MotoPress er godt kjent i WordPress-samfunnet for sin sidebyggende innholdsredigeringsprogram WordPress-plugin. Siden lanseringen i fjor, har MotoPress lagt til flere produkter i porteføljen sin, inkludert plugin add ons og WordPress-temaer.


I februar i år ga de ut MotoPress Slider; deres andre store WordPress-plugin. Plugin-enheten er responsiv, slik at lysbildene den hjelper deg med å lage, ser bra ut på alle enheter. La oss se nærmere på hva MotoPress Slider kan gjøre.

Konfigurere en ny MotoPress-glidebryter

MotoPress Slider er utrolig enkel å sette opp. Når du velger å lage en ny glidebryter, får du presentert tre sider med korte innstillinger. Det er en fane for skyveinnstillinger, kontroller og utseende.

I kategorien skyveinnstillinger kan du navngi glidebryteren og aliaset som brukes til glidebryteren. Glidebryteren kan gjøres i full bredde, eller du kan definere standardstørrelsen på rutenettet. Slideshow-forsinkelsen kan også stilles inn i dette området. Hvis du foretrekker det, kan lysbildefremvisningen deaktiveres.

Nye skyveinnstillinger

Ni skyvekontroller kan aktiveres eller deaktiveres i neste fane. Du kan konfigurere kontroller som piler, spillknapper, tellere og mer.

Nye glidekontroller

I utseende-fanen kan du definere standard pikselstørrelse for telefon-, nettbrett- og stasjonære skjermer. De opprinnelige innstillingene er alt opp til 767 piksler vises ved hjelp av telefonoppsettet, alt mellom 768 og 991 piksler bruker nettbrettoppsettet, og alt over 992 piksler bruker skrivebordsskjermen.

En tilpasset CSS-klasse kan brukes på glidebryteren. Det er også en boks der du kan legge til tilpasset CSS-kode.

Ny skyveutseende

En egen innstillingsside er lokalisert i MotoPress Slider admin-menyen som lar deg deaktivere glidebryteren for bestemte brukergrupper.

MotoPress Slider User Groups Settings

Ikke bry deg for mye om glidebryterinnstillingene. Standardverdiene skal være fine for de fleste av dere, og det er en knapp nederst i opprettingsområdet for glidebryteren som lar deg når som helst returnere og endre innstillinger.

Legge lysbilder til den nye glidebryteren for MotoPress

I det neste området kan du legge lysbilder til glidebryteren. Du kan se et skjermbilde av dette området nedenfor. Det kan virke litt skremmende ved første øyekast, men det er veldig enkelt å forstå når du først vet hvor alt er.

MotoPress Slide Creation Page

Øverst er syv faner: Generelt, farge, bilde, video, lenke, synlighet og feil. En forhåndsvisning av glidebryteren dominerer hjertet av siden, og under finner du alternativer for å legge til tekst, bilder, knapper og videoer. Hver type innhold er kjent som et lag, og disse lagene vises på høyre side av siden.

Du kan omorganisere rekkefølgen på lag ved å dra og slippe. Lagplassering fungerer på samme måte som i grafiske applikasjoner som Photoshop, med prioritet til laget øverst. I eksempelet mitt over har jeg to lag: Bilde og tekst. Hvis jeg måtte plassere HTML-laget etter bildet, ville ikke teksten være synlig.

Grensesnittet fungerer veldig bra. Når du velger et lag i hovedduken, vil innstillingene for det laget vises under. Hvis du klikker på slett på tastaturet, fjernes laget fra lysbildet. To sletteknapper er også tilgjengelige: Den ene sletter laget du har valgt, den andre sletter alle lagene.

Lag kan dras rundt i lerretsområdet. Når du gjør det, vil du se X- og Y-koordinatene endres. Dette er nyttig, fordi det betyr at du kan plassere lag over flere lysbilder i nøyaktig samme posisjon (noe som er veldig nyttig for å plassere innhold som tekst). Et rutenett med ni bokser kan også brukes til å plassere lag f.eks. øverst til venstre, midt, nede til høyre, osv.

Flere titalls animasjoner kan brukes til å falme inn og falme ut lag. Dette inkluderer blekner, zoomer, vipper og spretter. Lag kan vises og / eller skjules på et bestemt tidspunkt (i millisekunder). Dette er etter min ydmyke mening en av de beste funksjonene i plugin-en, da den lar deg vise lag nøyaktig når du vil ha dem vist.

Forhåndsdefinerte stiler er også tilgjengelige, men hvis du foretrekker det, kan du definere tilpassede CSS-klasser for et bestemt lag.

Alternativer for animasjon

I den generelle fanen kan du navngi lysbildet og velge om lysbildet skal publiseres eller lagres som et utkast. På denne måten kan du bli kreativ og lagre lysbildene dine før du går i live med dem.

Fargekategorien lar deg velge en farge eller gradient for lysbildebakgrunnen. En ting som irriterte meg var at det ikke var et fargehjul for å velge farger. Du må legge inn heksadesimal kode manuelt. Forhåpentligvis er dette noe de vil ta opp i en fremtidig versjon av plugin-modulen. Gradientalternativet lar deg definere to farger og vinkelen som gradienten brukes til.

MotoPress Glider Color Settings

Hvis du ikke vil ha en farge eller en gradient bakgrunn, kan du bruke et bilde. Du kan velge et bilde fra WordPress-mediebiblioteket eller definere en ekstern bilde-URL. Størrelse, gjenta og posisjonsattributter, kan alle defineres.

MotoPress Slider Image Settings

MotoPress Slider støtter også videobakgrunner. Hvis du foretrekker det, kan videoer settes inn i lysbildene dine ved bruk av lag. Du kan vise videoer fra YouTube, Vimeo, mediebiblioteket eller en ekstern URL.

MotoPress Slider Video Settings

Lysbildene kan gjøres koblbare. Du kan angi link-ID, klasse, rel og tittel attributter. Når en besøkende klikker på det aktuelle lysbildet, vil de bli ført til nettadressen du definerte. Siden lenker er konfigurert på et lysbilde per lysbildebasis, kan du få noen lysbilder til å lenke til eksterne nettsteder og ikke til andre.

MotoPress Slider Link Innstillinger

Lysbildene kan begrenses til innloggede brukere. Dette kan brukes til bare å vise lysbilder til registrerte brukere. Du kan også gjøre lysbildene aktive i løpet av en bestemt periode. Dette kan brukes til en rekke bruksområder. Du kan for eksempel lage lysbilder for å promotere en konkurranse i løpet av den første uken av desember.

Innstillinger for synlighet av MotoPress Slider

I den siste fanen kan du definere et CSS-klassens navn og ID for lysbildet. Som jeg nevnte tidligere, kan du også style individuelle lag i lysbildet ditt ved å bruke tilpassede CSS-klasser.

MotoPress Slider Diverse innstillinger

Når du har opprettet lysbildet, kan du lagre lysbildet ved å lagre-knappen nederst på siden. Hvis du klikker på lukkeknappen, kommer du til lysbildelisten, dvs. alle lysbildene du har opprettet for den aktuelle glidebryteren.

Du kan redigere, duplisere eller slette eksisterende lysbilder. Duplisering av lysbilde er et praktisk alternativ hvis du vil lage et lignende lysbilde. Hvis ikke, kan du lage et nytt lysbilde fra bunnen av.

MotoPress Slider Slides List

Til slutt kan du sette inn den ferdige glidebryteren på nettstedet ditt ved å bruke kortkodealiaset du definerte for glidebryteren.

MotoPress-glidebryteren

De sier at skjønnhet er i betraktningens øye, men jeg var veldig imponert over hva MotoPress Slider kunne gjøre. Det tar ikke lang tid å sette inn egendefinerte bakgrunner, tekst, bilder, knapper og videoer.

MotoPress Slider-eksempel

Hvis du besøker hovedsiden for MotoPress Slider, vil du se et flott eksempel på hva som kan oppnås ved å bruke plugin-modulen. Den belyser hvordan lag, og forsinker lasting av lag, kan brukes til å lage profesjonelle glidebrytere på få minutter. Måten lag vises over tid under et lysbilde gir inntrykk av at du ser på en videopresentasjon (selv når videoer ikke brukes). Det er en enkel effekt som virkelig forvandler lysbilder.

MotoPress Slider-eksempel

Priser

MotoPress har tatt i bruk en rimelig prisordning for glidebryteren. Deres personlige lisens har en pris på $ 19 og tilbyr ett års støtte og oppdateringer for ett nettsted. Ved detaljhandel til 49 dollar øker virksomhetslisensen nettstedgrensen fra en til fem nettsteder.

MotoPress Slider Pricing

Utviklerlisensen har 99 dollar. Det tilbyr prioritert support for utviklere og gir ett års støtte og oppdateringer til et ubegrenset antall nettsteder. Volumlisensiering er også tilgjengelig hvis du ønsker å pakke MotoPress Slider i et eget produkt.

MotoPress Slider er 100% GPL. Det kreves en lisens for å få automatiske oppdateringer og støtte for plugin, men plugin-en er fremdeles fullstendig brukbar hvis denne lisensnøkkelen ikke er angitt.

Siste tanker

Alle WordPress-glidebrygg-plugins har en læringskurve, og MotoPress Slider er ikke annerledes. Du må bruke minst tjue eller tretti minutter på å leke med lysbilder til du begynner å forstå hva pluginen er i stand til.

Etter en kort periode med bruk av plugin hadde jeg et par “Aha” øyeblikk da jeg begynte å forstå hvordan alt fungerte. Det første er da jeg forsto hvordan jeg skulle få mest mulig ut av lag. Det andre er da jeg lærte hvordan animasjoner kan brukes til å visne inn og visne ut tekst, knapper og bilder. Imidlertid var funksjonen som virkelig fikk meg til å sette pris på potensialet til MotoPress-glidebryteren, muligheten til å utsette lag som vises. Dette gjør at det kan brukes mange kule presentasjonstriks, for eksempel dryppmating av tekst til besøkende på nettstedet, og dukker frem bilder og knapper på viktige punkter i lysbildet.

Når du har mestret disse enkle teknikkene, er jeg sikker på at du vil kunne lage profesjonelle lysbilder med MotoPress Slider. Hvis du trenger inspirasjon, anbefaler jeg å sjekke glidebryteren som vises på MotoPress, da den belyser hva som kan oppnås ved å bruke enkle tekst- og bildelag.

Jeg håper du har hatt glede av dette blikket på MotoPress Slider. I så fall oppfordrer jeg deg til å abonnere på WPExplorer nyhetsbrev for å motta gratis oppdateringer av våre siste artikler og gode WordPress tips, triks og tilbud.

Takk for at du leste.

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me