Jeg er tilbake med mer om Gravity Forms! Hvis du er en bruker av plugin-en, vil du vite at så vel som kjerneformfunksjonaliteten, Rocket Genius, forfatteren av Gravity Forms, har gitt ut et antall tillegg for å utvide plugin-modulen.


Tidligere har tilleggene vært den typen du forventer; integrasjon med Mailchimp, AWeber, Freshbooks – alt designet slik at når du først har fylt ut et skjema, kan du sende data til tredjepartstjenesten. Jeg har brukt alle disse, og de er bunnsolid. Andre tillegg har vært rundt WordPress-integrasjon, slik at et skjema kan opprette en WordPress-brukerkonto, eller gi et visuelt captcha-verktøy.

Så mer nylig da “Polls”, “Survey” og “Quiz” alle ble sluppet raskt etter hverandre, var det en følelse av at noe endrer seg; kjernefunksjonaliteten i Gravity Forms har modnet, og det er nå på tide å se seg om på andre funksjonelle muligheter.

Akkurat denne måneden er det ny informasjon om et ‘add on framework’ som rett rundt hjørnet og et enda nyere tilskudd som integreres med webserviceselskapet Zapier. Virkelig spennende tider hvis du er en gravitasjon, danner nerd; og jeg er!

Bli kjent med gravitasjonsformer – avstemninger

Så la oss komme inn i avstemningene, og se hva den kan gjøre. Som de fleste andre Gravity Forms-tillegg i faktisk en egen plugin som du må installere. Når du først gjør det, er integrasjonen veldig sømløs.

I den enkleste formen er alt du vil konfigurere en rask avstemning for å stille ett spørsmål og samle resultatene. Uten noe oppstyr pluginen leverer, og leverer bokstavelig talt på omtrent 60 sekunder – det handler om hvor lang tid det tar å opprette en ny form, kan du stille et spørsmålsspørsmål der inne og deretter teste ut.

La oss se hvordan du gjør det

Gravitasjonsformer: Lag en ny formStart med å lage en ny form; får du deretter et tomt skjema som vil være grunnlaget for din første avstemning.

I dette eksemplet la oss bare konfigurere for å stille et enkelt spørsmål og gi brukerne et par valg av hvordan de skal svare (ja det er enkelt, men i mange tilfeller er dette alt det som kreves).

Når tillegget er installert, er en ny feltype tilgjengelig under overskriften “Avanserte felt” – se skjermbildet nedenfor.

Gravity Forms: Poll Field

Klikk på avstemninger vil legge til et spesialfelt til det nye skjemaet. Siden dette bare er en spørsmåling, er dette faktisk det eneste feltet vi trenger! (Jeg fortalte deg at det var raskt !!).

Som standard er feltet lagt til med radioknapper som standard, siden det er det vi ønsker vi bare kan legge til spørsmålet og alternativene som en bruker kan velge som svar.

Gravitasjonsformer: Oppsetting av avstemningsfelt

Klikk redigere på dette nye feltet, og du får muligheten til å stille spørsmålet og svarene.

Gravity Forms: Still pollspørsmål

Når du er ferdig her, lagrer du skjemaet. Vi må nå legge til skjemaet på en side eller et innlegg på vårt WordPress-nettsted. Dette gjøres på vanlig måte, velg fra skjermbildet for WordPress-innleggets redigeringsprogram Legg til skjema og velg den nyopprettede meningsmålsformen.

Gravity Forms: Sample Poll

Nå kan du besøke fronten av nettstedet ditt og sjekke det ut.

Ganske kult va? Holdte du tid? Jeg er sikker på at jeg har klart å overholde løftet om en avstemning på 60 sekunder eller mindre.

Som du kan forvente at når du presenterer en bruker for en meningsmåling, bør de kunne sjekke ut resultatene. Du vil merke at koblingen automatisk plasseres der.

Klikk Se resultater og det er akkurat det du får med en ganske sprø animasjon også.

Gravity Forms: Poll Results

(Selvfølgelig er R2 tilbake i favør!).

Avstemning oppføringer i WordPress-oversikten

Så du har en avstemning mens du er på farten, og du vil se hva brukerne dine tenker. Tillegget kommer med noen enkle, men effektive verktøy for å hjelpe.

Gravity Forms: Poll EntriesNormalt for å se oppføringene til et skjema du besøker Form menyen, klikk Innganger og du er der. Det er nøyaktig det samme for en form som inneholder en avstemning.

Klikk derfra utsikt på noen av oppføringene, og du blir presentert med samme skjerm som en bruker i frontend.

Det er et nytt menyelement som går over toppen av Entries-grensesnittet, klikk på Avstemmingsresultater og du finner et pent sett med filtre for avstemningsdataene.

Gravity Forms: Poll FiltersHer kan du velge et av svarene dine, filtrere etter en datointervall og generelt se inn i resultatene og måle hvordan de har endret seg over en periode..

Enkle ting, men fortsatt effektive i å raskt analysere dataene som er samlet.

Alt ganske kult, spesielt hvis du er en bruker av tyngdekraftformer, er læringskurven for valgurnene ikke bratt.

Hva annet kan det gjøre?

OK, så det er avstemningene 101, men det er mer i det. Her er noen ideer for å få deg til å tenke.

Du kan legge et avstemningsfelt i en større form og få interessante resultater. Jeg er sikker på at du har sett en henvendelse fra noen der det spørsmålet “Hvordan har du hørt om oss” – tenk på det som et meningsmålingsfelt. Gjør livet ditt enkelt ved at du fra tid til annen kan lese statistikken for det spørsmålet.

Du trenger ikke å gjøre avstemninger like opplagte som mitt enkle eksempel. Du kan skjule det faktum at spørsmålet faktisk er et avstemningsfelt, slik at dataene bare er tilgjengelige for deg.

Det er et komplett sett med kontroller som er tilgjengelig for deg for hver avstemning. Ved siden av andre skjemainnstillinger som Varsler og bekreftelser, ser du et nytt alternativ for avstemninger.

Herfra kan du:

  • Velg å skjule Se resultater alternativ for brukere
  • Veksle prosent og teller på resultatene
  • Velg et annet fargevalg
  • Et alternativ for å ha et cookie-basert system som ikke tillater flere stemmer

Se nedenfor for et skjermbilde av avstemningsinnstillingene.

Gravitasjonsformer: Avstemningsinnstillinger

Et siste tips

Jeg er sikker på at jeg omtrent har mistet oppmerksomheten, du er utenfor døren for å installere tilleggsprogrammet og begynne å avstemme brukerne dine om alle slags ting. Det er enda et tips å gå. Enhver fornuftig statistiker vil fortelle deg at du må randomisere rekkefølgen eller svarene, ellers får du en sving mot svarene øverst eller nederst.

Det er et alternativ for det også.

Når du konfigurerer spørsmålene (dvs. redigerer avstemningsfeltet), ser du at det er et alternativ for å tilfeldig rekkefølgen på valgene.

Gravity Forms: Poll Randomizing

Gertrude Cox ville være stolt!

Så der har du det, et raskt krasjkurs i Gravity Forms-tillegget “Polls”. Hold øye med kommende innlegg med undersøkelser og spørrekonkurranser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me