Sammenligning av AntiSpam WordPress Plugins

Spammere (menneskelige og automatiserte) elsker WordPress like mye som bloggere gjør, så å si at du trenger en spamblokkering er et underdrivelse. Akismet har lenge regjert som den beste spamblokkeringen for WordPress, men er denne plugin fremdeles den beste utfordreren innen spamblokkeringstjenester?


Det er nøyaktig hva vi vil bestemme i dette innlegget, ved å sammenligne Akismet med rivalene og se om det stabler opp og til slutt kommer ut på toppen. La oss dykke inn!

Akismet: The Long Reigning Comment Spam Blocker

Ingen liker å motta spammy e-postmeldinger eller lese spammy kommentarer online. Vi vet alle at spam er en plage, men er irritasjon over det en tilstrekkelig grunn til å blokkere den? Må vi virkelig blokkere spam på våre nettsteder?

Det enkle svaret er en ettertrykkelig “Ja!”, Og ikke bare fordi spam er irriterende. Hvis for eksempel hackere oppretter nye brukerkontoer på nettstedet ditt og legger til spammy-hyperkoblinger til nettstedet ditt, kan du bli straffet av Google. Kommentarsøppel faller også i denne kategorien. Hvis nettstedet ditt er indeksert og funnet å ha spam, kan det vurderes negativt, og en negativ vurdering av nettstedet ditt kan føre til at det blir fjernet fra Googles søkeresultater.

For å holde nettstedet ditt tilgjengelig, er det ganske enkelt god praksis å overvåke nettstedet ditt og korrigere eventuelle ondsinnede angrep. Det er her spamblokkere som Akismet kommer inn.

Akismet ble først lansert i 2005 av produsentene av WordPress. Når den er aktivert, filtrerer den spam fra et nettsted basert på informasjon samlet fra alle nettsteder som pluginen er aktivert. Spam filtreres fra kontaktskjemaer og kommentarseksjoner.

Slik installerer og konfigurerer du Akismet Plugin

Heldig for deg, Akismet er superenkelt å installere og bruke. Akismet tilbys ved å bruke en freemium-prismodell, så selve pluginen er gratis å laste ned og bruke med muligheten til å oppgradere til en premiumplan for flere funksjoner. Uansett, for å komme i gang, må du først installere plugin-modulen.

Installer Akismet

Bare logg inn på WordPress-installasjonen og naviger til Plugins> Legg til nytt. Akismet skal være et av de første anbefalte programtilleggene, bare klikk på Installere nå og så Aktiver knapp.

Sett opp Akismet-konto

Når plugin-modulen er aktiv, skal du se en varslingslinje øverst på skjermen Sett opp Akismet-kontoen din. Klikk på den store blå knappen for å komme i gang.

Logg deg på Akismet med WordPress.com-konto

Dette vil ta deg til hoveddelen Akismet nettsted der du blir bedt om å logge inn med WordPress.com-kontoen din (eller opprette en ny konto hvis du ikke har en). Etter at du har autorisert Akismet, har du muligheten til å velge en plan:

 • Akismet Basic, gratis: Inkluderer kommentarer mot spam-spam for ditt personlige WordPress-drevne nettsted
 • Akismet Plus, $ 5 / mo: Spambeskyttelse pluss avansert statistikk, støtte for kommersielle nettsteder (som bedriften din) og prioritert støtte
 • Akismet Enterprise, $ 50 / mo: Samme flotte funksjoner som Plus, men for store nettsteder med stor trafikk.

Akismet API-nøkkel

Når du har valgt en plan, blir du tatt til kassen og deretter til en bekreftelsesskjerm med din helt egen Akismet API-nøkkel.

Koble til Akismet API

Kopier denne 12-sifrede nøkkelen, gå tilbake til WordPress-oversikten og lim inn nøkkelen for å fullføre koble Akismet-kontoen til nettstedet ditt..

Akismet-spamfiltrering

Det siste trinnet er å velge et strenge nivå for spamfiltrering. Du kan enten forlate Akismet som standardinnstilling for automatisk å sette tvilsomme kommentarer i spam-mappen, eller opp tillatelsene for å la Akismet slette meldingene for deg.

Overvåke spam med Akismet

Når Akismet er installert, vil plugin automatisk begynne å filtrere ut NSFW-kommentarer. Med grunnleggende plan kan du se standard spamstatistikk, men hvis du oppgraderte til en Plus- eller Enterprise-plan, vil du ha tilgang til mer nyttig nettstedstatistikk.

Akismet nettstedstatistikk: Kart

Akismet: Daglige, månedlige og historiske data (avhengig av planen din)

Akismet nettstedstatistikk: tabell

Akismet: Månedlige statistikkdetaljer

Bare logg inn på Akismet-kontoen din og klikk på delen Aktive nettsteder. Herfra kan du klikke på hvert nettsted du har lenket til Akismet-kontoen din for å se individuell statistikk.

Statistikk er en enkel måte å identifisere IP-er som du deretter kan blokkere fra å få tilgang til WordPress-nettstedet ditt under Innstillinger> Diskusjon> Svarteliste for kommentarer. Men du kan også bruke disse dataene til å holde oversikt over vanlige spamnivåer, slik at du kan oppdage et spamangrep fra en kilometer unna og iverksette tiltak før nettstedet ditt (potensielt) krasjer.

Akismet vs De beste pluginene for forebygging av spam mot spam

akismet anti-spam plugin

Akismets webtjeneste forhindrer at eiere av nettstedet selv må moderere spammy-kommentarer. Men noen eiere av nettstedet har rapportert falske positiver – noe som betyr at kommentarer som ikke er spam blir blokkert sammen med spammy (selv om falske positiver kan bekreftes via detaljert datainnsikt tilgjengelig i nettstedstatistikken for Plus- og Enterprise-brukere).

Hvis du er på gjerdet om du vil aktivere Akismet eller ikke, er det noen plugins som hevder å ta anti-spam-tjenester et skritt videre. Her er noen antispam WordPress-plugins som tilbyr flere anti-spam funksjoner som bedre kan tjene nettstedets behov.

Stopp forebygging av spammere

stopp spammere

Denne pluginen bruker en av tre captcha-konfigurasjoner for å bekrefte om et nektet påloggingsforsøk eller kommentar faktisk har blitt sendt inn av et menneske som ikke spammer. Det rapporteres at de fungerer bra med Gravity Forms. Stopp spammere beskytter nettstedet ditt mot:

 • Trackback spam
 • Kontakt skjema spam
 • Kommenter spam
 • Registrerings spam
 • Påloggingsforsøk

Det er rapportert om et par advarsler. Noen ganger kan gyldige brukere ikke logge seg på sin egen WordPress-database. Denne pluginen fungerer heller ikke på en proxy-server eller hos et vertsfirma som ikke bruker PHP-funksjoner.

Anti-Spam av CleanTalk

cleantalk spam-beskyttelse

Anti-Spam av CleanTalk er en skybasert spamblokkering. Plugin-en er gratis, men skytjenesten sin, CleanTalk, krever en betalt konto. Etter en 7-dagers gratis prøveperiode, kan du bestemme om du vil fortsette med denne tjenesten.

I tillegg til å blokkere kommentarer, registrering, kontaktskjema og e-post spam, beskytter Anti-Spam av CleanTalk også nettstedet ditt mot spammy:

 • bestillinger
 • Ordrene
 • widgets
 • abonnementer
 • Nyhetsbrev plugins

Denne pluginen er i stand til å analysere flere aspekter av nettstedet ditt uten å bremse nettstedet fordi det bruker skyen i stedet for servere. Det er ikke bare e-postadresser for svartelister, men også domener og IP-adresser som er koblet til spammere. Det er en valgfri brannmurfunksjon som forhindrer at spam-boter får tilgang til webserveren din ved å sende dem til en tom side.

Skjoldsikkerhet og brannmur

Skjoldsikkerhet og brannmur

Skjoldsikkerhet og brannmur blokkerer kommentarsøppel og tilbyr nettstedssikkerhet mot ondsinnede IP-adresser. Denne pluginen kaster innloggingssiden din og hevder at den blokkerer alle spambot-kommentarer, samtidig som den hindrer menneskelige spam-kommentarer. Ondsinnede påloggingsforsøk avskrekkes av tofaktorautorisasjon.

Selv om brannmuren kan deaktiveres, er denne pluginen først og fremst designet for å sikre nettstedet ditt. Spammy IP-adresser blir svartelistet automatisk og brute force-angrep blokkeres. Alle plugin-funksjonene er fullt tilgjengelig gratis.

Hvilken spam-plugin er best for deg?

Spamblokkere forhindrer at nettstedet ditt blir evaluert negativt av søkemotorer. De fjerner også hodepinen ved å moderere spammy-kommentarer og avskjære opprettelsen av uønskede nye brukerkontoer på nettstedet ditt.

Men spørsmålet gjenstår, hvordan bestemmer du hvilken anti-spam-plugin som er best for nettstedet ditt? Her er noen spørsmål du kan stille deg selv for å finne ut hvilken plugin som passer best for dine behov:

 1. Er denne plugin kompatibel med de andre pluginene som er aktive på nettstedet ditt?
 2. Har du behov for kun kommentarer for blokkering av spam, eller en mer inkluderende spamblokkering?
 3. Leter du etter en fullt utstyrt gratis plugin eller en som har forbedrede funksjoner med planabonnement?
 4. Er du interessert i et skybasert system eller webserver?
 5. Leter du etter websikkerhet i tillegg til spamblokkering?
 6. Vil leserne dine bli irritert over å fylle ut captcha-kode før de kommenterer?

Svarene dine på disse spørsmålene kan hjelpe deg med å finne ut hvilke antispam- og / eller sikkerhetsfunksjoner som fungerer best.

Men selv etter at du har valgt, er fleksibilitet et must. Noen ganger fungerer ikke plugins godt med hverandre. Du må teste ut din foretrukne spamblokkerende plugin for å avgjøre om den fungerer bra med forhåndsbestående plugins.

Konklusjon

Når du driver et nettsted, er det en viktig plugin å aktivere en spamblokkering. Uten en anti-spam-plugin, kan nettstedet ditt bli overtent av ondsinnede angrep, noe som får nettstedets rangering til å stupe og muligens bli upåvisbar helt til du foretar de nødvendige oppdateringene.

Du trenger en spamblokkerer, men er Akismet det beste alternativet for deg? For å svare på dette spørsmålet, må du vurdere nettstedets unike behov, og i stedet for å trekke antagelser, kan du bruke sammenligningene våre ovenfor for å velge det riktige alternativet for deg (selv om vi synes Akismet virkelig burde være ditt første valg).

Hvordan blokkerer du spam på WordPress-nettstedet ditt? Er Akismet fremdeles din søppelblokkerende løsning? Du er velkommen til å dele tankene og / eller tilleggene til denne listen i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me