mailpoet vs mailchimp sammenligning

Når det gjelder markedsføring via e-post, er noe av det beste jeg liker med WordPress det store antallet plugins det har å tilby! Selv om det ser bra ut på overflaten, kan det noen ganger være utfordrende å velge riktig plugin.


Bekymre deg ikke! Hensikten med denne artikkelen er å hjelpe deg med akkurat det! Vi skal sammenligne to e-postmarkedsføringsløsninger for WordPress – Mailchimp og MailPoet.

Mot slutten av dette innlegget vil du ha lært fordeler og ulemper ved begge tjenestene, og forhåpentligvis være i stand til å velge riktig e-postmarkedsføringsløsning for å utvide virksomheten din. La oss komme i gang!

MailPoet vs Mailchimp

MailChimp, som alle vet, er en bransjeledende e-postmarkedsføringsplattform. Tilbake i 2001, hva startet som et sideprosjekt å sende bedre nyhetsbrev, har i dag omgjort til et alt-i-ett markedsføringsplattform for voksende virksomheter, med millioner av kunder over hele verden. I dag tilbyr Mailchimp så mye mer enn bare e-postmarkedsføring – inkludert destinasjonssider, innlegg i sosiale medier, Facebook- og Google-annonser, ommålrette annonser, automatisering av markedsføring og mer.

MailPoet, på den annen side, er en enkel ennå kraftig e-postmarkedsføring-plugin, bygget med WordPress i tankene. Med andre ord, MailPoet er en WordPress-sentrisk e-postmarkedsføring-plugin.

MailPoet gjør en ting, og det gjør det veldig bra. Den sender gode e-poster, direkte fra WordPress. Med andre 300 000 brukere over hele verden er det nettopp to ting som gir MailPoet et konkurransefortrinn:

 • Alt inne i WordPress: Du kan designe og sende nyhetsbrev uten å måtte forlate WordPress-oversikten.
 • Minimal læringskurve: MailPoet er superenkelt å sette opp – så mye at du kan sende din første e-postkampanje innen 15 minutter.

For å holde ting enkelt skal vi bare diskutere funksjonene som er knyttet til markedsføring via e-post. Vi har delt sammenligningsprosessen i flere beregninger, og har også valgt en vinner for hver.

Når du velger et e-postmarkedsføringsplugin, bør du imidlertid tildele en høyere vekt til beregningene som er viktigere for deg. For eksempel, hvis brukervennlighet er av største viktighet for deg, bør du tilordne 50-60% av vekt til metoden “brukervennlighet”, og dele resten blant andre.

Greit da, la oss komme i gang med beregningene, skal vi?

1. Markedsføring på e-post innen WordPress

Typer e-postmarkedsføringskampanjer i MailPoet

Typer e-postmarkedsføringskampanjer i MailPoet

MailPoet er en av få e-postmarkedsføringsprogrammer i markedet som lar deg designe, bygge og sende, både manuelle og automatiserte e-postkampanjer, direkte fra WordPress-dashbordet..

I motsetning til Mailchimp, krever ikke MailPoet registrering eller kontoaktivering. Du installerer / konfigurerer plugin-en, design e-posten din og trykker send. Nyhetsbrevet ditt er på vei til abonnentene dine.

Enkelt sagt, med MailPoet kan du kjøre din hel e-postmarkedsføring, uten å måtte forlate WordPress-oversikten. Selv om MailChimp kan tilby tilleggsfunksjoner (for de som er villige til å investere i dem), er MailPoet i denne beregningen den vinnende vinneren.

Vinner: MailPoet

2. Læringskurve

Mailchimp til WordPress-konfigurasjonsalternativer

Konfigurasjonsalternativer for Mailchimp og WordPress

Jeg må innrømme – Mailchimp har litt av en læringskurve når det gjelder sending av nyhetsbrev. Misforstå meg ikke – det har et strålende brukergrensesnitt og et tonn av flotte funksjoner. Før du selv kan sende et nyhetsbrev i Mailchimp, må du imidlertid utføre en hel del konfigurasjon (om enn en gang) – for eksempel domenekontroll, koble API-nøkkelen din til Mailchimp WordPress-plugin og et par andre trinn ( hvis påkrevd).

Selv om denne prosessen kan være spennende å markedsføre proffer, kan den være litt skremmende for folk som leter etter en enkel markedsføringsløsning via e-post. Og det er der MailPoet trives.

MailPoets installasjonsprosess er så enkel som å installere en WordPress-plugin. Du trenger bare å velge din e-postleveringspartner (mer om det senere), og du er god til å gå. Du kan begynne å designe kampanjer umiddelbart etter! Det er ikke nødvendig å bli kjent med et nytt grensesnitt. Kampanjebyggeren er intuitiv og enkel (takket være dra og slipp-funksjonalitet).

Når det gjelder litt kompliserte kampanjer – som automatiske e-postmeldinger etter varsling – vil du dessuten se at det er mye enklere å lage slike kampanjer i MailPoet!

Vinner: MailPoet

3. Rapportering: E-poststatistikker og Analytics

illustrasjon av dashbordrapport for postpoet

Illustrasjon av Mailchimp Reporting-dashbordet

MailPoet tilbyr grunnleggende e-poststatistikker som åpen rente og klikkfrekvens i deres gratis versjon. For avanserte leveringsrapporter og detaljerte åpne / klikkfrekvenser, trenger du en betalt versjon av plugin-modulen. Morsomt faktum: MailPoet tilbyr en Premium for gratis plan hvis du har 1000 abonnenter eller mindre. (Mer om dette senere).

Mailchimps analyser er imidlertid på et helt annet nivå. Gratisversjonen gir deg avanserte leveringsinnsikt, åpne / klikkfrekvenser, sammenligning med bransjegjennomsnitt, topplenker, topplasseringer og mye mer. Det er unødvendig å si at Mailchimp vinner denne beregningen ved en måneskot!

Vinner: MailChimp

4. E-postkampanjer: Send e-postmeldinger

MailPoet Email Builder

MailPoet e-postbygger

Både Mailchimp og MailPoet har gode dra-og-slipp-e-postbyggere. MailPoet tilbyr over 50 forhåndsbygde e-postmaler i gratisversjonen, mens de fleste av Mailchimps maler er tilgjengelige i den betalte planen.

Mailchimps e-postbygger tilbyr noen kjempefine forbedringer, for eksempel muligheten til å sette inn GIF-er, Instagram-innlegg og mer. (De har omadressert e-postbyggeren til “Content Studio”).

Bortsett fra nyhetsbrev, kan du sette opp drypp e-postkampanjer i Mailchimp så vel som i MailPoet.

Så langt er det et bånd mellom de to e-posttjenesteleverandørene. Imidlertid når det gjelder legg ut e-postmeldinger, MailPoet trumfer over Mailchimp. La meg forklare hvorfor.

Imidlertid når det gjelder legg ut e-postmeldinger, MailPoet trumfer over Mailchimp.

Mailchimp sender e-postmeldinger ved å analysere WordPress-nettstedets RSS-strøm. Som standard sender WordPress hele innleggets innhold i RSS-strømmen. (Du kan også velge å sende bare innleggssammendraget i stedet for hele innholdet).

Denne begrensningen hindrer Mailchimp i å virkelig tilpasse e-postmeldinger om e-post. Den kan bare plukke opp individuelle innlegg (dvs. oppføringer) i RSS-feeden, og plassere dem i e-posten.

På den annen side gjør MailPoets robuste integrasjon med WordPress det mulig å trekke postinformasjonen direkte fra WordPress-databasen. Dette gjør at MailPoet kan tilby massevis av tilpasningsalternativer i sitt Automatisk siste innhold modul (finnes i e-postbyggeren). Disse alternativene inkluderer innleggstittel, utdrag, fullt innlegg om innhold, forfatterinfo, omtalt bilde, kategori / koder og mer.

Som et resultat kan du opprette langt mer tilpassede e-postmeldinger om postvarsling med MailPoet, sammenlignet med Mailchimp.

Tilpasningsalternativer i MailPoets e-postbyggere

Tilpasningsalternativer i MailPoets e-postbyggers modul “Automatisk siste innhold”

Dess, opprette e-post etter varsling i MailPoet er ganske enkelt og tar mindre enn 15 minutter. Imidlertid, med Mailchimp, vil til og med litt tilpasning kreve at du forstår og bruker RSS-flettemerker, som kan være litt for komplisert for mange mennesker.

Vinner: Slips (nyhetsbrev og dryppkampanjer), MailPoet (legg ut e-postmeldinger).

5. E-postleveringsalternativer

E-postleveringsalternativer i MailPoet

E-postleveringsalternativer i MailPoet

MailPoet tilbyr tre forskjellige alternativer for e-postlevering:

 1. Send e-post via webhotellet: Selv om denne metoden effektivt reduserer e-postmarkedsføringskostnadene dine til null, vil jeg ikke anbefale det, siden det har dårlige e-postleveringspriser. Dessuten, hvis du overskrider vertens e-post sending grense, du er mottakelig for varsel om overbruk av ressurser, og kanskje til og med kontostatus eller avslutning.
 2. E-postlevering via tredjeparts tjenester: MailPoet støtter tredjeparts e-postleveringstjenester som Amazon SES eller Sendgrid for å sende e-post.
 3. E-postlevering via MailPoets e-postsendingstjeneste: MailPoet tilbyr også sine veldig egen e-post sendingstjeneste som er optimalisert for levering av e-post, og er i stand til å sende oppover 50.000 e-poster per time. Du kan glede deg over denne tjenesten i gratisplanen for å sende ubegrensede e-postmeldinger, for opptil 1 000 abonnenter.

Mailchimp tilbyr leveringsrater for e-post i verdensklasse ettersom e-postene sendes via den bransjeledende nettverksinfrastrukturen.

6. Free Plan Showdown: Abonnenter og e-postgrenser

MailPoet Forever Free Plan for opptil 1000 abonnenter

MailPoets Forever Free Plan for opptil 1 000 abonnenter

Mailchimp tilbyr en gratis plan som har en grense på 2 000 abonnenter, med en maksimal e-post sendingskapasitet på 12 000 e-poster per måned.

MailPoet tilbyr sin Premium-versjon gratis opptil 1000 abonnenter. Dette betyr at du kan glede deg over alle premiumfunksjonene MailPoet har å tilby – for eksempel fjerning av MailPoet-merkevaren, avansert analyse og WooCommerce-e-postmeldinger – alt gratis!

Det er to takeaways i denne delen:

 1. MailPoet tilbyr ubegrenset e-post per måned til 1000 abonnenter; mens Mailchimp begrenser det til 12 000 e-poster per måned for opptil 2 000 abonnenter.
 2. For det andre er MailPoet sannsynligvis den eneste plugin i markedet som gir deg hele premiumfunksjonene i den gratis planen, begrenset til 1 000 abonnenter..

Vinner: MailPoet eller MailChimp (avhengig av brukerens krav)

7. Sammenligning av betalte planer

Mailchimp premium planalternativer 2019

Mailchimps premiumplaner – 2019

Mailchimp tilbyr a abonnent-baserte og en prisgunstig modell. De abonnentbaserte planene tilbyr forskjellige grader av funksjoner som starter på:

 • $ 9.99 / måned for 500 abonnenter (Essentials Plan)
 • $ 14.99 / mo for 500 abonnenter (Standard Plan) og
 • Går helt opp til $ 299 / mo for 10.000 abonnenter (Premium Plan)

MailPoet tilbyr to premium planer:

 1. Den første er et tillegg for $ 149 / år som tilbyr alle premium nyhetsbrev funksjoner, uten e-post sendingstjenesten. Dette passer bra for folk med et stort antall e-postabonnenter, som ønsker å optimalisere markedsføringskostnadene for e-post.
 2. Den andre planen inkluderer premiumfunksjonene, pluss MailPoets e-postsendingtjeneste. Det starter på $ 15 / month for 1250 abonnenter. Husk at de første 1000 abonnentene er helt gratis (inkludert alle premiumfunksjonene!) Etter 1000 abonnenter er prisen den samme som Mailchimp’s Essentials Plan.

A / B-testing: Det er viktig å påpeke at MailPoet ikke tilbyr A / B-testing i noen plan, i motsetning til Mailchimps Essentials Plan.

Automatisering e-post: MailPoet tilbyr automatiserings-e-postmeldinger (som velkomstemails og dryppkampanjer) som standard i sin 1000-abonnements gratis plan og alle premiumplaner. Mailchimp tilbyr automatiserings-e-poster i deres Standard plan, starter på $ 14.99 / måned for 500 abonnenter.

8. WooCommerce-integrasjon

WooCommerce-funksjoner i MailPoet

WooCommerce-funksjoner i MailPoet

Mailchimp støtter e-postintegrasjon med WooCommerce via deres offisielle plugin – Mailchimp for WooCommerce. Selv med 500 000+ aktive brukere er imidlertid plugin-en dårlig rangert til 2,3 stjerner av 5. Dette indikerer pålitelighetsproblemer, noe som også fremgår av støttesiden for plugin-programmet – som er fylt med negative anmeldelser, feil og supportforespørsler.

Jeg snakket med Kim (medgründer av MailPoet) og han fortalte meg at omtrent en fjerdedel av MailPoets brukere har WooCommerce installert. Disse brukerne har bedt om massevis av (svært nyttige) funksjoner fra teamet, og det er de arbeider for å legge dem til MailPoet. Noen av disse “kommer snart” -funksjonene inkluderer:

 • automatisert transaksjonsmail ved påmelding og utsjekking og første kjøp.
 • automatisert e-post om produktanbefaling for eksempel “Kjøpt i denne kategorien” og “Kjøpt dette produktet”, og forlatte e-postmeldinger om handlevogn.
 • Kundesegmentering basert på tidligere kjøpsatferd.
 • Kundeliste og inntekter per e-post.

Selv om dette er lovende funksjoner fra MailPoet, vil suksessen bare bli bestemt av kundens adopsjon når de blir tilgjengelige.

Vinner: Mailchimp (for nå) og MailPoet når WooCommerce-kompatibilitet er utgitt.

Pakk inn

Jeg vil avslutte denne artikkelen ved å diskutere den ideelle brukeren for hver plugin.

Mailchimp er for folk som trenger a helhetlig markedsføringsplattform som gjør dem i stand til mye mer enn bare e-postmarkedsføring. Ting som sosiale medier, betalte annonser, ommålrette annonser, administrere inntekter, osv. Hvis du ser deg selv bruke disse markedsføringskanalene i løpet av en nær fremtid – og ikke har noe imot å betale litt ekstra for å ha dem alle i et sentralisert (Mailchimp) instrumentpanel; velg så for all del Mailchimp!

MailPoet er for folk som ønsker en enkel markedsføringsløsning via e-post at de kan operere i WordPress-oversikten. Hvis du vil optimalisere e-postmarkedsføringskostnadene dine og ha alt under ett tak, er MailPoet noe for deg!

Til syvende og sist er e-postmarkedsføring et middel for å utvide virksomheten din. Du bør velge verktøyet som passer dine behov, og hjelper deg med å knuse beregningene dine.

Hvilken ESP bruker du? Jeg ser frem til dine kommentarer og forslag! Hvis du trenger hjelp, kan du gjerne legge igjen en kommentar, eller send meg en mail på Twitter på @souravify. Jubel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me