WordPress har kontinuerlig forbedret mediehåndteringen gjennom årene, men det er fremdeles områder der det mangler funksjonalitet. Det er aspekter ved WordPress-medihåndtering som håndteres på mer interessant og avansert måte av tredjeparter.


Det kan være ressurskrevende å bruke bilder på nettstedet ditt, enten det er lagringsplass eller bare lastehastigheten fra serveren din. Jo flere bilder nettstedet ditt bruker, jo mer kan disse ressursene anstrenges.

Nettsteder som bruker et stort antall bilder har en tendens til å se etter metoder for å være vert for filene sine andre steder i skyen i stedet for å ta opp ressurser fra sin egen server. Imidlertid kan det være vanskelig å finne en tjeneste som gjør denne integrasjonen enkel.

Uploadcare er en tjeneste som fjerner vanskeligheten som noen ganger oppleves når du bruker en tredjeparts skylagringstjeneste og gjør hele prosessen enkel. Da tar det ting litt lenger og gir opp flere andre alternativer for å forbedre medieopplevelsen på nettstedet ditt.

Hva gjør Uploadcare?

Uploadcare er en tjeneste som lar deg laste opp, behandle og bruke CDN (Content Delivery Network) lagring.

I hovedsak betyr dette at alle mediene du legger til tjenesten, vil bli lagret på skyservere. Dette fjerner lastehastighetsproblemene du vil oppleve ved å lagre filene på din egen server.

Tjenesten kommer med smart bildebehandlingsfunksjonalitet som lar deg endre bildene dine på forskjellige måter. Disse endringene gjøres alle med farten med URL-brytere som lar det originale bildet være uendret.

Denne metoden gir mulighet for et stort antall tilpassede behandlingsalternativer, alle med et enkelt bilde. Jeg vil diskutere bildebehandlingsfunksjonene mer detaljert senere. La oss først se på hva som kreves for å komme i gang med tjenesten.

Oppretter din Uploadcare-konto

Å opprette kontoen din er en enkel prosess som bør ta deg mindre enn 30 sekunder.

Melde deg på

Klikk på startsiden for Uploadcare Kom i gang knapp.

Dette tar deg til en påmeldingsside der du enten kan bruke et ett-klikk påmeldingsalternativ med en GitHub- eller Google-konto. Alternativt kan du registrere deg ved å bruke e-postadressen din.

Hvis du registrerer deg med en e-postadresse, vil du motta en bekreftende e-postadresse fra Uploadcare med en lenke du må klikke på for å fullføre kontooppsettet.

Når du har opprettet kontoen din, vil du være logget inn på ditt Uploadcare dashbord der et standardprosjekt har blitt opprettet for deg. Dette prosjektet kommer med et navn tjenesten har ekstrapolert fra måten du registrerer deg på. Det er enkelt å endre navnet på dette prosjektet.

Prosjektnavn

For å gi nytt navn til det opprinnelige prosjektet, klikker du bare på prosjektnavnet og bla til innstillingsalternativet. Det eneste tilgjengelige alternativet for deg i dette området er muligheten til å endre prosjektnavnet. Gi den nytt navn til noe som passer til nettstedet ditt.

Med Uploadcare er du ikke begrenset til dette eneste prosjektet for kontoen din. Du kan opprette et hvilket som helst antall prosjekter under kontoen din, og alle vil dele lagringsfordelingen du har, enten det er gratis 250 MB eller lagringsfordelingen fra en betalt konto.

Hvert prosjekt får sin egen offentlige og hemmelige nøkkel som lar deg lage individuelle prosjekter for hvert nettsted du kobler til Uploadcare-tjenesten. Dette er spesielt nyttig for enkeltpersoner eller selskaper som driver en serie blogger eller nettsteder.

Prisplanene for Uploadcare

Jeg har allerede nevnt gratisplanen som gir deg 250 MB lagringsplass når du registrerer deg. Dette kontonivået vil være langt for enkeltpersoner med et enkelt nettsted. Det er imidlertid andre premiumalternativer for nettsteder eller personer som bruker mange eller ekstremt høyoppløste bildefiler.

Med Uploadcare kan du oppgradere kontoene dine på lagringsbehov med følgende tre premiumplaner:

  • Plan 1: $ 5 per måned for 1,5 GB lagringsplass
  • Plan 2: $ 19 per måned for 7,5 GB lagringsplass
  • Plan 3: $ 99 per måned for 50 GB lagringsplass

De har også en forretningsplan som kan tilpasses fullt ut. De ber deg kontakte dem for å diskutere dette hvis behovene dine ikke passer inn i standardplanene.

Det er verdt å merke seg at kostnadene for planene knytter seg direkte til lagringsplassen. Alle de andre tjenestene og funksjonene til Uploadcare er tilgjengelige uansett hvilken plan du bruker.

Bruker Uploadcare med WordPress

Når du har opprettet din Uploadcare-konto, kan du enkelt koble et av prosjektene dine til et WordPress-nettsted. Den enkleste måten å gjøre dette på er å laste ned Uploadcare-plugin fra WordPress.org Plugin Repository. Dette kan installeres på samme måte som du ville gjort med andre WordPress-programtillegg.

Når plugin-en er installert og aktivert, må du koble den til ditt Uploadcare-prosjekt ved å skrive inn sikkerhetsnøklene. Dette kan gjøres ved å gå inn på Innstillinger> Uploadcare og på toppen av siden inn de offentlige og hemmelige sikkerhetsnøklene for prosjektet ditt. Disse nøklene finnes på siden Oversikt over Uploadcare-prosjektet.

Plugin-innstillinger

Det er forskjellige tilleggsalternativer her, for eksempel å la Uploadcare brukes til kjennetegnet bilder. Her kan du også finjustere Uploadcare-tjenesten, men dette er hovedsakelig for avanserte brukere. Instruksjoner for å gjøre dette finner du i tjenestedokumentasjon.

Legg til medieknapp

Når plugin-en er installert og innstillingene er konfigurert, erstatter den standard Legg til medier -knappen på innlegget og sidene dine.

Når du klikker på denne knappen får du en medieopplastingsside med flere nye alternativer. Du kan nå laste opp bilder fra en rekke kilder som: Facebook, Instagram, Google Drive og Evernote.

Add-Media

Første gang du prøver å laste opp medier fra noen av disse tjenestene, blir du bedt om å logge inn på kontoen din og koble dem til Uploadcare. Ytterligere tjenester kan aktiveres i ditt Uploadcare-prosjekt under widgetmenyen.

Hvert bilde du laster opp, får et unikt universelt identifikasjonsnummer (UUID) og lagres i CDN (Uploadcare content Delivery Network). Denne tilnærmingen betyr at du bare trenger å laste opp en høyoppløselig versjon av filen, og ved å legge til forskjellige bildebehandlingsbrytere til denne ene filen, kan du vise den på flere måter på nettstedet ditt.

Bildebehandlingsfunksjoner

Som jeg har henvist til, har Uploadcare fantastiske bildebehandlingsfunksjoner som lar standardbildet være helt uendret. Dette lar deg referere til bildet på flere steder, hvor hver forekomst er helt forskjellig.

For eksempel: bildet kan skaleres til en bestemt størrelse ved å legge til “/ – / endre størrelse / WIDTHxHEIGHT /”Etter bildet UUID, og ​​erstatt bredde- og høydepartiene av URL-en med de nødvendige dimensjonene. Legger til følgende URL-informasjon “/ – / endre størrelse / 600 x 300 /” ville stille bildestørrelsen til 600 piksler med 300 piksler.

beskjæring

Det er forskjellige andre bildebehandlingsfunksjoner du kan bruke, for eksempel beskjæring, endre filformat, endre et fargebilde til gråtoner og mer. En liste over funksjoner og metoder for å bruke dem finner du i Uploadcare-dokumentasjon.

Konklusjon

Uploadcare er en flott tjeneste for nettsteder som bruker mye media og krever hastighetsfordelene med en CDN, samtidig som de har flere bildebehandlingsalternativer tilgjengelig for dem.

Den gratis kontoen har nok lagringsplass for de som er interessert i å gi tjenesten en utvidet prøve. Mens oppgraderingen til den opprinnelige betalte planen tilbyr en enorm mengde lagring som burde være nok for mange selskaper.

De som bruker ekstremt høyoppløselige filer regelmessig, kan synes de passerer de enkle planene veldig raskt. Du har muligheten til å slette gamle filer og tømme lagringsplass regelmessig hvis du vil holde kostnadene nede.

Har du brukt Uploadcare eller en annen CDN-lagringstjeneste for nettstedet ditt? Vi vil gjerne høre tankene dine om det i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me