver besøkende. Du kan også se hvilke handlinger brukerne fullfører når de er på nettstedet ditt.
 • Tag manager – Plugin-en leveres med en kraftig tag manager som lar deg distribuere forskjellige sporingskoder med relativt enkelhet. Takket være den sentraliserte Matomo-plattformen kan du legge til koder uten å legge til kode direkte på nettstedet ditt.

Det er mer…

 • Intuitivt dashbord – Å bruke Matomo Analytics er en lek, takket være intuitive dashbord som gir deg mye informasjon på et øyeblikk. Du kan raskt finne dyp innsikt i hvordan brukere engasjerer seg i virksomheten din.
 • segmentering – Matomo Analytics gjør det utrolig enkelt å dele opp store publikum i mindre grupper for laserskarp målretting.
 • Trafikkrapporter i sanntid – Matomo Analytics viser deg hvem som er på nettstedet ditt i sanntid. Funksjonen er bemerkelsesverdig nyttig hvis du har tidssensitive tilbud og trenger å spore trafikken din i sanntid. Hvis du rullerer ut et nytt produkt eller en funksjon, kan du raskt fortelle hvordan brukere mottar nyhetene.
 • Omfattende geolocation rapporter – Du kan raskt finne hvor besøkende er takket være detaljerte rapporter som leveres med kart. Du kan se populære kontinent, land, byer, regioner, nettleserspråk og internettleverandører med et enkelt klikk.

Andre funksjoner inkluderer:

 • Importer / eksporter funksjoner – Matomo Analytics gir deg sjansen til å importere Google Analytics-rapportene dine. Videre kan du eksportere Matomo Analytics-rapportene med et enkelt klikk.
 • Rapporter sammenligninger
 • Støtte for WP REST API og andre APIer
 • Inkluder enkelt bestemte brukerroller, besøkende og sider fra spores
 • Gi kolleger tilgang til rapportene dine
 • Støtte for WP Multisite

Betalte funksjoner:

 • Heatmaps og øktopptak
 • Formanalyse
 • Media analyse
 • trakter
 • SEO-funksjoner
 • Tilpasset rapportering
 • kohorter
 • Brukerflyt

Ovennevnte er bare et lite utvalg av funksjonene. Matomo Analytics har hundrevis av andre funksjoner vi trenger et helt blogginnlegg for å dekke alle.

La funksjonene være ute av veien, la oss installere Matomo Analytics.

Hvordan installere Matomo Analytics i WordPress

Å installere og konfigurere Matomo Analytics er like enkelt som A, B, C. Det er mye enklere enn å konfigurere Google Analytics. Men før noe, har Matomo Analytics noen få minimumskrav til systemet for å fungere problemfritt:

 • PHP-minnebegrensning = 128 MB, 256 MB anbefalt
 • PHP 7.2 og nyere
 • Hvis du har et nettsted med høy trafikk eller driver mange nettsteder med WordPress multisite, anbefaler utviklerne Matomo på stedet eller Matomo Cloud og WP-Matomo-plugin i stedet

La oss installere Matomo Analytics. Det er en gratis plugin som er tilgjengelig på WordPress.org, så du vet at det kommer til å være enkelt.

Navigere til Plugins> Legg til nytt:

hvordan du installerer ny wordpress plugin

Deretter skriver du inn “Matomo Analytics” i søkefeltet i søkefeltet, og når du har funnet pluginen, trykker du på Installere nå -knappen, som vist nedenfor.

installere matomo analytics plugin

Etter det aktiverer du plugin:

aktivering av matomo analytics wordpress plugin

Aktivering av plugin-en legger til et Matomo Analytics-element til WordPress admin-dashbordet. Neste, gå til Matomo Analytics> Kom i gang, som vi fremhever nedenfor.

matomo analytics wordpress plugin

På Kom i gang skjerm, får du mye informasjon. Deretter klikker du på Aktiver sporing nå -knappen, som vist nedenfor.

matomo analytics

Som du ser på siden over, kan du legge til [Matomo_opt_out] kortkode til siden for personvernregler slik at brukere kan velge bort sporing.

Annet enn det, kan du velge å aldri vise Kom i gang siden lenger, og lær mer om Matomo Analytics. På samme side kan du enkelt finne hjelp via brukerveiledninger, fora, diverse premium støtteplaner og mer.

La oss gå videre.

Etter å ha klikket på Aktiver sporing nå -knappen, Matomo Analytics er klar til å gå. La oss nå dekke noen av de tilgjengelige alternativene.

Jeg gikk videre og sendte litt simulert trafikk til teststedet mitt ved hjelp av en bot, du vet, bare for å sjekke om plugin fungerer som annonsert, og gjett hva? Det fungerer! Den registrerte både bottrafikk og forekomstene mine da jeg kom inn på eksempelsiden. Her er skjermdumpen:

matomo analytics

For å få tilgang til siden ovenfor, naviger til Matomo Analytics> Rapportering, som vist under.

matomo analytics rapportering

For å få tilgang til Matomo Analytics Tag Manager (slik at du kan legge til tredjeparts sporingskoder), naviger til Mamoto Analytics> Tag Manager, som vi fremhever nedenfor.

matomo analytics tag manager

Hvis du gjør det, fører du til følgende side:

matomo analytics tag manager

På siden over kan du opprette en tag som vi gjorde i en forrige artikkel. Prosedyren forblir den samme.

For å få tilgang til Matomo Analytics-innstillingene, naviger til Matomo Analytics> Innstillinger, som vi detaljer nedenfor.

matomo analytics innstillinger

Matomo Analytics gratis og premium tillegg

Matomo Marketplace lar deg installere massevis av gratis og premium tilleggsprogrammer, slik at du kan ta din Matomo til neste nivå:

matomo analytics markedsplass

For å installere Matomo-tillegg i WordPress-administratoren din, må du først installere Matomo Marketplace for WordPress-plugin.

Hvordan? Navigere til Matomo Analytics> Markedsplass, og klikk på Last ned Matomo Marketplace for WordPress-knappen som vist nedenfor.

matomo markedsplass for wordpress

Lagre Matomo Marketplace-plugin på datamaskinen din.

Naviger deretter til Plugins> Legg til nytt:

hvordan du installerer ny wordpress plugin

Neste, klikk på Last opp plugin, velg Matomo Marketplace-plugin du lastet ned, og trykk deretter på Installer nå-knappen:

installere matomo markedsplass

Klikk deretter for å aktivere Matomo Marketplace. Når Matomo Marketplace for WordPress-plugin er aktiv, er du klar til å rocke festen. La oss starte med gratis plugins.

Installere gratis Matomo Analytics-tillegg

Det er enkelt å installere gratis Matomo Analytics-tillegg. Navigere til Matomo Analytics> Markedsplass og klikk på fanen Installer plugins:

installere gratis matomo-tillegg

Bare trykk på Installer-koblingen ved siden av respektive plugin (se bildet over). Matomo Analytics tilbyr totalt 66 gratis tillegg i skrivende stund.

Installere Matomo Analytics Premium tillegg

For å installere premium tillegg, må du først aktivere din Matomo Analytics-lisens. Første innlogging til din Matomo Analytics-konto, og klikk på Nedlastinger:

matomo analytics-konto

Bla til bunnen av skjermen, og velg Klikk for å vise lisensen din link:

matomo analytics lisens

Husk å kopiere lisensnøkkelen din siden vi trenger den til neste del.

Gå tilbake til WordPress admin-dashbordet. Navigere til Matomo Analytics> Markedsplass, og klikk på abonnementer fane. Lim deretter lisensen og klikk på Lagre lisensnøkkel knapp:

matomo lisens aktivering

Etter å ha aktivert lisensen, vil Matomo Analytics omdirigere deg til fanen Installer plugins, hvor du finner både gratis og premium tillegg..

Deretter trykker du bare på koblingen Installer under premiumtillegget du ønsker å installere. På dette møtet tilbyr Matomo ni premium tillegg.

Jeg gikk foran og prøvde premium tilleggene. Nedenfor finner du korte beskrivelser av hva hvert premiumtillegg gjør.

kohorter

Du vil alltid at besøkende skal komme tilbake til nettstedet ditt for mer av det fantastiske innholdet og produktene dine. Enda viktigere er at du vil at besøkende skal holde seg, fordi jo lenger de gjør det, jo mer innvirkning har du og jo mer penger vil du tjene.

Matomo Analytics Cohorts-tillegget hjelper deg å spore dine besøkende bevaringsinnsats over tid, slik at du kan holde dem engasjert og komme tilbake for mer. Det lar deg se hvordan nettbesøkene dine oppfører seg på og etter anskaffelsesdatoen. Med andre ord, Cohorts hjelper deg å:

 • Se hvor lenge nye besøkende holder seg rundt før du forlater nettstedet ditt.
 • Vis bestemte tidsperioder der engasjementet synker
 • Forstå hvorfor noen besøkende i estore ikke kjøper selv etter at du har besøkt mange ganger
 • Bestem appbruken din, og
 • Generelt sporer oppbevaringsinnsatsen din

Tilpassede rapporter

tilpassede rapporter

Du har forretningsbehov og mål, som er at du sporer trafikken. Vi startet med å si fra den rette trafikk er livsnerven til ethvert nettsted, og for å kartlegge målgruppen din, er det viktig å få handlingsdyktige innsikter og beregninger. Med riktig informasjon kan du eliminere friksjon i kjøpsprosessen ved å finjustere appen eller nettstedet ditt.

Nå er Matomo Analytics et robust verktøy som tilbyr deg et fantastisk sett med standardrapporter. Likevel, som med alle andre verktøy, kan du gå glipp av viktig informasjon. I det siste måtte du enten gi avkall på informasjonen, eller lage regneark manuelt, noe som er tidkrevende og utsatt for feil.

Men Matomo endrer alt dette med Custom Reports, et premiumtillegg som lar deg hente ut så mye info du vil fra trafikken din. Du har over 200 forskjellige beregninger for å få nøyaktig den innsikten du trenger. Ja, 200, pluss at du kan tilpasse rapportene dine omfattende med visualiseringer og filtre.

Skjema Analytics

formanalyse

Jeg vedder på at pengene mine har minst en form et sted på nettstedet eller webapplikasjonen din. Skjemaer kan variere fra kommentarskjemaer, bestillingsskjemaer, abonnement på nyhetsbrev, kontaktskjemaer, leiesider og så videre. Og hvorfor er former viktige igjen? Ja, det stemmer, det er et viktig kontaktpunkt med besøkende og potensielle kunder.

Vil du ikke ha et bedre bilde av hvordan kunder og lesere samhandler med skjemaene dine? Tenk på hva du kan oppnå med alle disse dataene. Du ville vite kundens smertepunkter, og hvordan de samhandler med skjemaene dine på nettet. Du kan til og med spore formkonverteringer og gjøre mye mer. Takk til Forms Analytics.

trakter

trakter

Si at du vil at utsiktene skal komme til hjemmesiden din, klikk på en “Kontakt oss” -knapp, fyll ut kontaktskjemaet og trykk på send-knappen. Etter det kan det være lurt å omdirigere utsiktene til en takkeside, blogg eller hva som helst. Hver handling potensielle kunder tar for å kontakte deg er en del av en trakt.

For å gjøre forretninger med deg, må du at besøkende skal følge en forhåndsdefinert “rute” på nettstedet eller appen din. Det er din jobb å lede besøkende fra inngangsstedet til målet. Og for å få mest mulig ut av denne “ruten”, må du forstå hvordan besøkende beveger seg ned trakten din.

Her er en flott Matomo-video som beskriver hvordan en trakt fungerer:

Kos deg med ��

Heatmap & Session Recording

Matomo Analytics er gaven som aldri slutter å gi. Med premium-tillegget Heatmap & Session Recording, kan du “… virkelig forstå de besøkende ved å se hvor de klikker, holder musepekeren og ruller.” Det er som øyesporing, men billigere og enklere å installere.

Heatmaps viser hvor nettbesøkende klikket, hvor langt de rullet og hvor de beveget musen. Alle disse dataene hjelper deg med å vite om innholdet ditt engasjerer seg og identifisere hvor brukerne tar hensyn.

Session Recordings derimot, lar deg spille inn ruller, musebevegelser, klikk, skjemainteraksjoner, etc. Senere spiller du videoen på nytt for å se hva besøkende gjør på nettstedet ditt. Så søtt?

Media Analytics

matomo media analytics

Videobruk har vokst enormt med flere markedsførere som ønsker å øke trafikken, sidevisninger, konverteringer og til slutt salg. Det samme gjelder lyd som podcaster, lydbøker og så videre. Og multimedia kommer ingen vei.

Men vet du hvordan publikum ser på videoene dine? Hvordan hører de på lyd? Kan du tydelig opprette forbindelsen mellom mediebruk og andre trafikkmålinger? Hvem ser på videoene dine? Hvor lenge? Dette er bare noen av spørsmålene som Media Analytics-tillegget hjelper deg å svare på.

Flerkanals konverteringsattribusjon

flerkanals attribusjon

For et nettsted eller en app kan trafikk komme fra mange forskjellige kilder. Kanskje driver du trafikk fra Google-annonser, Facebook-annonser, organisk søk ​​og sosiale henvisninger. Hvordan vet du hvilken trafikkilde som gir flest resultater når det gjelder konverteringer, blant andre beregninger?

Det er viktig at du vet hvor du skal markedsføre budsjettet. Hvis organisk søk ​​gir deg kvalitetstrafikk, har du det bedre å omdirigere ressursene til det som fungerer, si, SEO. Nå trenger du ikke å lure på, hvilken trafikkilde som konverterer best. Du har Matomo flerkanals konverteringsattribusjon når det gjelder og vil.

Søkemotors nøkkelord Resultat

søkemotor nøkkelord ytelse

Et nøkkelord – den hellige gral av søkemotortrafikken. Hva ville du ikke gjøre for å legge hendene på alle søkeordene kundene dine bruker i Google og Bing, blant andre? Hvis du kjenner nøkkelordene dine, kan du lage svært målrettet og relevant innhold og tilbud som fungerer som magi. Det har blitt gjort mange ganger før, og du kan gjøre det også.

Søkemotoren Nøkkelord ytelse ytelse viser deg alle søkeordene potensielle kunder bruker. Du kan se populære søkemotorer, tekstnøkkelord, kombinerte nøkkelord, bilde nøkkelord og video nøkkelord. Tillegget lar deg se behovene til målgruppen din ett sted.

Brukere flyter

matomo analytics brukere flyter

Og sist, men ikke minst, har vi Premium-tillegget til brukere. Tillegget er en visuell representasjon av stiene brukerne går gjennom nettstedet eller appen din. Brukernes flyt kan du raskt bestemme brukernes behov siden du kan se hvordan brukere navigerer på nettstedet ditt.

På et øyeblikk kan du se hvor brukere går ut og andre faktorer som kan skade skadede konverteringsfrekvenser. Rapportene du innhenter fra Brukere, kan hjelpe deg sterkt når du optimaliserer nettstedet, appen eller produktet ditt. Tillegget lar deg nøye undersøke trafikk som gikk gjennom en bestemt side.

Og det er det. Hva nå?

På Matomo Analytics-menyen har du Diagnostics and About-sidene, som vi ikke trenger å dekke. Matomo Analytics-plugin er enkel å konfigurere og bruke.

Det er ekstremt enkelt å installere Matomo Analytics på WordPress-nettsteder (og innebærer ikke å redigere temafilene dine), for ikke å nevne at pluginen i seg selv integrerer med mer enn 100 favorittverktøy..

Jeg har en følelse av at du ikke vil gå glipp av Google Analytics fordi Matomo Analytics tilbyr flere funksjoner og en mer strømlinjeformet måte å få tilgang til trafikkdata som du også får beholde.


Hvordan sporer du trafikk på WordPress-nettstedet ditt? Hva har du å si om Matomo Analytics WordPress-plugin? Har du brukt det før? La vi noe ligge ute? Hvis du installerer og prøver plugin-modulen nå, hva er synspunktene dine?

Gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me