Vær oppmerksom på at Pressebøker har sluttet støtte for plugin-modulen og ikke lenger er kompatible med WordPress.


Hvis du leter etter et enkelt og greit verktøy for å lage, redigere og publisere bøkene dine, ser du ikke lenger, bruk Pressebøker og nyt å lage boken din ved hjelp av det elskede WordPress.

Pressebøker gir deg alle viktige verktøy for å lage e-bøker og til og med trykte bøker. Den lar deg eksportere bøkene dine i alle større dataformater slik at bøkene dine enkelt kan gå på alle e-bokformater for Amazon Kindle, Apple iBooks, Nook, Kobo og andre. Du kan eksportere boken din i PDF for å trykke den på papir, og når du lager bøkene dine på WordPress kan du også få en kjent XML-eksport.

BookPress er faktisk en WordPress MultiSite (WPMS); Brukere kan registrere seg i nettverket for å lage et ubegrenset antall bøker, og hver bok er et nettsted i WPMS-nettverket.

PressBooks WordPress-plugin

BookPress MultiSite drives av PressBooks Open Source Plugin. Hvem som helst kan laste ned plugin-modulen fra Github og aktivere den på en fersk, multisite WordPress-installasjon for å gjøre det til en bokutgivelsesplattform.

Utvikleren foreslår å bruke PressBook.com som en klar og administrert plattform. Jeg må si jeg er enig med ham, fordi publisering av e-bøker ikke bare lager eksportfilen, det er en ny fase med komplekse verk som venter på at forfatterne skal distribuere boken sin på flere store markedsplasser som Amazon eller iBook. La oss se på hva PressBooks faktisk er.

Hva er pressebøker?

Et kapittel i Pressebøker ligner veldig på WP-standardinnleggsformater og inkluderer

Et kapittel i Pressebøker ligner veldig på WP-standardinnleggsformater og inkluderer “kapittel metadata” uten taksonomier

PressBooks inneholder alle de viktigste funksjonene i en bok, inkludert:

Front Matters, Back Matters, Parts and Chapters and standard books and kapitles meta-data. Da kan forfattere organisere bøkene sine og gjøre den fine finishen.

Forfattere har lov til å lage bøkene sine privat og eksportere dem, men de har også muligheten til å publisere bøkene sine offentlig, og brukere kan lese bøkene på et WordPress-nettsted som er installert på et underdomener av PressBooks. Det er tre temaer du kan velge som lerret for bøkene, alle temaene er minimale og inspirert av trykte bøker:

Trykkbøker temaalternativer

Trykkbøker temaalternativer

På fronten ser PressBooks veldig ut som en papirbok:

Pressebok Frontend

Pressebok Frontend

Pressebøker fordeler og ulemper

Pressebøker er pålitelige, raske og solide. Den gjør som den sier, og den gjør det jevnt, men det gjør for lite i forhold til mulighetene og forventningene. Jeg er klar over at Pressebøker i grunnlaget har en bunnlinje. Hovedpoenget er kompatibilitet av eksporterte filer med respekterte distribusjonsplattformer. Dette er et veldig legitimt mål, men som et resultat ligger PressBooks langt bak de siste trendene for innholdspublisering, og det er veldig vanskelig å få penger og være veldig lønnsom. La oss se hvorfor.

Enkle responsive design

La oss se på den klassiske Kindle som pioner for e-bokplattformer. Amazon opprettet Kindle, og ved å få tilgang til ny dataanalyse og teknologibevissthet, visste de smarte gutta i Amazon at alderen på trykte medier var over. Det er bare tidsspørsmål før de fleste leserne henvender seg til nettbaserte publikasjoner.

Vel, Amazon har gjort en god jobb ved å transformere leseteknologi og enda viktigere å endre folks vaner. Det er en av de tøffeste jobbene å endre gamle vaner.

Pressebøker utnytter trenden som Amazon startet. Å lage elektroniske ebøker i et pocketboklignende format gjør bøker enkle å lese og kjent for eldre lesere (som kanskje ikke er like åpne eller villige til å bruke teknikk som yngre generasjoner).

Pressebok-temaer er lydhøre og holder seg til en enkel layout i en kolonne med venstre / høyre pilnavigering. Dette er effektivt, men ikke nødvendigvis den mest attraktive utformingen du kan be om. Hvis du liker de minimale designene, bør du være i ferd med en av de medfølgende PressBooks-malene. Men ønsker du noe med litt mer stil eller blitz, kan det være lurt å vurdere å ansette en webutvikler for å tilpasse utseendet til nettstedet ditt.

Lokale bare videoinnlegginger

Pressebøker tillater ikke forfattere å legge inn tredjepartsvideo i innholdet. Dette betyr at du må være vert for dine egne videoer i ditt eget mediebibliotek hvis du vil bruke dem (ingen Vimeo eller YouTube iframes tillatt).

Men hva skjer med videoen hos en PDF-ekspert? Vel, det er mange måter å håndtere det på. Jeg tror den enkleste fremgangsmåten er å erstatte videoen med en kort URL-adresse koblet til en YouTube- eller Vimeo-versjon av videoen, i PDF-format. Allikevel er det litt av en utfordring å begrense brukeren til selvbaserte medier PressBooks har skapt for seg selv, spesielt i en tid der YouTube er den gyldne standarden for video.

Micro-formatering

PressBooks har tatt i bruk metadata for bøker og kapitler, det er nødvendig, men ikke nok. Mikroformater som Schema.org bør være minimumspraksiser for å strukturere forskjellige data.

Anta at jeg skriver en kokebok i PressBooks-plattformen. Jeg trenger metadata for bøker, jeg trenger metadata for oppskrifter. I tillegg liker jeg å ha en tilpasset taksonomi med hierarki for ingrediensene mine. Toppnivå-kategoriene kan være elementer som: grønnsaker, krydder, kjøtt osv., Og alle ingrediensene kan organiseres i underkategorier..

Så kan jeg vise en liste over ingredienser på fronten til leserne, eller jeg kan la leserne mine søke på oppskriftene filtrert etter tilpassede felt, og de kan velge å se alle rettene som inneholder fisk eller Capsicum. WordPress har omfattende verktøy for å strukturere data med tilpassede metadata, tilpasset felt, tilpassede taksonomier, postformater og tilpassede innleggstyper.

Det er også funksjoner som geo-tagging, som kan revolusjonere bøker som er opprettet av PressBooks. Se for deg at når du leser en bok på nettbrettet ditt, hvis du ser navnet på et sted i teksten og trykker på den, ser du øyeblikkelig Google Street View-bildet av det stedet i en lysboks.

For øyeblikket støtter ikke PressBooks disse funksjonene, men det ville være en stor fordel om de gjorde det. Dette vil tillate en helt ny gruppe av innholdsskapere å komme inn i markedet. Forhåpentligvis er det noe de vil vurdere å legge til, men frem til da er dette noe du må konsultere med en nettutvikler for å se om et tilpasset tema kan utformes for dine behov.

Tar Evernote som et annet eksempel, er denne appen populær fordi den hjelper brukere å skrive notater med koder, legge til bilder og spille inn lyd i samme notat. Dette er den type innhold brukerne forventer. Evernote gjorde det for å organisere notater, forestill deg hvor fantastisk det ville være hvis PressBooks legger til lignende funksjoner for å berike bøkene.

Sosial deling

PressBooks støtter ikke sosiale delingsknapper for Twitter, Google+ og Facebook i nettversjonen av bøkene dine. Dette er en fin måte for leserne dine å dele favorittkapitlene sine og få deg litt ekstra eksponering. Men disse er ganske enkle, og for øyeblikket er det eneste alternativet du har å aktivere eller deaktivere delingen på alle sidene dine som en helhet. Det ville være fint å se stylingsalternativer så vel som flere sosiale nettverk inkludert.

inntjenings

For øyeblikket kan PressBooks lage en nettbasert e-bok som også kan eksporteres til PDF-, MOBI- eller EPUB-filer. Men jeg er ikke klar over måter å tjene penger på bøkene du oppretter uten å legge til en ekstra plugin.

Et alternativ ville være å opprette et premium ebook-medlemskap ved å bruke Restrict Content Pro. På denne måten kan du gjøre kapittel 1-sidene i bøkene dine offentlige og låse resten av innholdet for medlemmene. Merk – Jeg har faktisk ikke testet kompatibiliteten til disse to plugin-ene, men jeg regner med at det ville fungere helt fint.

Alternativt kan du selge bøkene dine på Amazon, iBooks, etc. PressBooks-formater riktig, slik at du bør få problemer med å laste opp filen for salg. Eller du kan bruke WooCommerce eller en lignende plugin for e-handel for å selge PDF-versjoner av ebøkene dine på din egen webside. Mange scenarier kan defineres eller vurderes for å tjene penger på applikasjonen.

PressBooks Pro

Akkurat nå er PressBooks-plugin helt gratis, men de tilbyr 3 premium-planer hvis du vil la dem administrere din online bok eller bokplattform for deg. Hvis du vil fjerne vannmerker fra PDF-eksporten av ebook, må du oppgradere til en av disse planene, som starter på $ 19,99 (en engangsavgift per bokført basis).

Pressebøker utskrift

PressBooks tilbyr utskriftstjenester hvis du vil at en pocketbokversjon av eboken din produserer. Det er et oppsetningsgebyr på $ 50 og en minimumsbestilling på 50, men det er det. Det er viktig å merke seg at selvtrykte bøker fra Pressebøker ikke inneholder en ISBN, bare en generisk strekkode. Så hvis du vil distribuere til forhandlere eller biblioteker, må du sortere ISBN-nummeret ditt før du skriver ut for å ha koden inkludert på forsiden.

Alternativt kan du bruke BookBaby til å skrive ut og distribuere boka. De tilbyr mange alternativer, pakker og tilleggsavtrykk som på forespørsel fra $ 199, ISBN-tjenester, eller til og med enkeltbokutskrifter for $ 19. Sjekk prissiden deres for å lære mer.

BookBaby krever ingen gebyrer for salget, men gir likevel et funksjonelt dashbord til forfatterne for å administrere salget på tvers av forskjellige kanaler. For trykte bøker kan forfattere eventuelt bestille små opplag så lave som 25 bind, og det kan koste bare noen få dollar per trykk.

Pakk inn

Pressebøker er et flott konsept og kan være ledende innen e-bokskaping og publisering. Det er mye potensiale for å lage gratis og premium ebøker for å markedsføre nettstedet ditt eller tjene penger på bloggen din. Forhåpentligvis vil du prøve det, da Pressebøker er en ganske enkel måte å lage ebøker med WordPress (og når du kombinerer dette med vår guide til å selge ebøker med WordPress vil du være på banen for å lykkes).

Så hva synes du om Pressebøker? Har du prøvd det? Hvilke funksjoner liker du? Eller er det noen funksjoner du ønsker PressBooks hadde? Gi oss beskjed og kom i gang med en samtale i kommentarene nedenfor!

Artikkel Skrevet av Pooria Asteraky. Du kan følge Pooria på Twitter eller LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me