Hvis du bruker WordPress, har du sannsynligvis hørt om Jetpack. Denne plug-in-en har fått mye popularitet de siste årene og brukes av mange WordPress-brukere nå for tiden. På grunn av sin økende popularitet og store brukerbase, har vi kommet med en detaljert veiledning om denne utrolige plug-in, som du tydelig kan vite hva som er Jetpack, hva som kreves for å installere den, hvilke funksjoner har den, og Hvordan bruke det? Forhåpentligvis vil denne opplæringen ikke bare hjelpe deg med å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet ditt, men også gjøre WordPress-livet ditt mye enklere. La oss begynne!


Hva er Jetpack?

Jetpack, utviklet av kule karer over kl Automattic (WordPress ’morselskap), er en kraftig og flerbruks plug-in. Denne plugin-modulen legger til et bredt spekter av nyttige funksjoner til WordPress.org-nettstedet ditt som selv er vert, som en gang bare var tilgjengelig for WordPress.com-brukere. Ved å utnytte kraften i fantastisk skyinfrastruktur fra WordPress.com, gir Jetpack deg dusinvis av fantastiske funksjoner som du normalt trenger å installere dusinvis av individuelle plugin-moduler: kontaktskjemaer, fotogallerier og karuseller, korrekturlesingsverktøy, sosial deling, ekstra sidefeltwidgets, robust statistikk, optimalisering av bilder og mer.

Hva kreves for å installere Jetpack?

For å komme i gang med Jetpack, trenger du følgende:

 • En gratis WordPress.com-konto.
 • Ethvert selvhostet nettsted som kjører den nyeste versjonen av WordPress (anbefalt 3.1 eller nyere).
 • En webhotell som bruker PHP v5.2.4 eller nyere.
 • Et offentlig tilgjengelig og XML-RPC-aktivert nettsted.

For å spare deg for problemer, installerer noen hostingleverandører Jetpack automatisk for deg. Du kan også bruke noen av funksjonene (som ikke krever tilkobling til WordPress.com) på en lokal WordPress-installasjon for testing, ved å aktivere utviklingsmodus.

Hvilke funksjoner har den?

Selv om Jetpack for øyeblikket har mer enn 30 herlige funksjoner, men folk på Automattic jobber virkelig hardt for å legge til mer utrolig funksjon i denne imponerende plug-in. I denne delen vil vi lede deg gjennom Jetpacks mest populære funksjoner. Håper du absolutt vil finne noe nyttig som du vil legge til på WordPress-nettstedet ditt.

Gratis funksjoner

Jetpack-for-wordpress-wordpress-alternativer-wpexplorer

publisere: Denne søte modulen lar deg koble nettstedet ditt til populære sosiale medienettverk og automatisk dele det nye innholdet med vennene dine. Den er perfekt for vanlige bloggere.

Sosiale lenker: Denne modulen er en publicize-basert kanonisk kilde som lar deg spesifisere hvor sosiale medieikoner skal lenke til.

WordPress.com statistikk: Denne praktiske funksjonen gir deg en fin oversikt over nettstedets trafikk gjennom et tydelig og attraktivt grensesnitt. Du kan enkelt vite hvor mange som har besøkt nettstedet ditt, og hvilke sider og innlegg som er mest populære. Det er et av de beste alternativene til Google Analytics.

Vakker matematikk: Ved å kombinere enkelheten i WordPress og kraften i LaTeX markeringsspråk, hjelper denne modulen deg med å få mest mulig ut av matte bloggplattformer. Det er ypperlig for matteorienterte blogger.

Carousel: Med Carousel vil du kunne forvandle ethvert standard WordPress-galleri til en nydelig bildevisningsopplevelse på fullskjerm med metadata fra kommentarer (Exif).

kommentarer: Ved å erstatte standard WordPress-kommentarskjema med et annet kommentarsystem, lar Jetpack Comments leserne dine kommentere innleggene dine ved hjelp av Facebook-, Twitter-, Google+- eller WordPress.com-kontoer..

Kontakt skjema: En flott måte å sette inn et kontaktskjema hvor som helst på WordPress-nettstedet ditt.

Tilpasset CSS: Med den tilpassede CSS-redigereren kan du tilpasse temaets utseende uten å opprette et barnetema og bekymre deg for å miste tilpasningene dine på grunn av temaoppdateringer.

Forbedret distribusjon: Ved å bruke denne utrolige funksjonen kan du dele bloggens offentlige innhold til søkemotorer, leverandører av markedsundersøkelser og til andre tjenester i sanntid.

Ekstra sidefelt widgets: Denne modulen er et sett med åtte widgets du kan legge til på WordPress-nettstedet ditt. Nedenfor er listen over alle widgeter som kan legges til:

 • Facebook Like Box
 • Galleri-widget
 • Bilde widget
 • Vis WordPress-innlegg
 • Send til Readmill
 • Twitter-tidslinjen
 • RSS-lenker
 • Gravatar-profil

Utvalgt innhold: Med denne modulen kan du vise nettstedets viktigste innhold i et uthevet område på hjemmesiden til nettstedet ditt for å gi leserne en pålitelig innholdsopplevelse.

Gravatar Hovercards: Aktivering av denne funksjonen vil du kunne vise et popup-visittkort med leserne sine Gravatar-profiler i kommentarfeltet.

Uendelig rulling: Detaljerte instruksjoner om hvordan du legger til uendelig rullestøtte til temaet ditt og bruker CSS for å gjøre uendelig rulleplagg perfekt med nettstedets design.

JSON API: Denne funksjonen lar deg autorisere applikasjoner og tjenester til sikker etablering av en forbindelse med bloggen din, og lar dem gjøre bruk av innholdet ditt på nye måter.

liker: Like-knappen lar bloggleserne vise deres takknemlighet for innlegg du har skrevet. Det er også en måte for forfattere å vise populariteten til innholdet sitt for mennesker rundt om i verden.

Markdown: Med Markdown kan du skrive innlegg, sider og kommentarer i Markdown, og deretter publisere alle dem i HTML.

Mobile Push-varsler: Denne funksjonen gjør det mulig for deg å motta pushvarsler om nylige kommentarer på Android- eller Apple-enhetene dine, og moderere dem mens du er på farten.

Mobilt tema: Ved å aktivere modulen Mobile Theme kan du optimalisere WordPress-nettstedet ditt for mobile enheter. Så dine mobile besøkende kan enkelt skanne nettstedet ditt.

Observere: Når du har aktivert denne funksjonen, vil Jetpack sende en e-post til WordPress.com-kontoen din hvis nettstedet ditt er offline og når det er sikkerhetskopi igjen.

Omnisearch: Ved hjelp av denne ene søkeboksen kan du søke i mange forskjellige ting lokalt på nettstedet ditt og fra utvalgte leverandører også.

Photon: En fin måte å øke nettstedets hastighet ved å laste bilder fra WordPress.coms supersnelle Content Delivery Network (CDN).

Innlegg per e-post: Ved å dra nytte av denne flotte funksjonen, kan du raskt og enkelt publisere innhold til bloggen din via e-post ved å bruke hvilken som helst e-postklient.

Deling: Jetpack Sharing gir leserne dine makt til enkelt å dele innholdet ditt i favorittnettverkene sine med noen få enkle klikk.

Kortkodebygging: Denne funksjonen lar deg legge inn forskjellige typer medier fra nettet på nettstedet ditt uten koding. For eksempel kan du legge inn videoer fra YouTube og Vimeo, presentasjoner fra SlideShare og tweets fra Twitter.

WP.me ​​Shortlinks: Ved hjelp av denne funksjonen kan du få wp.me domenedrevne snarveier til innleggene og sidene dine. På denne måten får du mer plass til å skrive på nettsteder med sosiale nettverk.

Stavekontroll og grammatikk: Aktivering av denne modulen vil forbedre skrivingen din. Jetpack bruker korrekturlesingstjenesten After the Deadline for å sjekke stavemåte, grammatikk, misbrukte ord og stil.

Abonnement: Denne modulen lar de besøkende abonnere på de nyeste blogginnlegg og kommentarer for å bli varslet via e-post.

Flislagte gallerier: Med flislagte gallerier kan du vise bildegalleriene dine i tre forskjellige stiler: et sirkulært rutenett, en firkantet mosaikk og en rektangulær mosaikk.

Varsel om verktøylinjen: En flott verktøylinje som vil varsle deg om alle aktivitetene på nettstedet ditt, direkte fra administrasjonsfeltet og på din mobile enhet.

Jetpack enkelt pålogging: Hvis du aktiverer denne modulen, kan du registrere deg og logge på WordPress.org-nettstedet ditt som er selv vert, ved å bruke de samme innloggingsinformasjonene for WordPress.com..

Widget-synlighet: Denne modulen lar deg kontrollere hvilke sider widgetene dine skal vises på og hvilke sider de skal være skjult på.

Google Integrasjon: Den beste måten å integrere Googles tjenester – som Google+ profil, Google Dokumenter, Google Maps, Google Kalendere etc. – i ditt Jetpack-aktiverte WordPress-nettsted.

Relaterte innlegg: Aktivering av denne funksjonen vil vise en del av relaterte innlegg nederst i innleggene dine.

Abonnementsbaserte funksjoner

Jetpack-abonnement

Vaultpress: Ved å bruke denne funksjonen kan du få sanntids sikkerhetskopiering og sikkerhetstjeneste for ditt WordPress-nettsted.

VideoPress: Denne modulen vil gjøre det mulig og enkelt for deg å laste opp og sette inn videoer til nettstedet ditt.

Hvordan bruke Jetpack?

For å dra nytte av de fantastiske funksjonene i denne kraftige plugin-modulen, er alt du trenger å følge fire enkle trinn. Vi kan forsikre deg om at alle disse trinnene er ganske enkle å håndtere og krever ikke at du har noen kodingskunnskap. Dette betyr at til og med en nybegynner som bruker WordPress for første gang, kan installere og administrere Jetpack uten problemer. La oss komme i gang.

Trinn en: Registrer deg på WordPress.com

Det første og fremst trinnet for å integrere kraftige funksjoner på WordPress.com med nettstedet ditt, er å registrere deg med denne plattformen. Hvis du allerede har en WordPress.com-konto fordi du har opprettet en blogg der eller konfigurert Akismet for nettstedet ditt, kan du hoppe over dette trinnet. Hvis du ikke gjør det, kan du logge deg på WordPress.com.

Etter at du har logget deg på, finner du en “Komme i gang” -knappen med oransje farge på WordPress.coms hjemmeside, som vist på skjermdumpet gitt nedenfor.

Jetpack Komme i gang

Klikk på den knappen, så blir du ledet til påmeldingssiden der du må fylle ut e-postadressen, brukernavnet, passordet og bloggadressen din. Skriv inn en bloggadresse sammen med annen informasjon, bare hvis du vil opprette en blogg på WordPress.com. Ellers anbefaler vi deg å registrere deg for bare et brukernavn.

WordPress brukernavn

Etter å ha fylt ut all nødvendig informasjon på påmeldingssiden, kan du enkelt aktivere din WordPress.com-konto ved å klikke på “Opprett blogg” (hvis du har oppgitt bloggadresse) eller Registrer deg (hvis du har valgt å registrere opp for bare et brukernavn-alternativ) -knapp. Husk at brukernavnet og passordet du har skrevet inn her vil være påkrevd i de siste trinnene.

Trinn to: Installer og aktiver Jetpack

Du kan imidlertid gjøre dette ved å laste ned zippack-filen fra Jetpack fra den offisielle hjemmesiden og laste den opp til nettstedet ditt. Men å installere Jetpack ved å bruke det innebygde plugin-installasjonsprogrammet i WordPress-dashbordet ditt er mye enklere.

For å installere Jetpack ved hjelp av den andre metoden, må du logge deg på dashbordet på WordPress-nettstedet. Gå deretter til Plugins -> Legg til nytt. Søk etter “Jetpack”, så finner du den siste versjonen av Jetpack øverst på listen over resultater. Installer plug-in-en ved å klikke på koblingen “Installer nå”.

Installer Jetpack

Hvis installasjonen er vellykket, klikker du på “Aktiver plugin-koblingen” for å aktivere plugin-modulen.

Aktiver Jetpack

Trinn tre: Autoriser WordPress.com

Når Jetpack er aktivert, ser du et blått banner øverst på siden, med en grønn knapp på høyre side som ber deg om å koble til WordPress.com.

Koble til WordPress

Klikk på den grønne knappen, så blir du ledet til et nytt skjermbilde som ber deg om å oppgi ditt brukernavn og passord for WordPress.com for å godkjenne Jetpack-tilkoblingen. I tillegg gir denne skjermen deg også et alternativ for å raskt opprette en WordPress.com-konto ved å bruke “Trenger du en konto?” lenke, hvis du ikke har opprettet ennå.

Jetpack-pålogging

Skriv inn brukernavnet og passordet ditt her, og klikk deretter på “Autoriser Jetpack” -knappen.

Trinn fire: Lær og konfigurer moduler

Hvis autorisasjonen er vellykket, vil du bli omdirigert til innstillingssiden til Jetpack, og vist et banner øverst på siden som vist på skjermdumpet gitt nedenfor.

Jetpack hjemmeside

Innstillingssiden kan se ut som et “pakke med plugin-moduler” for deg, men det er det ikke. Hvert “kort” på denne siden representerer en modul. Du kan vite mer om hver modul ved å klikke på “Lær mer” -knappen gitt på hvert kort.

Imidlertid aktiveres de fleste av modulene automatisk av Jetpack, men noen av dem blir ikke aktivert som standard. Du kan aktivere dem manuelt fra innstillingssiden. Når den er aktivert, vises en “Konfigurer” -knapp på kortet, der du kan administrere alle innstillingene til den aktiverte modulen.

Konklusjon

Gratulerer! Du har nå installert Jetpack, og når du har konfigurert alle alternativene dine, er du klar til å gå! Hvilke funksjoner er du mest spent på å prøve ut? Eller, hvis du allerede bruker Jetpack, la oss få vite hva du synes om denne alt-i-ett WordPress-plugin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me