GoDaddy WordPress Managed Hosting Review

Forrige gang jeg gjorde en grundig analyse på Cloudways, er det nå på vei for GoDaddy WordPress Managed Hosting-tjeneste og hvordan den stabler opp mot konkurransen. I denne artikkelen skal jeg vise deg detaljene om GoDaddys tjeneste, inkludert det gode og det dårlige.


GoDaddy har en tjeneste for alle, det være seg en enkelt bloggbruker, et utviklerbyrå, et magasin eller en appoppretter, de ser ut til å ha alt dekket, men ikke la det stygt deg til å tro at alt er solskinn. Det er ikke. I dag skal jeg vise fordeler og ulemper med tilbudet deres for WordPress-markedet.

GoDaddy WordPress Hosting Plans

WordPress-planer er delt inn i 4 typer, Basic, Deluxe, Ultimate og Developer med utviklerplanen som den eneste som har 5 domenegrense. Ved første øyekast virker alle planene ekstremt rimelige og de er virkelig – spesielt med vår spesielle $ 1 WordPress Hosting promo. Bare husk å ta i betraktning at kampanjerabatten bare gjelder 36-måneders kontrakter. Jo kortere periode du velger, desto mindre får du rabatt.

Planene virker ganske enkle, men jeg kommer til å komme nærmere inn på detaljene senere. Planen jeg har fått gjennomgå er Deluxe som lar deg gjøre en Ett-klikk-iscenesettingssted som en fin bonus og har tilstrekkelig lagringsplass for hva det koster. Jeg vil merke at e-postkontoer ikke er inkludert (i det hele tatt) med WordPress-planer, men du kan legge til profesjonelle e-postkontoer fra GoDaddy mot en ekstra avgift (planene starter på $ 2,99 / mo).

Først ut – jeg skal prøve å importere referansesiden min, den du så på min forrige vertsanmeldelse av Cloudways.

Grensesnittet er like enkelt som kake. Det er så lett at det er vanskelig å gjøre en feil.

Når du har gitt påloggingsdetaljene til nettstedet, vil GoDaddy gå videre og installere en spesiell plugin som vil ta seg av den faktiske migreringen, prosessen flyter så lett at jeg føler meg fristet til å anbefale denne tjenesten til alle som ikke forstår noe. om hosting og vil bare migrere et nettsted uten å måtte betale en eneste times teknisk support.

Når overføringen er ferdig, blir du møtt med dette vakre konstruerte panelet.

GoDaddy WordPress-panelet er vakkert, jeg gir dem det, det er ikke noe som benekter det, det er lett å lese, enkelt å jobbe med og ekstremt brukervennlig. Den viktigste nettstedytelsen er en fin analyse i sanntid av statusen til nettstedet ditt. Det flyter og det er lett å forstå, plandetaljene er lett å se øverst til høyre og det er et fint toppvindu som viser status for nåværende oppdateringer.

Lagt til GoDaddy Hosting-funksjoner

Hvis du nettopp importerte nettstedet ditt, kan du klone det eller kopiere det for å arbeide i et annet med den praktiske klonfunksjonaliteten.

Du kan også sikre nettstedet ditt med det som er lagt til GoDaddy SSL opsjoner.

GoDaddy så ikke ut til å fange den nåværende bølgen av gratis attester som tilbys gjennom Comodo og Let’s Encrypt på flere hosting-tjenester. I stedet foretrekker GoDaddy å markedsføre sine egne premium SSL-alternativer, selv om du manuelt kan legge til et gratis SSL-cert på egen hånd. Etter litt research fant jeg dette foruminnlegget der brukere bestemte at det er mulig å bruke Let’s Encrypt med GoDaddy Managed WordPress-hosting, men bare på planer som inkluderer SSH-tilgang (så Basic-brukere er ikke heldige).

Dette er en dårlig ting fordi GoDaddy-kontrollpanelet lar deg ikke kontrollere domenet ditt, kjøpe ditt eget sertifikat eller importere det du har. Du må håndtere sertifikatene gjennom grensesnittet deres, til deres priser, som nok til å si er altfor høye til å være et godt valg for de aller fleste nye WordPress-brukere.

Så bortsett fra å måtte kjøpe et veldig dyrt sertifikat for SSL, er tjenesten stort sett håndterbar, ikke sant? Vel, for nye WordPress-brukere ja. Men for avanserte brukere vil du ta feil, da det ikke er noen måte å endre det gjeldende domenet når du importerer nettstedet ditt, med mindre du kjøper et tilpasset domene fra GoDaddy!

Som du kan se på skjermbildene, vil GoDaddy når du migrerer nettstedet ditt bruke tilpassede plugins for å opprettholde det, og nettstedet vil ha domenemodifisering nedtonet for å forhindre deg i å håndtere dette fra wordpress.

Dette kan skape et reelt problem, som du kan se, siden tjenesten er veldig rimelig, men nettstedet ditt er knyttet til GoDaddy-tjenester som domenet og SSL-sertifikatene. På dette tidspunktet ville jeg bare opprette et nytt nettsted med mitt tilpassede domene og deretter laste opp min sikkerhetskopi, ettersom importfunksjonen vil blokkere nettstedet mitt for ytterligere endring med mindre jeg betaler mer.

Installere et WordPress-nettsted fra Scratch

Å installere et nettsted fra bunnen av er meget lett og GoDaddy vil varsle deg om at du må oppdatere DNS manuelt. Dette er flott bortsett fra at den rapporterte IP-en er feil. Når nettstedet er installert, vil den rapporterte IP-en i hovedpanelet være annerledes, følg IP-adressen i stedet.

Du har tilbudt valget om å installere nettstedet på Nord-Amerika Datacenter eller Europe.

Før nettstedet opprettes, vil GoDaddy be om de nye legitimasjonene dine.

Dette var virkelig lovende. Hele prosessen var superenkelig, og jeg hadde tro på at å installere et nettsted fra bunnen av kunne negere det som mangler i importfunksjonen, men akk… jeg tok feil igjen.

Når nettstedet er opprettet, er vi tilbake til begynnelsen. Hovedpanelet.

Det første du legger merke til er at det ikke er noen indikasjon på at du kan endre filene i det nyopprettede WordPress. Det er ingen importfunksjon, ingen gjenopprettingsfunksjon og viktigst av alt ingen filbehandler.

Selv om dette er helt greit for nye WordPress-brukere eller blogger, kan dette være dårlige nyheter for avanserte WordPress-brukere som ønsker å tilpasse WordPress-installasjonen. Jeg prøvde å koble til manuelt via FTP, men det er ingen – GoDaddy WordPress hosting støtter bare SFTP-funksjonalitet for å laste opp dine egne filer. Selv om dette kanskje høres litt upraktisk ut fra at SFTP kan være tregere enn vanlig FTP, er det det sikrere (et i WPExplorer mener bedre) valg for å koble til ditt WordPress-nettsted.

Å gjøre en gjenoppretting av databasen var ikke vanskelig, da jeg hadde tilgang til phpmyadmin og importfunksjonen fungerte bra. Men så snart jeg prøvde å slette og laste opp mine egne WordPress-filer, fikk jeg følgende feil.

Det er noen filer i WP Core som er låst fra å bli slettet – noe som er flott for nye WordPress-brukere. Dette er en innebygd funksjon for å være sikker på at du ikke roter bort WordPress-nettstedet ditt ved et uhell. Men jeg vil minne deg på at dette er vår WordPress-konto, og jeg har fått tilgang til SFTP gjennom legitimasjonsbeskrivelser som allerede er gitt på panelet. At GoDaddy låser visse WordPress-filer fra brukere kan være vanskelig for seriøse utviklere.

Dette betyr at du ikke vil kunne gjenopprette personlige sikkerhetskopier av WordPress-installasjonen (sammen med å kontrollere dine egne domener og sertifikater), og det er triste nyheter.

For hele prosessen med å benchmarking GoDaddy måtte jeg importer referansesiden min og bare bruk temp-adressen http GoDaddy gir. Hvorfor? For det er ingen måte å importere ditt eget nettsted ved å bruke ditt eget domene bortsett fra å importere det fra en annen vert og overgi domenekontrollen til GoDaddy.

GoDaddy Hosting-ytelse

La oss snakke om ytelse. En hel runde på 10 test viser at ytelsen er bra fra Dallas, går nakke og nakke med hva jeg har fått i Cloudways benchmarking fra Dallas.

Fra Australia er ytelsen også veldig bra.

En full test på GTMetrix viser at ytelsen kan være bedre selv i hurtigbufringen.

Én ting å vurdere her er at GoDaddy allerede bruker en cache-mekanisme levert av sine egne plugins, som er installert på importtid så resultatene er allerede lagret. Det er nok å si at hurtigbufringen ikke er så bra hvis dette er resultatet.

Det jeg likte

Jeg likte kontrollpanelet, jeg likte hvordan det flyter og hvordan grensesnittet er stylet. Det er super intuitivt og enkelt å følge, og det er garantert det perfekt passform for en WordPress nybegynner. Ytelsesfanen er et fint tillegg, og importprosessen er så grei at jeg ønsker at andre tjenester gjør det samme. Sikkerhetskopierings- og iscenesettelsesfunksjonen er også en fin bonus.

Hva jeg ikke likte

GoDaddy lar deg ikke endre WordPress-kjernefiler, dette betyr ingen tilpasset installasjon overhodet og ingen tilpassede opplastinger av nettstedet ditt. Det er ingen måte å konfigurere et tilpasset domene og deretter laste opp sikkerhetskopien din, det er bare ikke mulig. Det er heller ingen inkluderte e-postkontoer, så du må bruke litt ekstra penger for å legge det til. Du kan se at tjenesten er rimelig, men totalkostnadene når du har deltatt i den ekstra e-posttjenesten, øker den samlede prisen til GoDaddys konkurrenter.

Det jeg virkelig ikke kan tåle er at du ikke kan endre dine egne filer når de er lastet opp gjennom GoDaddy Import-prosessen, eller du kan laste opp din egen installasjon. Dette gjør GoDaddy dårlig passform for utviklere eller avanserte WordPress-brukere.

Den eneste måten å importere nettstedet ditt er også gjennom importalternativet, og det vil låse domenet automatisk. Etter at nettstedet er importert, blir du tvunget til å kjøpe et domene gjennom GoDaddy.

Sist, men ikke minst, er du ikke i stand til enkelt å bruke SSL-funksjoner utenfor GoDaddy. Dette gjør bruk av gratis eller tilpassede sertifikater vanskelig, hvis ikke umulig. Hvis du bruker GoDaddy, er det beste alternativet å bare bite i kulen og investere i et premium SSL-sertifikat direkte fra GoDaddy eller avstå fra å bruke SSL helt.

Dette er bare for mye begrensninger skjer for at GoDaddy skal sørge for at du er det betaler for de ekstra tjenestene, som er ærlig talt, ganske halt i denne dagen. Ved å gå til GoDaddy-tjenesten mister du for mye kontroll over prosjektet ditt, og det er bare ikke akseptabelt.

Pakk inn

Totalt sett var GoDaddy WordPress-tjenesten overraskende, og jeg vil bare gi den en 2 av 5. Etter min mening kan det enkle og intuitive panelet og den fine ytelsesfanen ikke balansere det faktum at det ikke lar deg importere dine egne sikkerhetskopier (eller til og med få tilgang til kjerne WordPress-filer), det faktum at du blir tvunget til å migrere eller kjøp et domene fra goDaddy for å bruke nettstedet ditt, den manglende filbehandleren, manglende e-postfunksjonalitet og ikke noe alternativ for gratis sertifikater.

Hele tjenesten føles litt gimmicky, siden den virker rimelig, men i virkeligheten må du investere mer penger for å få alle funksjonene du trenger. Trodde det absolutt er et skritt opp fra en grunnleggende delt hostingplan, Jeg vil stort sett anbefale GoDaddy WordPress-tjeneste til nye WordPress-brukere som ikke er interessert i den tekniske siden av nettstedet deres og er villige til å betale ekstra for ekstra tjenester.

Men hva tror du? Har du prøvd GoDaddys WordPress-hosting? Eller kanskje du vil vite mer om hva vi tenkte om en bestemt funksjon? Legg igjen tankene, kommentarene og spørsmålene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me